• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tünelin sonunda ışık yok...

Aileniz arkanizdaymıs, haftanın 2-3 günü kendi evinizden kaçacağiniza alın çocuklarınızı gidin, eşinize de şart koşun ayrı bir eve çıkmayı. Gerçekten iyi olup olmadığını o zaman görürsünüz.

Gelirse ne ala gelmezse, çocuklarınızla sağlıklı bir hayat yaşarsınız en azından.
Ben yıllardır kkyi uzaktan takip eden bir insanım. Bu zamana kadar hiç yazmadim. Şimdi yazmamın nedeni de dediklerinizi gerçekleştirmek için destek almaktı aslında.

Sürekli kavga çıkıyor arkadaşım o durumda. Çıksın sorun değil de nasıl yaşayalım bu kavga ortamında? O da çocuklar açısından sorun olurdu. Kendimce insan gibi yaşamaya çalışıyorum kimseye zarar vermeden. Ama yine de olmuyor tabi.

kavganın alasını çıkarsanız o kadının kuyruğu bacaklarına girer. iki kükrese de üçüncüde pısar. bu tipler böyledir. kimse bunlara gık demediği için bunlar bu kadar şımarır. rezil olma pahasına, huzurun kalıcı bozulması pahasına o gemileri yakmanız gerekiyor. siz kendinizden emin olursanız kimse karşınızda duramaz. en kötü ihtimal eşiniz sizi boşar, e siz zaten bunu düşünüyorsunuz.

kaybedecek neyiniz var lütfen sorun kendinize.

zaten bu güne kadar "aman ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza bey" diye diye yutmadınız mı?

bu kadar insan burada sizin sandığınız gibi "böyleleriyle hiç karşılaşmadıkları için" rahat konuşmuyorlar. sizin eltiniz manyaktır, diğerinin kaynanası, öbürünün iş yerindeki arkadaşı, kimisinin de kocası, benim de baba tarafımdaki bazı akrabalarım. burada üyeler boşuna yazmıyorlar "yakarım orayı" diye. çünkü işler bu raddeye geldikten sonra bu tiplerle ancak ortalık yakarak mücadele edilir. kimseye zarar vermeden halletme aşamasını geçeli 10 yıl olmuş.

bi 10 yıl sonra da bugününüze pişman olmamak için bir an önce aksiyon almanız lazım.

bakın hiçbir kendini beğenmiş narsist insan buraya gelip sizinle empati kurmaz, size yardım için vaktini harcayıp cevap yazmaz. burada yazan herkes benzer şeyleri yaşadığı için ve sizin yerinize kendini koyarak cevap veriyor bunu bilin lütfen. buranın 15 yıllık üyesi olarak söylüyorum bunu. öfkemiz de ters cevaplarımız da sizin için, sizi harekete geçirmek için. siz de artık son raddeye gelmemiş olsanız buraya özelinizi anlatmazdınız, biz de bunun farkındayız. o yüzden denilenleri lütfen size destek olarak algılayın ve önce kendiniz için, sonra da çocuklarınız için artık yakın o gemileri. sevgiler.

Elti bu kadar kotuyse ben neden eltiyle iyi olayim ki? Hayir kelimesini hic kullanmayi denediniz mi?

