How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Trke ve Edebiyat retmeni arkadalar

bölümün Türkçe sanırım ama ne yazık ki ben Türkçe isteyen biri değildim güzelim.. Edebiyat sevdalısı olup puanı Türkceye yeten hayli kişi var bilmem anlatabildim mi? Gocunan sensin madem ki bölümün Edebiyat değil git Türkçedekilere saldır... Evet başta ben de açık öğretimdekilere çok kızdım senın gibi patavatsızca laflar söyledım(kendi kendime ama haddimi aşmadım ) sonra düşündüm ona girenlerin suçu mu bu hayır devletin suçu onlara yüklenmeminin ne alemi vardı ki onlar da kendince haklı sonuçta.. E ee bu hal de sen onları da engel olarak gör bence yakında onlara da basarlar formasyonu ;) al sana bir sorun daha...Valla baktım atanamadım sorun değil canım beni şimdiden Eski Türk hocam gel yetiştireyım seni diyor yani bir tamama bakıyor..

Girdiğim bölüme kaç bin kişi giriyor haklısın ama kac kişisi adam gibi dersleri verebiliyor sınıfını geçebiliyor sizin gibi değil öylee yüzeysel eften püften konularla geçiştirmiyorlar bizi.. Dertleri para olsaydı niyee başarılı öğrencılere de formasyonunu ortalamasına göre versin ki işim yok onla mı uğrasacam der adam gitsin bassın parayı alsın der bunu göz önün de bulundur.. Hıı son olarak da aklıma bir şey geldi cidden uydurmuyorum ılk bu formasyon tartısmaları yayılırken okula dersimize giren bir prof.''Eğitimcilerin öğretmen olma kapasitesi yeterli değil''demişti..İster inanın ister inanmayın ben duyduğumu aktarıyorum..

Bir de atanma konusuna gelince hem aynı kulvarda değiliz diyorsun niye bukadar celalleniyorsun ki hem bilmem farkında mısın bizim sizden atama puanı daha düşük ve daha fazla atama kişisi var.. neyse sen bence bu hırsla şimdiden başla kpss ye çalışmaya önünde çokk Türkçeci var yenmen lazım onları :D bırak Edebiyatcılar kendi alanındakilerle yazıssın..

Buarada o hocamın eğitimciler hakkında söylediği tüm okullar için geçerli mi bilemem yanlış anlaşılmasın bulunduğu okul hakkında da söylemiş olabilir.. Fakat cümle aynen öyleydi..

bölümün Türkçe sanırım ama ne yazık ki ben Türkçe isteyen biri değildim güzelim.. Edebiyat sevdalısı olup puanı Türkceye yeten hayli kişi var bilmem anlatabildim mi? Gocunan sensin madem ki bölümün Edebiyat değil git Türkçedekilere saldır... Evet başta ben de açık öğretimdekilere çok kızdım senın gibi patavatsızca laflar söyledım(kendi kendime ama haddimi aşmadım ) sonra düşündüm ona girenlerin suçu mu bu hayır devletin suçu onlara yüklenmeminin ne alemi vardı ki onlar da kendince haklı sonuçta.. E ee bu hal de sen onları da engel olarak gör bence yakında onlara da basarlar formasyonu ;) al sana bir sorun daha...Valla baktım atanamadım sorun değil canım beni şimdiden Eski Türk hocam gel yetiştireyım seni diyor yani bir tamama bakıyor..

Girdiğim bölüme kaç bin kişi giriyor haklısın ama kac kişisi adam gibi dersleri verebiliyor sınıfını geçebiliyor sizin gibi değil öylee yüzeysel eften püften konularla geçiştirmiyorlar bizi.. Dertleri para olsaydı niyee başarılı öğrencılere de formasyonunu ortalamasına göre versin ki işim yok onla mı uğrasacam der adam gitsin bassın parayı alsın der bunu göz önün de bulundur.. Hıı son olarak da aklıma bir şey geldi cidden uydurmuyorum ılk bu formasyon tartısmaları yayılırken okula dersimize giren bir prof.''Eğitimcilerin öğretmen olma kapasitesi yeterli değil''demişti..İster inanın ister inanmayın ben duyduğumu aktarıyorum..

Bir de atanma konusuna gelince hem aynı kulvarda değiliz diyorsun niye bukadar celalleniyorsun ki hem bilmem farkında mısın bizim sizden atama puanı daha düşük ve daha fazla atama kişisi var.. neyse sen bence bu hırsla şimdiden başla kpss ye çalışmaya önünde çokk Türkçeci var yenmen lazım onları :D bırak Edebiyatcılar kendi alanındakilerle yazıssın..

Bizim bölümü kazanamayıp da "Ben zaten edebiyat istyordum" diyenlerdensin galiba. Açık açık puanının tutmadığını söyleyemeyenlerdensin. Bu da sizi kurtarıyor. Açık öğretimde okuyanlardan bana ne yahu sen düşün. Senin önünü tıkayacak olanlar onlar. Ve ben seni tebrik ediyorum bu kadar iyimser olduğun için. Formasyon almak için millet o kadar para döküyor ki devlet de seviniyor. Daha çok yıla yayıp daha çok para almak için de kaybedecekleri hiçbir şey yok.

