Tüp bebek merkezinde akıl almaz çağ dışı olay!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hararetinizden konuyu gerçekten anlamadım. Mesela ben sıradayken bana söyleneni sizin eşiniz mi duyuyor? Eğer öyleyse ben de istemem.
Hayır hiç birşey duymuyor muayeneniz hakkında. Eşim ile o an sadece Dr sırasındaydık.
"Döngünün 3. Günü gel" gibi sıradan bir sonraki randevu gününün bilgisini veriyor sekreter. Bir sonuç söylemiyor şu var bu var şöyle böyle demiyor yani. Doktor da değil ki bu kişiler bu tür kişisel muayeneniz hakkında bilgi versin.
SPERM kelimesinden rahatsız olmayıp erkek hastaları can kulağıyla dinleyen kadın topluluğu döngü kelimesinin duyulmasındsn rahatsızmış. Zaten cimere bildireceğimi söylediğimde eşimi dışarıdan bizzat çağırıp sıraya soktular.

Çok gerginsiniz biraz sakin olun. Aynı şeyi yazıp duruyorsunuz herkes açıklamasına rağmen asıl siz anlamıyorsunuz. Asıl başka bir hastanın kendi hastalığıyla ilgili durumunun konuşulmasına laf deme hakları yok. Sanane orda başka birisi spermi konuşuluyorsa di mi? Ama kendi hastalığıyla ilgili bir durumu ulu orta konuşmak zorunda değil.
Gergin değilim aslında hala sinirliyim. Olayın akıbetini güncelleyemedim konunun süresi dolmuş. Cimere şikayet edeceğim söylemlerimin sonrası eşimi bizzat sekreter dışarıya gidip çağırdı ve özür diledi.

Devlet hastanelerinin kadın doğum servisleri saçmalıklarla doludur. Ben 3 yıl önce falan acilden giriş yapmak zorunda kalmıştım. Farklı bir görüş almak için bırakın hasta mahremiyetini icerde teknik bir calisma vardı. Hiç alakası olmayan erkek işçiler vardı. Bir yandan da muayenelere devam ediliyordu. Ayrıca eşim benle oranın katına bile gelememisti . O gün muayene olduğum icin çok pişmanım . Yani demem o gün devlet kurumlarının prosedürleri budur . Esleri kata bile almazlar .Ben şikayet dilekçesi oluşturmuştum düşük yaptıktan sonra ama hala durum ayni sanırım öyle duyuyorum en azından ...

Ben sizi anlıyorum hak veriyorum hatta ama bu ülkedeki herkes sizin bizim gibi düşünmüyor. Ben de şundan itiliyorum mesela bekarken doktora gittiğimde bana vajinal muayene yapıp yapamayacağını anlamak için evli misin bekar mı diye soruyorlardı. Bir keresinde doktor kuzenime bundan dert yandım ben stajdayken bir kadına aktif cinsel hayatınız var mı diye sordum kadın sen bana ne demek istiyorsun seni şikayet edicem diye ortalığı birbirine kattı demişti. Siz sürekli aynı şeyi yazıyorsunuz biraz sakin olun. Regl konuşulmasından rahatsız olunması bence de çağ dışı, saçma ama böyle düşünmeyen insanlar da var. O da onların düşüncesi

Eşiniz sırada sizle beklemese ne oluyor mesela? Yani döngünün 3. Günü gel cümlesini eşinizin duyması için bu ısrar niye? Eşiniz kenarda bekleseydi sizde bu cümleyi öğrenmek için sırada kadınlarla dursaydınız. Ben bu ısrarınızı ve eşim sapık gibi görüldü rencide olduk mahvolduk kısmını anlayamadım

