- 11 Ağustos 2013
- 158
- 119
-
- Konu Sahibi Esmerbrokoli
Merhaba, 3 toplanan yumurta kaçıncı güne ilerlediler? Genetik problemli dediğinize pgt mi yapıarak mı bunu söylediler? Anladığım kadarıyla orta kalite embriyo ile sağlıklı bebeğiniz oldu. orta kalite denilen kaçıncı gün embriyosuydu? Pgt yapılmışmıydı? Yaşınız kaç?Canım benim de AMH: 0.62'ydi 7 yumurta gelişti 3 tane toplandı 3 taneden biri genetik problemli denildi imha edildi diğeri ilerleyemedi ve 1 tanesi orta kalite elimizde kaldı doktorum havuz yöntemi istedi ama o kadar paramız yoktu biz transfer istedik ve çok şükür tuttu. Umutsuz olma ilk seferde tuttu benim hatta şimdi ikinciye hamileyim oda normal oldu :)
Merhaba, 3 toplanan yumurta kaçıncı güne ilerlediler? Genetik problemli dediğinize pgt mi yapıarak mı bunu söylediler? Anladığım kadarıyla orta kalite embriyo ile sağlıklı bebeğiniz oldu. orta kalite denilen kaçıncı gün embriyosuydu? Pgt yapılmışmıydı? Yaşınız kaç?
Tıpatıp aynısını yaşadım desemCanım benim de AMH: 0.62'ydi 7 yumurta gelişti 3 tane toplandı 3 taneden biri genetik problemli denildi imha edildi diğeri ilerleyemedi ve 1 tanesi orta kalite elimizde kaldı doktorum havuz yöntemi istedi ama o kadar paramız yoktu biz transfer istedik ve çok şükür tuttu. Umutsuz olma ilk seferde tuttu benim hatta şimdi ikinciye hamileyim oda normal oldu :)
Tıpatıp aynısını yaşadım desem0,64 amh ilki tek orta kalite embriyo tuttu 2 yıl sonra da 2. Ye doğal hamile kaldım. Şimdi biri 4 biri 1 yaşında 2 kızım var çok şükür
Merhaba anlattıklarınız bana umut oldu. Ankara bahçecide yaptırıyorum tedaviyi. Amh 0.1 4 yumurta toplandı 1 tanesi beşinci güne gitti 3cc orta kalite dediler. Transfer görüşmesine gittim dün hoca havuz yapalım tekrar opu yapalım dedi ama fiyatlar uçmuş bütçemizi aşıyordu kabul edemedik. Şimdi transfer öncesi ilaçlara başladım 15 gün sonra tekrar gidicem. Doktor orta kalite diye çok umut görmedi bence ben de çok üzüldüm. İnşallah hayırla tutar bebişimToplanan 3 yumurtadan 1 tanesi ikinci günden sonra bölünmesi durunca imha edildi ikinci embriyoda genetik problem vardı o yüzden imha edildi dendi ama ne uygulanarak genetik problem tespit edildi o detayı bilmiyorum açıkçası sormadım da hiç, kalan üçüncü embriyom da 5. Güne kadar gitti ve sonrasında dolduruldu doktorum orta kalite bir yumurta hatta orta kaliteden biraz daha düşük diyebiliriz tutmayabilir havuz yöntemi uygulayalım yani yeniden yumurta toplayalım dedi ama ben kabul etmedim çünkü o kadar paramız yoktu ve transfer istedim sonuç olarak embriyo tutundu ve şuan oğlum 20 aylıkdoğumdan 10 ay sonrada normal yolla hamile kaldım 2 hafta sonra da kızımı kucağıma alacağım inşaAllah bu arada tüp bebek sürecindeyken yaşım 26 ydı.
Doktorum hep bana bir olsun bizim olsun derdi . Benim her aşamada bir yumurta maksimum 3 yumurta gelişti . Şu an 5 aylık hamileyimMerhabalar,
8 nisan itibariyle tüp bebek tedavisine basladim. Düşük amh nedeniyle (0.78). Doktor ilk ultrason muayenesinde 5 yumurta gördü. 225 menapour + 2.5 mg letu ( günde iki kez ) kullandim. 12 nisan da ilk kontrolde sadece 2 yumurtamin geliştiğini söyledi doktor. Digerleri büyümez artik dedi. Istersen tedaviyi iptal edelim dedi ben iptal etmek istemedim.
