• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tünelin sonunda ışık yok...

Çocukları çocuklarımın canına okuyor diyorsunuz e çok şükür sağlıklısınız ama çocuklarıza bi sürü şey olmuş farkındaysanız. Ben zaten anlamıyorum 1 sene sonra ayrılırım diyen bir kadının nasıl çocuğu olabilir 🤦🏻‍♀️

Olan olmuş diye bakarsak yapacağınız en iyi şey boşanmak. Çocuklara hiçbir şey olmaz paşalar gibi büyürler annelerinin psikolojisi yerinde olduktan sonra. İnanın iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Konuyu dıştan bi göz olarak okursanız ne denli sindirilmiş olduğunuzu göreceksiniz eminim.
Haklısınız. Ben sadece başka insanlar yüzünden bu işi yurutememeyi gururuma yediremiyorum. Ama birşeyin de değiştiği yok. Ne kadar sindirildigimi biliyorum eskiden böyle değildim ama sudan çıkmış balığa döndüm zamanla.

Aslında birçok kez aklıma geldi. Eşim kötü bir insan değil sadece hiç baskın bir karakter değil. Sanırım benden önce de ailesi içinde ezilen bir insandı. Bana kötü davranmaz ama sadece üzülür geçer.
İyi bir insan olabilir ama iyi bir koca değil.
Karı koca bu dünyaya millete paspas olmak için mi geldiniz?
Kocanız kendisini harcayabilir, sonuçta o ailede doğup büyümüş.
Siz neden elalemin ailesi için kendi ömrünüzü harcıyorsunuz?
Hadi kendinizden geçtiniz. Çocuklarınıza hiç mi acımıyorsunuz?
Size acımayan, insan yerine koymayan bu insanlar çocuklarınızı da eziyor ve ezecek.
O masumların suçu ne?

Çocukları çocuklarımın canına okur kimse ses çıkarmaz bende dahil.

Kendinizi geçip çocuklarınızı düşünseydiniz keşke. İnsan herşeyi geçerde çocuklarinin zarar görmesine göz yummaz.
Hemde kim için elti için.
Allah akıl fikir versin.

Haklısınız. Ben sadece başka insanlar yüzünden bu işi yurutememeyi gururuma yediremiyorum. Ama birşeyin de değiştiği yok. Ne kadar sindirildigimi biliyorum eskiden böyle değildim ama sudan çıkmış balığa döndüm zamanla.
Ortada yürüyen bir şey yok ki.
Tasmalı iki insan evlilik gibi evcilik oynuyor.

Toplum gelinlerin en büyük sorunlarının başlangıcı aile apartmanı, dogal afet elti ve kazan karası kayınvalide. Hepimiz bunların benzerleriyle yaşıyoruz zaten kendini bırakıp mutsuzluga itme lütfenn bunar yüzünde hayatı bırak 5 kuruşu mu harcamam benim eltim dogal afetse ben kıyamet olurum yemişim süper starlıgını 😁 eltimden nefret ediyorum sizlik bir durum degil bu arada :halay:
Ben bu kadar yipranacagimi bilseydim ilk başta bırakın aile apartmanıni evlenmezdim bile. Galiba herkesi kendim gibi düşünmüştüm.

Aslında birçok kez aklıma geldi. Eşim kötü bir insan değil sadece hiç baskın bir karakter değil. Sanırım benden önce de ailesi içinde ezilen bir insandı. Bana kötü davranmaz ama sadece üzülür geçer.
Pasif insanlar ne zaman "iyi insan" kategorisine girmiş acaba?
Eşine, evlatlarına yapılanlara göz yuman insan iyi olamaz.

Çok tutarsızsınız gerçekten yani yapamayacağınızı anlayıp eşinizin tavrını gördükten sonra ayrılmayı isteyip niye 1 sene sonra ayrılırım dediniz neden 1 sene durmak ister insan kaldı ki 1 sene sonra ayrılırım diyorsan nasıl birlikte oldun niye korunmadın hah dersin şimdi korunurken hamile kaldım diye sonra da yok babasıja düşkün bebekken ayrılsaydın düşkün olamazdı zaten ve üzerine 2.bebek..hiç şikayet etmeye hakkınız yok elti kaynanaya gelene kadar muhatabınız eşiniz o ezdirmiş sizi bu saatten sonra da ayrılmazsınız zaten eee??

Merhaba arkadaşlar. Ben 10 yıllık evliyim. Evlenmeden önce aklım 5 karış havada olduğundan ve bu evlilik, akrabalık işlerinden zerre anlamadigimdan aile binasında oturmaya itiraz etmedim. Daha doğrusu benim ne kadar aslında buna uygun olmadığımı bilen arkadaşlarım birçok kez uyardılar, şaşkınlıklarını dile getirdiler. Yine de inanın bir sorun olacağı aklımın ucundan dahi geçmedi. Ayrıca işleri de ortak, binada kayinvalidemler ve eltimler oturuyorlar.

