• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tünelin sonunda ışık yok...

Bir elti ya,en fazla napabilir ki size? Dimdik dursaniza? Ustunuze mi saldiracak napacak yani? Ben bir bu kkda gordum aile apartmani ,elti sorunlarini. Cevremde pek cok aile var boyle yasayan hic birine bir sey olmuyor
Demeyin öyle valla bizde de var bir tane değil bana sülaleye kök söktürüyor :) Konuşmakla,küsmekle falan da terbiye olmuyor bu insanlar. Çapsız hareketler hak getire..
Valla ben çözümü aşırı mesafe koyarak buldum. Aile toplantıları dışında asla birbirimizin kapısını açmıyoruz. Annem hep der "çok muhabbet tez ayrılık" diye ben buna çok katılıyorum. Sizin gibiydim ben de . Susardım hep ama daha çok tepenize çıkar. Koyun tavrınızı. Nerde durması gerektiğini bilsin

Ben de cok ezildim yalan degil,kucuk yasta evlendim kimse tarafindan pek adamdan sayilmadim.Hala bana yapilan yanlisa goz yumabilirim,sabrederim ama biri cocugumu ezmeye calisirsa kaplan kesilirim,adami yolarim.Saka degil cidden sacina basina yapisirim...Hic kimse den hicbirseyden korkun olmasin en fazla bosanirsin,ac kalmazsin korkma bir sekilde barinir karninizi doyurursun ama bir ruh hastasinin cocuklarini ezmesine goz yumma.ANNELIK yap koru kolla cocuklarini,kimseden cekinme.Bir sinir krizi varya herseyi gulluk gilistanlik yapar garanti veriyorum.Deli deliyi gorunce sopasini saklarmis duymadin mi hic sen?Azicik delir de bak ne guzel olucak hersey...

Eltiden bile koruyamayacağınız çocuğu niye yapıyorsunuz? Annelik babalık çocuğun karnını doyurup okula göndermek midir sadece? O çocukları fiziksel, psikolojik her türlü şiddetten koruyabiliyor olmanız lazım. Ama siz ve eşiniz "aman ben kötü olmayayım, aman ben gerilmeyeyim" deyip çocuklarınızın ezilmesine seyirci kalıyorsunuz.

Bir halta yaramayan babayla, sinmiş anneyle, korunmadan, ezilerek büyümek boşanmış anne babayla, ruh sağlığı sağlam anneyle büyümekten daha mı iyi?
Yarın o çocuklar büyüdüklerinde ne size saygıları olacak ne kendilerine.
Ama aman siz eltiyle ters düşmeyin.

Bir elti ya,en fazla napabilir ki size? Dimdik dursaniza? Ustunuze mi saldiracak napacak yani? Ben bir bu kkda gordum aile apartmani ,elti sorunlarini. Cevremde pek cok aile var boyle yasayan hic birine bir sey olmuyor
Dışarıdan öyle görünüyorlar. Kurt gibi birbirlerinin içini kemiriyorlar. Ne yapsın insanlar işsizlikten birbirlerine sarıyorlar

Dışarıdan öyle görünüyorlar. Kurt gibi birbirlerinin içini kemiriyorlar. Ne yapsın insanlar işsizlikten birbirlerine sarıyorlar
E burada okuduklarimiz oyle degil baksaniza ellerinden gelse öldürecekler birbirlerini,hic boyle sey gormedim ben

E burada okuduklarimiz oyle degil baksaniza ellerinden gelse öldürecekler birbirlerini,hic boyle sey gormedim ben
Ben de öyle diyorum. Dışarıdan aile apartmanı iyi görünüyor ama sorunları aile dışına taşımıyorlar, birbirlerini yiyorlar

Size bir sey soyleyeyim mi annemi hatirlattiniz bana.O da siz gibi herkese susmus bir kaç farkınız siz elti görümce kayın vsden dayak yemiyorsunuz.Aynen babamda cok iyi ama susan üzülen ama sadece bunlari yapan bir adamdı.Annem bu duruma 8 yil dayandı.Siz gibi çeke çeke içine ata ata 30 yaşını görmeden tansiyondan öldü.Evettt aynen dediginiz gibi babam bize bir yere kadar sahip çıkabildi.Ailesi nerdeyse hiçç çıkmadı.Binlerce kez kafamdan geçirdiğim binlerce kez hayal kurduğum annemin hayatta olup onlari çekmemesi ve bizi alip ailesine gitmesi yarı aç bile olsak annemle büyümemizdi.O yapamadı babam kötü biri değildi sadece o dönem pasifti (yeni karısına karşı ailesine aslan kesildi asla ezdirmedi)Siz gerçekten cekiosaniz ve hasta olup ölecek kadarr kötü durumdaysanız ailenize gidin esiniz ya size ayrı ev tutsun ya da hayatınızdan gitsin.Cocuklar anneyle büyümeli ölü bir anne ömür boyu ruhta burukluk boşluk...

