• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuhaf komşu (bir komşu derdi de benden)

Annemlerin evinin karsi apartmaninda bir daire vardi bu abilerin evindenmis. 8 seene filan o evin bir kere perdesi cami acilmadi. Bak bir kere diyorum. Butun nahalle o eve dikkat ederdi. Sonra ise feto muhabbetine evdekileri tutuklamislar eve yeni biri tasindi bu sene herkes oraya bakiyor aliskanlik. Kadinda rahatsiz olmus sormus kapicilarina. Neden bakiyorlar diye :KK70: aklima o geldi valla :KK70:
Ay vallahi bizim ki hasta desem değil gayet aklı yerinde birine benziyor. Ilk evlendigimde iki üç ay hiç görmedim,çalışıyordu herhalde. şimdi işi bıraki şansıma uyuz oluyorum yaaa:mad:

inssanlar çok tuhaflaştı.önceden komşuluk var dı.şimdi oda yok.benimde karşı dairede bi kadın var. ne zaman karşılaşsak afedersiniz öküz gibi bakıyo.ben selam verirsem güler.okadar selam vermesinden bile bi haber.

bnece sorun direk neden saçma olsun ki bu kadar dikktli rahatsız edecek derecede bakıyorsa vardır bi derdi dirak sorun bakalım ne diycek

inssanlar çok tuhaflaştı.önceden komşuluk var dı.şimdi oda yok.benimde karşı dairede bi kadın var. ne zaman karşılaşsak afedersiniz öküz gibi bakıyo.ben selam verirsem güler.okadar selam vermesinden bile bi haber.
Allahım yarabbim yaaa. Insanlardan korkar olduk. Okadar olay oluyor bunun suçlusu biz değiliz. Insanlar değişti. Eski komsuluklar nede güzeldi. Ben bu devirde o eski komsuluklari kuramam ki. Kimse kimseyi tanımıyor. Biraz yakın davranınca herşeyi kendilerine hak görüyorlar. Iyi niyeti suistimal ediyorlar. Ki benim bu kadınla hiçbir muhabbetim yok olamaz da. Bir insan bu kadar meraklı olamaz ya. Öylece boş boş bakmaktan ne anlıyor bir bilsem.

De ki, ben bakışlarınızdan çok rahatsız oluyorum, öyle bakmazsanız mutlu olurum. Balkonumda rahat oturamıyorum sizin yüzünüzden de.
Yüzüne vur ki anlasın. Böyle kendini yiyorsun anca.

De ki, ben bakışlarınızdan çok rahatsız oluyorum, öyle bakmazsanız mutlu olurum. Balkonumda rahat oturamıyorum sizin yüzünüzden de.
Yüzüne vur ki anlasın. Böyle kendini yiyorsun anca.
Haklısın. Ama ne bileyim, cirkeflesir se bende kendimi kaybederim zaten doluyum. Mahalle karilari gibi kavga etmek istemiyorum.

Her balkona çıktığımda oda balkonda bitiyor. Bence can sıkıntısı falan değil. Arkada kocaman balonları var orada otursun canı sıkılıyorsa. Kadın ön balkonu gözetleme kulesi ilan etti yahu
ben olsam seslenirdim. sürekli denk geliyoruz birşey mi söylemek istiyorsunuz diye el atın. geveler büyük ihtimalle. ama birdaha çekinir diye düşünüyorum.

Kadinin kendi evinde ne yaptiginada karisamayiz degil mi? İster gozetleme kulesi yapar ister baska sey. On balkonda mi arkada mi oturacaginida o bilir. Belki o da size gicik olmustur bir sebepten dolayi ve bilerek yapiyordur. Ya da genel merakli ve yanliz birisidir butun mahallede olan biteni bileyim istiyordur. Uzerinize alinmayin bosverin gitsin. Eger cirkef bir hanimsa bulasip huzurunuzu kacirdiginiza degmez..