5 günlük kullanım sonrasi letuyu bıraktım. 225 menapura devam ve ayriyeten günde 1 adet cetroride devam dedi.
İlaçlara devam ediyorum fakat umudum azaldı. Benim durumumda olup opu da 2 den fazla yumurtası gelişen oldu mu ? Lütfen tecrübeli olanlar yorum yapsın moralim çok bozuk.
Mesajiniz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Bu mesajın üstünden bayağı zaman geçti ve 2 yumurta kaldı opudan. Ve o 2 yumurta ile ikizlerime hamile kaldım. Dünya tatlısı 2 kızım olduDoktorum hep bana bir olsun bizim olsun derdi . Benim her aşamada bir yumurta maksimum 3 yumurta gelişti . Şu an 5 aylık hamileyimsakın ama sakın umudunu yitirme
Merhaba,Öncelikle iyi akşamlar. Yardımınıza ihtiyacım var. 2 yumurtam döllendi ve 3. Günde ikisi de birisi 9 birisi 10 hücreli oldu. Opu sonrası regl oldum kontrolo gittim. Doktor 2 seçenek sundu embiryolar kaliteli sayısı az diye 5. Güne gitmeden dondurdum ama kaliteli dedi istersen transfer yapalım dedi diğer seçenekte bir kez daha toplama yapalım dedi. Ben bu ay 35 oldum ikisini birden transfer yapacakmış. Maddi durumu kenara bırakıyorum. Sizce ben napmalıyım ? Şimdi rahim filmi ve tsh sırada onları da yaptırıcam. Bir sonraki adette ya tekrar toplama embiryo biriktşrme ya transfer ama ben ne yapacağımı bilmiyorum. Embiryologksr dahi güzel gelişiyorlar o yüzden doktor dondurdu dedi kendisi de iyi oldukları için dondurduğunu söyledi.
Madem kaliteliydi, 5. Güne gitmek uygun olurdu diye düşünüyorum. Benim 5 yumurtam toplandı, 4ü döllendi, 2 si 3. Güne kaliteli, 2 si yavaş gelişim ile geldi. Yani benim de kaliteli 2 taneydi ve 5. Güne gitme kararı alındı. Şu anda 2 si de pgt ye gitti. Laboratuar koşulları uygunsa 5. Güne gitmeye çekinmezlerdi bence. Yalnızca 5. Güne giden embriyo transferini tercih eden klinikler var yurtdışında. Ama sizin için düşüncem eğer bugüne kadar 2 ve daha fazla düşük yapmadıysanız onların transferini yaptırmanız.Öncelikle iyi akşamlar. Yardımınıza ihtiyacım var. 2 yumurtam döllendi ve 3. Günde ikisi de birisi 9 birisi 10 hücreli oldu. Opu sonrası regl oldum kontrolo gittim. Doktor 2 seçenek sundu embiryolar kaliteli sayısı az diye 5. Güne gitmeden dondurdum ama kaliteli dedi istersen transfer yapalım dedi diğer seçenekte bir kez daha toplama yapalım dedi. Ben bu ay 35 oldum ikisini birden transfer yapacakmış. Maddi durumu kenara bırakıyorum. Sizce ben napmalıyım ? Şimdi rahim filmi ve tsh sırada onları da yaptırıcam. Bir sonraki adette ya tekrar toplama embiryo biriktşrme ya transfer ama ben ne yapacağımı bilmiyorum. Embiryologksr dahi güzel gelişiyorlar o yüzden doktor dondurdu dedi kendisi de iyi oldukları için dondurduğunu söyledi.
