slm ben müge kadınlar kulübüne yeni katıldım bende daha yeni tüp bebek tedavisine başladım aşamaları nasıl geçti ve yumurta toplama işlemi zormu cvp verirsen sevinirim sevgiler
merhaba müge öncelikle hoşgeldin ve tedavinde başarılar
canım diğer sayfalarda uzun uzun yazdım tedavi aşamalarını ama senin için kısaca tekrar yazayım.öncelikle büyük bir moralle tedavine başla ve mutlaka psikolojik destek almalısın sana büyük faydası olur canım
eşimin ve ailemin desteğiyle ve dr um bana verdiği güvenle rahat bir tedavi geçirdim ama ara ara ağlama krizleri yada olumsuz düşüncelere kapılmadım değil.yumurta toplama işlemi transfere göre daha kolay çünkü anestezi verilerek yapıldığı için masaya yatıp dr unla sohbete başlar başlamaz yapılan biir iğneyle kendinden geçiyorsun sonra gözlerini yatağında açıyorsun.ben gözlerimi açtığımda dr um elimi tutmuş kaç yumurta topladıklarını ve sonucun ne zaman belli olacağını söylüyordu.o günü dinlenerek geçiriyorsun çünkü operasyon sonrasında biraz ağrın oluyor gerçi kendine gelince bir ağrı kesici veriyorlar amagenede biraz ağrı çekiyorsun.toplama işlemi sonrası iki gün boyunca embriyolog tarafından aranıp yumurtalar hakkında bilgilendiriliyorsun kaç tanesinin döllendiği kaç tanesinin kaç hücreli olduğu vs. hakkında
transfer işlemine gelince sıkışık bir halde merkeze gidiyorsun bunun sebebi vajinadan yerleştirilme işlemi yapılırken üstten de ultrosonda rahme bakılarak yerleştirme işlemi yapılıyor.sıkşık halde net bir görüntü elde ediliyor sebebi bu. biraz sıkıntılı bir durum o an aklında sadece inşallah bir önce bitsinde tuvalete gideyim diyorsunsırnaşık şey
transfer 10 dak falan sürüyor tabi bu kişiden kişiye değişebiliyor sonrasında ise
3-4 gün dinleniyorsun yemek ve tuvalet haricinde kalkmadan yatıyorsun
daha sonra günlük hayatına devam ediyorsun ama ağır işler yapıp kendini yormadan herşeyi yapabiliyorsun
bu aşamaların hepsinde de en önemlisi büyük moral ve huzur canım
başka sorun olursa cevaplamaya hazırım
hayırlı haberlerini bekliyoruz canım
sevgiler....a.s.