Tüp bebek anne adayları covid aşısı olacak mısınız?

Tüp bebek anne adayları covid 19 aşısı olacak mısınız?

• Ankete Katılan
    361
Bu kararsızlığımda verdiğiniz cevaplar benim için çok değerli.. yumurta kapıya gelince ben de telaş oldum. Gönlüm razı değil olmak istemiyorum ama bir yandan da ben aşı olursam bebeğim de antikorlu doğar düşüncesi var.doktorum keskin bir dille önermiyor 🤦 çoğunluğa uyacağım sanırım 😁

Hamileyim ama tüp bebek değil, doğal yolla hamile kaldım. Doktorum biontech önermiyor. Sinovac olabilirsin dedi. Biontech’in bebekler üzerine etkileri ile ilgili yeterli veri yok dedi. Sinovac gelmezse aşı işini doğum sonrasına bırakıcam sanırım.

Henüz doktoruma sormadım ama bende 3. aydan sonra olacağım sanırım. Eylülde okula başlayacak oğlum, tamamen risk altında olacağım. Sonuçta ölü aşı... o vakite kadar daha net veriler ortaya çıkar heralde.

ben de ilk tüp bebek yaptırdığım doktora sordum tutmamıştı 2.cisi için araştırmadaydım sorım dedim ol dedi senin sağlığın iyi olacak ki bebek için hazırlıklı ol dedi

5. Tüp bebek denememde hamile kaldım. Daha doktorum net bir şey söylemedi. Onay verirse 3. Aydan sonra sinovac olucam. Biontech kolda çok ağrı yapıyormuş.

Avrupa dan belçikadan bildiriyorum..
Tüp bebek merkezi aşını ol öyle gel dedi..
Senide ve olası durumda bebeği de korumak zorundayız hamile kalma durumunda aşı olacaksın yine dedi..
Bende tüp bebek öncesi randevu aldım bu ay aşı olacağım (biontech pfizer)..
Çevrem deki hamilelerin hepsine aşı yapıldı.. öncelik onlara verdiler bebek de korunsun diye..

ben perşembe ikinci aşımı olacağım biontec, daha sonra hamilelik düşünüyorum. Dün bir arkadaşın kardeşi 45 li yaşlarda hiç bişeyi yokken coronadan vefat etti, ne sigara ne alkol . 10 gün içinde öldü diyor. Ki hamileleri daha çok etkiler. Aşı öldürmez ama corona daha tehlikeli derim. korkmayın

Anket yapmaya calıstım sanırım beceremedim😥 yardımcı olmanız mümkün müdür @Mune @Kazen teşekkür ederim
Canım aşı sıram nisan başı gibi geldi .Ama yaptırmadım .Doktorlardan bazıları yaptır bazıları da siz bilirsiniz yaptırın yada yaptırmayın diyemem diyor .Sağlık bakanlığı sitesinde de yine anne adayı tercihine bırakılmış .Net bir açıklama yok .Ben o yüzden yaptırmadım .İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum .Yan etkisi bebekte nası olur bilemiyorum .inşallah sıkıntısız anlatırız bu süreci

amerika ve kanadada hamilelere de hic bir tartisma olmadan yapıldı biontech asilari.

bana asi olurken yalnızca hamile iseniz x agri kesicisini degil y agri kesicisini kullanin denildi. hamileligin tek farki buydu.

harvardin yayinladigi makaleler var. asi olan gebelerin bebekleri antikorlu doğuyorlar. asi oldugu icin sorun olan hic bir bilgi okumadim.

4 denemem de Tüp bebekle hamileyim asi olmayı düşünmüyorum doğumdan sonra olurum artışı ekşisi tam belli değil kafam karışık o yüzden olmayacağım..

Benim de bu ay sonuna doğru transferim olacak aşı olup olmamakta çok kararsızım ilkini olsam ikinci doz allah nasip eder ise hamileliğime denk gelecek bu kadar zorluklarla mücadele edip gebelik elde ettikten sonra riske atmak da istemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum kafam çok karışık :KK43:

Tüp bebek anneleri covid 19 aşısı olacak mısınız?
Hamileyken bir parol bile içmedim emzirirken de öyle sezeryan sancılarıma rağmen almadım çalışmaları tamamlanmamış aşıyı da olmazdım bu tüp bebekle hamilelikte olsa normal hamilelikte olsa
Ki ilk başta sağlık bakanı yakın zamanda çocuk sahibi olmak isteyenler olmasın aşı dedi TV de

Ölüm oranının %1 bile olmadığı bi virüs için aşı olmayacağım ne hamileligimde ne doğumdan sonra. Sağlam araştırmalar sonucu bu kanıya vardım. Olanlara geçmiş olsun, olmayanlara yine de bi araştırın derim. Deney aşamasında olan aşı için; 3-5 yıl sonra nasıl bir etki ile karsilasacaginizi bilmediğiniz bi aşı için riske atmayın kendinizi, evladınızı ailenizi..

Açıkçası önceliğim kendimden çok bebeğimin sağlığından duyduğum endişe.Hamile olup da covid geçirip ilaçsız atlatan çok kişi okumuştum , tabi Allah korusun virüsü alırsam bende nasıl bir etkisi olur bilmiyorum belki ağır belki hafif atlatacağım.. ama aşı olanlar da covid geçiriyor çok düşük bir oran olsa da , belki daha hafif atlatıyorlardır ama dediğim gibi benim nasıl geçireceğim belli değil.. ve çok yeni bir şey olduğu için , ileride nasıl bir etki bırakacağı bilinmediği için sanırım olamayacağım🥺 olanlara saygım sonsuz , bebeğimin antikorlu doğmasını her şeyden çok isterim ama doktorum da gebelikte aşı önermiyor 🙄 yazarken bile hala ne kadar kararsız olduğumun farkına varıyorum 🤦

Ölüm oranının %1 bile olmadığı bi virüs için aşı olmayacağım ne hamileligimde ne doğumdan sonra. Sağlam araştırmalar sonucu bu kanıya vardım. Olanlara geçmiş olsun, olmayanlara yine de bi araştırın derim. Deney aşamasında olan aşı için; 3-5 yıl sonra nasıl bir etki ile karsilasacaginizi bilmediğiniz bi aşı için riske atmayın kendinizi, evladınızı ailenizi..

Yaptığınız araştırmaların kaynaklarını paylaşabilir misiniz?

X