Neyse eltim tam bir doğal afet ve ayrıca süperstar mizaçlı birisi. Evlenmeden önce de onu gören herkes başıma bela olacağına dair imalarda bulunmuştu. Bense yine tabi düşünemedim sonuçta başka bir insan bana ne yapabilirdi ki? ve niye yapsindi?

Bu arada evlenmek gibi de bir isteğim yoktu. Eşime deli gibi aşık değildim ama uzun yıllar arkadaş gibi olsakta aslında bir ilişkimiz vardı sanırım. Kendisi çok iyi bir insan olduğundan ve evlenmeyi çok istediğinden evlilik yoluna girdim ben de.

Neyse evlendigim gibi kazın ayağının hiçte öyle olmadığını anladım. Hakaretler,asagilamalar her girdiğimiz ortamda alay etmeler kaş göz hareketleri... Toplum içine çıkmak istemedim bir süre sonra, o zamanda yaftalamalar başladı. yok soğuk nevale, yok suratsız vs... Eski tip adetler... Eltimin askerleri olan kayınvalidem, kaynım, görümcem ve bilumum akrabalar... Beni asla anlayamayan bir eş... Adeta dünyam başıma yikildi. Neyse dedim bir sene sonra ayrılırım. Bu arada kaynimda bir yandan eşimi dolduruyor boşanması için. Ama benim bir çocuğum oldu bu süreçte istemeyerek. Çocuk olunca da babasına çok düşkün oldugu için kıyamadım ve eşimden ayrılamadım.

Yıllarca annemden eve dönerken ağlamamak için kendimi zor tutuyordum. Ev değil de sanki çilehaneye giriyordum. Bu arada evlendigimde 50 kilo olan ben 90 kilo oldum 2 senede. Mutsuzluk sıkıntı stres yeme bozukluğu yaptı bende.

Sonunda eltimle baş edemeyeceğimi ve kimsenin de bana yardımcı olamayacağını anlayıp eltimle mecburen iyi geçinmeye başladım. Her türlü hakaretine sustum, asagilamalarini duymamazlıktan geldim. Evime her gün gelir, ona hep çok iyi davrandım. Çocukları çocuklarımın canına okur kimse ses cikartamaz ben de dahil. Yıllar böyle geldi gecti. Bu süre boyunca hep ev alıp çıkmak istedim ama eşim kılını kipirdatmadi. Ben çok kötü duruma gelince bir iki ev bakıyormuş gibi göründü sonra yine unutuldu gitti.

Eşim birgün "ben ölsem asla gözüm arkada kalmaz, sen çok iyi bakarsın onlara" dedi. Ben de " ben aynı şeyi söyleyemem senin için, ve hayatta en çok korktuğum şey çocuklarım büyümeden bana birşey olması" dedim.

Ne yapmalıyım? ben kendimden geçtim artık sağlığım çok bozuldu. Bu soğuk savastan, sürekli diken üstünde yaşamaktan da çok yoruldum...
Nasıl yani size hayatı zindan eden bir elti kişisi mi.. bu mu yani aklım almıyor niçin canına okumuyorsunuz..

Bunların işyerleri ortak daha doğrusu kayinpederim patron iki kardeste orada çalışıyorlar. Biz balayindayken bana kardeşim patron olacak dedi eşim durup dururken. O zaman böyle şeylere hiç gelemiyordum bütün tatil boyunca kavga ettik bu yüzden. İkinizde aynisiniz neden buna razı geliyorsun dedim? Ki benim eşim büyük kardeş. Sonradan dank etti kesin bu fikri eşime empoze etmişler ve benimde anlamam icin bana ilk günden söylemişti.

Ben bu kadar yipranacagimi bilseydim ilk başta bırakın aile apartmanıni evlenmezdim bile. Galiba herkesi kendim gibi düşünmüştüm.
E nihayet farkina varabilmissiniz peki neden daha duruyorsunuz?
Sizdeki bu sakinlige ben stres oldum burada.
Cocuklarinizda sizin gibi sindirilmis size degilde o iki masuma cok uzuldum.
Birde hala kocam iyi diyorsunuz ya pes dogrusu!
Siz bence boyledevam edersinizasla bisey degismeyecek cunku siz degisime kapalisiniz kabullenmis sindirilmissiniz..

Ezikliğin, sinmişliğin adı iyi insan olmakmış.
Avutuyor işte kendini.