Gerçekten mesela neden korkuyorlar bir kadından bu kadar ? Mesela sizde ne oldu merakımdan soruyorum. Çevremdeki gelinler genelde eş ailesinden çekiniyor, tabii bu da doğru değil. Gelinden çekinen aile bir burda okudum da ilginç geldi. Bir de hayat tecrübesi olsun bir gün kullanmamız gerekirse örnek alalım diye Sizin de başınızdan geçmiş birkaç öneri alabilir miyiz size zahmet olmazsa 😊
Eltim öğretmen,kaynanama geldiklerinde asla yerinden kalkmaz. Canı isterse selam verir istemezse takmaz. Oğlum oğluyla iyi anlaşır,eğer onlar kaynamdalarsa,bizimde dışarda işimiz varsa benim oğlumu eltimin oğluyla oynasın diye göndermek istemezler. Ama elti tarafından,bir istek değil o öyle istiyor diye maile oğlumu alikoymaya kalkıyor. Kendi ailemle pikniğe gidecez bir gün herkes kopeklniyor,x burda kalsın oynasınlar diye. Gözüm döndü attım arabaya eltimin oğlanla benim oğlanı,madem oynamak istiyorlar,beraber orda oynarlar dedim( eltim benimle oğlunu asla yalnız bırakmak istemez) almak isterlerse konum atarım alırlar dedim,carliyordu elti kv bastım gittim.Ramazandayiz bir gün eltim masada ben masada,ben orucum o değil,tuz istediler benden kv de evinde,alnımda bu evin kölesi x mi yazıyor dedim,isteyen kalkıp alabilir yada x(elti) narin totsunu kaldırıp getirversin dedim. Yemeği yedim,masadan kalktım geldim beklenen masa toplama,bulaşık halletme,çay kahve ikrami benden asla yapmadim. Sonra eltim bana çamur atmaya kalktı,bayramda herkes toplanmisken yerin dibine soktum soktum cikardim,aglattim. Bir senedir yüzüne bakmiyordum,şimdi simdi miyavlamaya başladı. Yazarken basit gibi geldi de ben seytanlasiyirum,hal tavır mimiklerde hakwdene hakkettigi gibi

Eltim öğretmen,kaynanama geldiklerinde asla yerinden kalkmaz. Canı isterse selam verir istemezse takmaz. Oğlum oğluyla iyi anlaşır,eğer onlar kaynamdalarsa,bizimde dışarda işimiz varsa benim oğlumu eltimin oğluyla oynasın diye göndermek istemezler. Ama elti tarafından,bir istek değil o öyle istiyor diye maile oğlumu alikoymaya kalkıyor. Kendi ailemle pikniğe gidecez bir gün herkes kopeklniyor,x burda kalsın oynasınlar diye. Gözüm döndü attım arabaya eltimin oğlanla benim oğlanı,madem oynamak istiyorlar,beraber orda oynarlar dedim( eltim benimle oğlunu asla yalnız bırakmak istemez) almak isterlerse konum atarım alırlar dedim,carliyordu elti kv bastım gittim.Ramazandayiz bir gün eltim masada ben masada,ben orucum o değil,tuz istediler benden kv de evinde,alnımda bu evin kölesi x mi yazıyor dedim,isteyen kalkıp alabilir yada x(elti) narin totsunu kaldırıp getirversin dedim. Yemeği yedim,masadan kalktım geldim beklenen masa toplama,bulaşık halletme,çay kahve ikrami benden asla yapmadim. Sonra eltim bana çamur atmaya kalktı,bayramda herkes toplanmisken yerin dibine soktum soktum cikardim,aglattim. Bir senedir yüzüne bakmiyordum,şimdi simdi miyavlamaya başladı. Yazarken basit gibi geldi de ben seytanlasiyirum,hal tavır mimiklerde hakwdene hakkettigi gibi
Helal olsun 👏🏻 Bende sinir olurdum, hayat onun etrafında mı dönüyor sanki, çok iyi yapmışsınız içimin yağları eridi. Konu sahibi de belki biraz gaza gelir , bende aklıma attım bir gün sıkıntılı bir eltim olursa, aile bireyleri bir aradayken söyleyeceğim o rezil olsun👍

Boşan çığırtkanlığı yapmak istemiyorum, sizin hayatınız. Ama lütfen araştırmaları okuyun. Z kuşağının bakış açıları ile ilgili. Sosyal medyaya rahatça ulaşan çocuklar artık eskisi gibi bahane kabul etmiyorlar, benciller evet ama bazen bu iyi olabiliyor. Tak tak söylüyorlar karşılarındaki insanların hatalarını. Bahaneleri saçmalık olarak görüyorlar. Şimdi böyle, bir de ilerisini hayal edin lütfen.

