• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Günlüğümüz !

Küllü kumral saçlarım ve ben geldik.:52::52:

Bişi diyim mi o kadar doğuran oldu sadece 1 kişi normal yapıcam diyip normal yaptı benim çevremde. Bende normal isteyenlerdenim. Hele bi hamile kalim sonlara gelelim bakalım nolcak?

o kadar iyi anlıyorumki . Benim kocamda aynı şeyleri yaşadık biz. Bana tüp olursa bizden olmazmış gibi dediği gün resmen uçtum üstüne ne diyon sen uleynnn diye. dedim sakın bi daha böyle bişi deme. Evlat nasıl olursa olsun evlattır. Ayy bak aklıma geldi gene sinirlendim ya:20::47:

benim saçımda küllü kumraallllll:52::52::52::52:
uçlarda sarı var aslında sarıydım ben ama değiştiriyorum yavaş yavaş mahvoldu yıllarca sarı ile azcık koyu renk olsun...
du sana eski ve yeni halimi göstertiyim...
bu eski saçlarım $390580_301738416543240_638594247_n.jpg bu da yeni saçlarım $4.jpg

kuzum dünde başka bi markadan yapmıştım onda da wardı ama sabah idrarımla yapmıstım we bukadar silik degildi ilki walla acayip çöktüm eşimde bende

mutlaka bir kan daha ver canım belki sonuçta bir hata vardır...
çok umutlanma ama aklında kalmasın bi daha baktır...

Küllü kumral saçlarım ve ben geldik.:52::52:

Bişi diyim mi o kadar doğuran oldu sadece 1 kişi normal yapıcam diyip normal yaptı benim çevremde. Bende normal isteyenlerdenim. Hele bi hamile kalim sonlara gelelim bakalım nolcak?

o kadar iyi anlıyorumki . Benim kocamda aynı şeyleri yaşadık biz. Bana tüp olursa bizden olmazmış gibi dediği gün resmen uçtum üstüne ne diyon sen uleynnn diye. dedim sakın bi daha böyle bişi deme. Evlat nasıl olursa olsun evlattır. Ayy bak aklıma geldi gene sinirlendim ya:20::47:

Benim esim o düsüncede degil ama kayınbabamlar o düsüncede drların isi belli olmazmıs söyleymis böyleymis her dra gidisimde sinir ediyolar beni esim önceden asılamaya bile burun kıvırırken test günü birden tüp bebek yapalım dedi sok oldum
eşin elinden geleni yapmış belliki. aşılama da olmaz dedilerse tüpe başlayın bize de aşılama tutmaz direk tüp demişlerdi..

Sizde de mi sorun erkek infertilitesiydi nasıl bi yol izlediniz peki o kadar korkuyorum ki tüp de olmazsa umudumu hepten kaybederim

