Arkadaşlar merhaba,
Tüp bebek yaptıran herkes de bel, kasık ağrıları ayrıca gaz sorunu oluyor. Göğüsler şişiyor ve göğüsteki damarla ortaya çıkıyor. O yüzden bence test gününüze kadar hiç acaba mı demeyin.
Ben ilk tüp bebek deneyimimi 10 Aralık 2011 tarihinde yaptırdım. 3 gün sadece tuvalet ve yemek ihtiyacı için kalktım 9 gün boyunca evde dinlendim. Hiç iş yapmadım, kendimi yormadım. Belim ağrıdı, kasıklarımda batmalar oldu hatta arada midem bile bulanıyordu. Hiç lekelenmem olmadı, sadece arada beyaz renkli bir akıntım oluyordu. Doktor kullandığım jelden dolayı olduğunu söyledi
9. gün sabah kalktığımda göğüslerim sönmüştü, o gün tutmadığını anladım. Çünkü adetten 3-4 gün önce benim göğüslerim hep söner. O gün zor durdum tahlil yapmamak için. 10. gün işe gittim akşam eve dönerken hastaneye uğrayıp test yaptırdım. Sonucum 0,5 çıkmıştı. Hamile değildim. 12. gün testi tekrarladım, bu defa 0,1 çıktı. Çok üzüldüm, çok ağladım, hatta ölmek istedim ama çare değildi.
Bende bu zaman zarfında hep kendimi hamile zannettim, hatta olumsuz sonucu alınca inanamadım bir an. İnanın 12. gün tahlili tekrarlamak için hastaneye giderken, ufacıkta olsa hala umudum vardı. Hep kendime ilk test belkide yanlıştı dedim, kısaca kendimi kandırdım.
İnsan öyle olmasını umuyor, bir sürü emek ve para harcıyoruz. Olumsuz olması herkesi üzüyor. Hala kendimi tam anlamıyla toparlamış sayılmam. Bende deneyimimi sizle paylaşmak istedim. Eğer nasipse oluyor işte.