Tüp bebek merkezinde akıl almaz çağ dışı olay!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Devlet hastanelerinin tum bölümleri enteresan kbb doktoruna 3 kisi girdim salakça sıraya dizip beni onu bunu tekrar muayne etti . Muhafazarlik yada değil bir bayan olarak muayne odasına yabancı bir erkeğin girmesinden yada kapısı açık disarda beklemesinler herkes rahatsiz olur. İmkanın varsa ozel kliniğe gidin.

Konuyu açma sebebiniz nedir ben anlamadım. Benim ozelimi elin adamı neden duysun? Regl olmak ayıp değil ama bende istemem açıkçası. Bu kadar dramatize etmenin anlamı da yok
Yorumlarda detaylıca yazdım, konuyu sinirli bir şekilde açtığım için detaylı yazmadığımı fark ettim.
Dr sırasında iken kimse sizin özel birşeyinizi duymuyor. Sekreter zaten muayene hakkında bilgi veremez. Sıra dediğim yer bekleme salonu herkesin oturduğu bir yer . Dr sırasında iken yalnızca isminiz okunur Dr un odasına hemşire ve refakatçınız ile birlikte girebilirsiniz odanın kapısını kapatarak.
Sabahtan ise kan testleriniz sonucu doğrultusunda ise sekreter tarafından " döngünün şu günü gel" denilir kişisel bir veriniz konuşulmaz.

Aaahhh yok o hastane değil ki ola ki böyle bir durum olsa bende olumlu bakamam. Dr ile hasta odasının kapısı kapalı şekilde. İçeride hemşire siz ve Dr olacak şekilde herşey mahremiyet doğrultusunda ilerliyor. Perdeyle basitsenmiş şeylerle önlem alınan bir nokta değil bahsettiğim yer. Sırada beklediğimiz yer bekleme salonu gibi bir yer, bir çok koltuk var birde desk var. Sekreter sıranız gelince Dr un odasına girmeniz için adınızı okuyor.
Düngünün 3. Günü gel gibi bilgiler sabahtan veriliyor ve sekreter tarafından veriliyor.
Ben sabahtan 10 gün sonra tekrar gideceğim bilgisini edindim. Fakat eşimle kistlerin neden ve niye alınmadığını, neye ve niçin 10k gibi toplam bir bütçe ödediğimizi, geçen süreçte niçin çikolata kisti in 31cm e çıktığını öğrenmek için Dr beyin odasına beraber girmek istedik. 12.90 cm olan kistti çünkü bu ve aşılamaya başlandım. Tedavinin gerçekten bir tedavi mi yoksa para koparmak için mi yapıldığını sormak içindi. Akabinde de zaten cimere şikayet hayıflanmalarım sonrası eşimi bizzat sekreter yanıma geri getirdi dışarıdan.
Ufak bir muayne bile olsa eşinizin yaninda olmasi en doğal istek . Ki bu tup bebek süreci üstelik.

Söylediğiniz konuda öyle haklısınız ki. Bakirelik=bekar Evli=cinsellik kavramı .. neden ve niye mesela ? Herkes birbirini anlayabilmek yerine bir uç noktadan cımbız ile tutup çekiyor. Genel olarak aslında tepkim oradaki kadınlara da değil. Eşiminde imza atarak ortak bir tedavi olduğum yere "EŞİNİZ BEKLEYEMEZ" gibi gereksiz tepki veren sekretere de. Konuyu düzenleyemiyorum kusura bakmayın süresi dolmuş, akabinde cimere şikayet edeceğim söylemlerim oldu ve eşimi bizzat sekreter gidip çağırdı ve sırada beraber bekledik.

Sizin tepkiniz kime o zaman? Sekretere deği, kadınlara değil. Yok onu anladım herkese yazmışsınız zaten.

