- 4 Aralık 2024
- 1.089
- 729
- 38
- 36
8 ve üzeri oldu mu transfer için uygun oluyor dilerim pazartesi istenilen değere ulaşır sıkıntısız transferin gerçekleşir inşallahBen size birşey sormak istiyorum transfer için rahim kalınlığının kaç olması gerekiyor benim biraz yavaş kalınlaşıyor sanırım iki günde bir kontrol ediyor doktorum. Merak ettim. Şimdi 7.5 olmuş pazartesi tekrar bakacak
Çok teşekkür ederim çiçeğim cevabın için8 ve üzeri oldu mu transfer için uygun oluyor dilerim pazartesi istenilen değere ulaşır sıkıntısız transferin gerçekleşir inşallah
Amin canım inşallahÇok teşekkür ederim çiçeğim cevabın içininşallah aminnnn hepimizin süreci sıkıntısız geçsin bol bol dua ediyorum
Ben size birşey sormak istiyorum transfer için rahim kalınlığının kaç olması gerekiyor benim biraz yavaş kalınlaşıyor sanırım iki günde bir kontrol ediyor doktorum. Merak ettim. Şimdi 7.5 olmuş pazartesi tekrar bakacak
10 Mart test günüm, 5. gün embriyosuydu daha erken de olur aslında ama bekleyelim bakalım :)Ne zaman tahlil yapacaksınız
Benimde tek olacak ilk transferim bu
Evet beyaz renkli bir serum , pozitifi görürsek 5e tamamlayacağız dedi doktorumO dediğin serum beyaz bi serummu canım
Banada yarım takıldı canm ondan hatta yetşmedi transfer saatim gelmişti çıkarıdlar transfer sonrasıda devam edildi biraz dahaEvet beyaz renkli bir serum , pozitifi görürsek 5e tamamlayacağız dedi doktorum
İnşallah haber alırsınız10 Mart test günüm, 5. gün embriyosuydu daha erken de olur aslında ama bekleyelim bakalım :)
Estrofeme adetin kaçıncı günü başladınızMerhabalar. Bende Tüp bebek tedavisine başladım.
Eşim burda olmadığı için öncelikle ondan izine geldiğinde sperm toplayıp dondurma işlemi gerçekleştirdik.
Yumurta toplamama işlemi 6 ocakta gerçekleşti. PCOSluyum ama bu tüp bebek tedavisinde avantaj oluyormuş.
5. Gün embriyosu olarak donduruldu.
İkinci adetimi de gördüm estrofem kullanıyorum günde 3 olacak şekilde ve yarın muayene randevum var rahim kalınlığına bakılacak ve ona göre transfer günü belirlenecek inşAllah
İkinci adetimin üçüncü günü muayene gittim ve direk o gün başladım. Yine günde üç olacak şekilde.Estrofeme adetin kaçıncı günü başladınız
Kesinlikle katılıyorum aynı şekilde pcoslu biri olarak 4 farklı doktora gittim klomenin pcoslulara önerilmediğini öğrendim ki klomen tedavisi de görmüştümŞu bilgileri vermeden de edemeyeceğimdaha öncelerinde buradaki doktoruma danışıyordum.
Eşim burda olmadığı için hamilelik zor oluyordu hatta hiç olmuyordu.
Yumurta büyütme ilacı kullanıp çatlatma iğnesi sonrası ilişki öneriyordu.
1 defa dış gebelik geçirdim. Bundan sonra gebelik oluşmadı nasip olmadı. Kilo aldım aksine. En son gittiğimde kilo verirsen daha kolay hamile kalırsın dedi.
Bende farkındaydım bu durumun ama zayıflama çok zor oluyordu yine PCOS kaynaklı ve tabii birazda hareketsizlik.
Çok saçma bir döngü.
Uzman doktora baş vurdum ve bana bu uygulanan tedavinin yanlış olduğunu PCOS dolayısıyla
Yani gerçekten bir doktor ile kalmamak gerekir tedavilerde.
Merhaba hoş geldiniz . Bende pcoslu olduğumu bilmiyordum. Hamile kaldım hem iç hem dış gebeliği aynı anda geçirdim ( doğal yollarla bunun yaşanması imkansıza yakınmış bunuda yeni öğrendim ) ve sağ tüpüm alındı. Ve dış gebelik sonrası bende kilo aldım gerek depresyon gerek başka operasyonlar derken. Tüp bebek tedavisine başladığımda pcos olduğumu öğrendim çok yumurtam oldu ve ohss oldum bir sürü sıkıntı çektim. Bende neden kilo veremiyorum diyordum demek pcostanmış of yaŞu bilgileri vermeden de edemeyeceğimdaha öncelerinde buradaki doktoruma danışıyordum.
Eşim burda olmadığı için hamilelik zor oluyordu hatta hiç olmuyordu.
Yumurta büyütme ilacı kullanıp çatlatma iğnesi sonrası ilişki öneriyordu.
1 defa dış gebelik geçirdim. Bundan sonra gebelik oluşmadı nasip olmadı. Kilo aldım aksine. En son gittiğimde kilo verirsen daha kolay hamile kalırsın dedi.