bende hikayemi anlatayım hemencik,,coook şükür rabbime benim öle uzun tedavi süreclerim,denemelerim olmadı,,biz 7 yıllık evliyiz,ilk yıllar olur dedik üstüne gitmedik,baktık seneler geciyor bi sorun var dedik dr a gittik,eşime azosperm teşhisi konuldu,bende sorun yoktu şükür,tabi tüp önerildi biz yıkıldık,napcaz,nereye gitcez bilemedik,bi bocalama süreci yaşadık,normal yolla imkansız denildigi için moralimiz baya bozuldu,eşim üzüntüden şeker hastası oldu bi anda:((bu süreci sindirip kendimize geldik maddi sorunu halletmeye calıştık bi şekilde toparladık,,ben ankara hulusi bey e gidelim dedim eşime tavsiye üzerine ama eşim antalya da gelecek tüp bebek i buldu yine tavsiye üzerine ya bismillah dedik oraya gittik,görümcemde orda oldugu için kalacak yer sorunumuz yoktu,muayenelerimizi olduk sonuc aynıydi,dr bana bazı ilaçlar verdi bi sonraki adetle geliyosun dedi,,ve tüp maceramız başladı,,bi ay sonra tekrar gittik eşime milro tese ameliyatı yapıldı şükür sperm vardı:))sonra yumilerim toplandı ve sadece 5 tane yumi cıktı:(bekleme süreci başladı allahım ne heycanlıydı acaba döllendilermi vs.derken iyi haber geldi 2 tane birinci kalite bebegimiz vardı,ve ben gözyaşlarıyla aldım yavrularımı göbüşüme ne macera ne heycandı:)bekleme süresinde evime döndüm ve 10 gün dayanabildi eşim gittik test yaptırdık sonucum süperdi,,hamileydim ve büyük ihtimal ikiz dedi herkes:))ve ilk dr muayenemizde ikiz olduklarını ögrendik ama tek yumi ikiziydi:))ve 8,5 ay sonra kucagımıza iki tane melek aldık,kızlarım oldu:))şimdi 15 aylıgız büyüdük ama görseniz benzemiyolar hiç :))şükür rabbime bize anne baba olmayı nasip etti,her arkadaşım dogumunda hem sevinip hem üzülüyodum,cok agladım,cok dua ettim,cok acı cektim,kızkardeşim bile benden önce dogum yaptı,,nasıl agladım hem sevincten hem burukluktan bilemezsiniz,,ama rabbim bize tek seferde iki yavru nasip etti,,sizleri coook iyi anlıyorum aynı acıları,umutsuzlukları,korkuları bende yaşadım ama rabbime inandım,sıgındım,onun hazinesinde coktu ve bigün banada nasip olacaktı,oldu şükür,,lütfen sizlerde umutsuzluga kapılmayın,düşmeyin,inş.sizlerde bigün anne baba olacaksınız inş..,,dua edin,inanın,rabbim hepinizin göbüşlerini doldurup,evlerinizi doldursun inş..gülden ve diger arkadaşlar beni iyi tanır hikayemi,yaşadıklarımı cook iyi bilirler:))hepinize sevgiler...

İyi akşamlar kızlr nihayet geçmişi okuya okuya buraya gelebildim:))))):9::9:kızmayın bana canlar takıntılı hatunum Valla kaldıgım syfadn okumassam kuduruurm :1::1: am geçmişde neler anltılmıs neler hem duygulandım ,hemm çokk üzüldüm,sevindim çok tuhaf duygular yaşadım:14::14:kızlarr hepimizin bir umudu vr ve bu umudumuzu kaybetmememiz lazım ben bile bzen diyorumki ben normal yolla hamile kaldım belki yine klırım diyorum neden olmsınki belki Rabbim bir gün ol der ve olurrr :30::30:Rabbim hepimizin gönlüne göre versin İNŞALLAHHH :16:

aynen canım Rabbim ol dedikten sonra gerisi teferruat...
geçmiş mesajların mutlu sonları aklınd kalsın bizimde öyle mutlu sonlarımız olacak öyle düşün:16::16::16:

İnsallahhh ikizlerin olur cnm bende bitiyorum ikizlere kardeslerim ikiz :9:
Erkekler bu konuda cok hassas kabullenmek zor oluyo onlar icin esim kendinde sorun oldugunu ögrendiginden beri afedersin cinsel hayatımız cok degisti kendine güveni gitti en ufak bi seyde bi ise yaramıyorum demeye basladı bi yandan onu bi yandan kendimi teselli etmek ve tedaviyle ugrasmak zor gercekten
Bazı arkadaslarım evlenir evlenmez cocuk sahibi oldu simdi bana akıl veriyolar bu günlerinizin kıymetini bilin cocuk sahibi olmak cok zor yaramazlar söyleler böyleler diye anlatıyolar icimizi bilmiyolar ki bekara es bosamak kolay gelir demisler ne kadar kolay nasihat veriyolar ben kücük bi mahallede oturuyorum evden her cıktıgımda bes kisi sorar rahat bebek var mı diye artık evden bile cıkmak istemiyorum
Aynı şeyleri yaşıyoruz canım ya. Bizimkisi Ben biraz söylenince içi dalgaya vurmaya başladı. ama ona da söyleniyorum. Sanki bişi yokmuş gibi davransın kendini suçlamasın istiyorum. O kadar iyi anlıyorum ki onu. Çünkü ona teşhis konmadan hemen önce 4*5 ay sorunun bende olduğunu düşünüyordu doktorlar.

canım bazen idrar testleri negatif veriyor ama idrar buharlaşırken ikinci çizgi silik pembe değil silik gri çıkyor. Böyle birşey yaşamış olabilir misin? Bi de ilk 5 dakka içinde mi aldın ikinci çizgiyi? sonrasndaysa eğer gerçerli sayyılmıyor.

