Tssb ve anksiyetesi olan sevgili

İş hayatında da ailesiyle de görüşmesi benimle aynı şekilde, çevresindeki en yakın arkadaşları dahi endişeleniyor onun için.
O koskoca bir adam. Birak kendi sorunlarini kendi cozsun. Iliski uzmanlari da der hep sevgilinizin ya da esinizin psikologu olmayin diye. Yaninda olmakla psikologu olmak ayri sey. Senden yardim isterse yardim et ancak yardim talebi gelmezse onu kendi haline birak. Ve bir buyuk ve anne olarak tavsiyem şu evlilik isini bu adami dogru durust taniyana kadar askiya al, dusunme. Kendini de cok kaptirma. Sevgi kirintilari ile avunma. Gercek sevgi oyle degil cunku. Gercek seven adam bu degil. Birgun gercekten sevildiginde su yasadigin seyin anormal oldugunun sen de farkina varacaksin. Insan evlenmeyi dusunurse koru korune evlenmemeli. Iyice bir tani. Mumkunse de problemlu biriyle evlilik yapma, cok cekersin.

O koskoca bir adam. Birak kendi sorunlarini kendi cozsun. Iliski uzmanlari da der hep sevgilinizin ya da esinizin psikologu olmayin diye. Yaninda olmakla psikologu olmak ayri sey. Senden yardim isterse yardim et ancak yardim talebi gelmezse onu kendi haline birak. Ve bir buyuk ve anne olarak tavsiyem şu evlilik isini bu adami dogru durust taniyana kadar askiya al, dusunme. Kendini de cok kaptirma. Sevgi kirintilari ile avunma. Gercek sevgi oyle degil cunku. Gercek seven adam bu degil. Birgun gercekten sevildiginde su yasadigin seyin anormal oldugunun sen de farkina varacaksin. Insan evlenmeyi dusunurse koru korune evlenmemeli. Iyice bir tani. Mumkunse de problemlu biriyle evlilik yapma, cok cekersin.
Karantina sürecinden önce çok çok iyiydi hiç bir sıkıntı yoktu diyebilirim aslında kısa süreli bir sıkıntı yaşamıştı ama barıştıktan sonra gayet iyiydi hiç bir sorun yoktu ta ki karantina dönemi ortalarına kadar yani sürekli adam böyleymiş gibi algılanmış olabilir belki.

Evlilik içinde zaten yakın zaman için düşünmedik hiç bir zaman hala da öyle tam anlamıyla normal olduğuna bir süre inanmam ve görmem lazım

Karantina sürecinden önce çok çok iyiydi hiç bir sıkıntı yoktu diyebilirim aslında kısa süreli bir sıkıntı yaşamıştı ama barıştıktan sonra gayet iyiydi hiç bir sorun yoktu ta ki karantina dönemi ortalarına kadar yani sürekli adam böyleymiş gibi algılanmış olabilir belki.

Evlilik içinde zaten yakın zaman için düşünmedik hiç bir zaman hala da öyle tam anlamıyla normal olduğuna bir süre inanmam ve görmem lazım
Kuzucugum burada bir suru konu var. Evlenmis bosanmis adamlarla ilk evliligini yasayip mutlu olamayanlarla ilgili. O konulari da oku bir ara olur mu? Seni ne gibi zorluklar bekliyor gormen icin.
Umarim hayat sana mutlu olabilecegin, seni mutlu edecek, ruh sagligi da beden sagligi da yerinde, sana dengeli iliski yasatacak, senin denginde biriyle karsilastirir. Simdiden sorunlarla bogusuyorsun. Oysa sevgililik donemi en guzel donemdir. Ilginin sonsuz oldugu, sevgilinin seni goklere cikardigi donemdir. Evlilikler ise boyle degil. Simdiden boyle degilse ileride daha kotu olur be kuzucugum. Su an bile iliskide denge yok. Adam dengesiz. Bir ilgili bir beni yalniz birak diyor. Bu seni ileride cok cok yorar inan bana. Ustune baska baska sorunlar da eklenince kaldiramazsin. Cunku evlilikte imzayi iki kisi atiyor evet, iki kisi evlense de aileler de evleniyor aslinda. O yuzden evlilik bir kurum deniyor. Isin icine aileler de giriyor. Her yonden problemli bu adam. Kendine nasil yazik ettigini bir bilsen.

