Persembe günü kontrole gittim (11+5 idi ) normalde 4 mayıstı kontrolüm ama yasaklardan dolayı şehir dışına çıkacağımız için persembe günü yaptık . Detaylı ultrason yaptı doktorum , 1 saatten fazla baktı , cinsiyet için büyük ihtimal ile erkek dedi , hayırlısı
bebeğimle ilgili bir sorun yok çok şükür , ultrasonda down sendromu ile ilgili risk görmedi ama yine de nifty testini önerdi işte . Ama ben de birkaç tane riskli durum gördü , ahh bu işler çok zormuş , birsürü parametre var . Tüp bebek olduğu için , yaşım 40 olduğu için , yaptığı ölçümlere de bakarak gebelik zehirlenme riskim çok yüksek çıktı , corasprin kullanıyorum onu bıraktırıp 150mg ecoprin başlattı ve gece yatarken içmemi söyledi , sürekli kontrol edeceğiz dedi . Onun dışında rahim ağzını kısa buldu biraz ilerleyen haftalarda değişebilir ama dedi bakacağız dedi , 24.9 mm çıktı normalde 25mm altında olmaması gerekiyor . İlerleyen zamanlarda da böyle devam ederse dikiş atmak gerekebilir dedi . Progesteron fitili bıraktıracaktı normalde ama böyle olunca gece yatarken 2 tane almaya devam et dedi . Bir de plesanta yapı olarak biraz farklıymış nadir de olsa böyle olabiliyormuş , onun içinde zamanla değişebilir dedi , tor kontrol edeceğiz dedi , böyle kalırsa 35-36. haftalarda almamız gerekebilir bebeği dedi , kendiliğinden su gelmeden almak gerekiyormuş bu durumda çünkü . Neyse böyle işte . Biraz uzun anlattım ama içimi dökmek istedim , pwrsembesen beri kafamdan çıkmıyor elimde değil . Doktor çok önemli ama . Normalde doktorum Hande yağmur ( Erbil yağmur un eşi ) , bu kadar detaylı bakan kendisi idi . Normalde kontrolüm 4 Mayıs olduğu için dayanamayıp 27 nisan da yani salı günü Acıbadem Kozyatağı hastanesinde Jale hanımdan randevu almıştım , bebeğimi görmek için 4 mayısa kadar bekleyemeyeceğim diye . Jale hanım 10 dak baktı herseyini normal olduğunu , bebeğimin , kesenin , plesantanın çok iyi olduğunu söyledi hatta fitili bırakabilirsin artık dedi .