Bakın, doğada hayvanlar bile yavrularını korur, bir anne. Siz diyorsunuz ki elin beş para etmezi, normalde normal insanların yani bizim hayatında söz sahibi olamayacak elti teranesi, yerini bilmesi gereken tiplemeler çocuklarınızın canına okuyormuş sizinde sesiniz çıkmıyormuş. Yanlış anlamayın eziklik psikolojisinin sizi ne duruma getirdiğini anlayın diye diyorum. O çocuklar sizden gördüğünü yapmayacak mi? Sana ne hakaret edilirse alttan al hakkını savunama yoksa seni dışlarlar mesajını almıyor mu sanıyorsunuz?
Eminim ki babanız sizi bu kadar hakaret edip sindirmemiştir.
Peki kim bu insanlar?
Allah mı?
Bu coğrafya da kadın olmakta anne olmakta zor biliyoruz fakat kusura bakmayın siz kendi elinizle başkalarına kul olmuşsunuz. Nereye kadar?

hayatı kendinize zorlaştırmak, tünelin ucunda ışık varsa da itinayla söndürmek için elinizden geleni yapmışsınız hala da yapıyorsunuz. evlenmişsiniz elti kim köpek onun yüzünden buhrandan buhrana girmişsiniz. bi ev bulup kiralayacağınıza ille de ev alayım diye yıllarınızı heba etmişsiniz. boşanayım derken çocuğum oldu ama babasına düşkün diye kendinize bahane bulup evli kalmışsınız. hala daha terapiye gidiyorsunuz böyle bir şansınız var eltinizi çözümleyerek seans harcıyorsunuz. kusura bakmayın da siz acıyla dertle sızlanmayla besleniyorsunuz demek ki. yapacak birşey yok.

Çocukları çocuklarımın canına okuyor diyorsunuz e çok şükür sağlıklısınız ama çocuklarıza bi sürü şey olmuş farkındaysanız. Ben zaten anlamıyorum 1 sene sonra ayrılırım diyen bir kadının nasıl çocuğu olabilir 🤦🏻‍♀️

Olan olmuş diye bakarsak yapacağınız en iyi şey boşanmak. Çocuklara hiçbir şey olmaz paşalar gibi büyürler annelerinin psikolojisi yerinde olduktan sonra. İnanın iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Konuyu dıştan bi göz olarak okursanız ne denli sindirilmiş olduğunuzu göreceksiniz eminim.
valla ben de anlamıyorum. boşanıcam diye kafaya koyduğun adamla geçtim korunmayı niye hala seks yapıyorsun hiç algılayamıyorum

Aslında birçok kez aklıma geldi. Eşim kötü bir insan değil sadece hiç baskın bir karakter değil. Sanırım benden önce de ailesi içinde ezilen bir insandı. Bana kötü davranmaz ama sadece üzülür geçer.
Güzel bir söz var; psikologa hastalar değil çevrelerindeki hasta ettikler sağlıklı insanlar gider diye. O hesap olmuş sizinki.

Beni böyle bir ortamda bu psikolojide yaşamaya zorlayan adama saygı duyamaz ayrılırdım ben.

İşinizi değiştirme şansınız yoksa bile evinizi kesinlikle uzaklaştırmalıydınız, uzaklaştırmalısınız. Zararın neresinden dönseniz kâr.

Eltinin kocanıza karşı tavrı ne? Şiddete hepimiz karşıyız ama kadın kocanıza bir zopa çekse belki adamın basireti açılır.

Evlatlarınızın içten içe tükenmesine çanak tutuyorsunuz, sırf anneannenin evine götürüp uzaklaştırmakla çocukları korumuyorsunuz. Pasif bir çözüm maalesef.

Babaya düşkünse çocuklar siz kocaya iki kat daha düşkünsünüz. Yazık günah onlara, Allah tez zamanda kurtarsın.

Çocukları alıp 2 hafta annenizde kalsanız ve yüzlerini göstermeseniz yeni eve çoktan çıkmıştınız.

Ben de öyle diyorum. Dışarıdan aile apartmanı iyi görünüyor ama sorunları aile dışına taşımıyorlar, birbirlerini yiyorlar
Olur mu canim,illa ki belli olur. En basiti nefret ettigin insani goruntulu arar misiniz? Ya da yaptiginiz her yemekten bir tabak ayirir misiniz? Mumkun degil. Ozellikle Balkan gocmenleri hep bir arada yasiyor hic boyle rezillik duymadim gormedim ben. Birazcik da gecimsizlik ile alakali bana gore

Ayrılın bu kadar olmaz resmen aileyi ele geçirmiş kadın ama eşinizde hata arkanızda dursa gereken cevabı verse böyle olmaz. Sizde dik durun gerekirse onun size daveandıgı gibi davranın uzak tutun kendinizden. Çok üzüldüm durumunuza ayrılın demek kolay ama sizin için en iyisi ayrılmak gibi duruyor aslında yada evinizi ayırın

