Tüp Bebeğe Ara Verip,Doğal Yolla Olsun Diyenler

umutbizimolsun

Kerem oğlan
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
3.600
19
118
Diğer
arkadaşlar merhabalar,
aslında yazdığım bi kaç topik varken,nerden cıktı bu topik derseniz
uzun süredir kendimi resmen arafta hissediyorum şöyle bir özetleyim anlaşılacaktır:)
ben 28 eşim 32 yasında,bundan 2 yıl once bu zamanlar bebek planlamaya başladık..
bı kaç ay olmayınca,gebelik bölümünden ateş ölçme topiğine girmeye başladım sık sık,
sonraki ay eşimdeki varikoseli öğrendik sonra varikoselden sonra hamile kalanlar topiğine,
1 yıl olmayınca aşılamaya başlayalım dedik o topiklerde fink attım,az dozla cok yumurtam olusunca
aşılmadan tüpe geçildi direk ve böylece son durağım tüp bebek özel bölümündeki topikler oldu...
vallahi henüz bitmedi:))))sonra 2 negatif denemden sonra benım eşimin 1.5 yıl önce yapılan ameliyatının
basarısız olduğu ve varıkoselle bırlıkte reflununde olduğu gıbı durduğunu öğrendik,cok sukur dıorum cunku hala boşa çabalıyor olacaktık,eğer spermlerı onarmıosanız tüp bebek yaptırmakta manasız oluyor..
son durumumuz 2 ay önce eşim çifttarflı varıkosel amelıyatı oldu bi dolu ven varmıs varıkosellı,hepsi bağlanıp kesıldı..suan seneye yaza kadar kendımıze sure verdik doğal denicez:))))))
fakat artık böyle bi topik açmak şart oldu..benim ilk başladığım topiğimde nerdeyse kimseyi tanımıyorum maaşallah hepsi hamile kaldı,ve aklımın bir ucunda da tüp bebek gelişmeleri olacak nasılsa diye yeni topiği buraya açtım...
benim içimde umut,güç ve emek verecek dirayet var ama çevremde kımseyla paylaşamadığım için sizlere ihtiyacım var, gelin birbirimize moral ve güç verelim, sadece bebekten değil hayattan da,modadan da magazinden de bahsedelim..dularımızı paylaşalım ve burda kocaman bi voltran oluşturalım...bi yandan da tüp bebekteki gelişmeleride takip ederiz..eğer kafamdaki paylaşımlar olursa hiçbirimize bu süreç zor gelmeyecek allahın ıznıyle
hadii beklıyorum hepınızı 5 cayına muhabbete:))))))))

Son düzenleme:
Bu arada hamile olan ya da doğum yapmış bize güç ve umut verecek herkesi bekliyoruz
yaz tatilinde herkes ama hadi bakalım düşündüğüm sıcaklık olur umarım...

merhaba canım hayırlı olsun topik uğur getirsin inşallah..
bende 8 yıllık evliyim erkek infertilesi bunda 4 yıl önce ilk tüp denemem malesef negatif sonuçlandı çok şükür bu sefer güzel sonucumu aldım darısı en kısa zamanda senin başına olsun.tüp bebeğe kalmadan normal yollarla osun inşallah ..varikosel ameliyatı olanların genelde 6 aya kalmadan oluyo yaşın ve eşinin yaşıda çok genç zaten..
buarada erkek sorunu olanlara rapor çıkarsınlar tavsiyem ben çıkardım hemde çok kısa zamanda ..

Burcucum cok teşekkürler umarım öyle olur bi gün bi mucize olur neden olmasın
eşimin doktoru öyle güsel hikayelr anlattı ki bize,olmaz diye bişey yok dedi yeterki bi sperm yumurtaya ulaşsın
ama bunun için yumurtayı kaçırmamak gerekıyor...özelıkle tüp bebekten negatıf almıs hastalar aynen benım bı zamanlar olduğum gibi doğal yolla olması konusunda umutsuzlasabılıyor.tuple olmamamısken doğla yolla nasıl olsun dıye ve ovulasyon gunlerını kaçırabılıo...biz hiç dıkat etmıoduk o gunlere şimdi ediyoruz rabbim ol desin yeterki birde gercekten beynı ve rahmi gebeliğe hazırlamak gerekıo stresten arınmak..
rabbim bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin,böyle güsel haberler duyup umudumzun tazelenmeye ihtiyacı vardı burcu cok saol:)))))

canım yeterki yüce allah istesin inan bu tüp bebekler falan vesile tabiki tedavi olucaz ama orabbim ol demeden olmaz ki yaprak kıpırdamaz dimi..
benim erkek kuzenim kötü bi hastalık sonucu testisinin birini aldırdı aldığı ilaçlarda ağır olduğu için çocuğu olmaz dendi eşinin bi sürü sorunu vardıderken hepimiz ona üzülürken evlendiler 6 ay içinde çocukları oldu şimdi 6 yaşında kızları:)gerçekten stres çok etkiliyo..
amin canım inşallah sağlıkla alırım hemen arkamdanda sen alırsınn:)))

merhaba arkadaşlar hayırlı bi topik olur inşallah ben istanbuldan pınar ben 34 eşim 35 yaşında 4 ay sonra 3 senemiz bitecek inşallah tam 4 tane negatif tüp denememiz oldu tabii çok ama çok zor günler geçirdik ama ben artık bidaha denemek istemiyorum olursa normal yollarla olur çok zor ama sorunumuz sperm azlığı hareketsizliği belki de bi mucize olur haaa ne dersiniz

selam burcu allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah

neden olmasın:)inşallah ama eğer fırsatın varsa inşallah olur ğeer olmazasa tekrar denersiniz. benimde eşimde hareket sperm morfoloji tüm bozuklular vardı.3 ay keçiboynuzu kürü yaptırdım sayımız yükselmişti mofolojimiz hep 0 çıkıyodu 4 çıkmıştı.
sende deneyebilirsin.

