Tüp bebek anne adayları covid aşısı olacak mısınız?

Tüp bebek anne adayları covid 19 aşısı olacak mısınız?

• Ankete Katılan
    361
Doktorum gönül rahatlığıyla aşı olabilirsin dedi..
Ama olmayın diyen doktorlarda var..
Doğumuma 1 ay kaldı..
Olmayı düşünmüyorum zaten zor bebek sahibi oldum riske etmek ve son zamanlarımı acaba diyerek geçirmek istemiyorum..
Doğumdan sonra olacam ama
Canım hayırlı olsun 💐 hamile olduğunu yeni öğrendim 💜sağlıkla kucağına al inşallah 🧿

Benim aşım tam yumurta geliştirme sürecine denk gelmişti,doktorum herhangi bir sorun olmadığını aksine hamilelik öncesi önerdiklerini söyledi..Ben iki dozumu da oldum çok şükür..

Aşı çıkarsa, doktorum da aşı olmamda bir sıkıntı görmezse biontect olduğu sürece direkt olurum. Neticede hamileyken kendimize karşı olan sorumluluğumuz iki kat daha artıyor. Benim bu süreçte koronaya yakalanmam Allah korusun ama belki de onun canına mal olacak. Bu mantıkla baktığımda "aşı olmayacağım" diye diretenleri asla anlamıyorum.

Hangi aşıyı oldunuz? Herhangi bir yan etki yaptı mı? Şifa olsun size de bebeğinize de inşallah :)

Çok teşekkürler ☺️

Biontec oldum. Biontec tercih etmemin de sebebi faz3 çalışmalarının genel kanının aksine tamamlanmış olması, yurtdışında çok sayıda hamilede kullanılmış olması ve üzerinde halihazırda bir çok araştırma yapılmış olması.

İlk dozdan sonra halsizlik, hafif kol ağrısı ve hafif ateş (37.8) oldu, parol aldım ve geçti.

İkinci dozdan sonra hafif kol ağrısı ve sırt ağrısı oldu, yine bir adet parolden sonra hiçbir şeyim kalmadı.

Tüpbebek hastasıyım, henüz başlamadık yakın bir zamanda tüp bebeğe başlayacağız inşallah ama doktorum ile görüştüm aşı olmamda bir sakınca yokmuşş tüp bebek öncesi bende oldum biontech aşısı calısıyorum dıye doktorum onay verdi .

12. Haftam dolunca aşimi olacagim. Doktorum da oyle tavsiye etti. Ben ögretmenim, gebeliğim hayirlisiyla sorunsuz devam ederse doğumum şubat ayina denk geliyor. Binlerce öğrencinin arasina aşısız girerek bebegimi riske atamam.

Keşke devlet tüp bebek tedavisine başlar başlamaz aşi hakki verseydi ve kimse bu süphede kalmasaydi.

Korkar birileri diye yazmak istemedim ama bikere daha düşünsün herkes istiyorum..
Belki birilerine vesile olurum diye yazmak istedim..
Yakınım doğuma 2 ay kala korona oldu ve Entube oldu bebeği acil sezeryan la aldılar..
Bebek de entube oldu..
Sonra anne vefaat etti bebek kurtuldu yavrum annesiz kaldı bu iğrenç bir dünya da anasız ne kadar zor bir hayatî olacak tahmin edersiniz.. 😭😭😭
Lütfen aşı olalım kendimizi ve bebeğimizi koruyalım..
Tedbir bizden taktir ALLAH dan...
🤲

Yegenim doktor ve asisindan kacan yani asi olmayan hamile bir ogretmen kovid olmus ve 2 gun once de onu entube etmek zorunda kalmislar....hastaliklga yakalaninca gebelerde daha kotu sonuclar verdigini soylemisti ve bu sebeple kar zarar oranini dusunup.asinin olunmasi gerektigi fikrini de paylasmisti...

Ben ilk doz asimi oldum... ikinci dozumu da olduktan sonra tedaviye baslayacagim galiba.. doktorumla konusup belki yumurta toplamadan sonra olurum, doktoruma bagli..
Ilk once bizim sagligimiz ayrica hamile iken korona olmak hem bebek hem de anne icin cok daha riskli..bu riski goze alamazdim..

Biontech kendi web sitesinde gebelere önermiyor yeterli çalışma yapılmadığı için. Ancak bazı doktorlar bir sakınca görmüyor.

Sinovac aşısını ise 3. aydan sonra öneriyorlar.

Yani kendi doktorunuza ya da birkaç doktora danışırsınız daha iyi olur.
Yaptırmamak daha iyi sanki annem ve babam 2.aşılarını oldular yurt dışında bi bayan vardı bozuk para veya mıknatıs aşı yapılan yere tutuyordu buzuk para ve mıknatıs yapıştı kaldı oraya kafam karışmadı değil

Ben hamileyken doktor tavsiyesi üzerine yaptırmamıştım. Ama doğumdan sonra yaptırdım. Ama sanırım şuan olsa hamilelikte o fırsatı kaçırmazdım antikorun Geçme oranı çok yüksek çünkü hamilelikte

Ben 6 ay once atlattım korona yı ası suan hamıleyım tup bebek doktorum 12. Hafta dolana kadar dusunme bıle demıstı. Cok endıse edıyorum burdakı olumsuz duyumları tecrubelerını okuyunca.. Esım herkes asılanıyor zaten sana bulastıran olamayınca yaptırmana gerek yok diyor ben de hıc yaptırmak ıstemıyorum acıkcası

Ölüm oranının %1 bile olmadığı bi virüs için aşı olmayacağım ne hamileligimde ne doğumdan sonra. Sağlam araştırmalar sonucu bu kanıya vardım. Olanlara geçmiş olsun, olmayanlara yine de bi araştırın derim. Deney aşamasında olan aşı için; 3-5 yıl sonra nasıl bir etki ile karsilasacaginizi bilmediğiniz bi aşı için riske atmayın kendinizi, evladınızı ailenizi..
Kesinlikle öyle ben de aşı olmayacağım. Aşının yan etkileri ilerki yıllarda ortaya çıkacak.

X