Devlet hastanelerinin tum bölümleri enteresan kbb doktoruna 3 kisi girdim salakça sıraya dizip beni onu bunu tekrar muayne etti . Muhafazarlik yada değil bir bayan olarak muayne odasına yabancı bir erkeğin girmesinden yada kapısı açık disarda beklemesinler herkes rahatsiz olur. İmkanın varsa ozel kliniğe gidin.
Hayır Saliha kapı kapalı oluyor ve yalnızca sonuç konuşmak için Dr un odasına refakatçin, sen, hemşire ve Dr giriyor kapıyı kapatıyorsun. Dr için beklenilen sırada herhangi bir bilgi paylaşımı olmuyor isim okunuyor Dr un odasına giriyorsun.
Şu gün gel bilgisi sabahtan kan tahlilleri sonrası sekreter tarafından söyleniyor. Herhangi başka verin konuşulmuyor.

Sekreterin bana "MUHAFAZAKAR KESİM RAHATSIZ OLUYOR" cümlesinden istinaden söyledim ama? Üstelik tepkimi verdim merak etmeyin özür de dilendi akabinde hem benden hem eşimden ve eşimle bekledik sırada da!
Ne hikmetse sekreterin bahsettiği ve rahatsız olduğunu iddia ettiği tek bir muhafazakar biri tepki de göstermedi? Alınmak ve polemik çıkartmak için konumdan kelimeleri çekmeyin.
Büyük harflerle yazdığınız yeri daha şimdi belirtiyorsunuz farkında mısınız? Özellikle muhafazakar olmaya gerek yok bunlardan rahatsız olmak için. Siz bence fazla abartmışsınız. Üstelik özür de dilenmiş işte. Tüp bebek süreci çok zor ve yıpratıcı olabiliyor. Bir süre ara verin veya başka bir merkeze gidin çünkü bu stresle olacağı varsa da olmaz.

Aaahhh yok o hastane değil ki ola ki böyle bir durum olsa bende olumlu bakamam. Dr ile hasta odasının kapısı kapalı şekilde. İçeride hemşire siz ve Dr olacak şekilde herşey mahremiyet doğrultusunda ilerliyor. Perdeyle basitsenmiş şeylerle önlem alınan bir nokta değil bahsettiğim yer. Sırada beklediğimiz yer bekleme salonu gibi bir yer, bir çok koltuk var birde desk var. Sekreter sıranız gelince Dr un odasına girmeniz için adınızı okuyor.
Düngünün 3. Günü gel gibi bilgiler sabahtan veriliyor ve sekreter tarafından veriliyor.
Ben sabahtan 10 gün sonra tekrar gideceğim bilgisini edindim. Fakat eşimle kistlerin neden ve niye alınmadığını, neye ve niçin 10k gibi toplam bir bütçe ödediğimizi, geçen süreçte niçin çikolata kisti in 31cm e çıktığını öğrenmek için Dr beyin odasına beraber girmek istedik. 12.90 cm olan kistti çünkü bu ve aşılamaya başlandım. Tedavinin gerçekten bir tedavi mi yoksa para koparmak için mi yapıldığını sormak içindi. Akabinde de zaten cimere şikayet hayıflanmalarım sonrası eşimi bizzat sekreter yanıma geri getirdi dışarıdan.

Her şey tamam da neyi soracağınizi siz de gayet iyi biliyor gibi görünüyorsunuz. Neden özellikle eşiniz soruyor tüm bunlari? Erkek diye daha ciddiye alınacağını düşünerek mi doktor beyyle kendisini konuşturmak istediniz veya eşiniz istedi. 😶 bir de burdan yakalim😀

Sizin tepkiniz kime o zaman? Sekretere deği, kadınlara değil. Yok onu anladım herkese yazmışsınız zaten.
Var olmayan hayali kuralları yaratan sisteme, bunu kabul etmiş topluma bunu sıradanlaştırmış her insana.
Kimse orada bir başkası için bulunmuyor kendi hayatı ve umutları için orada.
Sabah 07.30 da randevu verilip gidip akşam 16.00 da hala beklemeyi kabul görüp orada sessiz duran herkese.

Dr sırasında bekliyorsunuz isminiz okunuyor doktorun odasına giriyorsunuz hemşire, Dr, siz ve refakatçınız bilgilerinizi orada konuşuyorlar.