canım hemen cıktı gri degildi pembeydi ne bilim ya cok moralim bozuldu okadar ümitlenmitikki

Alla Allaaaa gerçekten sçok nadir görülen birşey yaşamışsın canım ya haytet

bende hikayemi anlatayım hemencik,,coook şükür rabbime benim öle uzun tedavi süreclerim,denemelerim olmadı,,biz 7 yıllık evliyiz,ilk yıllar olur dedik üstüne gitmedik,baktık seneler geciyor bi sorun var dedik dr a gittik,eşime azosperm teşhisi konuldu,bende sorun yoktu şükür,tabi tüp önerildi biz yıkıldık,napcaz,nereye gitcez bilemedik,bi bocalama süreci yaşadık,normal yolla imkansız denildigi için moralimiz baya bozuldu,eşim üzüntüden şeker hastası oldu bi anda:((bu süreci sindirip kendimize geldik maddi sorunu halletmeye calıştık bi şekilde toparladık,,ben ankara hulusi bey e gidelim dedim eşime tavsiye üzerine ama eşim antalya da gelecek tüp bebek i buldu yine tavsiye üzerine ya bismillah dedik oraya gittik,görümcemde orda oldugu için kalacak yer sorunumuz yoktu,muayenelerimizi olduk sonuc aynıydi,dr bana bazı ilaçlar verdi bi sonraki adetle geliyosun dedi,,ve tüp maceramız başladı,,bi ay sonra tekrar gittik eşime milro tese ameliyatı yapıldı şükür sperm vardı:))sonra yumilerim toplandı ve sadece 5 tane yumi cıktı:(bekleme süreci başladı allahım ne heycanlıydı acaba döllendilermi vs.derken iyi haber geldi 2 tane birinci kalite bebegimiz vardı,ve ben gözyaşlarıyla aldım yavrularımı göbüşüme ne macera ne heycandı:)bekleme süresinde evime döndüm ve 10 gün dayanabildi eşim gittik test yaptırdık sonucum süperdi,,hamileydim ve büyük ihtimal ikiz dedi herkes:))ve ilk dr muayenemizde ikiz olduklarını ögrendik ama tek yumi ikiziydi:))ve 8,5 ay sonra kucagımıza iki tane melek aldık,kızlarım oldu:))şimdi 15 aylıgız büyüdük ama görseniz benzemiyolar hiç :))şükür rabbime bize anne baba olmayı nasip etti,her arkadaşım dogumunda hem sevinip hem üzülüyodum,cok agladım,cok dua ettim,cok acı cektim,kızkardeşim bile benden önce dogum yaptı,,nasıl agladım hem sevincten hem burukluktan bilemezsiniz,,ama rabbim bize tek seferde iki yavru nasip etti,,sizleri coook iyi anlıyorum aynı acıları,umutsuzlukları,korkuları bende yaşadım ama rabbime inandım,sıgındım,onun hazinesinde coktu ve bigün banada nasip olacaktı,oldu şükür,,lütfen sizlerde umutsuzluga kapılmayın,düşmeyin,inş.sizlerde bigün anne baba olacaksınız inş..,,dua edin,inanın,rabbim hepinizin göbüşlerini doldurup,evlerinizi doldursun inş..gülden ve diger arkadaşlar beni iyi tanır hikayemi,yaşadıklarımı cook iyi bilirler:))hepinize sevgiler...

canım benimmmmmmm:48::48::48::48:

Son düzenleme:
öle tabi sezeryanın giriş çıkış saati belli normalde bekle ki gelsin artık 1 saat mi 15 saat mi görcez:31:
normal doğum konusunda kararlıyım doktorlar da benim gibi düşünürse iyi olcak. benim çikolata kistlerim var ya normal de belki temizlenir ihtimali bile beni umutlandırıyo. sağlıklı olan da normal zaten.. inş olur bakalım bebişin durumuna göre..

eşin elinden geleni yapmış belliki. aşılama da olmaz dedilerse tüpe başlayın bize de aşılama tutmaz direk tüp demişlerdi..

