• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tünelin sonunda ışık yok...

Eltiniz size zorbalık yapıyor ama siz izin veriyorsunuz buna . Kaç yaşındasınız o döverse biz mi söyleyelim yok mu kardeşiniz yakın arkadaşınız siz dövğn madem , hem öyle bir dövğn ki yılların acısı çıksın madem nedir bu ya
Bence hiç Kill Bill falan izlememiş. "Gelinin intikamı"denen birşey var.

Beni anlamanıza o kadar sevindimki. Bazı insanlar çok şanslı hayatında böyle birileri olmamış hiç sanırım. Artık harekete geçeceğim desteğiniz için teşekkür ederim.
Yoo. Bizim en azından benim hayatıma da girdi böyle tipler.
O dillerini, ellerini kırdım.
Hele ki çocuklarıma zarar verecekler, dünyayı yıkarım.

Merhaba arkadaşlar. Ben 10 yıllık evliyim. Evlenmeden önce aklım 5 karış havada olduğundan ve bu evlilik, akrabalık işlerinden zerre anlamadigimdan aile binasında oturmaya itiraz etmedim. Daha doğrusu benim ne kadar aslında buna uygun olmadığımı bilen arkadaşlarım birçok kez uyardılar, şaşkınlıklarını dile getirdiler. Yine de inanın bir sorun olacağı aklımın ucundan dahi geçmedi. Ayrıca işleri de ortak, binada kayinvalidemler ve eltimler oturuyorlar.

Neyse eltim tam bir doğal afet ve ayrıca süperstar mizaçlı birisi. Evlenmeden önce de onu gören herkes başıma bela olacağına dair imalarda bulunmuştu. Bense yine tabi düşünemedim sonuçta başka bir insan bana ne yapabilirdi ki? ve niye yapsindi?

Bu arada evlenmek gibi de bir isteğim yoktu. Eşime deli gibi aşık değildim ama uzun yıllar arkadaş gibi olsakta aslında bir ilişkimiz vardı sanırım. Kendisi çok iyi bir insan olduğundan ve evlenmeyi çok istediğinden evlilik yoluna girdim ben de.

Neyse evlendigim gibi kazın ayağının hiçte öyle olmadığını anladım. Hakaretler,asagilamalar her girdiğimiz ortamda alay etmeler kaş göz hareketleri... Toplum içine çıkmak istemedim bir süre sonra, o zamanda yaftalamalar başladı. yok soğuk nevale, yok suratsız vs... Eski tip adetler... Eltimin askerleri olan kayınvalidem, kaynım, görümcem ve bilumum akrabalar... Beni asla anlayamayan bir eş... Adeta dünyam başıma yikildi. Neyse dedim bir sene sonra ayrılırım. Bu arada kaynimda bir yandan eşimi dolduruyor boşanması için. Ama benim bir çocuğum oldu bu süreçte istemeyerek. Çocuk olunca da babasına çok düşkün oldugu için kıyamadım ve eşimden ayrılamadım.

Yıllarca annemden eve dönerken ağlamamak için kendimi zor tutuyordum. Ev değil de sanki çilehaneye giriyordum. Bu arada evlendigimde 50 kilo olan ben 90 kilo oldum 2 senede. Mutsuzluk sıkıntı stres yeme bozukluğu yaptı bende.

Sonunda eltimle baş edemeyeceğimi ve kimsenin de bana yardımcı olamayacağını anlayıp eltimle mecburen iyi geçinmeye başladım. Her türlü hakaretine sustum, asagilamalarini duymamazlıktan geldim. Evime her gün gelir, ona hep çok iyi davrandım. Çocukları çocuklarımın canına okur kimse ses cikartamaz ben de dahil. Yıllar böyle geldi gecti. Bu süre boyunca hep ev alıp çıkmak istedim ama eşim kılını kipirdatmadi. Ben çok kötü duruma gelince bir iki ev bakıyormuş gibi göründü sonra yine unutuldu gitti.

Eşim birgün "ben ölsem asla gözüm arkada kalmaz, sen çok iyi bakarsın onlara" dedi. Ben de " ben aynı şeyi söyleyemem senin için, ve hayatta en çok korktuğum şey çocuklarım büyümeden bana birşey olması" dedim.