Devlet hastanelerinin kadın doğum servisleri saçmalıklarla doludur. Ben 3 yıl önce falan acilden giriş yapmak zorunda kalmıştım. Farklı bir görüş almak için bırakın hasta mahremiyetini icerde teknik bir calisma vardı. Hiç alakası olmayan erkek işçiler vardı. Bir yandan da muayenelere devam ediliyordu. Ayrıca eşim benle oranın katına bile gelememisti . O gün muayene olduğum icin çok pişmanım . Yani demem o gün devlet kurumlarının prosedürleri budur . Esleri kata bile almazlar .Ben şikayet dilekçesi oluşturmuştum düşük yaptıktan sonra ama hala durum ayni sanırım öyle duyuyorum en azından ...
Başınız sağolsun :KK43: çok üzüldüm bebeğiniz için.. umarım herşey daha güzel olur herşeyin en güzeli sizi tekrar bulur 🌸
Olayın akıbetinde ise, cimere şikayet edeceğim gibi hayıflanmaya başladığımda eşimi bizzat gidip sekreter içeriye aldı ve yanımda getirdi.

Cirilla, glitterpowder inanın dün o kadar gururum incindi ki eşimin yerine ben utandım onu o konuma düşürdüğüm için. Yahu tüp bebek merkezi orası, hepimizin aslında sağlıklı olduğunun göstergesidir adet olabilmek başarıya bir adım daha yaklaşmış olmak demektir. Ne mesela şu cümleden benim eşim tahrik olup o kadını mı arzulayacak? "Test sonuçlarının temiz, döngünüzün 3. Günü gelin" verdikleri bilgi de bu. Ben dün yerin dibine girdim kahroldum inanın eşimin yüzüne zor baktım bu duruma onu düşürdüğüm için halbuki birtek 3 yıllık denemelerimizin sonuç almaması yüzünden yanımda olmak istemişti.. Hani demiyor ki eşinizle hangi pozisyonda sevişiyorsunuz, eşinizin p*nisi kaç cm, vajinanızı ağdayla mı alıyorsunuz? O*ral mı a*nal mı ilişki yaşıyorsunuz gibi absürt sorular gelmiyor.. ben burada kime neye kızacağımı şaşırdım o halde kapalı bir alanda bilgi verilmesi gerekiyor, yada bu kadar muhafazakar birisiyle böyle bir kurumda bulunmamalı. Burası haremlik selamlık bir alan, yada dini bir alanda değil ki DEVLET HASTANESİ!! Erkekler giremez gibi bir ibrazda yok .. Ben ve eşimin imzası ile ortak orada ikimiz üzerinden tedavi sürüyor.. ki genel olarakta gözlemliyorum erkek birisi sonuç almaya girdiğinde hemen şu rahatsız olan muhafazakar kesim yanındakiyle dedikoduyu bırakıp erkek hastayı pür dikkat dinliyorlar.. dünden beri asla sakinleşemedim :KK43:
Muhafazakar kesim ne alaka? Benim arkadaşlarımın arasında hiç muhafazakar olmayanlar yolda yürürken bu regl konuları açılınca hemen ses tonlarını kısıyorlar. Ne alaka şimdi bunun muhafazakarlıkla. Orda çalışan insanlara sinir olup bişey diyemiyorsunuz gelip burda sinirinizi muhafazakar kesim diyerek çamur atmaya çalışıyorsunuz. Konuşmalarınıza dikkat edin. Bölücü ve kırıcı şeyler konuşmayın.

Ben sizi anlıyorum hak veriyorum hatta ama bu ülkedeki herkes sizin bizim gibi düşünmüyor. Ben de şundan itiliyorum mesela bekarken doktora gittiğimde bana vajinal muayene yapıp yapamayacağını anlamak için evli misin bekar mı diye soruyorlardı. Bir keresinde doktor kuzenime bundan dert yandım ben stajdayken bir kadına aktif cinsel hayatınız var mı diye sordum kadın sen bana ne demek istiyorsun seni şikayet edicem diye ortalığı birbirine kattı demişti. Siz sürekli aynı şeyi yazıyorsunuz biraz sakin olun. Regl konuşulmasından rahatsız olunması bence de çağ dışı, saçma ama böyle düşünmeyen insanlar da var. O da onların düşüncesi
Söylediğiniz konuda öyle haklısınız ki. Bakirelik=bekar Evli=cinsellik kavramı .. neden ve niye mesela ? Herkes birbirini anlayabilmek yerine bir uç noktadan cımbız ile tutup çekiyor. Genel olarak aslında tepkim oradaki kadınlara da değil. Eşiminde imza atarak ortak bir tedavi olduğum yere "EŞİNİZ BEKLEYEMEZ" gibi gereksiz tepki veren sekretere de. Konuyu düzenleyemiyorum kusura bakmayın süresi dolmuş, akabinde cimere şikayet edeceğim söylemlerim oldu ve eşimi bizzat sekreter gidip çağırdı ve sırada beraber bekledik.

