- 15 Kasım 2018
- 50
- 20
- 88
- 37
- Konu Sahibi HaticErdem1928
Merhabalar hanımlar. Istanbulda özel bir klinikte tüp bebek tedavisi gördük. Tedavi sebebimiz eşimde sperm miktar azlığı ve olanlarda da ciddi anlamda morfolojik bozukluktu. 18 yumurta döllendi. Ilk üç güne 12 embriyo ilerledi ancak 5. Ve 6. Güne 3 embriyo kalabildi. Bu firenin 3. Gunden sonra çok olmasını doktorumuz sperma bağladı. Neyse 3 embriyodan biri transfer oldu. ilkinde embriyo tutunamadı, en kalitelisiydi ancak benim vücudumun embriyo ile ilk karşılaşması olduğu için olduğunu sanıyorum bu tutunamamanın. Vücut embriyo ile ilk kez karşılaşınca onu yabancı bir madde olarak algılayıp hastalık var sayıp yok etmek için çabalarmış hücreler aracılığı ile. Araştırmalarım sonucu karşılaştım bu konuya. Neyse ikinci transferde dondurulmuş 2 embriyomuz vardı. Doktorumuz birini düşük kalitede gördüğü için ikisini de transfer etmeyi uygun buldu. Keza sonuç olarak biri tutunabildi. Gebelik normal seyretti kalp atışını duyduk 7. Haftada. Ancak 9. Haftada kalbi durdu ve ben 2 gün sonrasında rutin kontrole gidince bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Giresunda yaşıyoruz ve doktorum Allah ondan razı olsun beni kırıp üzmeden nasıl açıklayacağını bilemedi. Sonuç olarak ertesi gün alındı kıymetlim. Bu gün 9. Gün bitti. Patoloji sonucunu almadık henüz. Kafamda deli sorular. Neden oldu ne ters gitti,tamamen ilahi bir şey mi hani bebek hasta idi ki doktorum bunu çok yüksek ihtimal olarak söyledi. Yani vücut doğal eleme yapar ve bebeği hasta ise istemez bazen dedi. Bir de pıhtılaşma ya da genetik testleri önerdi ama sonucu alalım önce bi dedi patoloji için. Bilgisi olanlar ya da böyle acı bir tecrübe yaşayanlar paylaşırsa çok sevinirim. Rabbime teslimiyetim sonsuz,biliyorum ki meleğimiz bize şefaatçi olacak. Ancak onca çaba,emek,zaman heba oldu. En kısa zamanda toparlanıp tekrar gitmek istiyorum ancak tekrar böyle bi acıyı yaşamak istemiyorum. Korkuyorum. Bilgi paylaşımı yaparsanız çok sevinirim.