- 9 Haziran 2019
- 1.188
- 3.646
- 36
Ah masalım gel de anlat işte. Bu ay da beğenmedi de neyse ekgıdaya geçiyoruz dedi. Sanırım değiştireceğim doktoru. Çünkü onun dediği yönteme göre baya baya haftaya çorba vermem lazım. Bu arada dün yoğurt verdim çok sevdiKiloya boyle takik doktorlari hic sevmiyorum bizim doktorumuz 100 gr bile aliyosa tamamdir dedi robot degil bunlar her ay ayni kiloyu alamaz ve cok kilo alacak diye de bise yok dedi. Benimkiler halen 9 kilo olmadi bile premature olmalari da etkili tabi ama yapisal biraz da
Bı sorayım bakalım arkadaşlar a neden öyle oluyorCanım dediğim gibi sağlık sektöründesin senin daha iyi yorumlanan lazım bize göre bir ebe ye danış arkadaşın yoksa bile sağlık ocağında ebe var gidince konuş. Benim göğsüm emme süresi uzarsa sert olurdu ama sağınca ikisinden aynı süt çıkardı ebe de normal demişti süt yok diye düşünme demişti bana
Canım ilk aylarda daha fazla alıyorlar ama artık almazlar her bebekte aynı olmaz ki. Her bebek her ay ayni derece de kilo alırsa fark kalmaz bünye meselesi genetik meselesi değişir yani.Ah o kilo alımları beni öldürecek kuzum. Sağlık ocağındaki hemşire diyo ki müdavimi oldun buranınbi ara her hafta gidip tarttırıyordum. Emzirme danışmanıma kalsa her şey normal. Doktora kalsa az. Bi memnun edemiyoruz bu ay hatta pirinç, bulgur, irmik vercekmişim ki kilo alsın. Her ay resmen tabu oldu tartı. Hala 2-3 saatte bir emziriyorum. 5 kilo aldım süt olsun diye yiye yiye . Sürekli başka akranlarına bakıp kıyaslıyorum hatta eşimin akrabasının eşi var bana çakma elti resmen. Çocuk olmadan da her şeyimi taklit ederdi, şimdi de bebeleri kıyaslıyo. 2 ay büyük bizimkinden oğlu var dobişli maşallah. Sürekli ay seninki hafif ya ay taşıması ne kolaymış. Bizimki yatağa sığmıyo bilmemne. Hatta dönmesini bile zayıf ya ondana bağladı ya. Ben de ne güzel seninki iştahlı demek ki filan diyip geçiyorum. Ama içten içe bu bebe hep böyle minnak mı kalcak diye de korkuyorum.
Evet yogurttan sonra corba zatenAh masalım gel de anlat işte. Bu ay da beğenmedi de neyse ekgıdaya geçiyoruz dedi. Sanırım değiştireceğim doktoru. Çünkü onun dediği yönteme göre baya baya haftaya çorba vermem lazım. Bu arada dün yoğurt verdim çok sevdimeğer bebem hazırmış ekgıdaya
Evet cok degil canm buz akusu koy arada gecer dedılerİgne yeri olarak belliydi canim etrafinda kizariklik yoktu ama cok degilsr normaldir hemsire kizariklik olabilir diye uyariyor cunku
Çok haklısın canım. Ben de senin gibi düşünüyorum artık. Baya kendime yordum hani ben yapamıyorum olmuyo gibi. Ama artık elimden geleni yaptığımı biliyorum. Bakalım başka doktora o ne diyecekCanım ilk aylarda daha fazla alıyorlar ama artık almazlar her bebekte aynı olmaz ki. Her bebek her ay ayni derece de kilo alırsa fark kalmaz bünye meselesi genetik meselesi değişir yani.
Benim kiz da minikama hiç takılmadım. Hele ki doktorun böyle söylemesi çok ilginç. Değiştir o zamn sen onu
Masalım çorba da mesela diyo ki sebzeleri karıştır, bulgur pirinç ya da irmik at tadım filan yok yani. Böyle mi yaptın sen de?Evet yogurttan sonra corba zaten
CanımsınAh bilmem mi kuzu defne kusum bu ara biraz yoruyor seni ama sanirim keremin hastaligi sirasinda ozledi onun etkisi oldu gibi
Sen gibi harika bir arkadas edindim hergun gorusmem miiii
Bizde yapmamıştı
Maşallah herşeyi ben yapıyordum o yüzden güle güle dedikAaa nie gönderdiniz..