Ne yapmalıyım? ben kendimden geçtim artık sağlığım çok bozuldu. Bu soğuk savastan, sürekli diken üstünde yaşamaktan da çok yoruldum...
Eltiye bak hele tüm sülaleyi parmakta oynatıyo ama sunu anladım esinizin ailesinde bir tane bile zeki akıllı olgun biri yokmus oda parmaga dolamıs.size takma nedeni siz onlar gibi kolay lokma degilsiniz rakip görmüş sizi eltiniz.aslında kocanz yanınızda destek olsa çözümü cok basit direk eltiyi kapı dışarı atmak görüşmemek ona uyanlarıda uyarmak şart koşmak.eşinizin huyuna suyuna gitsenz olanları hiç görmüyo mu kendi ruh saglıgnz herkesten önemli diye anlatsanız ona faydalı eş cocuklara faydalı anne olması için sizin ruh halinin önemli olduğunu sizi kıskandıklarını falan anlatsanız

Pardon ama ben aslan, kocam kaplan, çocuklarımda panter demiyorum ben de. Bunların ozelestirisini ben zaten yapmisim. Kendimi de eşimi de ne kadar yetersiz gördüğümü de söyledim.
İyi kocam diyorsunuz ya her mesajda, o yüzden dedim.

Pardon ama ben aslan, kocam kaplan, çocuklarımda panter demiyorum ben de. Bunların ozelestirisini ben zaten yapmisim. Kendimi de eşimi de ne kadar yetersiz gördüğümü de söyledim.
E canım kardeşim bizim üzüldüğümüz kızdığımız nokta orası zaten. Niye o zavallı çocuklar ezilsin. Panter oluversinler haksızlığa uğrayınca!

Esiniz de siz de pasifsiniz. Insanlar size istemedigi seyi yaptiginda icinize atiyorsunuz. Sonra da psikolojik olarak yikiliyorsunuz. Oysa elti kisisiyle baglari kolarsaydiniz, geldiginde kapiyi acmasaydiniz, icinizde ona karsi biriktirdiginiz herseyi onun yuzune vurup tum iletisimi kesseydiniz su an cok rahatlamis olacaktiniz. Kazanc bir diye onlatla aradaki bagin kotu olmasini istemedikce onlarin sınırı asmasina razi olmussunuz. Evi ayirsaniz da esiniz is yerinde eltinin esi ile birlikte oldugu surece siz bu dertkerden kurtulamazsiniz. Dahasi esiniz kardesine pasifken size gelince aslan kesilebiliyor. Hakaret, kufur, saygisizlik almis basini gitmis. Sanirim o da kardesine olan ofkesini sizden cikariyor. En mantikli cozum su durumda bosanmak olur. Eminim ki rahatlarsiniz. Cocuklar icin bosanamiyorum kelimesine ben inanmiyorum cunku ben de cocugum vatken bosandim. Eger bosanamiyorum derseniz bu henuz esinize sevhinizin bitmedigindendir, cocuk bahane olur. Cunku bicak kemige dayaninca hicbirsey dusunmuyor insan bosanmaktan baska.

Pardon da, birde demişsiniz, ki çocuklarla sorunum yok onları seviyorum. E zahmet olacak! Sorun neden eltinizin çocukları eziyorken, kendiniz eziliyorken bir fazladan çocuğu işkenceye maruz bıraktırdığınız.
Niye 2 çocuk yaptınız diyenlere cevapti o. İyiki çocuklarım var demek istedim. Şimdi görümcem evli onun çocuğunu da eziyorlar aynı şekilde. Gelip kalamiyor annesinde sinir olup geri gidiyor. Çocuk yazık bir bize gelip rahat ediyor.

Eltine iyi davranmakla hata yapmissin maalesef bu durumda fena insanlarla fena olmak zorundasin dinsizin hakkindan imansiz gelir 😌diye bosuna dememisler sakin kalanin basina vuruyorlar
zaten esin ve ailesinin yaptigi basli basina terbiyesizlik insanlar iyi niyeti sakinligi eziklik olarak goruyor

E canım kardeşim bizim üzüldüğümüz kızdığımız nokta orası zaten. Niye o zavallı çocuklar ezilsin. Panter oluversinler haksızlığa uğrayınca!
Sürekli kavga çıkıyor arkadaşım o durumda. Çıksın sorun değil de nasıl yaşayalım bu kavga ortamında? O da çocuklar açısından sorun olurdu. Kendimce insan gibi yaşamaya çalışıyorum kimseye zarar vermeden. Ama yine de olmuyor tabi.

Beni anlamanıza o kadar sevindimki. Bazı insanlar çok şanslı hayatında böyle birileri olmamış hiç sanırım. Artık harekete geçeceğim desteğiniz için teşekkür ederim.
Valla benim hayatimdada oldu öyle tıp elti değil ama kaynanam harici iki tane daha kaynanam vardı kocamı yöneten evime huzur vermeyen ,biri büyük gorumce diğeri büyük kaynım hele kaynım ortak olmadığımız halde paramızı yönetmek istedi onların yüzünden evi terkettim kocam değil kaynım bana ya boşan ya eve dön dedi,
Eve döndüm ondan sonra yaptığının lafının bedelini odettim ona ağzının payını aldı, şimdi beni gördüğü yerde kafasını çevirir pis şeytan beni görmeye tahammülü yok öyle pişman ettim babamın yaşında bide mahluk .