Bir de gururuma yediremiyorum demişsiniz.
Pardon ama sizde zerre gurur yok.
Gururlu bir insan bunları kendisine ve çocuklarına yaşatmaz, kapıyı çarpar giderdi.
Hani gururunuz?

Kendinizi üzeceğinize, kişilere olan yaklaşımınızı değiştirin. Sorun çıkarsa çıksın.Bu kadar eziklenmenin, sindirilmenin, bir patlamasını yaşatın sizi üzen herkese.Maşayı elinize alın artık.Bundan sonra böyle deyin.Dünyaya yeniden gelip, bir kez daha yaşama imkanı kimsenin yok.Ömrünüzün kalan kısmını istediğiniz gibi yaşamanın yolunu yine siz belirleyeceksiniz.Artık gözü açılmamış, saf genç kız değilsiniz.Çevrenizdekileride,kendinizide daha iyi tanıyor, biliyorsunuz.Çocuklarınızın bile eziklenmesine seyirci kalacak kadar aciz durmayın artık.

Çok tutarsızsınız gerçekten yani yapamayacağınızı anlayıp eşinizin tavrını gördükten sonra ayrılmayı isteyip niye 1 sene sonra ayrılırım dediniz neden 1 sene durmak ister insan kaldı ki 1 sene sonra ayrılırım diyorsan nasıl birlikte oldun niye korunmadın hah dersin şimdi korunurken hamile kaldım diye sonra da yok babasıja düşkün bebekken ayrılsaydın düşkün olamazdı zaten ve üzerine 2.bebek..hiç şikayet etmeye hakkınız yok elti kaynanaya gelene kadar muhatabınız eşiniz o ezdirmiş sizi bu saatten sonra da ayrılmazsınız zaten eee??
Sabredersem birşeylerin değişeceğini düşündüm
İyi bir insan olabilir ama iyi bir koca değil.
Karı koca bu dünyaya millete paspas olmak için mi geldiniz?
Kocanız kendisini harcayabilir, sonuçta o ailede doğup büyümüş.
Siz neden elalemin ailesi için kendi ömrünüzü harcıyorsunuz?
Hadi kendinizden geçtiniz. Çocuklarınıza hiç mi acımıyorsunuz?
Size acımayan, insan yerine koymayan bu insanlar çocuklarınızı da eziyor ve ezecek.
O masumların suçu ne?
Haklısınız. Benim de tam olarak problemim bu biliyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bosansam çocuklar babalarını cok seviyorlar çok etkilenirler. Ama eşimin birşeyi cozebilecegine dair bir inancim kalmadı.

Sabredersem birşeylerin değişeceğini düşündüm
Haklısınız. Benim de tam olarak problemim bu biliyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bosansam çocuklar babalarını cok seviyorlar çok etkilenirler. Ama eşimin birşeyi cozebilecegine dair bir inancim kalmadı.
Hanımefendi o ailede çocuklarınız yeterince mağdur olmuş zaten.
Siz o kadar eziksiniz ki çocuklarınızın da ezildiğini göremeyecek kadar körsünüz.
Rica ederim kendinize gelin artık.

Evet sürekli birşeyler düzelir diye umudum vardı. Ayrılsam bile çocuklarım olduğu için pişman hissetmem onlar benim en değerli varlığım. Evime almamın sebebi onunla mücadele edemiyorum.
En değerli varlıklarınıza eltinizin çocukları eziyet ediyor ve siz susuyorsunuz öyle mi? Demek ben değer vermenin nasıl bir şey olduğunu yanlış anlamışım. Evladında olsa işine gelmiyorsa susacakmışsın. Hiç şunu dediniz mi? Evlatlarım ben mutsuz olursam mutsuz olur. Eşim kaç senede düzelmemiş hala düzelmez.... boşan diyeceğim ama onu da yapacağınızı zannetmiyorum. Ne de ezilen evlatlarınız onları ezdiren babalarını çok seviyorlar. Ne de olsa evlatlarını ezdirse de o iyi bir baba(!)

Hanımefendi o ailede çocuklarınız yeterince mağdur olmuş zaten.
Siz o kadar eziksiniz ki çocuklarınızın da ezildiğini göremeyecek kadar körsünüz.
Rica ederim kendinize gelin artık.
Çocuklarımın ezildigini görüyorum. zaten farkındaysanız en büyük problemim bu. elimden geldigince onları bu ortamdan uzaklaştırmaya çalışıyorum haftanın yarısını bu binadakilerle görüşmemek için annemin evinde geçiriyorum. Sırf onlar için bu konuda fobim olmasına rağmen araba sürmeyi ogrendim. Ama en ufak bir laftan bile kavga çıkaran bir insan var karşımda. bu evde otururken aynı işlerde çalışırken elimden geldiğince çocuklarımı uzak tutmaya calisiyorum inanın.

Back