- 26 Şubat 2019
- 2.014
- 1.578
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah bebeğinizi.10 yıl önce gittiğimde yeni evliydik hatta 12 yıl olmak üzere. Vajinismus olduğumu bilmiyordum ve ozamanlar şansıma sıra yoktu yalnız girdim. 3 aylik evliyim ve eşimle ilk gece denedik çok canım yandı çok korktum dedim. Doktor da kan geldi mi dedi zar yırtıldı mi falan diye üst üste sorular sorunca peçeteye çok hafif pembemsi bir leke geldi dedim. Sonrasında üst üste kan miydi yani o diye soruyor. (Ben hep milletten kan gelmesi deyince oluk oluk kan akacak zannederdim ne bilim ) bende ısrarla kan mi bilmiyorum çok açık tonda pembe bir lekeydi dedim. Tamam gel bi bakalım yırtılma var mı dedi çatala yattım ay ama çok korkunçtu benim için birde eldiven falan takıyor ya nasıl korktum bacağıma dokununca titremeye başladim istemiyorum dedim adam hala devam etmeye çalışıyorum ağlamaya başladım istemiyorum diye. Adamda "kalk hadi kalk sende bir gün anne olmayı falan mı düşünüyorsun bu kafayla asla olamazsın"dedi. O adamın söylediklerinden çok etkilendim çok kırıldım hakkımı asla helal etmem ama ona hirsimdan 1 ay çok fazla zorladım kendimi ve yendim vajiyi. Annede oldum.
Diğeri de evliliğimizin 3.yilinda çocuğumuz olmuyor diye direkt tüp bebek merkezine gitmiştik oradaki Dr sizin sorununuz nedir bilmiyorum hiç tedavi olmadan buraya gelmişsiniz diyerek önce hem benden hemde eşimden bir sürü testler istedi. Bizde tüp bebek için Antalya'ya gitmiştik. Kendi yaşadigimiz ilçe normalde çok küçük 2 tane hastane var biri devlet biri de özel. Özel dedigim yerde testlerin hepsi yapılmıyor. Özelde yaptırdıklarımızı yaptırdık ama devlette de bir kaç tane test kaldı orayada ikinci kere gitmenin nedeni tamamen mecburiyetti. Diğer kaba Dr değilde ozamanlar çok iyi bir Dr vardı o gelmişti devlete ona gitmiştim ve ilkindeki gibi rahat girerim falan diye düşündüm ne bilim tıklım tıklım olacağını benimle birlikte 3 kişi vardı ama bizde kimse çıplak değildi. Çatala yattığımda da biri perdenin arkasından çoktan çıkıp dışarı gidiyordu. Diğeri de sedyede gebelik takibi bitmiş karnındaki jeli siliyordu bana herkesi acele ettiriyorlardı kimse kimseye bakacak vakti yoktu. Ve herkes de mecburen gidiyordu işte. Neyse çok uzattım ama hepsi geride kaldı bir daha devletin kadın doğumuna muhtaç etmesin Rabbim. Şuan 3.bebegime hamileyim demek ki anne olabiliyormuşum inşallah darısı sizlerin başına
Benim de özel hastanede başıma geldi benzeri evliliğimin ilk yılı vajinismustum araştırıp özel hastanede bu doktoru buldum. Kadın doktordu. Odaya girdim hemşire olmadan yalnız görüşebilir miyiz dedim hayır hemşire kalacak dedi sert şekilde. Sonra anlattım resmen dalga geçtiler. Nasıl yani siz şimdi 1 yıldır birlikte olmuyor musunuz haha falan dedi. Sonra muayene etti fiziksel sorun yok dedi. Gerisini dinlemedim bile zaten amacım onu öğrenmekti. Çıktım gittim. Hayatımda yaşadığım en berbat muayeneydi.