Muhafazakar kesim ne alaka? Benim arkadaşlarımın arasında hiç muhafazakar olmayanlar yolda yürürken bu regl konuları açılınca hemen ses tonlarını kısıyorlar. Ne alaka şimdi bunun muhafazakarlıkla. Orda çalışan insanlara sinir olup bişey diyemiyorsunuz gelip burda sinirinizi muhafazakar kesim diyerek çamur atmaya çalışıyorsunuz. Konuşmalarınıza dikkat edin. Bölücü ve kırıcı şeyler konuşmayın.
Sekreterin bana "MUHAFAZAKAR KESİM RAHATSIZ OLUYOR" cümlesinden istinaden söyledim ama? Üstelik tepkimi verdim merak etmeyin özür de dilendi akabinde hem benden hem eşimden ve eşimle bekledik sırada da!
Ne hikmetse sekreterin bahsettiği ve rahatsız olduğunu iddia ettiği tek bir muhafazakar biri tepki de göstermedi? Alınmak ve polemik çıkartmak için konumdan kelimeleri çekmeyin.

Sekreterin bana "MUHAFAZAKAR KESİM RAHATSIZ OLUYOR" cümlesinden istinaden söyledim ama? Üstelik tepkimi verdim merak etmeyin özür de dilendi akabinde hem benden hem eşimden ve eşimle bekledik sırada da!
Ne hikmetse sekreterin bahsettiği ve rahatsız olduğunu iddia ettiği tek bir muhafazakar biri tepki de göstermedi? Alınmak ve polemik çıkartmak için konumdan kelimeleri çekmeyin.
Ben açıkçası neden bu kadar öfkelendiğinizi anlamadım.
Muhafazakar değilim ama bana bu söylense saygı duyarım. Eşiniz illa sırada durmasa ne olur ki? Yani doktor değil size söylenecek özel bir cümle yok duyması gereken. Neden yani bu kadar tepki?

Hayır hiç birşey duymuyor muayeneniz hakkında. Eşim ile o an sadece Dr sırasındaydık.
"Döngünün 3. Günü gel" gibi sıradan bir sonraki randevu gününün bilgisini veriyor sekreter. Bir sonuç söylemiyor şu var bu var şöyle böyle demiyor yani. Doktor da değil ki bu kişiler bu tür kişisel muayeneniz hakkında bilgi versin.
SPERM kelimesinden rahatsız olmayıp erkek hastaları can kulağıyla dinleyen kadın topluluğu döngü kelimesinin duyulmasındsn rahatsızmış. Zaten cimere bildireceğimi söylediğimde eşimi dışarıdan bizzat çağırıp sıraya soktular.

Bahsettiğiniz kurum Z. Kamil hastanesi Tüp Bebek ilk muayene yeri öncesi bekleme yeri ise evet içeriye erkek almıyorlar. Bekleme salonunun hemen arkasında doktor odaları var ve muayaneler yapılıyor, maalesef kapılar açık olarak yapılıyor o muayeneler ve odalara 3 e yakın kadın hasta alınarak. Bahsettiğim hastane ise döngü kelimesinden rahatsız olunduğu için değil sadece üstte yazdığım konu sebebi ile içeriye erkek almıyorlar ve ben de bu durumda erkek alınmasından rahatsızlık duyuyorum. Aynı hastanenin jinekoloji bölümünde smear ve vajen kültür testi vermek için doktorun odasında girdim ve arka tarafta perdeli bölümde doktor işlemi yaparken içeriye pat diye erkek hasta girdi , doktor diyor ki çıkın lütfen içeride hasta var , erkek ısrarla kapalı alana kadar gelmeye devam etti ve hala bir şeyler soruyor. En sonunda doktor bağırdı içeriye girene. Tüp bebek sürecinin ve devamlı git gellerin sizi yıpratmış olduğunu düşünüyorum ki benzer zor süreçlerden 2 yıldır ben de geçiyorum.