Elti,en nefretim. Benimkilerde öyle o gelince,hazır ola gecmedimleri.kalir. Benden de bekledi,elticim. Goremyince alev aldi,su döktüm söndü. En fazla,altı üstü bir elti çocuklarına yuvana zarar veriyor hakketen anlamadım,çok mu guzek kendinden üstün mu goruyorsun,nedir? Bir gününü anlatsana eltinle samimiyetimle merak ettim

Ha bir de su var: bosansam cocuklar babalarini cok seviyorlar...
Bu da bahane. Bosanirsaniz kari ile koca bosaniyor, cocuklar degil. Yani annelik ve babalik bitmiyor. Baba istediginde cocuklarini gorebilir siz izin verirseniz. Ya da mahkemenin belirledigi tarihlerde de gorebilir.
Ben eski oglumun babasindan bosandim ama onlarin baba ogul iliskisi devam ediyor. Ustelik oglum da babasini, babasi da oglumu seviyor. Sevgilerinde bosaninca bir degisim olmadi.

Niye 2 çocuk yaptınız diyenlere cevapti o. İyiki çocuklarım var demek istedim. Şimdi görümcem evli onun çocuğunu da eziyorlar aynı şekilde. Gelip kalamiyor annesinde sinir olup geri gidiyor. Çocuk yazık bir bize gelip rahat ediyor.
Peki ne bu hakkı onlara veren? Stalin mi bunlar Lenin falan mı? Sizleri böyle dikte ediyorlar... Dişinizi göstermezseniz, dik durmazsanız asla bu düzen değişmez. Tavuklar bile civcivlere yaklaşan koca köpekleri ürkütüp kaçırıyorlar, aslında köpek onu bir hamlede yer ama gösterdiği çaba, sinir onu korkutuyor. Yavrum söz konusu olursa kaybedecek hiçbir şeyim yok ondan başka.

Sürekli kavga çıkıyor arkadaşım o durumda. Çıksın sorun değil de nasıl yaşayalım bu kavga ortamında? O da çocuklar açısından sorun olurdu. Kendimce insan gibi yaşamaya çalışıyorum kimseye zarar vermeden. Ama yine de olmuyor tabi.
Hanımefendi evinizde zaten huzur yok. Ömrünüzün yarısı annenizin evinde geçiyormuş. Kaçarak nereye kadar?
Bu çocuklar büyüdüğünde isyan ettiğinde, eltiniz ve kaynınız onları dövdüğünde ne yapacaksınız?
İzleyecek misiniz şimdi olduğu gibi?

Elti,en nefretim. Benimkilerde öyle o gelince,hazır ola gecmedimleri.kalir. Benden de bekledi,elticim. Goremyince alev aldi,su döktüm söndü. En fazla,altı üstü bir elti çocuklarına yuvana zarar veriyor hakketen anlamadım,çok mu guzek kendinden üstün mu goruyorsun,nedir? Bir gününü anlatsana eltinle samimiyetimle merak ettim
Gerçekten mesela neden korkuyorlar bir kadından bu kadar ? Mesela sizde ne oldu merakımdan soruyorum. Çevremdeki gelinler genelde eş ailesinden çekiniyor, tabii bu da doğru değil. Gelinden çekinen aile bir burda okudum da ilginç geldi. Bir de hayat tecrübesi olsun bir gün kullanmamız gerekirse örnek alalım diye Sizin de başınızdan geçmiş birkaç öneri alabilir miyiz size zahmet olmazsa 😊

Aileniz arkanizdaymıs, haftanın 2-3 günü kendi evinizden kaçacağiniza alın çocuklarınızı gidin, eşinize de şart koşun ayrı bir eve çıkmayı. Gerçekten iyi olup olmadığını o zaman görürsünüz.

Gelirse ne ala gelmezse, çocuklarınızla sağlıklı bir hayat yaşarsınız en azından.

Hanımefendi evinizde zaten huzur yok. Ömrünüzün yarısı annenizin evinde geçiyormuş. Kaçarak nereye kadar?
Bu çocuklar büyüdüğünde isyan ettiğinde, eltiniz ve kaynınız onları dövdüğünde ne yapacaksınız?
İzleyecek misiniz şimdi olduğu gibi?
Bence zaten elti belki dövğyordur da çocukları. Eltinin çocukları saldırıyorsa çocuklara onlar zaten akranlarından dayak yiyor , bir de eltinin imajı sebebiyle kesinlikle çocuklarına dur diyecek değil , hanımefendinin çocukları karşılık veriyorsa elti belki birkaç patlatıp basıtıyordur çocukları. Hanımefendi ve eşi efsunlanmış gibi gerçekten çocuklara çok üzüldüm kendi evinde eziliyor sidiklinin birine tüm aile , aklım almadı bu konuyu hala şaşkınım

Back