Bir kişide demedi mesela ben cimere şikayet edeceğim hayıflanmalarımın ardından eşim özür dilenilip yanıma getirildiğinde eşiniz bu bekleme salonunda beklemesin diye ki orası zaten evli iki insanın ıslak imzası ve onayıyla tedaviye başlanılan yer. Eşimin imzası olmasa bulunamayacağım yer.

Absürt ve basitseme tepkinizi bende anlayamadım sanki "eşimi kadınlar tuvaletine almadılar!!" Gibi bir konu açmışım gibi tepkiniz gerçekten çok tuhaf.

Her şey tamam da neyi soracağınizi siz de gayet iyi biliyor gibi görünüyorsunuz. Neden özellikle eşiniz soruyor tüm bunlari? Erkek diye daha ciddiye alınacağını düşünerek mi doktor beyyle kendisini konuşturmak istediniz veya eşiniz istedi. 😶 bir de burdan yakalim😀
Eşim soracak ben soramam demedim, maddi olarak yıpratıcı olduğu için dinlemek istedi tüm bu soruların cevabını. Ki imzası olduğu için o tedavi sürecinde ve dolayısıyla oda Dr un hastası oluyor? Bunu dinlemek ve orada bulunmak istemesinin tam olarak neresi komik? Hani nerede kaldı Dr hasta mahremiyeti? Eşimin mahremiyeti ne olacak ? 🤣

Evet devlet hastanesine 2-3 kadını birden alıyorlardı hâlâ öyle mi bilmiyorum ama eşleri almamaları gayet normal değil mi 2-3 tane kadını birde muayene ediyorlar. Ben orda çataldan kalkarken başka kadın geliyor içeri. Kocasıyla ne işi var ben çataldayken.

Ben en son 10 yıl önce falan gittim devlete kadın doğum doktoruna. Çok yoğundu sıra bana geldiğinde içerde perdenin arkasından üzerini düzelterek çıkan bir hasta vardı biri de gebelik takibi için yatıyordu karnı açık. Benide perdenin arkasına gönderdiler. Sonrasında çatala yattım. Muayene olurken çıkanın yerine birini daha çağırdılar ben o sırada çataldan kalkıyordum. Yani erkeğin orada olması saçma zaten. Ben o görüntüleri gördükten sonra bir daha devletin kadın doğum bölümüne gitmedim. Çünkü 5 yıl sonra tüp bebek ile hamile kalmışım eşimle o ultrason görüntülerini beraber uzun uzun izlemek istedik. Ben 10 yıl önceden bahsettim şuan nasıldır bilemem
Sırf bu sebeplerden kadınların rahim kanseri teşhisi çok geç teşhis ediliyor. Hastanelerin bu mahremiyete önem vermesi gerekli.

Büyük harflerle yazdığınız yeri daha şimdi belirtiyorsunuz farkında mısınız? Özellikle muhafazakar olmaya gerek yok bunlardan rahatsız olmak için. Siz bence fazla abartmışsınız. Üstelik özür de dilenmiş işte. Tüp bebek süreci çok zor ve yıpratıcı olabiliyor. Bir süre ara verin veya başka bir merkeze gidin çünkü bu stresle olacağı varsa da olmaz.
Tamamdır ben abarttım 😍👍

Var olmayan hayali kuralları yaratan sisteme, bunu kabul etmiş topluma bunu sıradanlaştırmış her insana.
Sabah 07.30 da randevu verilip gidip akşam 16.00 da hala beklemeyi kabul görüp orada sessiz duran herkese.

Dr sırasında bekliyorsunuz isminiz okunuyor doktorun odasına giriyorsunuz hemşire, Dr, siz ve refakatçınız bilgilerinizi orada konuşuyorlar.

Bir kişide demedi mesela ben cimere şikayet edeceğim hayıflanmalarımın ardından eşim özür dilenilip yanıma getirildiğinde eşiniz bu bekleme salonunda beklemesin diye ki orası zaten evli iki insanın ıslak imzası ve onayıyla tedaviye başlanılan yer. Eşimin imzası olmasa bulunamayacağım yer.