Bu yazdığınızı, benim de yazdıklarımı saklayın. 20 yıl sonra bir açıp okuyun bakalım. Çocuklarınız annelerini mutsuz eden, maddi anlamda haklarını yedirten, hatta amca çocuklarına onları ezdirten babayı seviyorlar mı sevmiyorlar mı?
Yorumunuzu çok beğendim. Çocuklara evde kavga yansitmadigim için babalarına aşıklar sanırım şimdilik. İleride bu durumlar değişmezse anlayacaklardır bence de.

Eltiniz çocuklariniza zarar veriyor mu,merak ettim?
Açık konuşayım eltimin çocuklarıma şiddet uyguladığını görmedim. Gizli gizli birşeyler yaptıysa bilemiyorum o konuda günahını alamam o derece ileri gittiğini görmedim. Bu seneye kadar evlerine gondermiyordum yalnız. gitmek zorundaysam da kendim gidersem getiriyordum çocukları. Ama bagirdigina şahit oldum birkaç kez aldım hemen çocukları orayı terk ettim ama bütün apartmanı yıktı çığlıklarıyla her defasinda. Çocuğu alıp gitmem bile tahammül edilemez bir hareket onun için bu kadar aşırı bir insan.

Helal olsun 👏🏻 Bende sinir olurdum, hayat onun etrafında mı dönüyor sanki, çok iyi yapmışsınız içimin yağları eridi. Konu sahibi de belki biraz gaza gelir , bende aklıma attım bir gün sıkıntılı bir eltim olursa, aile bireyleri bir aradayken söyleyeceğim o rezil olsun👍
Baştan ipleri hiç eline vermeyin derim. Ben o hatayı yaptım baş edemeyince.

Elti bu kadar kotuyse ben neden eltiyle iyi olayim ki? Hayir kelimesini hic kullanmayi denediniz mi?
Onunla mesafeli olmak demek düşmanı olmak demek. birine taktiysa asla ugrasmaktan usenmez. Denedim evet ama insanları çok güzel manipüle ediyor. Onunla kotu olunca mutlaka intikamını aldi bir sekilde. gerçi insanlar tanıdıkça anlıyor gerçek yüzünü pişman oluyorlar ama ben yiprandigimla kalıyorum.

Bence zaten elti belki dövğyordur da çocukları. Eltinin çocukları saldırıyorsa çocuklara onlar zaten akranlarından dayak yiyor , bir de eltinin imajı sebebiyle kesinlikle çocuklarına dur diyecek değil , hanımefendinin çocukları karşılık veriyorsa elti belki birkaç patlatıp basıtıyordur çocukları. Hanımefendi ve eşi efsunlanmış gibi gerçekten çocuklara çok üzüldüm kendi evinde eziliyor sidiklinin birine tüm aile , aklım almadı bu konuyu hala şaşkınım
Benim de aklim almıyordu efsunlanmış gibi herkes diyordum kimse ağzını acamiyor fln ilk evlendigimde. Asla anlamlandiramiyordum. Bir sene önce bir psikologa gittim onun narsist olabliecegini soyledi. O zamana kadar bu tabiri duymuştum ama tam bilmiyordum kendine aşık insanlara deniyor sanıyordum. İnternetten araştırma yaparsanız siz de nasıl bir insan tipiyle karşı karşıya oldugumu anlarsınız.

Onunla mesafeli olmak demek düşmanı olmak demek. birine taktiysa asla ugrasmaktan usenmez. Denedim evet ama insanları çok güzel manipüle ediyor. Onunla kotu olunca mutlaka intikamını aldi bir sekilde. gerçi insanlar tanıdıkça anlıyor gerçek yüzünü pişman oluyorlar ama ben yiprandigimla kalıyorum.
Narsist ise dediginiz kisi tek care uzak durmaktir. Gittiginiz uzman da soylemistir. Iyi gecinmek degil cozum.

