tercıgım bıde tedavı surecını anlatırmısın mesela nasıl basladınız hangı tahlıler basladı 3.de bende hıc tahlıl yapılmadan adetımın 3..gunu ılacalra baslandı kısa protokoldu cevaplarsan sevınırım[/QUO
sevgili rumoşa cevap
son adetimin 3. günü hormon testlerim yapıldı.8.günü hsg yani rahim içi film çektirdim.bu arada eşimden de semen örneği alındı.sperm sayısı yapıları vs. için.
daha sonra adetimin 21. günü lucrin adlı iğneye başladım bu yumurtaları baskılamak için kullanılan ilaç.sonra gonal adlı iğneye başladık bu da yumurtaları çoğaltmak ve büyütmek için vurulan iğne. her ikiside göbek çevresinden vurulan iğneler.gonal başladığımda lucrini bırakmadım hergün iki iğnem vardı.tedavimin 23. günüyumurta toplama işlemi yapıldı.yumurta toplama işleminden önce 36 saat öncesinden yumurtaları çatlatma iğnesi var ovitrelle diye.veişlemden 10 öncesinde yeme içmeyi kesiyorsun.sabah da yumurta toplama işlemine gidiyorsun. işlemle aynı zamanda eşimde sperm örneği verdi ve toplanan yumurtaların döllenme işlemi yapıldı.21 tane yumurta oluşmuştu hepsi alındı.toplama işleminden 2 gün sonra da transfer işlemi yapıldı. bu iki gün boyunca sabah ve akşam embriyolog arayıp beni bilgilendirdi.yumurtaların kaç tanesinin döllendiği kaç tanesinin kaç hücreli olduğunu vs vs ayrıntılı olarak bildirdi.yumurta toplama işlemi anesti verilerek yapıldığı için hiçbirşey hissetmiyorsun.uyandığımda odadaydım.1 saat dinlenip eve gidiyorsun.bu arada iğneleri bıraktım.yeni ilaçlarım vardı.prednol , babypyrin,tetrodox,climara,crınone isimli ilaçları kullandım
transfer tedavinin 26. günü yapıldı.anestesi verilmediği için herşeyi görüyorsun önce vajinal temizlik yapılıyor sonrada sırayla embriyolar yerleştiriliyor ve sen bu arada ekrandan rahmine yerleştirilirken görebiliyorsun çok mutteşem olylara bence.bu arada işlemin rahat yapılabilmesi için sıkışık gelmek gerekiyor.işlem sırasında sadece onun sıkıntısı oluyor.ultrosonda rahat görebilmek için bide biraz bastırıyorlar kasıklarına o an içinden sadece bir an önce bitsede bi tuvalete gitsem diyorsun:1rolleyes: işlem 10 dak. falan sürüyor. sonra seni sedyeyle yatağına alıyorlar.2 saat boyunca kalkman yasak olduğu için tuvaletini yapman için sana ismini hatırlayamadım kabı getiriyorlar.
ve sonra rahatlıyorsun.en güzelide sen odada dinlenirken yanına eşini çağırıyorlar benim hem eşim hemde annem gelmişti bana çok moral olmuştu.
transferden sonra iki ilacımı kestim ve bebe aspirinim,folik asit hapım,crinone vajinal jelim ve climara hormon bantlarımı kullanmaya devam ettim hala da kullanıyorum.transferin 12. günü kan testi yapıldı.değerlerim 287 di.2 gün sonra tekrarlandı kan testi bu sefer 600 lere çıkmıştı.pazartesi günü de ultrosonda kese yada keseleri yerimseniben görücez bakalım hayıırlısın artık
umarım yazdıklarım açıklayıcı olmuştur. başka sorun olursa cevaplamaya hazırım
sevgiler... a.s.a.s.a.s.allah herkezin yardımcısı olsun