Absürt ve basitseme tepkinizi bende anlayamadım sanki "eşimi kadınlar tuvaletine almadılar!!" Gibi bir konu açmışım gibi tepkiniz gerçekten çok tuhaf.
Doktorun yanında birlikte konuşmanız apayrı ama o çocuğu eşinize taşıtacakmış muamelesi yapmayın lütfen. Her sıra da yanınızda olmak zorunda değil.

Sırf bu sebeplerden kadınların rahim kanseri teşhisi çok geç teşhis ediliyor. Hastanelerin bu mahremiyete önem vermesi gerekli.
Bizim gittiğimiz merkez tüp bebek merkezi. Orada böyle bir durum söz konusu değil. Odaya dr, siz, dilerse refakatçınız ve hemşire giriyor. Bir başka 3. Yabancı kişi ne muayenenizi duyabiliyor nede görebiliyor kapalı oluyor kapınız. Bahsettiğiniz şekilde tedaviler kadın hastalıkları bölümünde sıkça rastlanıyor oralarda da 2 yılım geçti :KK43: kesinlikle bu da benim için kabul edilemez bir durum, bırakın erkeği bir başka kadının bile benim muayene içeriğimin sonucunu bilmesi beni rahatsız eder.
Zaten bahsettiğim gibi sekreter yalnızca bir sonraki randevu gününüzü söylüyor tedaviniz ile alakalı veya muayenenizin içeriği ile alakalı bir sonuç söylemiyor.. bu randevu bilgisinide sabah kan tahlilleriniz sonrası söylüyor. Dr ile görüşmek için sabah 07.30 da geldiğiniz muayenenizin sonrasında 14.00 de tekrar Dr ile görüşme talep ederek görüşüyorsunuz.

Ben de sizin bu dünyanın en önemli olayıymış gibi verdiğiniz tepkinizi anlayamadım ve absürt buldum. Hayatınızda ilk kez mi devlet hastanesinde kadınla alakalı bir bölüme gittiniz? Devlet hastanesinde sistem bu 07.30da gidip 16 olana dek bekliyor insanlar, beklemeyip ne yapacaklar? Doktor az hasta çok. Bu sistem insanları buna mahkum ediyor. Bu mesele yüzünden 2 gündür sakinleşmemiş olmanız o kadar tuhaf geliyor ki bana. İnanın buna gelene kadar sorun yaratacağım o kadar çok çağdışı olay var ki bu yaşadığınız benim gözümde küçücük bir mesele. Allah başka dert vermesin.

Bizim gittiğimiz merkez tüp bebek merkezi. Orada böyle bir durum söz konusu değil. Odaya dr, siz, dilerse refakatçınız ve hemşire giriyor. Bir başka 3. Yabancı kişi ne muayenenizi duyabiliyor nede görebiliyor kapalı oluyor kapınız. Bahsettiğiniz şekilde tedaviler kadın hastalıkları bölümünde sıkça rastlanıyor oralarda da 2 yılım geçti :KK43: kesinlikle bu da benim için kabul edilemez bir durum, bırakın erkeği bir başka kadının bile benim muayene içeriğimin sonucunu bilmesi beni rahatsız eder.
Zaten bahsettiğim gibi sekreter yalnızca bir sonraki randevu gününüzü söylüyor tedaviniz ile alakalı veya muayenenizin içeriği ile alakalı bir sonuç söylemiyor.. bu randevu bilgisinide sabah kan tahlilleriniz sonrası söylüyor. Dr ile görüşmek için sabah 07.30 da geldiğiniz muayenenizin sonrasında 14.00 de tekrar Dr ile görüşme talep ederek görüşüyorsunuz.
Bunu organize edebilmek oradaki sekreterin görevi aslında nazikçe durumu izah edip bekleme alanında beklerse elinizi problem de çıkmayacakmış anladığım kadarıyla.