Benim de aklim almıyordu efsunlanmış gibi herkes diyordum kimse ağzını acamiyor fln ilk evlendigimde. Asla anlamlandiramiyordum. Bir sene önce bir psikologa gittim onun narsist olabliecegini soyledi. O zamana kadar bu tabiri duymuştum ama tam bilmiyordum kendine aşık insanlara deniyor sanıyordum. İnternetten araştırma yaparsanız siz de nasıl bir insan tipiyle karşı karşıya oldugumu anlarsınız.
Geldi,oturdu ne diyor.ne yapıyor? Giyimi kusami nasıl.mesela? Yada maddi durumu?

Çocukları çocuklarımın canına okur kimse ses cikartamaz ben de dahil.

Kocaman bir aferim size. Cidden. Aferim! Ne eltiymis masallah." Büyümeden çocuk yapmayın! Kendinize yaşam alanı kuramadan çocuk yapmayın! Kendi hayatınızı kontrol altına almadan cocuk yapmayın" desekde kızanlar oluyor

Eltiye bak hele tüm sülaleyi parmakta oynatıyo ama sunu anladım esinizin ailesinde bir tane bile zeki akıllı olgun biri yokmus oda parmaga dolamıs.size takma nedeni siz onlar gibi kolay lokma degilsiniz rakip görmüş sizi eltiniz.aslında kocanz yanınızda destek olsa çözümü cok basit direk eltiyi kapı dışarı atmak görüşmemek ona uyanlarıda uyarmak şart koşmak.eşinizin huyuna suyuna gitsenz olanları hiç görmüyo mu kendi ruh saglıgnz herkesten önemli diye anlatsanız ona faydalı eş cocuklara faydalı anne olması için sizin ruh halinin önemli olduğunu sizi kıskandıklarını falan anlatsanız
Evet gerçekten öyle. Zaten ilk zamanlar ben de bastırıyordum ayilip bayiliyordu sinirden eltim. Eşim bana o zaman seni hiç böyle bilmezdim dedi kötü anlamda. Herkesi kendi yanına çekti ne yapacağımı şaşırdım. Birçok kez bunu anlattım eşime beni çocukları nasıl etkilediğini bu durumun.üzülüyor ediyor artık hakta veriyor bana ama bir icraat yok.

Çocuklarımın ezildigini görüyorum. zaten farkındaysanız en büyük problemim bu. elimden geldigince onları bu ortamdan uzaklaştırmaya çalışıyorum haftanın yarısını bu binadakilerle görüşmemek için annemin evinde geçiriyorum. Sırf onlar için bu konuda fobim olmasına rağmen araba sürmeyi ogrendim. Ama en ufak bir laftan bile kavga çıkaran bir insan var karşımda. bu evde otururken aynı işlerde çalışırken elimden geldiğince çocuklarımı uzak tutmaya calisiyorum inanın.
Hanımefendi pardon da sizin derdiniz ne? İşler bu kadar kötüyse boşanın. Çocuklar babasız ölmezler ama böyle bi ortamda nasıl bi karaktere sahip olacaklar? Resmen çocukların geleceğiyle oynuyorsunuz buna ne hakkınız var. Deli oluyorum şöyle ortamlarda çocuklar için boşanmıyoruzculara BOŞANIN KARDEŞİM. o ortamda çocuk ne kadar kötü büyüyor biliyor musunuz? Benim babamda giya bizim için boşanmamıç sonuç, anneyle ilgili travmaları olan yıllarca tökezleyen kimlik bunalımlı çocuklar. Yapmayın ya Allah aşkına yani yazıktır. Ayrıca hiç mi düşünemediniz ortak iş ortak ev, resmen cehenneme evet demişsiniz. Toplama kampı baskısında bi girdaba girmişsiniz, hiç mi öngüremediniz?

