• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Günlüğümüz !

gece muhabbetine bodoslama daldım :1:
yeni isimler görüyorum çok uzak kaldım ya kendimi yabancı hissediyorum ayol halbuki bizim mekan burası..:9:
meryem duası varmış bilemedim nasıl yapılıyo benim de tuzum olsun:46:

gece muhabbetine bodoslama daldım :1:
yeni isimler görüyorum çok uzak kaldım ya kendimi yabancı hissediyorum ayol halbuki bizim mekan burası..:9:
meryem duası varmış bilemedim nasıl yapılıyo benim de tuzum olsun:46:

evet canım meryem suresi dua gurubumuz var ama 41 gün paylaşıldı çok şükür bi kaç gün önce diyeydin okurdun sende...
bebek sahibi olmak üzerine okuyoruz tahmin edersinki:1::1:

Hayırlı aksamlar
Bende tüp bebek yaptıracam Allah ın izniyle esimde ileri hızlı 0 bende de pko var benim durumumda olan var mı

hoşgeldin tatlım...
eşinde sorun olan pko olan var aramızda..
pko da adetlerin düzensizmi peki mesela bende pko luyum ama adetlerim düzenli o sebepten pko yu önemsemiyor doktorlar...
eşin içinde kürler uyguladınızmı ya da vitamin takviyeleri aldınızmı ne aşamadasın anlatırmısın biraz:16::16::16:

sevgili tüpdaşlarım!!! duydum ki topic de bir umutsuzluk almış başını gidiyormuş bizim gibi güçlü kadınlara umutsuzluk hiç yakışmıyor demekle başlıyorum. bilenler bilir ben öyle sürekli topic de olamam ama dönem dönem girer takip ederim, sağolsun güldencimde önemli olaylarda bizi haberdar eder. benim hikayemi bilmeyenler için kısaca özet geçmek istiyorum izninizle umudunuz olmak için. 35 yaşımda evlendim hiç korunmadan çocuk sahibi olmaya çalışmaya başladık, 1 yıl sonunda doktor yardımı almak gerektiğine karar verdik, doktora gittik yumurtalık yaşlanması var, eşimde de sperm hareketliliği çok iyi değil dendi hiç araştırmadan acil tüp bebek tedavisine başladık, uzun protokol 11 yumurta toplandı, 2 transfer edildi , 4 embriyo donduruldu. ilk deneme negatif, hemen ardından dondurulmuşları denedik tekrar negatif :( biraz araştırma sonucu merkezi değiştirmeye karar verdik ve bu iki denemenin boşu boşuna yapıldığını yapıldığını öğrendik yeni merkezde. ilk önce bir laproskopi operasyonu ile hidrosalpenks olmuş tüplerim alındı sonra tekrar bir deneme, kısa protokol ve yine negatif :( oysa bu defa öylesine umutluydum ki. Artık bu kadar dedim demek ki ben çocuk sahibi olamıyacağım, bitti bu iş ailedeki herkese bu çocuk mevzusu artık kapansın dedim. ama doktorum sağolsun bu mevzuyu kapatmadı, defalarca aradı beni, rahmin iiyi , yumurtalar iyi lütfen daha fazla geç kalmadan tekrar dene diye 3-5 defa aradı, eşimde en azından bir kere daha dene diye ısrar ediyordu ve böylece tekrar yola çıktık. ilk önce bir historoskopi oldum ve rahimdeki herşey tertemiz yapıldı sonra da 2 kere opu işlemi yapılarak toplamda 9 adet embriyo donduruldu transfer yapılmadan, bu süreçte kadın doğumcunun yanı sıra bir aile hekiminden de beslenme ve embriyo kalitesi ile ilgili ciddi destek aldım (yani bu işe ciddi paralar harcadım). geldik 4. denemeye dondurulmuş embriyolar ile ilk defa pozitifi gördüm inanılmaz mutluydum, keseyi gördük kalp atışlarını duyduk ama 8. haftada kalbi durdu kuzunun :43: nasıl bir üzüntü nasıl bir hayal kırıklığı.. ve kürtaj.. 4. deneme böyle bitti. bir süre sonra 5. denemeye başladık sonuç düşük bir değer ama ilerledi ilk kontrol de anlaşıldı ki kornual (bir çeşit dış gebelik) gebelik oluşmuş, hayati tehlike var , müdahale edemediler ve 6 ay süren sürekli kontrol altında devam eden bir sonlandırma işlemi :43: artık gücüm de kalmamıştı sabrımda ama 4 tane dondurulmuş embriyom vardı onlar ziyan olmasın diye son bir deneme yapalım dedik. kimseye haber verdirmedi doktorum sadece eşim ben ve merkezim biliyordu bu denemeyi ve 12. haftaya kadar da ailem dahil kimse bilmedi. şu anda 27. haftadayız. allahım nasip ederse ocak ayında oğluma 4 kocaman yılın, sabrın, uğraşların sonunda kavuşacağım. :nazar::nazar: çok uzun oldu canlar, hakkkınızı helal edin bir de umudunuzu sakın sakın ama kaybetmeyin galiba dünyada herşeyin bir zamanı var :54::54::54:
hoşgeldinn paşanla beraber canım özletme gel arada....ne çok şey yaşamışsın tekrar okuyunca çok duygulandırdı herkesi...Rabbim oğlunu sağlıkla kucağına alıpp:nazar::nazar::emir_bebek::nazar::nazar: uuzunn musmutlu bir hayat nasip etsin size inşaallah:16::16::16:
deli gibi başım ağrıyor :50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50::50:
geçmiş olsun bebişimm:48::48::54::54:

evet canım meryem suresi dua gurubumuz var ama 41 gün paylaşıldı çok şükür bi kaç gün önce diyeydin okurdun sende...
bebek sahibi olmak üzerine okuyoruz tahmin edersinki:1::1:
ben de listenin başlığını okumadam 30 a kadar gittim cüz sayısı sandım sonra 41 i görünce başlığa bakmak aklıma geldi:1:
tüh kaçırmışım bidaa başlatrısanız katılayım inş.
ben de doğuma hatim tamamlamaya çalışıyorum inşallah yetiştirrim daha yarısındayım:30:

psikolojimide hatırladın mı bebikimmm ayy ne günlerdi beee:43:

hatırlamazmıyım bende bu gece size geçmişin üzüntülerini hatırlattım ama sonunuz güzel oldu diye içimi rahatlatıyorum...
hepimiz birşeyler yaşıyoruz önemli olan inancımızı kaybetmemek er ya da geç Rabbim verecek mucizelerimizi:16:

Kendimi pijama gecesinde gibi hissettim. Demin kociş saçımı boyamama yardım etti. Bende bıcı bıcı yapıp hemen geliyorum. Malum önümüzdeki ay hamiş olacağım için şimdiden boyayayım dedim. Off cepten yazmak cidden çok zor.

ben de listenin başlığını okumadam 30 a kadar gittim cüz sayısı sandım sonra 41 i görünce başlığa bakmak aklıma geldi:1:
tüh kaçırmışım bidaa başlatrısanız katılayım inş.
ben de doğuma hatim tamamlamaya çalışıyorum inşallah yetiştirrim daha yarısındayım:30:

maşallah arkadaşıma Allah kabul etsin hatimini:48::48::49::nazar:
hulusi daktıra gidiyomusun napıyooooo en son sosyal medyada arkadaşım kendileri ya ordan gördüm amerikada bi kongreye katılmış infertilite üzerine fotoları vardı...

hoşgeldin tatlım...
eşinde sorun olan pko olan var aramızda..
pko da adetlerin düzensizmi peki mesela bende pko luyum ama adetlerim düzenli o sebepten pko yu önemsemiyor doktorlar...
eşin içinde kürler uyguladınızmı ya da vitamin takviyeleri aldınızmı ne aşamadasın anlatırmısın biraz:16::16::16:

Hosbuldum cnm benim adetlerim cok düzensiz en son 59. Gün adet oldum 45 günden önce olmuyorum
Esim 15 ay önce varikosel ameliyatı oldu her testte inis cıkıs yasadık drun verdigi özel bitkisel ilaclar kullandık kürleri hala kullanmaya devam ediyoruz ama pek bi yükselme olmuyo en son testte de tekrar ileri hızlı 0 cıkınca esim pes etti tüp bebek yapalım dedi
Drlar hep tüp bebek dedi ama esim dogal yolla olsun diye kullanmadıgı sey kalmadı önümüzdeki carsamba rahim filmim var sonrasına drum karar verecek

Merhaba arkadaslar, bende güldenin ve arkadaslarin iyi tanirim ama baya oldu girmeyeli, bende hikayemi sizinle paylasmak istiyorum ümit olurum belki sizlere, ben 5 yillik evliyim istememize ragmen olmadi ve biz tedaviye basvurduk toplam 4 denememiz oldu ve ben tam 4 tane düsük yaptim ve hic bebek goremedik ultrasonda yani dusuklerim hep yeni baslarda oldu.. Eh haliyle hep korku icindeydik, sonra kendimizi toparladik dua ettik birlikte esimle ve son tedavimiz 4üye basladik test yine positif cikti ama bizde korku vardi acaba yinemi aynisi olacak diye cunku tedavi ayniydi degisik olan tek sey israrla yaptigim dualar ve topladigim dualardi ve kendimce kullandigim 100mg coraspirin, hersey bu defa iyi gitti ve inanamadik kalp atislarini 3 hafta sonra duydugumuzda 5 koca sene bekledik o sesleri.. Ben rabbimden asla umidimi kesmedim hep dua ettim, olmayanlarada rabbim hepinize nasip etsin bu guzel duygulari, biz suan 9 haftalik olduk saglikla kucagimada alirim insallah rabbim sizlerinde kucagini, göbüsünü doldursun kardeslerim selam ve dua ile.. :16:

canımm hikayenin sonu güzel bitecek inşaallh duamızdasın ve duaaarında namazalrında unutmuyorsun bizi :54::54::54::54:..gurbet bebemize de çok iyi bak:16::16::16::16:

Kendimi pijama gecesinde gibi hissettim. Demin kociş saçımı boyamama yardım etti. Bende bıcı bıcı yapıp hemen geliyorum. Malum önümüzdeki ay hamiş olacağım için şimdiden boyayayım dedim. Off cepten yazmak cidden çok zor.

hangi renge boyadınız ailecek saçını:1::1::1:
iyi etmişsin ayrıca hamilelikte bi çok doktor izin vermiyo boyaya:1:

Arkadaslarım yazdıklarınızı okudum. Gül'den ve dıger kızlar beni ıyı tanır. Ben 6 yıllık evlıyım ve bu süreçte 3 kımyasal 1 boş gebelıgım oldu. Toplam 4 tüp bebek denemem oldu. Bıde 3 aşılama. Ustelık 27 yaşındayım ve esım gemı kaptanı. 2 tüp tedavımde yanımda bıle yoktu. O kadar zordu kı tek basıma aldığım negatıfın yükünü kaldırmak. Testte gitmeden bır gece önce hep dua ederdım Rabbıme. Eğer negatıf ise sonucum bana tevekkül edecek sabrı ver Allahım dıye. Bır tek son tüp bebegım tuttu. Keseyı görünce sevıncten Delıye dönmüştük. Kalp atışına gıttıgımızde kesenın ıcı bostu. Kürtaj olmak zorunda kaldım. Hevesım 4. Kez kursağımda kalmıştı. Şubat'ta kürtaj oldum. Doktorum kendiliğinden hamıle kalırsın ama devam etmez tekrar tedavı olqcaksın dedı. Esim gemiye gıttıgınden tedavıyı erteledım. Hem de psıkolojık olarak kendımı ıyı hıssetmem gerekıyordu. Temmuzda esimin yanında gemiye sefere gıttımm. Adet günümden önce kısa bı lekelenmenyasadım. Gül'dencimın yureklendırmesıyle ıdrar testı yaptım 2. Cızgı sılık çıktı. Adetım 1. Gecınce Bulgarıstanda doktora gıttım kese gozukmedı. Dış gebelik olabılır dedı. Yıne hüsranla donduk hastaneden. 10 gün sonra Romanya'da tekrar gıttık dış gebelıkse yıne sonlandırmak ıcın. Mınık mucızem bıze suprız yapmıştı. Hem kese hem mesleğim ekranda karsımdaydı. Ustelık mınık mınık kalp atışları gözüküyordu ekranda. Dünyalar bızım olmuştu adeta. DenıZcı bı bebegımız gelıyordu. Rabbıme sonsuz şükrler olsun. Mesleğim hala benımle. Hıc beklemedıgımız bir an da rabbım gonderdı mucızemızı. Doktorum devam etmez gebelıgın gelmelısın dıyordu. Suan 11 hafta 3 günlük. Cuma 2'li testımız var ıns. Sizler de umudunuzu kaybetmeyin. Rabbım nasıp edınce ımkansızlar bıle ımkanlı hale geliyor. O kadar çok yürüdüm ki yurtdışında. Ayaklarım sısıyordu gemıye dondugumde. Atlamadıgım zıplamadıgıö tumsek kalmadı. Esıme varsa bile gitmiştir dıyodum ama öyle olmadı. Benım hıkayem umut olsun dıye yazıyorum sıze. Üstelik buradaki bir çok arkadasım bilir. Giderken hep hamıle kalıp gelicem göreceksınız diyordum. Olumlu dusuncenın gücüne artık çok ınanıyorum. Sızde ıyı duşunun lütfen. Ins Rabbım sızlerınde kucağını doldursun tez zamanda. Hep dualarımdasınoz. Allah'a emanet olun
canımm benimm ..Rabbim gönderdi sonunda hem sana hem bize mucizesini çok şükür..tüp bebekle olmayınca doğal olamaz diyenlere kapaktır senin hikayenn:16::16::16::16: Rabbim kucağına alana kadar sağlıkla devamınınnasip etsin inşaallah:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::16::16:

Selam kızlar bugün dr kontrole gittim bebişimin boynuna kordon dolanmış riske atmayalım yarın alalım dedi kilosu boyu çok iyi dedi ağlamaktan öldüm tabi korkudan yarn bebişim geliyor anlayacağınız hayırlısıyla tabiki hepinize dua edeceğim sizde dualarınızı esirgemeyin olurmu.öptüm hepinizi.

Tamam canım mutlaka haberdar ederim sizleri.Evet daha dün gibiydi değilmi Allah herkese tattırsın inşallah.
ayyy Rabbim koruuusn siiz meleğinleee berbaer sağlıkla doğum ve uzun sağlıklı ömür nasip etsin canımm doğumda dualarında unutma biizii inşaallah herşey yolunda gidecek:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::16::16::16:...duamız seninle haberdar et biiz bitanemmmmerak ederiz:26::26::26::54::54::54:
biraz uzanayım ben kızlar
iyi geceler yetercimm :3::3:görüşürüz canım geçmiş olsun tekrar ...inşaalah geçici bir durmdur başağrın uzanınca geçer:16::16:

merhaba kızlarrr

bende anlatayım istedim birşeycikler..
ben dört yıllık evliyim.hemen cocuk sahibi olmak istedik eşimle.sandık ki hemen olacak.:26:
tabi ben evham kralicesi oldugumdan evliliğimin 4. ayı attım kendimi doktorlara 6 ay yumurta takibi yaptırdım baktık birşey elde edemiyoruz tahliller falan vs eşimde morfoloji düşüklüğü ve hareketlilik sonunu oldugunu öğrendik.
tüp bebek dediler.hemen o ay denedik..saçma sapan bir merkezde denedik..
o ay kimyasal gebeliğim oldu.ardından 2 aşılama ve negatif aldım.
2. merkezimi bulana kadar cok araştırdım tahlil vs herşeye titizlendim ve bende pıhtılaşma oldugu ve tüplerimdede sorun oldugunu öğrendik.2.merkezi bulmamda bir arkadaşım bana cok yardımcı olmuştu.:16:neyse oraya gittik görüşmeye ve iki tüpümünde alınacağını ve hemen ameliyat olmam gerektiğini öğrendim.laparoskopi sorası iki tüpümde bnmle alınmadı.içeride temizlik yapıldı.
sonra sabırla doktorumun doğum izninden dönmesini bekledim.ve bu esnada da doktorum gidin doğal yoldan eneyin dedi.denedik ama olmadı.sonra 2. tüp bebiş serüvenim başladı.çok şükür bin şükür bu tedavimin sonrasında gebe oldugumu öğrendim.:emir_bebek:
çok yıldım çok ağladım..ama hep dua ettim sabırla..:43:
inşallah Rabbim minnaklarınızı sizede gönderecek eminim ben..dua ile Rabbime sıgının..:16:

Jülii bebekimm senin serüvenin de inşaallah mutlu sonla bitecek.:nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar: dualarımızdasınn..pimpiirikli evhamlı arkadaşım benimm..:16::16::16::16::54::54:

Son düzenleme:
Hosbuldum cnm benim adetlerim cok düzensiz en son 59. Gün adet oldum 45 günden önce olmuyorum
Esim 15 ay önce varikosel ameliyatı oldu her testte inis cıkıs yasadık drun verdigi özel bitkisel ilaclar kullandık kürleri hala kullanmaya devam ediyoruz ama pek bi yükselme olmuyo en son testte de tekrar ileri hızlı 0 cıkınca esim pes etti tüp bebek yapalım dedi
Drlar hep tüp bebek dedi ama esim dogal yolla olsun diye kullanmadıgı sey kalmadı önümüzdeki carsamba rahim filmim var sonrasına drum karar verecek

aslında doğal yolla olabilir ama zaman alır bir durumunuz var sanırım en güzeli tüp denemek...
kocana bol bol nohut haşla yedir yemeğini değil ama nohutu haşla tuz dök biraz sade yesin...
adetlerin içinde soğan kürünü tavsiye ediyorum sana...
bende alternatif tıpçı gibi bi izlenim yarattım şu an:1::1::1:
Allah hakkınızda hayırlı olana yönlendirsin canım...

kocişim kv de bayram haftası şifayı kapmıştı ama halsizlik yorgunluk derken ötelemiş meğersem hastalığı eve hasta geldi ..güzel sıcak bir çorba üstüne zencefilli limonlu bir ıhlamur yaptım içiridm.biraz da meyve derken toparladı galibaa:2::2:..baktım kaşı gözü oynamaya başladı:23::23::23::23:
delimi neee:63::63::77::77::9::9:

kocişim kv de bayram haftası şifayı kapmıştı ama halsizlik yorgunluk derken ötelemiş meğersem hastalığı eve hasta geldi ..güzel sıcak bir çorba üstüne zencefilli limonlu bir ıhlamur yaptım içiridm.biraz da meyve derken toparladı galibaa:2::2:..baktım kaşı gözü oynamaya başladı:23::23::23::23:
delimi neee:63::63::77::77::9::9:

o kadarda hacamatlandı enişte görüyonmu sen kesiklerden virüs kapmış:1::1::1:
benimkide yine röpteşambırlı elinde ilaçlı gazozu beni kesiyoooo ama yemezler yani bu gece banu alkan modumda değilim parmak uçlarımda yürüyüp davetkar olamam dün gece git öte demesini unutmadım kinciyim ben:1::1::1:

Back