Bende farkındaydım bu durumun ama zayıflama çok zor oluyordu yine PCOS kaynaklı ve tabii birazda hareketsizlik.
Çok saçma bir döngü.
Uzman doktora baş vurdum ve bana bu uygulanan tedavinin yanlış olduğunu PCOS dolayısıyla
Yani gerçekten bir doktor ile kalmamak gerekir tedavilerde.
Evet kesinlikle Klomen PKOSlu biri için kullanılmıyormuş.Kesinlikle katılıyorum aynı şekilde pcoslu biri olarak 4 farklı doktora gittim klomenin pcoslulara önerilmediğini öğrendim ki klomen tedavisi de görmüştümdeneye yanıla öğreniyoruz bir şekilde , bende bir dış gebelik bir boş gebelik geçirdim tek yumurtalığım kaldı başıma gelmeyen kalmadı açıkçası o yüzden burada farklı görüşler okumak da iyi geliyor
Ben biliyordum PKOS olduğumu. Zayıflamam gerektiğinide. Diyetisyene gittim geldim.Merhaba hoş geldiniz . Bende pcoslu olduğumu bilmiyordum. Hamile kaldım hem iç hem dış gebeliği aynı anda geçirdim ( doğal yollarla bunun yaşanması imkansıza yakınmış bunuda yeni öğrendim ) ve sağ tüpüm alındı. Ve dış gebelik sonrası bende kilo aldım gerek depresyon gerek başka operasyonlar derken. Tüp bebek tedavisine başladığımda pcos olduğumu öğrendim çok yumurtam oldu ve ohss oldum bir sürü sıkıntı çektim. Bende neden kilo veremiyorum diyordum demek pcostanmış of ya
Benim adetim hep düzenlidir hatta hep 28-29 günde olurum regli ama dış gebelikten sonra 26 günde bire düştü reglim sonra 35 günde bire çıktı şuan 35 günde bi oluyorum. Kilom hep zayıftım ama bu süreçlerde bende 10 kilo aldım kilom hala sağlıklı aralıkta benim ama alışık olduğum kilolar değil bunlar inmeye çalışsamda asla gitmiyor hatta estrofem kaynaklı mı bilmiyorum kendimi yağlanmış hissediyorum. Dış gebelik olaylarında da milyon tane doktor gördü biri bile pcos demedi ta ki tüpün alındı tek tüpümde tıkalı çıkına tüp bebeğe başladım bi ton yumurta toplanınca öğrendim pcos olduğumu ama doktorum senin kilon cok olmadığı için belirti verenlerden değilsin dedi. Bildiğim kadarıyla kilo verdikçe pcosta hayat kalitesi artıyor . Ama kilo vermek cok zor 64 kilo oldum kısa zamanda şimdi asla ama asla inemiyorum tabi tiroidde var oda etkili. Birde insülin direnci oluyormuş pcoslularda ondan kilo vermek zor oluyormuş onunda bi yolunu bulmam lazımAdetim düzenlensin diye gittiğim yolda tüp bebek tedavisine başladım
Bekarken de düzensizmiş ama hiç umursamıyordum uygulamaya giriyordum ama takip etmiyordum.
En fazla 1 hafta geçikirdi, evlendikten sonra takip etmeye başladım.
Evlendim sonra bebek tedavisi Klomene başladık sonrasında dış gebelik almak bullak etti
Birde tabii kilo aldım 3,5 yılda 10 kilo
Hem yanlış tedavi sebebi ile
Hem moral bozukluğu
Birde evden çalışıyorum hareket yok bunun üstüne birde yedim
Diyet yapıp başkaları haftada 2kilo gidiyor ben hiç bir şey yemesem bile 300gr gidince moral bozukluğu sonra yine yemek ye stres vs.
Teşekkür ederim çok geçmiş olsun sizedeGöbekten olanı yapıyorum ben daha rahat en azından hastaneye gitme derdi yok evde saatinde yapmak mümkün iğnesi kalın olduğu için zor giriyor deriye acıtıyor ben başka bi yöntem buldum o şekilde ince iğneyle yapıyorum hiç canım acımıyor ilaç da yavaş yapınca hiç yakmıyor çok rahat ilk gün bilinçsizce kalın iğneyle yaptım ve tedirgin olduğum için korkudan baygınlık geçirdim iğne karnımda saplı şekilde tansiyonum düştü bende kendi kendime yöntem buldum şimdi 2 gündür korkmadan yapıyorum ve şişlik morarma da yapmıyor izi bile kalmıyor başladığınızda paylaşırım sizinle
Ben reglden 23 gün sonra transfer olacağım . Regljm bitti. Şu anda ilaç kullanıyorum. Tahmini transfer tarihim 17 martA
Ay umarımmm bende 3 ocakta opu oldum. Haberleşelim . Perşembe güncellerim. En merak ettiğim regliden kaç gün sonra transfer olduğu. Bazıları yumurta gelştirip çatlatıp sonrasında transfer olduğunu yazmış şaşırdım baya. Benim doktorum böyle birşey yapmadı sadece estrofem kullanıyorum. Eğer öyle bekleyeceksek yumurtanın oluşup atılmasını seninle aynı zamana gelir benimde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?