Tüp bebeğe başlayacaklara yardımcı olalım, bildiklerimizi paylaşalım...

Nestlecim eşim dün akşama kadar çalıştı..Geldi eve süpürge çektirdim.Adam vahşice süpürge atıyor eşyalar o tarftan o tarafa savruluyor..Tabi bir an önce tv karşısında uzanmak istiyor da ondan...

Neyse ben de yemek falan yaptım evi falan toparladım bir süre giremedim nete.Sonrada yorulmuş uyumuşum....

tembel tembel tembellllllll..... :))) adam evi süpürüyo bizim hatun yoruluyo....kız iyi yaptın uyu gitsin anasını sattığımın dünyası...zaten diyom ya benim hükümdarlık çarşamabaya kadar...hamile çıkmadığım anda gitti benim karizma...yeniden köle isahura durumu...sürelim sefasını bari az da olsa...gerçi senin ki az değil 40 hafta sürecek..yandı kocan...

ne yapacaksın hayatım tabiatın vahşi düzeni....güçlü güçsüzü yiyo işte:)))) bizim çocukların çok normal olmayacağını önceden bilmemiz lazım zaten.. kesin bir sivrilik, bir ileri zekalılık, bir muhaliflik ve bi fırlamalık durumu olacak.... allah bizlere sabır versin....

canim burda turkiyedeki gibi telefon acip sorulmuyor...randevu almak lazim isyerim sorun cikariyor surekli randevu alincada ...icime sinmedi gercekten yani benim adetin 10. gunu puregona baslayip 23. gunu transferim olacak normal degil b degilmi kizlar??uzun protokolde olsa????

canım senin bu dediğin puregona yı hiç kullanmadım.. sanırım senin uzun protoklo olcak
hakkında hayırlısı olsun Şeniz

canim uzun protokol ama bu igne gununde yanlislik var gibi geliyor....yani adetin 10. gunu baslayip 6 gun kullanicakmisim 2 gun sonra catlatma ignesi ve yumurta toplama dersek yani yanlislik var gibime geliyor....senağlamayinede saol canimŞeniz

hayatım dediğim gibi uzun protokolü hiç bilmiyorum ama sanıyorum uzunlarda da adetin 3.-4. günü gibi başlanıyor puregon a...ama çıkar bi uzun protokol bilen arkadaş..bi de dediğim gibi senin tıbbi durumunun da rolü vardır...kistin mi var? başka bir problem mi var? doktorun mutlaka bunları göz önünde bulundurmuştur...hemen pimpiriklenme...danışma hatları filan yok mu? aile doktoru filan? ya da en kötü ihtimal alacaksın bir randevu daha gidip görüşeceksin hayatım..ama bilinçsiz bi durum olduğunu sanmıyorum..sen yurtdılşındasın üstelik..türkiye de bazen doktorların başı kalabalık oluyo, seni 2 dakika görüyo..o 2 dakika da herşeyi anlatamayabiliyor..o yüzden yazmıştım ben..ama madem fransadasın o zaman yanlışlık olacağını sanmam...bu arada sana bi soru fransa da puregon un fiyatı nedir?

canim kistim veya baska bir problemim yok hersey cok iyi cok sukur bu yuzden zaten endisem.....hadi hayirlisi insallah yanlislik olmaz...canim puregonu henuz almadim 2 gun icinde alicam sana yazarim ama asilamalarimda fostimon kullanmistim onun bir kutusu 86 euroydu yaklasik 170 ytl falan ama sanirim puregon daha pahalidir....alinca fiyatini yazarim canim...bu arada verdigin bilgiler icin tesekkurlerŞeniz

canim uzun protokol ama bu igne gununde yanlislik var gibi geliyor....yani adetin 10. gunu baslayip 6 gun kullanicakmisim 2 gun sonra catlatma ignesi ve yumurta toplama dersek yani yanlislik var gibime geliyor....senağlamayinede saol canimŞeniz

canm hemen endişelenme dr un vardır bildiği hemende stres yaptın bekle daha sana uzun protokol görmüş arkadaşlar yazacaktır hemen moralini bozma :teselli:

canm hemen endişelenme dr un vardır bildiği hemende stres yaptın haa bekle daha sana uzun protokol görmüş arkadaşlar yazacaktır hemen moralini bozma :teselli:

canim endiselenmemek eldemi 5 senedir bekliyorum...senağlamasenağlama

rica ederim..merakımdan sordum burda 400-450 ytl arası da...acayip belimizi büküyo bu ilaç fiyatları...

