Kesinlikle aynı fikirdeyim , benim de tüp bebek doktorum takip yapmıyor Eşine devretmişti , eşi periontolog, 29 nisana randevu almıştım ama evime uzak diye görmek acısndan 27 nisanda da Kozyatağı Acıbadem de Jale hanıma randevu aldım ve oraya gittim önce , aynen dediğim gibi iki muayene arasında dağlar kadar fark vardı . Jale hersey yolunda, bebek de , kese de , plesanta da dedi hatta kullandığım progesteron fitili bırakabilirsin dedi . 10-15 dak sürdü kontrol. Sonra Hande hanıma gittim , 1 saatten fazla sürdü kontrol bu haftalarda detaylı bakıp riskleri görüp önlemimizi almamız lazım dedi . ( 11+5 ) deydim bu arada aslında 12+3 gibi gelsen daha iyi dedi ama yasaklardan dolayı şehir dışında olacağım için 3-4 gün erken gitmiş oldum . Tüp bebek ve yaş 40 olunca bazı riskler olabiliyormuş , mesela gebelik zehirlenme riskim yüksek çıktı , gece yatarken 1 tane 150 mg ecoprin başlattı ( normalde 100mg corasprin alıyordum onu bıraktırdı ) , rahim ağzımı biraz kısa ölçtü ilerleyen zamanlarda değişebilir ama tedbir olsun diye gece yatarken 2 tane progesteron fitile devam et dedi . Bir de plesantanın durumunu biraz farklı gördü nadirde olsa olabiliyormuş bu durumda ilerde değişebiliyormus yine ama böyle devam ederse 35. hafta gibi bebeği almamız gerekir dedi , kendiliğinden su gelme durumu olursa bebek için riskli olabilirmiş , yine bu durum tüp bebek , ileri yaş ve erkek bebekde daha Çok görünüyormuş
merak etme kontrollerini her seferinde detaylı yapıp tedbirlerimizi alacağız dedi , biraz uzun yazdım ama iki doktor arasındaki fark çok net ortada , 2 gün arayla birinden çıktığımda ohhh hersey yolunda modundaydım , şimdi biraz tedirginlik var üzerimde ama içim daha rahat