Merhaba kizlar
Nerden başlayacağımı da pek bilmiyorum aslında. Iki yillik evliyim ve iki yıldır karşı apartmanda oturan ve beni bakışlarıyla bunaltan bir komşum var. Hiçbir muhabbetimiz yok. Tanışmıyoruz bile. Ilk zamanlar tanışmak istiyor herhalde diye düşünüyordum yada birşey söylemek istiyor zannediyordum. Ama halaaa iki yıldır ne tanışmak için bir adım attı nede konuşmak için. Öyle boş boş bakıyor:deli:. Hal ve hareketlerini sevmediğim için ben konuşmak, komşuluk etmek istemiyorum bu kişiyle. Öyle fazla komşuluk yapmayida sevmem evine gittiğim (arada bir) bir komşum tek var. Çamaşır sererim öyle gelir durur isim bitene kadar abartısız söylüyorum,gözünü bile ayırmadan bakar. Eşimle balkona çıkarız hafta sonu saniyesinde oda balkonda olur. Sesli sesli dikkat çekmeye çalışır gibi konuşur çocuğuyla. Bazen eşim işten gelince arabayı park ederkederken bakmaya çıkıyorum, benden önce balkonda bön bön eşime bakıyor.:işsiz: Ayrıca gözlemledim birtek benim eşime değil herkese bakıyor. Anlam veremiyorum:KK57:. Kocasını fanusa hapsedecek derecede kıskanç bir tip de değilim. Yanlış anlaşılmasın. Ama artık sinirlerim gerilmeye başladı,esine güvenen ve hiçbir hareketini sorgulamayan ben,esine balkonu yasaklamış durumdayim. Sizden isteğim bir akıl verin şu kardeşinize. Napayim ne söyleyeyim bilmiyorum. Cirkef kadının teki yüz göz olmak istemiyorum. Ters ters bakiyorum hala öylece durup bakıyor çok sinirlerim bozulduuu:mad:
Kizlar camlarımi silerim mesela. Oyleeee filim izler gibi bakardı mesela. Artık sabah erkenden siliyorum 7 gibi. Kadının yüzünden kendi evimde hapis hayatı yasiyorum

balkon bitkisi tarzı bi insandır belki, bizimde karşı komşu var emekli sanırım tanışmıyoruz, adam saatlerce balkonda oturup sigara içiyor ya, ne bileyim hiç mi sıkılmaz insan, saatlerce gelene gidene park edene herkese herşeye bakıyor, ama ben rahatsız olmuyorum, eğlencesi bu herhalde diyorum yani bilemedim senin komşun kötü niyetli mi, pek öyle gelmedi bana

Bende evlenip evime geldiğimde yan bloktaki kadın öyle izlerdi. Eşimle arabaya binerdik araba gözden kaybolana kadar bakardı. Ne zaman balkona çıksam gözlerini dikmiş bakıyo olurdu. Hatta dışardan gelip apartmanda çıkarken apartman camından hangi kattaysak ona dahi bakardı. Biz artık eşimle gülerdik camdan bak bizi hala takip ediyo diye. 4-5 ay sonra çocuğuyla haber göndermiş kahve içmeye gelmek için. Buyur ettim.
Kadın attığım her adımı anlattı yok şu gün eve geç gelmişiz, arabayı görememiş sattık sanmış, misafir uğurlarken ayağımda çorap varmış bu havada üşümüşmüyüm. Kadın bildiğin manyak çıktı.
Şimdi karşı dairemde oturuyo her kapıyı açmamda ne tesadüf ki kendisinin çöp atası, ayakkabı düzenleyesi geliyo. İyi günler deyip kapımı kapatıyorum.