Eşiniz sırada sizle beklemese ne oluyor mesela? Yani döngünün 3. Günü gel cümlesini eşinizin duyması için bu ısrar niye? Eşiniz kenarda bekleseydi sizde bu cümleyi öğrenmek için sırada kadınlarla dursaydınız. Ben bu ısrarınızı ve eşim sapık gibi görüldü rencide olduk mahvolduk kısmını anlayamadım
Yazdım cevap olarak okuyabilirsiniz. 3. Günü gel bilgisini duymak için de beklemiyordu toplamda 10k ya yakın ücret ödediğimiz halde, ekstra devlet ile bağlantısı olmayan kurumdan 150€ Luk ürünü neden aldığımızı, onca işleme rağmen neden ve niçin bir ilerleme kaydedilmediğini DOKTORA sormak için bekliyordu sekretere değil ki sekreter böyle bir bilgiyi öyle alenen bir yerde verme yetkisine ne sahip nede verebilir.. Kimin kaçıncı gün adet olup ne zaman gideceğini öğrenmek için değil, o bilgileri sabah çoktaaan vermişlerdi velhasıl benim için bekliyordu yanımda :) umarım anlarsınız baya baya detaylandırdım ama..

Bu da kadın doğum doktoruna 3 kadının aynı anda girmesi gibi bişey. Hala yapıyorlar mı bilmiyorum da. Hem adam kapıda beklerken kapı kapalıysa nasıl duysun. Saçma işler işte. Ben hamileyken bile doktorun yanına eşimi almadılar.
Evet devlet hastanesine 2-3 kadını birden alıyorlardı hâlâ öyle mi bilmiyorum ama eşleri almamaları gayet normal değil mi 2-3 tane kadını birde muayene ediyorlar. Ben orda çataldan kalkarken başka kadın geliyor içeri. Kocasıyla ne işi var ben çataldayken.

Ben en son 10 yıl önce falan gittim devlete kadın doğum doktoruna. Çok yoğundu sıra bana geldiğinde içerde perdenin arkasından üzerini düzelterek çıkan bir hasta vardı biri de gebelik takibi için yatıyordu karnı açık. Benide perdenin arkasına gönderdiler. Sonrasında çatala yattım. Muayene olurken çıkanın yerine birini daha çağırdılar ben o sırada çataldan kalkıyordum. Yani erkeğin orada olması saçma zaten. Ben o görüntüleri gördükten sonra bir daha devletin kadın doğum bölümüne gitmedim. Çünkü 5 yıl sonra tüp bebek ile hamile kalmışım eşimle o ultrason görüntülerini beraber uzun uzun izlemek istedik. Ben 10 yıl önceden bahsettim şuan nasıldır bilemem

Ben açıkçası neden bu kadar öfkelendiğinizi anlamadım.
Muhafazakar değilim ama bana bu söylense saygı duyarım. Eşiniz illa sırada durmasa ne olur ki? Yani doktor değil size söylenecek özel bir cümle yok duyması gereken. Neden yani bu kadar tepki?
Yazdım cevap olarak okuyabilirsiniz. 3. Günü gel bilgisini duymak için de beklemiyordu toplamda 10k ya yakın ücret ödediğimiz halde, ekstra devlet ile bağlantısı olmayan kurumdan 150€ Luk ürünü neden aldığımızı, onca işleme rağmen neden ve niçin bir ilerleme kaydedilmediğini DOKTORA sormak için bekliyordu sekretere değil ki sekreter böyle bir bilgiyi öyle alenen bir yerde verme yetkisine ne sahip nede verebilir.. Kimin kaçıncı gün adet olup ne zaman gideceğini öğrenmek için değil, o bilgileri sabah çoktaaan vermişlerdi velhasıl benim için bekliyordu yanımda :) umarım anlarsınız baya baya detaylandırdım ama..
Sanırım sinirli bir şekilde konuyu açtığım için eksik ifade ettim. Fakat yorumları da okursanız ki okuyorsunuz anladığım kadarıyla hala anlamama ısrarınızı anlayamadım bende.. cevap yazdım tekrar, sekreterden şu gün gel bilgisi için değil Dr ile görüşmek için bekliyordu. Konuyu açarkende detaylıca yazmıştım halbuki ama ..