Maddi durumumuz aynı. Ama mesela aynı maddiyata sahip olduğumuza inanamayan insanlar olmuştu. O kadar fark var yani giyim kuşam ve hal tavır bakimindan. Bu son zamanlarda ben artık kendimden çok taviz verdiğim için biraz laflarına dikkat ediyor ama öncesinde mesela her ortamda benim çocuklarım çok güzel ailedeki diğer çocuklara göre, kaynanam beni kızı gibi sever sen çok farklısın der vs vs gibi laf sokmaları illaki olurdu her defasında. O yüzden her gittiğimiz yer bir işkenceye dönerdi. En son bayramda foto cekinecekti çocuklar dedeleriyle. kayinpederim kızımı aldı kucağına, kayınvalidem hemen onu indirdi eltimin oğlunu aldırdı . Eltim kıskanmasın diye. Çünkü bunu söylüyor görümcemin çocuğunu bile sevmeleri gözüne batıyor ve bunun için tartışmis bile onlarla.
Çok teşekkür ederim ben hiç alınmadım zaten yorumlardan herkes doğru olanı soylemis. Bu kadar bastırılmış olmama ben de inanamiyor ve kendimi taniyamiyorum. Çocuklarımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ben bu kadar uğraşırken hayatımı onlara adamisken bir yandan ezilmelerine dayanamamam zaten derdim. Eşimin kendi ailesinden değer gördüğüne inanmıyorum o yüzden onu da onların insafına bırakamam açıkçası. Bu süreçte finansal olarak batma pahasına da olsa ev almayi düşünüyorum en kısa zamanda. Yapacak başka birşey yok. Gözümü açtığınız motivasyon verdiğiniz için teşekkür ederim.
Ne vazgeçilmez kocaymış.
Sizin derdiniz çocuklarınız falan değil kocanız.
Yıllardır o yüzden bu rezil hayatı yaşıyorsunuz.
Boşanmamanızın sebebi kociş bağımlılığı, çocuklar babasını seviyor dediğiniz sadece bahane.

Öncelikli olarak eşinize aynen burada yazdığınız gibi anlatın ve konuşun derim ben. Ama alelade değil. Onunla önemli bir şey konuşmak istediğinizi ona hissettirin. Ardından onunla konuşun. Ve bir sonuç almak istediğinizi belli ederek konuşun. Suçlayarak yada bağırarak değil. Yuvanız ve beraberliğiniz için bu konuşmayı yaptığınızı, geçiştirilmek istemediğinizi net dille belli edin. Psikoloğun dediklerini de anlatın.Bu sorunu beraberce çözmek istediğinizi, tek başına çözmek zorunda bırakmaması isteyin.Zamanı belirtin, örneğin bir ay.

Konuşmadan sonra ise çok kısa zaman verin bakalım istediğiniz adımları atacakmı. Ve o verdiğiniz 1 ay geçince, sözlerimizin arkasında durun ve bu evde yaşayamıyorum deyip gidebilirsiniz.Seninle çözemiyorsak buna mecburum deyin ailenizin yanına gidin. Adım adım hareket edin derim ben ama bunun sonu boşanmaya giderse de dönmeyin. Kaybetme korkusu ile birşeyler değişir ise değişir. Bu sorunu eşinizle çözebilirsiniz sadece.

Allahım gerçekten yazdıklarınızı dehşet icinde okudum.Dış kapının mandalı bi eltiye nasıl bu kadar taviz verdiniz de psikolojinizi bozacak kadar sizi etkileyebiliyor.Lutfen silkinin ve kendinize gelin.Herseyden önce siz bir annesiniz .Çocuklarınızı her türlü şeyden korumak zorundasınız. Çocuklarınız resmen psikolojik olarak istismar ediliyor ve siz göz yumuyorsunuz.Aileniz bu durumlara ne diyor ben onu merak ettim .

Böyle pasifler çocuk yapmasın rica ederim.Benim burdan içim acıdı o çocuklara.Bir annenin en değeri varlığı cocuklaridir.Onları da ezdireceksem niye anneyim?Ben komşumun çocuğunu komşuma ezdirmiyorum be!

Dinsizin hakkından imansız gelirmiş diye boşuna dememişler. Eltinizin sizi sindirmesine izin vermeyecektiniz. Ben de de aynı ayarda bir elti var eşim de biraz pasifdi. İsyan bayraklarımı çektim, eşim de kem küm etti ama ne oldu. Evimizdeyiz eşimle görüşmüyoruz onlarla. Beni de ezemeyeceklerini, evime eşime ve bana müdahale edemeyeceğini anladı. Hiç kimseyi başa çıkamam diye alttan alıp beni sömürmesine izin veremem, hele çocuklarımı ezmesine asla.

Son düzenleme:
Back