rica ederim..merakımdan sordum burda 400-450 ytl arası da...acayip belimizi büküyo bu ilaç fiyatları...

haklisin canim zaten tr de maaslar cok dusuk insanin bir aylik maasi gidiyor bu ilaclara yada 2 aylik....anlamiyorum neden bu kadar pahali orda burda bile cogu ilac daha ucuz....

mehay uzun veya kısa protokol farketmiyor, yumurta geliştirici ilaçlar (puregon veya gonal f)yani "gonadotropin" grubu ilaçları kullanmaya adetin ilk 5 günü içinde başlanır. uzun protokolün tek farkı LH salgılanmasını geciktiren Lucrin adlı ilaca (veya muadili) bir önceki adetin 21. günü başlanması. Gonadotropinlerin dozu da kişinin yumurta rezervine ve daha önceki tedavilerde alınan cevaba göre karar verilir ve tedavi süresince artırılabilir. adetin 8.-9. günü bu iğnelere başlanacaksa belki de sana çok yüksek doz uygulanacaktır ama bu da riskli benim bildiğim. Fransa medeni ülke diyoruz, ne yap yap doktorunla mutlaka tekrar konuş bence...

yok canim cok yuksek doz kullanilmayacak 225 ui dedi hergun....yani soyle anlatayim adetimin 22. gunu lucrine benzeyen yani ayni islevi goren ilacla basliyorum...yani 25 haziranda daha sonra 9 temmuzda randevu vermis ekografi icin ve 10 temmuzda yani adetin 10. gunu ignelere baslanicak yazmis...16. gune kadar yani 16 temmuza kadar ve sonra ve sonra yeniden randevu vermis yumurtaliklarin capina bakmak icin benim anlamadigim sey birde 21. temmuzda yumurta toplanmasi 23 temmuz transfer sizce normalmi gidisat????:uhm: bence degilsenağlamasenağlama

yani 16. temmuzda yumurtalar olgunlasmissa catlatma ignesi yapilsa 18. temmuzda toplama olmasi gerekiyor ama 21. temmuz yazmis yani cok kafam karisik moralim bozuk inanin....

valla tarihler bence de karışık. öncelikle ne kadar düzenli adet görüyor olsan da lucrin kullandığında adet daha erken veya geç olabiliyor. benim mesela beklediğimizden 1 hafta önce oldu ve tedavim erken başlamış oldu. o yüzden sana şimdiden 10 temmuz da puregona başla diyemez. ikincisi çatlatma iğnesinden 36 saat sonra yumurtaların toplanması şart, senin dediğin gibi tarihler gene uymuyor. en iyisi sen 22. gün lucrin benzeri iğneye başla ve adet olur olmaz hemen doktora git. onların verdiği tarihleri unut. belki yumrutaların geç gelişecek ya da çabuk, biz burada 2-3 günde bir doktora taşınıyoruz. Bu işin bir sürü riski var, ciddi takip ister. kızdım valla

canim doktorumada cok guveniyordum aslinda acaba kafasimi karisti bir an bende anlamadim benim normalde 31 haziranda adet olmam lazim neyseki 1 temmuzda randevumuz var ona kesin gitmeliyim... o zaman netlesir insallah hersey....turkiyede olsam bende 2 gunde bir giderim ama burda oyle degil canim randevulara uymak zorundayiz...

1 temmuzda randevun varsa iyi o zaman. belki de adam yaklaşık bir program çizmiştir sana ama ilk muayeneye göre tarihleri ayarlayacaktır. sen şimdiden bunları düşünüp kafanı yorma, kendini sıkma bence. gittiğinde soracaklarını da önceden not al. unuttuğun birşey kalmaz, aklındaki herşeyi sorar öğrenirsin.

evet canim bende oyle dusunuyorum....Şeniz

kizlar size yumurta toplama isleminde yapacaklari anesteziden once kan testi yapildimi bana test yazmis neden acaba???alerji icin falanmi??

kizlar size yumurta toplama isleminde yapacaklari anesteziden once kan testi yapildimi bana test yazmis neden acaba???alerji icin falanmi??

tüp başlamadan önce uzun bir liste veriyorlar bizede hemde eşe de verildi .Kan testleri idrara testleri hatırladığım kadarıyla elize, torc( karaciğer testleri, hemeglobin, folik asit ve hatırlamagım bir çok test.Normal canım bunlar buradada bir çok merkez istiyor bu testleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…