Sanırım sinirli bir şekilde konuyu açtığım için eksik ifade ettim. Fakat yorumları da okursanız ki okuyorsunuz anladığım kadarıyla hala anlamama ısrarınızı anlayamadım bende.. cevap yazdım tekrar, sekreterden şu gün gel bilgisi için değil Dr ile görüşmek için bekliyordu. Konuyu açarkende detaylıca yazmıştım halbuki ama ..
E tamam bunu siz de sorabilirsiniz?
Hassasiyeti olan birileri varsa saygı duyulmalı sanıyorum. Ben açıkçası bunu uzatmazdım yani. Cimerlik bir olay gibi gelmedi

Bahsettiğiniz kurum Z. Kamil hastanesi Tüp Bebek ilk muayene yeri öncesi bekleme yeri ise evet içeriye erkek almıyorlar. Bekleme salonunun hemen arkasında doktor odaları var ve muayaneler yapılıyor, maalesef kapılar açık olarak yapılıyor o muayeneler ve odalara 3 e yakın kadın hasta alınarak. Bahsettiğim hastane ise döngü kelimesinden rahatsız olunduğu için değil sadece üstte yazdığım konu sebebi ile içeriye erkek almıyorlar ve ben de bu durumda erkek alınmasından rahatsızlık duyuyorum. Aynı hastanenin jinekoloji bölümünde smear ve vajen kültür testi vermek için doktorun odasında girdim ve arka tarafta perdeli bölümde doktor işlemi yaparken içeriye pat diye erkek hasta girdi , doktor diyor ki çıkın lütfen içeride hasta var , erkek ısrarla kapalı alana kadar gelmeye devam etti ve hala bir şeyler soruyor. En sonunda doktor bağırdı içeriye girene. Tüp bebek sürecinin ve devamlı git gellerin sizi yıpratmış olduğunu düşünüyorum ki benzer zor süreçlerden 2 yıldır ben de geçiyorum.
Aaahhh yok o hastane değil ki ola ki böyle bir durum olsa bende olumlu bakamam. Dr ile hasta odasının kapısı kapalı şekilde. İçeride hemşire siz ve Dr olacak şekilde herşey mahremiyet doğrultusunda ilerliyor. Perdeyle basitsenmiş şeylerle önlem alınan bir nokta değil bahsettiğim yer. Sırada beklediğimiz yer bekleme salonu gibi bir yer, bir çok koltuk var birde desk var. Sekreter sıranız gelince Dr un odasına girmeniz için adınızı okuyor.
Düngünün 3. Günü gel gibi bilgiler sabahtan veriliyor ve sekreter tarafından veriliyor.
Ben sabahtan 10 gün sonra tekrar gideceğim bilgisini edindim. Fakat eşimle kistlerin neden ve niye alınmadığını, neye ve niçin 10k gibi toplam bir bütçe ödediğimizi, geçen süreçte niçin çikolata kisti in 31cm e çıktığını öğrenmek için Dr beyin odasına beraber girmek istedik. 12.90 cm olan kistti çünkü bu ve aşılamaya başlandım. Tedavinin gerçekten bir tedavi mi yoksa para koparmak için mi yapıldığını sormak içindi. Akabinde de zaten cimere şikayet hayıflanmalarım sonrası eşimi bizzat sekreter yanıma geri getirdi dışarıdan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X