Bu benim 2.denemem, ilkinde tuttu ama boş gebelik oldu dolayısıyla kürtaj oldum.
Ocak ayında adet oldum, yumurta toplama+transfer (yumurtaları rahim dinlendirme esansında bekleme dahil) 65.000TL idi. Doktor muayene ücreti 3.750 Tl güncelde. Ancak 1 muayene ücreti ödeyip 20 gün içinde sınırsız muayeneye gidiyorsunuz. Dolayısıyla yumurta toplama sürecinde 1 kez muayene ücreti verip yumurtalarınız toplanıyor, transfer süreci gelince de yine 1 muayene ücreti ile transferi oluyorsunuz. Bu ay itibariyle yumurta toplama+transfer 75.000TL olmuş sanırım. Muayeneleri doktora gidince ödüyorsunuz standart, bu tüp bebek ücretini ise yumurta toplama günü tamamını sizden alıyorlar. Kredi kartı da geeçrli, hatta ben farklı banka kartlarından taksit yapabilecek şekilde çektirdim, hiç sorun yapmıyorlar. Mesela halkbankası sağlık harcamasına 4 taksit veriyo bi kısmı ordan geçtim, bi kısmı enpara kredi kartından geçtim ki 15.000TL'ye kadar harcamayı 6ya bölüyo. eşimden ve kendimden 15er geçip kalanı halkbanktan verdim mesela. Asla mırın kırın etmiyorlar.
Eğer ki çok yumurta toplanırsa li benim her iki seferde de öyle oldu, toplanan yumurtaları dölleyip uygun günde donduruyorlar, sonrasında size transfer ettikten sonra sonuçlar vs belli olunca olumlu olması durumunda kalan embriyoları saklamak isterseniz ayrıca yıllık ücret söylüyorlar ki biz henüz o aşamaya geçemedik.
Bunların dışında ilk denememde bana piezo elektrik yapmamışlardı, bu sefer onu da yaptılar ekstra 14.000TL, ve PGT yaptırdık bunun için de döllenen ve 5.güne giden tüm embriyolardan biyopsi ücreti 20.000TL aldılar. ( kaç embriyonuz olursa olsun rakam aynı ister 1 ister 10 tek rakam alıyorlar işlem ücreti gibi düşünün.) Genetik için yolladıkları laboratuvar benimle iletişime geçti, onlara tüm ebriyolar gidiyomuş, hepsine de çalışıyorlar ve diyorlar ki kaç tanesini raporlayalım. Numara vermişler her birine 1 2 3 4 diye, atıyorum ilk 2 tanesini raporla diyorsun, parasını yolluyorsun sonucu merkeze iletiyorlar, sonra diyosun ki sıradakini de raporla al onun da parası bu. Her bir embriyo için 190 usd gibi bir rakam ödedim.
SGK raporum yok ilaçlar ve işlem ücretini olduğu gibi ödedim, nitekim sanırım İrenbenin de sgk ile anlaşması yok. Aklınıza takılan bir şey varsa sorabilrisiniz :)
B
birhayal92