Ben anlamadim.
Tam olarak neyi duzeltmek istiyorsunuz?
Eskiden getirdigi guvensizlikler, bir daha yasar miyim korkusu var demissiniz de hangimizin hayati gulluk gulistanlik gecti?
Hepimizin iliskilerinde sorunlar, yikildigimiz anlar, aldatilmalar, yuz ustu birakilmalar var ooo acin surdan iki uc konu okuyun, neler var neler var hepimizin travmaları var ama evleniyoruz da yasiyoruz da guluyoruz da.
İnsan soyunun psikolojisi bu kadar dayaniksiz olsaydi dunyada insan soyu kalmazdi cunku.
Gecin bu isleri, insan yasamaya odaklidir, kendini sever, kendine kiyamaz, bu bir icgududur, insan kendini bir sekilde iyi etmeyi bilir.
O size iyi degildir meraklanmayin.
33 yasinda demissiniz kim 33 yasinda siz misiniz?
Bence en fazla 25 o da cok zorlarsam.
Cunku 33 yasinda olup da bu kadar ergenvari bir sekilde kahramani ben olayim, onu sevgimle iyilestireyim diye dusunenini de ilk defa gormus olurum.
Sacmalama kahramanligi bu.
Ucuz ve sig bir sey.
bir an once kendinize kiymet vermeyi ogrenin bir an once.

Çok pardon şimdi tekrar baktım bipolarmış hastalık.
Aynı görüşeyim bende anksiyete hastasıyım suan tavan yaptığı dönemdeyim nişanlıyım ve onun desteğine cok ihtiyacım var anksiyete hastaları insanlardan kaçıp icine kapanmaz genelde hep yardım gözetip kafasındaki soruları cevaplanması icin birilerine ihtiyaç duyar ben de bahsedilen kişinin bipolar olabileceği görüşündeyim bide eski tecrübelerime dayanarak ikizler Burcu olabileceğine

Aynı görüşeyim bende anksiyete hastasıyım suan tavan yaptığı dönemdeyim nişanlıyım ve onun desteğine cok ihtiyacım var anksiyete hastaları insanlardan kaçıp icine kapanmaz genelde hep yardım gözetip kafasındaki soruları cevaplanması icin birilerine ihtiyaç duyar ben de bahsedilen kişinin bipolar olabileceği görüşündeyim bide eski tecrübelerime dayanarak ikizler Burcu olabileceğine
Bu arada inanç durumunuz nedir aynı dine mi mensubuz bilmiyorum ama ben gecen senelerde cok zor dönemden geçtim eski erkek arkadaşımda git gelli biriydi ve ben hep onu bekliyordum sonrasında cok inanarak dua etmeye başladım hergün belirli saatimi kuran okuyarak değerlendirdim bana cok faydası oldu ve cok guzel yol açtı tekrar birini sevip nişanlandım güzel gidiyor cok şükür sana tavsiyem hayırlısına niyetlenerek fetih suresi okuman hakkında hayırlısı olsun

Ancak yapılan çoğu yorumda gördümde sürekli kötüyü görme, olumsuza odaklanma, vazgeçme gibi gibi çabasız kolay hedeflerden bahsedilmiş.
Buna pek katılmıyorum, aksine vazgeçmek daha zordur insan alıştığını kötüyse de pek bırakmak istemez. Birinin terapisti olursanız o görev ömür billah düşmez yakanızdan, insanız travmalar olabilir psikolojimiz bozulabilir ama olması gereken kişinin ben ne yapıyorum bu kuyuda diye kendiliğinden çaba sarfetmesidir, bu görevi çöp gibi başkasına yıkmak değil.

Hayatı niye zindan eder insan kendine hiç anlamam. Dengesizin teki hadi psikolojik hastalığı varsa bile diyelim doktor musun sen niye boşa vakit harcıyorsun. Bana gaddar diyebilirsiniz ama karşımdaki melek olsa durmam. Herkesin başına sonradan da gelebilir diyenler olur onuda olursa düşünür insan zaten adamın çok hayırlı bir tarafı da yok anladığım.

X