Geldi,oturdu ne diyor.ne yapıyor? Giyimi kusami nasıl.mesela? Yada maddi durumu?
Maddi durumumuz aynı. Ama mesela aynı maddiyata sahip olduğumuza inanamayan insanlar olmuştu. O kadar fark var yani giyim kuşam ve hal tavır bakimindan. Bu son zamanlarda ben artık kendimden çok taviz verdiğim için biraz laflarına dikkat ediyor ama öncesinde mesela her ortamda benim çocuklarım çok güzel ailedeki diğer çocuklara göre, kaynanam beni kızı gibi sever sen çok farklısın der vs vs gibi laf sokmaları illaki olurdu her defasında. O yüzden her gittiğimiz yer bir işkenceye dönerdi. En son bayramda foto cekinecekti çocuklar dedeleriyle. kayinpederim kızımı aldı kucağına, kayınvalidem hemen onu indirdi eltimin oğlunu aldırdı . Eltim kıskanmasın diye. Çünkü bunu söylüyor görümcemin çocuğunu bile sevmeleri gözüne batıyor ve bunun için tartışmis bile onlarla.
kavganın alasını çıkarsanız o kadının kuyruğu bacaklarına girer. iki kükrese de üçüncüde pısar. bu tipler böyledir. kimse bunlara gık demediği için bunlar bu kadar şımarır. rezil olma pahasına, huzurun kalıcı bozulması pahasına o gemileri yakmanız gerekiyor. siz kendinizden emin olursanız kimse karşınızda duramaz. en kötü ihtimal eşiniz sizi boşar, e siz zaten bunu düşünüyorsunuz.

kaybedecek neyiniz var lütfen sorun kendinize.

zaten bu güne kadar "aman ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza bey" diye diye yutmadınız mı?

bu kadar insan burada sizin sandığınız gibi "böyleleriyle hiç karşılaşmadıkları için" rahat konuşmuyorlar. sizin eltiniz manyaktır, diğerinin kaynanası, öbürünün iş yerindeki arkadaşı, kimisinin de kocası, benim de baba tarafımdaki bazı akrabalarım. burada üyeler boşuna yazmıyorlar "yakarım orayı" diye. çünkü işler bu raddeye geldikten sonra bu tiplerle ancak ortalık yakarak mücadele edilir. kimseye zarar vermeden halletme aşamasını geçeli 10 yıl olmuş.

bi 10 yıl sonra da bugününüze pişman olmamak için bir an önce aksiyon almanız lazım.

bakın hiçbir kendini beğenmiş narsist insan buraya gelip sizinle empati kurmaz, size yardım için vaktini harcayıp cevap yazmaz. burada yazan herkes benzer şeyleri yaşadığı için ve sizin yerinize kendini koyarak cevap veriyor bunu bilin lütfen. buranın 15 yıllık üyesi olarak söylüyorum bunu. öfkemiz de ters cevaplarımız da sizin için, sizi harekete geçirmek için. siz de artık son raddeye gelmemiş olsanız buraya özelinizi anlatmazdınız, biz de bunun farkındayız. o yüzden denilenleri lütfen size destek olarak algılayın ve önce kendiniz için, sonra da çocuklarınız için artık yakın o gemileri. sevgiler.
Çok teşekkür ederim ben hiç alınmadım zaten yorumlardan herkes doğru olanı soylemis. Bu kadar bastırılmış olmama ben de inanamiyor ve kendimi taniyamiyorum. Çocuklarımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ben bu kadar uğraşırken hayatımı onlara adamisken bir yandan ezilmelerine dayanamamam zaten derdim. Eşimin kendi ailesinden değer gördüğüne inanmıyorum o yüzden onu da onların insafına bırakamam açıkçası. Bu süreçte finansal olarak batma pahasına da olsa ev almayi düşünüyorum en kısa zamanda. Yapacak başka birşey yok. Gözümü açtığınız motivasyon verdiğiniz için teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar. Ben 10 yıllık evliyim. Evlenmeden önce aklım 5 karış havada olduğundan ve bu evlilik, akrabalık işlerinden zerre anlamadigimdan aile binasında oturmaya itiraz etmedim. Daha doğrusu benim ne kadar aslında buna uygun olmadığımı bilen arkadaşlarım birçok kez uyardılar, şaşkınlıklarını dile getirdiler. Yine de inanın bir sorun olacağı aklımın ucundan dahi geçmedi. Ayrıca işleri de ortak, binada kayinvalidemler ve eltimler oturuyorlar.