Kerem hastayken sizi cok görmediyse seni cezalandırıodur defnecik, n2 bu hep kerem kerem der gibi
Ayy 23 ocak
Temanız nedir
Kızz niye yıpratıyorsun kendini. O laf söyleyenler hoopppp diye hamile kalanlar biz biliriz evlat hasretini. Sen de ona de senin ki simdiden böyle tombikse ilerde obez olur hoşuna gider mi acaba bozulur anında ama biz onuda yapamayız zaten yapamayınca üzülen taraf biz oluyoruz.Çok haklısın canım. Ben de senin gibi düşünüyorum artık. Baya kendime yordum hani ben yapamıyorum olmuyo gibi. Ama artık elimden geleni yaptığımı biliyorum. Bakalım başka doktora o ne diyecek
Bir anda hepsi karıştirilmaz ki. Yani belki bebeğe alerji yapmaz ama şu var daha çok minik önce bi alismalari lazım. Sen geleneksel usulden git tattir yavaş yavaşMasalım çorba da mesela diyo ki sebzeleri karıştır, bulgur pirinç ya da irmik at tadım filan yok yani. Böyle mi yaptın sen de?
Ayyy benim minnoslarim ( kereme minnoş dedim tombikim o benimCanımsın
Bizde yapmamıştı
Maşallah herşeyi ben yapıyordum o yüzden güle güle dedik
Aynen kesinlikle cezalandırıyor defne beni
İki farklı cinsiyet olduğu için ben tema yapmadım canım dışarıda olacak restoranda organizasyon şirketiyle anlaştım kahve krem tonlarda
Eminim cok güzel olacaktır fulimCanımsın
Bizde yapmamıştı
Maşallah herşeyi ben yapıyordum o yüzden güle güle dedik
Aynen kesinlikle cezalandırıyor defne beni
İki farklı cinsiyet olduğu için ben tema yapmadım canım dışarıda olacak restoranda organizasyon şirketiyle anlaştım kahve krem tonlarda
Buz koyunca daha iyi demi canim kizariklik
Evet kuzum lapa kivamina getiriyosun oyle veriyosun patates havuc once 3 gun sonra icine kabak ekliyosun sebze olarak ilk 3Masalım çorba da mesela diyo ki sebzeleri karıştır, bulgur pirinç ya da irmik at tadım filan yok yani. Böyle mi yaptın sen de?
Canım hiç Kafana takma ben damlattım daha kötü olmuştufenalar ya.. Eşime demişlerki herşey 15 dakikada tükendi
Oda sinirlendi.. Gitmiş a101den pipetli suluk ve mantar çıngırak almş hahahaha
Enişteeeeeeeeeeee
Ya fuli senin kocaahahahaba
Keşke fulim.. Bazen bende hüzünleniorm ama bunada şükür hiç veremeyenler var diorm..
Ama en son lenanın gözüne anne sütü damlatn vs dediklerinde zoruma gitmiti en cok
Valla ben de iyi uyuyor dedim resmen kendime nazar ettim dün gece uyumadı uzun süre. Oyun oynamak istedi gözümden uyku aktıBenim kızım da 2 haftadır öyle uzun uzun emiyor uyuyor kalıyor hala emiyor bı yandan fazla geliyor muhtemelen kusuyor ama bı yandan da endişelendiriyor beni burnunda da akıntı olunca usuttum mu diye düşünüyorum
Tespitlerin efsane Zeynep’cimCanm senın bebıs kustugu ıcınde burnu tıkanıyor olabılır.. Burnundan geliyorsa her kusmasında burnunu mutlaka ac
Hıc alakası yok bu arada benım oglus nadıren kustu ama ıyı kılo almıs hatta fazla almıs
Benim de normalde biri büyük biri küçük. Küçük olandan daha az süt geliyor ama hep sırayla veriyorum. Hatta küçük olandan başlıyorum yetmezse diğerine geçiyorum ama ilginç şekilde onda da homurdamıyor başka istemiyor genelde. İhmal etme hep ikisini de emzir yoksa ikisi arasında dengesiz bir görüntü oluşurŞimdiye kadar sıkıntı yaşamadım ama çok erken tabi daha ama şöyle bi problem oluştu bu normal mi benim hatam mi oldu bilemiyorum bı göğsüm diğerinden daha büyük görünüyor daha çok süt var onda ilk başta hiç süt gelmemişti o gogsumden sobradan açıldı
Ya benimkine ben bu ara emzik alıştırmaya çalışıyorum. Genelde de geceleri veriyorum uykuya dalması için. Ben verdikçe o atıyor bi de atarken gülüp gülüp aguu diyor.Gunaydın kızlar bu gece bekledıgımden daha ıyı gectı ates hıc yapmadı ama agrısı vardı calpol verdım guzel uyudu sımdıde bagırıo konuştugunu sanıyor
Uyusa da bize deme senCanım hiç Kafana takma ben damlattım daha kötü olmuştuhiç fayda etmedi. Masaj yap bol bol o açıyor bir de doktor çayla pansuman yap demişti cidden o da iyi geliyordu
Valla ben de iyi uyuyor dedim resmen kendime nazar ettim dün gece uyumadı uzun süre. Oyun oynamak istedi gözümden uyku aktı
Ateşine bak , ben de şüpheye düşersem ateşe bakıyorum öyle rahatlıyorum
Tespitlerin efsane Zeynep’cimDoğru diyorsun kusunca burun tıkanıyor tabi
Benim de normalde biri büyük biri küçük. Küçük olandan daha az süt geliyor ama hep sırayla veriyorum. Hatta küçük olandan başlıyorum yetmezse diğerine geçiyorum ama ilginç şekilde onda da homurdamıyor başka istemiyor genelde. İhmal etme hep ikisini de emzir yoksa ikisi arasında dengesiz bir görüntü oluşur
Ya benimkine ben bu ara emzik alıştırmaya çalışıyorum. Genelde de geceleri veriyorum uykuya dalması için. Ben verdikçe o atıyor bi de atarken gülüp gülüp aguu diyor.