kabullencez Güldenim de adamın kalitesi düşüyo böle içinde patlıyo yazık:9:
ama dediğin gibi dikişim iyileşince renkli iç çamaşırlarımı tozlu raflardan çıkarıcam :23:

inşallah canım Allah gönlüne göre versin...
doya doya yaşa o heyecanı ama güzel tarafından acılı olmasın...
aslında kist sözkonusu olunca sezeryan olup onların doğumdan sonra alınması gerekiyor diye biliyorum belkide yanlış biliyorumdur..
normal doğumla gidiyormuymuş yani:26::26::26:

Aynı şeyleri yaşıyoruz canım ya. Bizimkisi Ben biraz söylenince içi dalgaya vurmaya başladı. ama ona da söyleniyorum. Sanki bişi yokmuş gibi davransın kendini suçlamasın istiyorum. O kadar iyi anlıyorum ki onu. Çünkü ona teşhis konmadan hemen önce 4*5 ay sorunun bende olduğunu düşünüyordu doktorlar.

Alla Allaaaa gerçekten sçok nadir görülen birşey yaşamışsın canım ya haytet

Bende ne zaman bu konular acılsa caktırmadan konuyu degistiriyorum üzülüyo cünkü ilk sene bende kist vardı esim hic gelmezdi benimle dra simdi her randevuya birlikte gidiyoruz dr ne dedi diye hemen soruyo benimle iceri giremese sen kac senelik evlisin tüp denemen oldu mu hic

aynen canım Rabbim ol dedikten sonra gerisi teferruat...
geçmiş mesajların mutlu sonları aklınd kalsın bizimde öyle mutlu sonlarımız olacak öyle düşün:16::16::16:

bu akşammm çok umutt doldumm artık sığmaz oldu içim içimee:9::9::9:
valla hepsini ayrı ayır okudum insan diyo nasıl geçmiş zaman oysa bizlerinde çok uzun hikayesi bakalım sonu nasıl bitecek..
inşaallah güzel bitecek biliyorum hissediyorummm :32:
ama ne diycem sana ben bu ay gebe değilim hanii senden önce gebe olucam ya bu tez çürüsünmüüü yaa..
sen gebe çık inşaallahhhh noluyyy ALLAHIMMMMMMMM:5::29::48::49:

öldüm yahuu
uyuyordum ne güzel genizime tükürük kaçtı boğuluyordum az kalsın öksür öksür öldümm:43:

bu akşammm çok umutt doldumm artık sığmaz oldu içim içimee:9::9::9:
valla hepsini ayrı ayır okudum insan diyo nasıl geçmiş zaman oysa bizlerinde çok uzun hikayesi bakalım sonu nasıl bitecek..
inşaallah güzel bitecek biliyorum hissediyorummm :32:
ama ne diycem sana ben bu ay gebe değilim hanii senden önce gebe olucam ya bu tez çürüsünmüüü yaa..
sen gebe çık inşaallahhhh noluyyy ALLAHIMMMMMMMM:5::29::48::49:

bu ay tez çürüsün o zaman madem bozdun adet olup tezimi bari tezim yanılsın dimi:1::1::1:
inşallah canım bu aralar anne olmayı daha bi fazla istiyorum sanki içim dolup taşıyor ama desenki hayde tüp yapmaya nayıııırrrrr nolmaaazzz derim ben kendiliğinden gelen bebe yapcam:49::1:

hatırlamazmıyım bende bu gece size geçmişin üzüntülerini hatırlattım ama sonunuz güzel oldu diye içimi rahatlatıyorum...
hepimiz birşeyler yaşıyoruz önemli olan inancımızı kaybetmemek er ya da geç Rabbim verecek mucizelerimizi:16:

aynen canımm..
önemli olan bu süreci dua ve sabırla geçirmek.
aralarda üzüntüler muhakkak oluyor.

Jülii bebekimm senin serüvenin de inşaallah mutlu sonla bitecek.:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar: dualarımızdasınn..pimpiirikli evhamlı arkadaşım benimm..:16::16::16::16::54::54:

inşallah canımmm

dur bi pimpirik daha yapayım akşma akşam öksürükten öldüm bebişime birşey olmamıştır değil mi?

benim saçımda küllü kumraallllll:52::52::52::52:
uçlarda sarı var aslında sarıydım ben ama değiştiriyorum yavaş yavaş mahvoldu yıllarca sarı ile azcık koyu renk olsun...
du sana eski ve yeni halimi göstertiyim...
bu eski saçlarımEki Görüntüle 836445 bu da yeni saçlarımEki Görüntüle 836446