Neyse eltim tam bir doğal afet ve ayrıca süperstar mizaçlı birisi. Evlenmeden önce de onu gören herkes başıma bela olacağına dair imalarda bulunmuştu. Bense yine tabi düşünemedim sonuçta başka bir insan bana ne yapabilirdi ki? ve niye yapsindi?

Bu arada evlenmek gibi de bir isteğim yoktu. Eşime deli gibi aşık değildim ama uzun yıllar arkadaş gibi olsakta aslında bir ilişkimiz vardı sanırım. Kendisi çok iyi bir insan olduğundan ve evlenmeyi çok istediğinden evlilik yoluna girdim ben de.

Neyse evlendigim gibi kazın ayağının hiçte öyle olmadığını anladım. Hakaretler,asagilamalar her girdiğimiz ortamda alay etmeler kaş göz hareketleri... Toplum içine çıkmak istemedim bir süre sonra, o zamanda yaftalamalar başladı. yok soğuk nevale, yok suratsız vs... Eski tip adetler... Eltimin askerleri olan kayınvalidem, kaynım, görümcem ve bilumum akrabalar... Beni asla anlayamayan bir eş... Adeta dünyam başıma yikildi. Neyse dedim bir sene sonra ayrılırım. Bu arada kaynimda bir yandan eşimi dolduruyor boşanması için. Ama benim bir çocuğum oldu bu süreçte istemeyerek. Çocuk olunca da babasına çok düşkün oldugu için kıyamadım ve eşimden ayrılamadım.

Yıllarca annemden eve dönerken ağlamamak için kendimi zor tutuyordum. Ev değil de sanki çilehaneye giriyordum. Bu arada evlendigimde 50 kilo olan ben 90 kilo oldum 2 senede. Mutsuzluk sıkıntı stres yeme bozukluğu yaptı bende.

Sonunda eltimle baş edemeyeceğimi ve kimsenin de bana yardımcı olamayacağını anlayıp eltimle mecburen iyi geçinmeye başladım. Her türlü hakaretine sustum, asagilamalarini duymamazlıktan geldim. Evime her gün gelir, ona hep çok iyi davrandım. Çocukları çocuklarımın canına okur kimse ses cikartamaz ben de dahil. Yıllar böyle geldi gecti. Bu süre boyunca hep ev alıp çıkmak istedim ama eşim kılını kipirdatmadi. Ben çok kötü duruma gelince bir iki ev bakıyormuş gibi göründü sonra yine unutuldu gitti.

Eşim birgün "ben ölsem asla gözüm arkada kalmaz, sen çok iyi bakarsın onlara" dedi. Ben de " ben aynı şeyi söyleyemem senin için, ve hayatta en çok korktuğum şey çocuklarım büyümeden bana birşey olması" dedim.

Ne yapmalıyım? ben kendimden geçtim artık sağlığım çok bozuldu. Bu soğuk savastan, sürekli diken üstünde yaşamaktan da çok yoruldum...
İmtihan böyle birşey Rabbim kolaylaştırsın tez zamanda bütün sorunlarınız bitsin inşallah

Back