ahh canım denedim denemezmiyim ama aksine daha da düştü hem ilaçta kullanmıştık bidaha denemeye psikolojik olarak da maddi olarak da imkanımız yok ben artık mucizemi bekliyorum :26:

ahh canım denedim denemezmiyim ama aksine daha da düştü hem ilaçta kullanmıştık bidaha denemeye psikolojik olarak da maddi olarak da imkanımız yok ben artık mucizemi bekliyorum :26:

ben rapor çıkardım çapadan erkek infertiletsi sebepli olduğu için hmen aldım ..maddi olarak çok harcamadım ilaçlarımda dahil 1450 verdim hastaneye.sen nerdesin bilmiyorum ama .

ben rapor çıkardım çapadan erkek infertiletsi sebepli olduğu için hmen aldım ..maddi olarak çok harcamadım ilaçlarımda dahil 1450 verdim hastaneye.sen nerdesin bilmiyorum ama .

ben istanbulda beylikdüzünde oturuyorum ama memorıal ataşehirde doktorum rapor çıkarmak için şartları tam bilmiyorum canım yaa 3 senelik evli olmadığımız 3 kere aşılama yaptırmadığımız için rapor çıkaramadık ama sanırım sperm sayısı 5 milyonun altında ise rapor çıkarılıyo bizim önce 10 milyondu sonra 7 milyona düştü şimdi de tam bilmiyorum sen hangi hast. tedavi olmuştun kaç aylık hamilesin

canım artık 3 yıllık evli olma şartı yok.ayrıca bizim sayı 14 milyondu ama hareketli sayımız ½ 7 de 1 milyon olunca direk verdiler ben avrupa şafak hastanesine gittim ilkinide orda denemiştim çok memnunun doktorumdan.şuan 7 ayımı bitirdim 8 ayıma girdim daha yeni.
bide 5 yıllık sigortalı olma durumu var

bide inan rapor için herkes uğraşma alamazsın diyolardı numa tedavi olmayı planladığım merkezler dahil ama çok kolay aldım.

ayy canım benım cok saol ne gusel mucizeler anlatıosun işte tamda bunlara ıhtıyacımız var bizim:))))))
inşallah canım erkek faktörü kadın faktörü hiç farketmıyor,beynımız vüzudumuz biraz rahatlayınca vücut gebeliğe izin veriyor..ben okadar arastırdım ki bı cok makale okudum orjinal hallerıyle hem de ama su sonuca vardım allahın ısıne cok da karışmamak cok da mudahele etmemek gerekıyormus ne kadar deşersen bu konuyu okadar negatıflığı uzerıne cekıosun..
2 yıllık ınfertilite tecrübelerım benı su sonuca ulaştırdı..evet elınden gelenı yap ama tam manasıyla tevekkül et acabamı deme..ve kesınlıkle olabılme ıhtımalıne de olamama ıhtımalıni de aklında bulundur...olmadıkca pes etme...gücün azalabılır,tökezleyebılırsın ama hiç yılma kalk doğrul ve alllaha dua ile yola yenıden koyul..
ınsallah canımm sen ayagını sürü bız de gelelım pesınden:))))))

merhaba ,hoşgeldın bebekdls neden olmasın canımm
sadece gusel değerlendırmek gerekıyor yumurtlama gunlerını zaten bılıosun
yumurtanın ömrü 24 saat yanı kaçırmak daha muhtemel:))))
burda bırlıkte ılerleyıp kalacağız tek tek inşallah bızımde aynı ameliyattan önce yaklasık 10 mılyon sperm
vardı ileri hızı %0
ileri yavas %60
morfoloji%7 ydı
bakalım amelıyat işe yaramısmı ..bişeyler kullanomu eşin sperm değelerını artırmak için?

allah kurtarsın canım inşallah şu sigorta eşlerden birinin olması yeterlimi ben çalışmıyorum daa eşim 10 seneyi devirdi ayy eğer öleyse eğer ben de çıkartırım rapor hemen

hoşbulduk canım artık buraya sık sık girerim biliyorum canım benim yumurtlamam gayet iyi günleri de değerlendiriyoruzama artık hiç düşünmücem bile eşim 2 sene önece kullanmıştı ama daha da düşmüştü sayısı şuan da bişey kullanmıyo sigarasını bile azaltmıyo ben çok üzülüyorum

canım sana tavsıyem oncelıkle proxeed alın bızım ameliyatımızı yapan doç.dr onerdi
hareketi artırıo ve ıcınde spermın yapımındakı hersey var kalıyesını de artırıo
evet bıraz pahalı ama tup bebeğe de dökülmedikmi okadar değilmi
canım sperm dna hasarına baktırdınızmı eğer o yuksekse ve tedavı edılmezse ıstersen 10 keztüp dene cok sansın olmuo...istanbuldasın sanırım orda cok kolay bısekılde baktırabılırsın teoman kadıoğlu var mesela..
benım eşim doktor o kendısı akademık makalelere bakıo bu konuda ve kendısı kullanıo ben karısmıorum artık
kulladıkları

evıcap
kecıboynuzu tozu
karakovanbalı polen arı sutu karısımı
proxeed
kuru uzum çekirdeği ektresi
(süper bi antioksidan)
eğer eşin çok gönüllü değilse bişeyle kullnamaya en azından proxeede razı et cunku onun ıcınde
hepsınden var yetecek kadar..
ama önce ınanmak bende sükürler olsun duzenlı yumurtluorum bu bulunmaz bı nımet elbet bi gun denk gelecek canım:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…