Vaayyy yakyosun valla ortalığı. Ama benim saçlarım daha koyu sendne ya. Benimki baya bi kahverengi yani:)

Benim esim o düsüncede degil ama kayınbabamlar o düsüncede drların isi belli olmazmıs söyleymis böyleymis her dra gidisimde sinir ediyolar beni esim önceden asılamaya bile burun kıvırırken test günü birden tüp bebek yapalım dedi sok oldum

Sizde de mi sorun erkek infertilitesiydi nasıl bi yol izlediniz peki o kadar korkuyorum ki tüp de olmazsa umudumu hepten kaybederim

Canım bizde de asıl sorun hız ve sayıda. Bana da önce bi pco var falan dendi. Ama gittiğim son 2-3 doktoryok öyl bişi sadece onu andıran bir görntü var ama sen yumurtluyorsun ve düzenli adet oluyorsun o yüzden pco var diyemeyiz dedi Sende sorun yok dedi. Ben köşeye çekildim tabi. sonra baktık olmuyo eşimi testlere soktuk. Sayı azlğı ve hareket sorunu vardı. Testi ilk aldığımız günü dün gibi hatırlarım. Bana telefon açmış sen anlarsın ne diyo bu iyi mi diyodu. Diyemedimki en alt seviyenin yarısından bile az diye. Biliyodum yıkılacağını çünkü. Alştırdım yavaş yavaş söyledim.... Biz önce aşılama yaptırdık. Ama aşlama gününde o anda çıkan değerler ilk değerlerimize göre çok daha kötüydü. Dr tutmaz ama yaalım sizin tüp yapmanız lazım dedi. Yaptık ve tutmadı tabi. Sonra 1 ay ara verip tüp yaptık. 5. gün blastosist verildi 1 tane o da tutmadı. Şimdi gene bir ay ara verdik. Önümüzdeki ay dondurulmuşlarla çift transfer yapılacak.

Önümüzdeki ay bende bunları yaşama ümidiyle başlicam tedaviye boynumu bükmicem başım dik gidicem hastaneye hep.
Sizleri atırlicam kaderdaşlarım benim.

kuzum okadar cok duygulandım ki okurken aglamamak için kendimi çok zor tuttum
bende size hikayemi anlatayım bizde 1 bucuk senelik ewliyiz ama okadar çok sey yasadıkki
ewlendik ewleneli çocuk için ugrasıyoruz olmadı kontrollere gittik bende bişey cıkmadı eimde warikosel cıktı daha sonra eşim bunu kabullenemedi bosanmaya kalktı o dönemde çok sitresli zamanlar gecirdim bilmiyorum stresten bilmiyorum yanlış bi duadan bu olayların üzerinden 3 ay gective bende çikolata kisti cıktı bianda 2 tane ve 6 cm büyüküğünde doktorlar acil ameliyat dediler ameliyatı olduk2 ay gecici menopoz gecirdim tekrar testler falan doktorlar normal yolla olur 2 ay deneyin daha sonra asılama asılamada sansınız cok cok yüksek dedi neyse asılamayı olduk doktor eşimin yıkanmıs tahliline baktı ileri hareketli sperm 5 milyon ve cok düşük% 99 olmaz ama rabbim bilir dedi asılamadan sonra 1 ay dinlendiririz sonra direktup yaparız dedi sanki hastane tepeme yıkıldı sandımbugun asılamamın 12. günü teste 2. çizgiyi görünce okadar cok sewindimki eşimle ucrtum kan testi yaptırdı ve sonuc hüsran üstelik kistlerimde tekrardan bana gelme olasılıgıcok cok yüksek. benimde hikayem bu bakalım daha neler yasıycam ama rabbim çok beklemeden göndersin artık yawrumuzu çok yorulduk hem maddi hem manevi.........

Bende ne zaman bu konular acılsa caktırmadan konuyu degistiriyorum üzülüyo cünkü ilk sene bende kist vardı esim hic gelmezdi benimle dra simdi her randevuya birlikte gidiyoruz dr ne dedi diye hemen soruyo benimle iceri giremese sen kac senelik evlisin tüp denemen oldu mu hic
kuzum 1 bucuk senelik elliyim ilk aşlamam we 2 ay sonra ilk tüp bebegi yaptırmam lazım ama maddiyat yok malesef :( yaptıramayız

Back