- 17 Temmuz 2020
- 1.510
- 1.756
Geçmiş olsun canım bu arada darısı diğer aşına bidaha varmis kağıtta öyle yaziyodu bende bilmiyodum komşum haber ver dedi öyle gitmiştim sağlık ocağınaHafif ağrı var canım yukarı fln kaldırınca. Yarına geçer artık heralde
Canım ultrasonda ense kalınlığı ölçülüyor burun kemiğine bakıyor doktor bunlari not alıyorlar. Yaşın gebelik haftan kayıt ediliyor ve alınan kan ile birlikte ortak bir grafik çıkıyor. Tek tup kan vermiştim ben iki degere bakılıyor. 12.haftam bitmişti yapıldığında.
Canim saglik ocağına ne zmn gitmemiz gerekiyor bizimde hic bilgim yokGünaydın kızlar
Ben birazdan tetanoz aşısına gidiyorum, olayım da kurtulayım..
Gebeligini sağlık ocağına bildrdin mi canımCanim saglik ocağına ne zmn gitmemiz gerekiyor bizimde hic bilgim yok
Valla bildirmedim tup bebek olduğu için hiçte aklima gelmedi açıkçası bildirince ne oluyor?Gebeligini sağlık ocağına bildrdin mi canım
Ay ben çok geri kaldım bu olaylaraGebeligini sağlık ocağına bildrdin mi canım
Canım Gebeligini bildirmen gerekiyor. Giris yapiyorlr. Kan değerlerinle bakılıyor eğer hiç genel kan tahlili yaptrmadysan.mesela ben devlette yaptırmıştım ordan görüp bazı değerleri sisteme girdi hemşire. Kan gruplarını soruyo eşinle seninValla bildirmedim tup bebek olduğu için hiçte aklima gelmedi açıkçası bildirince ne oluyor?
Bende öyle saniyodum ama bildirmek lazımmış sistemde orda da açıldı şimdi 4 kere gideceğim kağıt verdi Mart Haziran temmuz ve Ekim'de 2 aşı var Haziran temmuzda benim diğer 2 si izlem yaziyo bende duyunca dedim Allah Allah bebek dogduktan sonra gidilmiyomuydu falan diye de malesef gebelik te de gidilmesi gerekiyomusValla bildirmedim tup bebek olduğu için hiçte aklima gelmedi açıkçası bildirince ne oluyor?
Ay inşallah tek tup tur kan yaa çok zor aliniyo benden kollar delik deşik oluyo sonunda elimin üzerinden bebeklerden aldıkları kelebek denen aletle alıyolar oda çok can yakiyo çok içerde ve ince nerdeyse yok gibi damarlarımCanım ultrasonda ense kalınlığı ölçülüyor burun kemiğine bakıyor doktor bunlari not alıyorlar. Yaşın gebelik haftan kayıt ediliyor ve alınan kan ile birlikte ortak bir grafik çıkıyor. Tek tup kan vermiştim ben iki degere bakılıyor. 12.haftam bitmişti yapıldığında.
İkili iyi çıkınca üçlü ve dortluye gerek duymuyor çoğu doktor canım.Ay inşallah tek tup tur kan yaa çok zor aliniyo benden kollar delik deşik oluyo sonunda elimin üzerinden bebeklerden aldıkları kelebek denen aletle alıyolar oda çok can yakiyo çok içerde ve ince nerdeyse yok gibi damarlarımhaftaya kontrole gidecem 10.haftam olmuş oluyo 2 hafta sonra da ona çağırır muhtemelen ozaman 3 lu su de mi boyle ki acaba
İnşallah iyi çıkarda digerlerine gerek kalmaz ozaman gerek görmez doktorumİkili iyi çıkınca üçlü ve dortluye gerek duymuyor çoğu doktor canım.
Aynen ikili için tek tup ama diğer değerlerine bakmak isterse o zamn daha fazla alınır
Evet çok ağrıyanlar duyuyodum ben de, yine halime şükür hafif ağrıyo. Daha çıkmadı tahliller canım yarın öğlene falan çıkar.Geçer canım normal zaten bu aşıda ağrı olur. Benim arkadaşımın kolu kütük gibi olmuştu ama bir kaç güne geçiyor. Tahlillerin çıktı mı. Bizim burada ersi gün çıkıyor sonuçlar
20. Hafta içinde yani 19+0 dan sonra yapılıyo dedi bizim sağlık ocağı tetanoz aşısı için. Bir sonraki doz da bir ay sonra canım. Başka sağlık ocaklarında farklı tarihlerde de çağırabiliyolar.Canim saglik ocağına ne zmn gitmemiz gerekiyor bizimde hic bilgim yok
Tek tüp canım zaten 2 değere bakılıyo kanda 2li taramada. Bi de ultrasonda burun kemiği, ense kalınlığı ölçülüyo. Benim doktor 3lü 4lü istemedi, onlarla ilgili bilgim yok canım.Ay inşallah tek tup tur kan yaa çok zor aliniyo benden kollar delik deşik oluyo sonunda elimin üzerinden bebeklerden aldıkları kelebek denen aletle alıyolar oda çok can yakiyo çok içerde ve ince nerdeyse yok gibi damarlarımhaftaya kontrole gidecem 10.haftam olmuş oluyo 2 hafta sonra da ona çağırır muhtemelen ozaman 3 lu su de mi boyle ki acaba
Anladim sevgili görümcem 5 6 tüp deyip korku saldı üzerime bı şoka uğradımTek tüp canım zaten 2 değere bakılıyo kanda 2li taramada. Bi de ultrasonda burun kemiği, ense kalınlığı ölçülüyo. Benim doktor 3lü 4lü istemedi, onlarla ilgili bilgim yok canım.
Yok canım bende olmadı. Eğer ilactan olsa önceden de olurdu. Rahatsız edici boyuttaysa bir kan tahlili yaptr ya da doktoruna söyle mutlaka.Progestan da kaşıntısı olan varmı 1 2 haftadır kasintim var benim ona yoruyorum önceden olmazdı hiç
Yok rahatsız edici değil de ona yormustum dediğin gibi olsa başta olurdu 2 ay oldu geçti kullanali mantıken evet ki çamaşırı falan değiştiren biriyim ben rahat edemem biraz terlesem günde 5 kere nerdeyse alışkanlık oldu iyiceYok canım bende olmadı. Eğer ilactan olsa önceden de olurdu. Rahatsız edici boyuttaysa bir kan tahlili yaptr ya da doktoruna söyle mutlaka.