Doktorun yanında birlikte konuşmanız apayrı ama o çocuğu eşinize taşıtacakmış muamelesi yapmayın lütfen. Her sıra da yanınızda olmak zorunda değil.
Size ne? Kimin ne zaman nerede duracağından? Bebek tek benim muayene edilmemle olmayacak aşılama sürecindeyiz, üstelik eşimden spermi alacak doktorda aynı doktor? İmzayı atıp hastası olduğu doktora isterse kendi de gidebilir. Hatta eşim ben olmadanda gidip sonuçla alakalı her bilgiyi edinebiliyorken o sırada istediği gibi de bekler? Kaç yılımın orada geçtiğini ve ne kadar ne şekilde beklediğim hakkında ne biliyorsunuz mesela? Nasıl bir mantıktır eşime bebeği taşıtacak olmam? Sizin bebeğinizi kocanız mı doğurdu? Sizin anladığım kadarıyla boş vaktiniz çok fakat benim malesef sizin yaratmaya çalıştığınız yersiz polemiğiniz için ayıracak vaktim yok. Daha fazla saçmalamayın lütfen sizde.

Size ne? Kimin ne zaman nerede duracağından? Bebek tek benim muayene edilmemle olmayacak aşılama sürecindeyiz, üstelik eşimden spermi alacak doktorda aynı doktor? İmzayı atıp hastası olduğu doktora isterse kendi de gidebilir. Hatta eşim ben olmadanda gidip sonuçla alakalı her bilgiyi edinebiliyorken o sırada istediği gibi de bekler? Kaç yılımın orada geçtiğini ve ne kadar ne şekilde beklediğim hakkında ne biliyorsunuz mesela? Nasıl bir mantıktır eşime bebeği taşıtacak olmam? Sizin bebeğinizi kocanız mı doğurdu? Sizin anladığım kadarıyla boş vaktiniz çok fakat benim malesef sizin yaratmaya çalıştığınız yersiz polemiğiniz için ayıracak vaktim yok. Daha fazla saçmalamayın lütfen sizde.
Üslup mühim. Önce yersiz üslubunuzu düzeltin..

Evet sizinle aynı düşüncedeyim. Bende tüp bebek ile kızıma kavuştum. Bizde gittik ama bizim gittiğimiz özel bir kurumdu. Ve hiç kimse sırada beklemiyordu. Gelir gelmez sekretere randevumuz vardı diyordu hemen kayıt açıp bizi bekleme salonuna alıyorlar. Kimse orada bekleme yapmıyor. Zaten doktorun yanına çıkacaksın sekreterin önünde beklemenin veya onun bilmediği bir şeyi ona sormanın mantığı yok. Beklenecek durum varsa zaten kadın muayene ediliyor o bekler erkek de velisi gibi yanında durması tuhaf. Sekreterlerde başında bir sürü kalabalık istemeyebilir daralmıştır onlar da insan sonuçta.

Anlattığınız ortamda tüp bebek yapmazdım. Yapmadım da.. sadece özel konuları özel odalarda konuşup rahat muayene olacağım Bi yerde yaptırdım. Maddiyat vs dersiniz sıkıp kaç ay para biriktirdik anlatamam..

Göz muayenesi bile olsam rekatçim hariç kimsenin yanında muayene olmam konuşmam. Öyle muhafazakar değilim. Hasta mahremiyeti diye birsey var.

Odalarda konuşulmasını talep edin. İnsanlar eşleriyle de sırada bekleyebilsin. 3 perdeye muayene olmasınlar.

Bunu organize edebilmek oradaki sekreterin görevi aslında nazikçe durumu izah edip bekleme alanında beklerse elinizi problem de çıkmayacakmış anladığım kadarıyla.
Sekreterlerin hastalara karşı olan davranışlarından zaten orada bulunan çok hasta rahatsız. Aslında sorunda çıkmadı eşimide sıraya özür dileyerek bizzat dahil ettiler. Bahsi geçen var olan sıra zaten bekleme alanında oluyor muayene odasında yada Dr ile bağlantılı olan bir yerde değil. Fakat zaten orada bekleme olsun, kalabalık olsun birçok stresi tetikleyen etken varken üzerine bu türlü bir yaklaşım belkide son damlayı taşırıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X