ÖZGEÇMİŞ:Erkek 34 kadın 30...Eşim bebek sahibi olmak çok istiyordu.Bense henüz hazır değildim.5 yıllık evliliğimin sonucunda kontrol amaçlı doktora gittik.Benim hormonlarım,yumurtalıklarım vs.gayet iyiydi.Ancak eşimin sperm sayısı 2 tahlilde de 1 milyon çıktı.hareket ve şekil bozuklukları da vardı ve neredeyse %65 hareketsiz.Tabi ki insan bir anda ne yapacağını şaşırıyor.
Evliliğimizin ilk 3 yılında ilişkiye girememiştik zaten.Böyle de bir geçmişimiz vardı...
Microenjeksiyon bizim için son aşama değil ilk aşama olmuştu bu sonuçlarla.Derken üniversite raporu alıp almama konusunda -maddi yönü-tereddütte kaldık.Sonra düşündükte en azından ilkinde psikolojimizi bir rapor alma endişesiyle yormak istemedik.
MUAYENE:İyi bir hastane ve iyi bir doktor derken ilk muayenemi oldum.herşey benim için iyi görünüyordu.İlk olarak adetimin 2.günü ulturasonla ve deneme kateteri ile tedaviye başlamak için muayene edildim.
YUMURTALATIN BASKILANMASI:uzun protokol ile önce adetimin 2.günü vitamin ve doğum kontrol hapına;hapımın bitimine 3 gün kala Lucrin adlı karın hattından vurulan iğnelere -10 ünite günde 1 kez -başladım.yaklaşık 5.günüm.şu an adet olmayı belkiyorum.adetimin 2 günü tekrar kontrolüm var.
DEVAM EDECEK....
seybay tedavin hayırlı olsun.... a.s. Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın... Bende senin gibi tüp bebek tedavime yeni başladım... Adeti takip eden 21.gün ultrasona girdim ve aynı gün lucrin ve doğum kontrol hapına (7 gün içilecek) başladım... Lucrin günde 1 kez 10 ünite, bugün 7.günüm.. bugün hap bitiyor.. Bende adetimin 2.günü kontrole gideceğim.. şu an beklemedeyim....Hakkımızda hayırlısı olsun!!!!!!!!!
mrb arkadasım tedavın hayırlı olsun.ınsallah hersey cok guzel olur.bızde transfer asamasındayız ınsallah yarın gıdecez.hakkımızda hayırlısı olsun.
su yumurta toplatma olayi benide korkutuyor kizlar anestezisiz yaptiran varmi?????
sevgili gün ışığı aynı ortak heyecanlar ve duygular içerisindeyiz..senin için de herşey dilerim hayırlı olur..
Bir de doğum kontrol hapın neden 7 gün? senin tedavin hangi protokol?Çünki ben 21 gün doğum k.hapı içtim.Dolayısıyla 3 doğum k. hapı kalmıştı 21.gün Lucrine başladığımda..
Bir de yaşadıklarımız nasıl gelişirse birbirimizi bilgilendirelim..sevgiyle kal..
su yumurta toplatma olayi benide korkutuyor kizlar anestezisiz yaptiran varmi?????
canım bence anestezisiz yaptıran yoktur sanırım...çünkü ağrılı bir işlem...bendede yumrutalarım topllarken bile genel anesteziyle olmama rağmen kendime geldiğimde ağrılarım vardı hala ve ağrı kesici vurdular....a.s.
canim bir akrabama anestezisiz yapmislardi!!!