Önce anlam verememiştim, sonra algıladım ki oyun oynadığımızı sanıyor o şekildeçok komik ya bebeler
Atesi yok canım ellle bile hissedilmiyorCanım hiç Kafana takma ben damlattım daha kötü olmuştuhiç fayda etmedi. Masaj yap bol bol o açıyor bir de doktor çayla pansuman yap demişti cidden o da iyi geliyordu
Valla ben de iyi uyuyor dedim resmen kendime nazar ettim dün gece uyumadı uzun süre. Oyun oynamak istedi gözümden uyku aktı
Ateşine bak , ben de şüpheye düşersem ateşe bakıyorum öyle rahatlıyorum
Tespitlerin efsane Zeynep’cimDoğru diyorsun kusunca burun tıkanıyor tabi
Benim de normalde biri büyük biri küçük. Küçük olandan daha az süt geliyor ama hep sırayla veriyorum. Hatta küçük olandan başlıyorum yetmezse diğerine geçiyorum ama ilginç şekilde onda da homurdamıyor başka istemiyor genelde. İhmal etme hep ikisini de emzir yoksa ikisi arasında dengesiz bir görüntü oluşur
Ya benimkine ben bu ara emzik alıştırmaya çalışıyorum. Genelde de geceleri veriyorum uykuya dalması için. Ben verdikçe o atıyor bi de atarken gülüp gülüp aguu diyor.
Önce anlam verememiştim, sonra algıladım ki oyun oynadığımızı sanıyor o şekildeçok komik ya bebeler
Bugğn 5. ay kontrolü için gittim ben de.5. ayda doğum kilosunun 2 katı olmasını bekleriz dedi.Üzeri elbette kabulü ama en az bu olmalı dedi.Benim oğlan da öyle aman aman kilolu değil başlarda çok problem ettim ben bunu bir anda çok klo vermişti doğumdan sonra ama şimdi diyorum ki normal sınırlar içindeyse no puroplemÇok haklısın canım. Ben de senin gibi düşünüyorum artık. Baya kendime yordum hani ben yapamıyorum olmuyo gibi. Ama artık elimden geleni yaptığımı biliyorum. Bakalım başka doktora o ne diyecek
Valla büyüdüler teyzesi şaka gibi 1 yaşında oluyorlarAyyy benim minnoslarim ( kereme minnoş dedim tombikim o benim)
Buyumuslerde 1 yaşları olacakmış yaaa.
Defne kuşum benim hassas kibar kızım direk belli etmz pacandan ayrılmayarak ilgi ister
Ayyyy kuzucuklar nasıl da büyüyor yaaaBugğn 5. ay kontrolü için gittim ben de.5. ayda doğum kilosunun 2 katı olmasını bekleriz dedi.Üzeri elbette kabulü ama en az bu olmalı dedi.Benim oğlan da öyle aman aman kilolu değil başlarda çok problem ettim ben bunu bir anda çok klo vermişti doğumdan sonra ama şimdi diyorum ki normal sınırlar içindeyse no puroplemBenim çevremde kilo baskısı var mamayı değiştirsen falan diyen oldu.Hayır ben kilolu bebekmişim ömrümce kiloyla savaştım bu da böyle olsun her çocuk şüşko olacak değil ya diyorum anlatamıyorum!Bu arada doktora özellikle sordum bu aylarda artık kaç gr almasını istersiniz diye.300-500 gr arası yeterli dedi.
Geçen sana testimi atıp “çizgi var mı yıaaa” diye sotmama denk geldimAyyyy kuzucuklar nasıl da büyüyor yaaaşükürler olsun bugünümüze canım sağlıkli ve mutlu bebekler olsunlar