- 3 Ağustos 2010
- 1.013
- 40
- 118
- Konu Sahibi umutbizimolsun
-
bu davete hayır denmez, ben de geldim. ama bu ay biz ilk tüp bebek denememizi yapacağız.
merhaba arkadaşlar. ben 26 eşim 30 yaşında. bende pko eşimde sperm sayı ve morfoloji problemleri var.
biz evliliğimizin 2. ayında benim problemimi 8. ayında eşimin problemini öğrendik.direk tüp bebeğe yöneltildik. anatolya tüpde hakan hocada evliliğimizin 1. yılında ilk tüp tedavimizi yaptırdık .
(bu geçen bir yılda doğru düzgün bir tedavi olmadım öyle yumurtalama takipleri falan olmadı yaşadığım yerdeki doktor seçimim de yanlıştı. biz sanıyorduk ki tüp yapan herkesin oluyor. o yüzden çok üstüne düşmedik. nasıl olsa olacak sandık. meğerse tutmama diye bir şey de varmış)
11 yumurta toplandı. 8 i döllendi. 7 si gelişim sağladı. ikisi koyuldu 5 i donduruldu. hakan bey çok ii kalitede demişti (daha sonra öğrendik ki 2. kalite imiş) neyse ilk deneme negatif. yılmadık.
hakan bey donmuşların var 3 ay sonra deneyelim dedi tamam dedik. ekim de donmuşlarla yaptık iki tane koyuldu gene negatif. şubatta doktorumuzun yanına gittik. genetik test, histeroskopi yaptı bişey çıkmadı. bize yaz için tekrar gelin dedi gene tüp yapalım deyince bende güven bitti.neden olmadı diyoruz nasip değilmiş diyor. tamam onu zaten biliyoruz ama bir sebebi yok mu yani araştırmaması tuhafff.
neyse ç.kale de doktor arayışına girdik şimdi özel muayenehaneye gidiyoruz. ist tüp de yaptıracağız 3. tedavimizi inşallah. ama son anda şubata erteledik bu arada bitkisel yollara başvurmaya karar verdik.
eşim; ara ara keçiboynuzu kürü içiyor. bu ara ginseng kullanıyor 2 ay falan oldu. böğürtlen kökü suyu içiyor iki ay oldu. klomen kullanıyor 5 gün içip 5 gün ara veriyor, çinko, evicap, ara ara mesir macunu, ara ara keçiboynuzu pekmezi içiyor. yazık adama ama ne yapacan mecburuz.
doktorum bu ay hiçbirşey kullanma dinlen dedi bu seferde adetim gelmedi doktora gittim dün progestan verdi. bakalım o bitince adet olurum inşallah. aslında geçtiğimiz ay rahim duvarımın kalınlığı iyiydi ama yumurtam gelişmemişti. bu ay adet olunca 14. gün gel dedi. ben adet olunca yumurtalıkları geliştirmek için bal, tarçın, çörek otu karışımını kullanayım diyorum. başka kullanabileceğim bir şey varsa yardımcı olur musunuz?
birde yumurtalarımın çatlaması, için ne kullanmalıyım?
uzun oldu bayağı inşallah sıkılmamışsınızdır. sevgiler...
yetercıgım İnşallah canım kontrolunuz mukemmel gecer ve ıyı haberler alırıız senden.bak suan ezan okunuyor ve Allah bılıyor tum kalbım senınle dua edıyorum eşin için.
Dualarımız seninle cnm yarın güzel haberlerle geleceksin inşş
yetercım dualarım senınle canım yarın ararım senı ogleden sonra muhakkak opuyorum Allah'a emanet ol.
umutcum dedıgın dogru ılk denemede hamıle kalıyor orası bıze pek uymuyor ama yasanan bıcok seyı bızlerde yasıyoruz eslerımızle:)))mustehcen kısımlardan bıle azda olsa soz etmıs ya onlarda ınsanın gulumsemesıne yol acıyor.bence her bırımız bırer kıtap yazacak kadar derın yasıyoruz bu tedavılerı:)))))
yetercimmmm hayırlı haberlerle gel işallah sağlıkla
butun dularımız sızınle canım hayırla gıt hayırla gel:))))))
ejderha dövmeli kız serisini nefessiz okudum ben 3 kitap 2 haftada bitmişti yani harika tavsiye ederim amaaaa Moskof cariye hürrem'i tek geçerim mutlaka okunması gereken bir kitap o bittikten sonra Moskof cariyenin kızı Mihrimah'ı tavsiye ederim arkasından piraye iyi gider :)))) okumayı seviyorum özellikle yeni kitap kokusuna bayılıyorum koklayıp koklayıp okuyorum ve kızlar lütfen orijinal kitap alın emeğe saygı bağlamında iyi okumalar :))))))
canımmm inşalah iyi sonuçlarla gelirsin dualarım seninle......
aramıza hoş geldin zinal çok güzel bir düşünce aslında evlat edinmek benimde çok istediğim bir mevzu hatta ben kaç çocuğum olursa olsun bir tane evlat edinip ona sıcak bir yuva vermeyi çok isteyenlerdenim ama malesef eşim çok karşı bu duruma bir türlü ikna edemiyorum peki hiç çocuğumuz olmazsa yine almazmıyız evlatlık diyorum "asla sen bana ben sana yeteriz bir başkasının bebeğine baba olamam ben" diyor((( inşallah canım hepimiz anne olmanın güzel hazzını yaşarız :))))
Yetercim çok şükür bunuda atlattınız inanıyorum ki senin kalbinin temizliği ve sabrının sonunda hormonlarda yoluna girecek cnm
merhaba arkadaşlar peki kromozom bozukluğu olupta doğal denemek isteyen varmı?
Dün digital ovulasyon cihazım ve preseed jelim geldi. Bakalım işe yaracakmı :))) Kullanmak için sabırsızlanıyorum.
günaydın tupbaby, valla topik yanlız kaldı, bu topik bize çok lazım, yanlız bırakmamak gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?