Merhaba anlattıklarınız bana umut oldu. Ankara bahçecide yaptırıyorum tedaviyi. Amh 0.1 4 yumurta toplandı 1 tanesi beşinci güne gitti 3cc orta kalite dediler. Transfer görüşmesine gittim dün hoca havuz yapalım tekrar opu yapalım dedi ama fiyatlar uçmuş bütçemizi aşıyordu kabul edemedik. Şimdi transfer öncesi ilaçlara başladım 15 gün sonra tekrar gidicem. Doktor orta kalite diye çok umut görmedi bence ben de çok üzüldüm. İnşallah hayırla tutar bebişim
YaaaBenimle aynı süreci yasamışsınız ve benim embriyom tutundu şu anda 20 aylıkinşaAllah sizinkisi de sımsıkı tutunur doktor embriyoyu rahme koyduktan sonra ona can verecek olan Allah o yüzden siz duanızı eksik etmeyin Allaha bırakın o ne yazdıysa onu yaşayacaksınız zaten. Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın
Yaaaöyle avutuyorum kendimi inanın. Çok kaliteli olup tutmayanda var Allah nasip ettiyse olur dikkat ettiğini bi şey oldu muntransferden sonra önce? Maşallah bebişinize Rabbim sağlıkla kavuştursun
Şimdi coraspin estrofem ve folic verdi ayın 20 sinde gel kontrole dedi tahminim 28 i gibi yaparız transferi dedi. Bana birde histeroskopiyle rahim çiziği attı inşallah faydası olurTransferden sonra yaptığım ve doktorumun da yapmamı istediği tek şeydi acaba tutunacak mı diye düşünüp durmadım. Çünkü düşünmek stres yapıyor vücutta ve tutunmayı zorlaştırıyor. Bol bol dinlenin, beyniniz sakın ve dingin olsun. Ne zaman transferiniz?
İyi de embiryolog da dedi normalde 6-8 hğcre 3. Günde ama benim 9-10 hücreli çok iyi dedi bana. Dondurma sebepleri sayısı az olduğu için. Ben ilk kez tüp tedavisi oldum.Madem kaliteliydi, 5. Güne gitmek uygun olurdu diye düşünüyorum. Benim 5 yumurtam toplandı, 4ü döllendi, 2 si 3. Güne kaliteli, 2 si yavaş gelişim ile geldi. Yani benim de kaliteli 2 taneydi ve 5. Güne gitme kararı alındı. Şu anda 2 si de pgt ye gitti. Laboratuar koşulları uygunsa 5. Güne gitmeye çekinmezlerdi bence. Yalnızca 5. Güne giden embriyo transferini tercih eden klinikler var yurtdışında. Ama sizin için düşüncem eğer bugüne kadar 2 ve daha fazla düşük yapmadıysanız onların transferini yaptırmanız.
Benim de ilk tüp bebek ve 3. Gün ikisi de 9 hücreliydi. Benim de azdı yumurta sayım, son kontrolde 3 folikül görüldü, 3.ye şans bile vermedi. Moralim bozuldu, o zaman üst üste yumurta toplayalım dedim ama gerek yok, onu kanser, yumurta rezerv çok düşük vs yapıyoruz dedi. Yani her ekip farklı bir stratejiyle ilerliyor demekki. Hayırlısı olsun hepimiz için.İyi de embiryolog da dedi normalde 6-8 hğcre 3. Günde ama benim 9-10 hücreli çok iyi dedi bana. Dondurma sebepleri sayısı az olduğu için. Ben ilk kez tüp tedavisi oldum.
Rabbım kimsenin emeğini boşa çıkarmasınŞimdi coraspin estrofem ve folic verdi ayın 20 sinde gel kontrole dedi tahminim 28 i gibi yaparız transferi dedi. Bana birde histeroskopiyle rahim çiziği attı inşallah faydası olur
3. Gün birisi 9 diğeri 10 hücre iyi demek mi ?Benim de ilk tüp bebek ve 3. Gün ikisi de 9 hücreliydi. Benim de azdı yumurta sayım, son kontrolde 3 folikül görüldü, 3.ye şans bile vermedi. Moralim bozuldu, o zaman üst üste yumurta toplayalım dedim ama gerek yok, onu kanser, yumurta rezerv çok düşük vs yapıyoruz dedi. Yani her ekip farklı bir stratejiyle ilerliyor demekki. Hayırlısı olsun hepimiz için.
Sizin amh düşük olduğu için biriktirmek istiyorlar sanırım. 3. Gün için 9-10 hücre çok iyi, fragmantasyon %10 altında, hücreler eşit ebatlardaysa da iyi oluyormuş. yaş da 35 altındaysa embriyonun sağlıklı olma ihtimali de yükseliyor. Rahim filmini bana tedaviye başlamadan çektirmişlerdi.3. Gün birisi 9 diğeri 10 hücre iyi demek mi ?
Dondurdu doktor. Rezervim 0.2 olduğundan istersen birdaha toplayalım dedi. Ama bunlarda iyi dedi. Bilmiyorum ki kafam karıştı. Perşembe filmim var. Ondan da korkuyorum