Boşluktan insanların hayatını gözetlemeyi iş edinmiş biri. Sonradan öğrendim ki sitenin muhtarı sanıyomuş kendini :KK48:

En iyisi uzak durmak :)

Kadinin kendi evinde ne yaptiginada karisamayiz degil mi? İster gozetleme kulesi yapar ister baska sey. On balkonda mi arkada mi oturacaginida o bilir. Belki o da size gicik olmustur bir sebepten dolayi ve bilerek yapiyordur. Ya da genel merakli ve yanliz birisidir butun mahallede olan biteni bileyim istiyordur. Uzerinize alinmayin bosverin gitsin. Eger cirkef bir hanimsa bulasip huzurunuzu kacirdiginiza degmez..
Tabiki ben ona karışmam. Ama artık sinir oldum perde açmaya korkar oldum kendinizi benim yerime koyun. Onun da beni gozetlemeye hakkı yok

Alla
Bende evlenip evime geldiğimde yan bloktaki kadın öyle izlerdi. Eşimle arabaya binerdik araba gözden kaybolana kadar bakardı. Ne zaman balkona çıksam gözlerini dikmiş bakıyo olurdu. Hatta dışardan gelip apartmanda çıkarken apartman camından hangi kattaysak ona dahi bakardı. Biz artık eşimle gülerdik camdan bak bizi hala takip ediyo diye. 4-5 ay sonra çocuğuyla haber göndermiş kahve içmeye gelmek için. Buyur ettim.
Kadın attığım her adımı anlattı yok şu gün eve geç gelmişiz, arabayı görememiş sattık sanmış, misafir uğurlarken ayağımda çorap varmış bu havada üşümüşmüyüm. Kadın bildiğin manyak çıktı.
Şimdi karşı dairemde oturuyo her kapıyı açmamda ne tesadüf ki kendisinin çöp atası, ayakkabı düzenleyesi geliyo. İyi günler deyip kapımı kapatıyorum.

Boşluktan insanların hayatını gözetlemeyi iş edinmiş biri. Sonradan öğrendim ki sitenin muhtarı sanıyomuş kendini :KK48:

En iyisi uzak durmak :)
Allahim yaa. Ruh hastasiymis aynı bizimki gibi.

Haklısın. Ama ne bileyim, cirkeflesir se bende kendimi kaybederim zaten doluyum. Mahalle karilari gibi kavga etmek istemiyorum.
Canım lafını çak içeri gir. Tabiki tartışmaya dönüştürme.
Mesela ben kimseyi uyarmayı sevmem geçen üst komşum izmarit atmış odamın iç pervazına düşmüş rujlu filan anladım. Hemen çıktım dedim sigara kullanıyormusun tek tük dedi, şu marka mı hayır başka dedi. Ama senden başka atabilecek kimse yok dikkat edersen sevinirim dedim, kbkma bişey olmuş mu dedi olabilirdi dedim indim aşağı. Tartışmadım. Artık dikkat ediyor. Tatlı dille söylersen tartışma çıkmaz.

Kadın manyakk vallahi. Hiç işi yokmuş gibi gece 1 e kadar oyyyle gözetleme kulesinden insanları gözetliyor. En sonunda çok pis patliycam.
kocası nerelerde bu kadının
aslında gidip direk kocasına diyeceksin "bişey soracağım eşinizin bir rahatsızlıı falan mı var öyle tip tip bizim eve bakıyor sürekli" diye de olmaz şimdi gider kocasıyla kavga eder kocası döver falan

en iyisi bigün sorun hayırdır ne bakıyorsun diye
ya da apartmanınızdaki komşulara sorun mutlaka onu bilen biri vardır

balkon bitkisi tarzı bi insandır belki, bizimde karşı komşu var emekli sanırım tanışmıyoruz, adam saatlerce balkonda oturup sigara içiyor ya, ne bileyim hiç mi sıkılmaz insan, saatlerce gelene gidene park edene herkese herşeye bakıyor, ama ben rahatsız olmuyorum, eğlencesi bu herhalde diyorum yani bilemedim senin komşun kötü niyetli mi, pek öyle gelmedi bana
Bu genç bir kadın. Hicmi işi yok. Hicmi sosyal hayatı yok anlamış degilim

Hasta olabilirmi acaba ? Bu tarz insanlarla çok karşılaşırım bende ki babamda ööle, felç geçirdikten sonra bi agrısı kaldı bide böyle tuhaf bakışlar, annemin üst komşusu var o kadıncagızda öyle gözüne diker boş boş bakar ondada aynı durum varmış böyle bi kaç kişiye daha şahit oldum belki öyle bişeydir

Back