Senin fen edebiyattaki hocalarının bizlere sataştığı gibi bizim eğitim hocalarımz da sataşıyor. Dediklerini söylemek bile istemiyorum daha da değeriniz düşmesin diye.

Çok kaliteli eğitim alıyorsunuz ya hani ben bunu hiçbir zaman göremedim. Senin noktalama işaretlerinden anladığım kadarıyla söylüyorum bunu. Türkçeyi bu kadar savruk kullanan bir insan bölümünü nasıl savunabilir?

Sizin bölüme o kadar çok insan giriyor ve evet girenler üniversiteyi bitirip diplomasını alabiliyor. Devlet şöyle der "Harcını yatır da kaç yıl istersen kal". Hem yaz okulları da para kazanılmak için ve öğrencilerin derslerini para karşılığında verebilmesi için güzel bir yöntem. Haa sen 4 yıl içinde bitirirsin o uzatıp bitirir ama sonuçta BİTİRİR.

Şunu da eklemek istiyorum. Ben de edebiyatı isteyen bir bireydim. Puanım doğrultusunda hocalarım şiddetle karşı çıkarak şunları dediler: "Edebiyat bugün atamada çok alır, yarın belli olmaz. Sonuçta lise branşı ve liselerin sayısı ilköğretimlerin sayısından çok çok düşük." Şu an ise evet iyi ki seçmemişim diyorum.

Vah vahh ne kadar üzüldüm senin gibi bir rakibi kaybettim diye =)) onun için mi gün geçtikçe sizin atama sayınız düşüyor Edebiyatın ki artıyor he tabi ben şuan için söyluyorum iler de ne olur ne olmaz o herkesin ekmek rıskıyla alakalı.. Devlet de veya dershane de ...Yoo ben sana dedim mi benim puanım yetti de gitmedim diye hatta ben 2.öğretim okuyorum gayet de memnunum ama inan liseden beri hiç aklım da Türkçe yoktu kötümsemek haddim değil güzel dilimizi ama Edebiyat daha bir çekici geliyor bana..Valla sizde de bizde de isteyen öyle bir atanıyor ki kişinin kendisin de bitiyor.. Açık öğretime neden sataşayım adam gibi yapabilene helal olsun çünkü Edebiyat okumak her yigidin harcı değil... Madem ataman o kadar fazla ne hala çoşkunluğunu yenemedin ki anlamış değiliz okulunu bitirince git başla hemen birine =) Bırak da Edebiyatçılar kendileri düşünsün derdi seni mi aldı.Gerçek veya acı kendimiz düşünelim ALLAH elbet herkesin ekmeğini bir yerden çıkartır.Herkes kendi işiyle uğraşsın

Üslubum da seni bağlamaz ne söylediklerim de. Madem seni ilgilendiren bir durum yok yazma arkadaşım. Bu kadar basit. Bu kadar kapasiteye sahip değilsin anlaşılan. Bende en azından biraz potansiyel varmış, sende o da yok. Düşüncenin söylenmediği bir ülkede yaşadığımu unutmuşum. Bir düşüncemi belirttim, sövmeyen kalmadı. Bu kadar mı kaldıramıyorsunuz karşıt bir görüşü. Bu kadar mı geri bu Türkiye. Öğretmen zihniyeti buysa onun yetiştirdiği öğrencilerin zihniyet nasıl olur? Sen benim üslubumu bırak da düşüncelere saygılı olmayı öğren; çünkü ilk yazdığın iletinde benim zekama, seviyeme o kadar çok şey dedin ki.

Çok yazık, bunları yazabilen biri öğretmen olacak. "Saygı" herkesin ağzında olan ama en çok da ağzına sakız edenlerin uygulamadıkları bir kavram maalesef.

Arkadaşım sen de biraz abartmışsın sanırım.
Tamam edebiyat bölümünün dersleri daha ağır ama öyle bizim bölümdeki derslere de eften püften diyemezsin yani.
O kadar da sınırı aşma istersen. :olmaz:

Özür dilerim ama insanı çığırdan çıkarttı.. Ben eğitimciler derken sadece Türkçeyi kastetmedim arkadaşlarım var Fen Bilgisi öğretmenliğinde kendileri diyor lise konuları gibi okadar basit ki diye ama gel bir de fizik de okuyana soralım nasıl diye..Tabiki Türkçenin de zorlukları vardır ama Edebiyat kadar olmadığını herkes bilir.
Ben aslında bölüm ayrımı yapan bir insan değilim ama baktım lafları kendi çapından büyük dayanamıyor insan abartası geliyor

Vah vahh ne kadar üzüldüm senin gibi bir rakibi kaybettim diye =)) onun için mi gün geçtikçe sizin atama sayınız düşüyor Edebiyatın ki artıyor he tabi ben şuan için söyluyorum iler de ne olur ne olmaz o herkesin ekmek rıskıyla alakalı.. Devlet de veya dershane de ...Yoo ben sana dedim mi benim puanım yetti de gitmedim diye hatta ben 2.öğretim okuyorum gayet de memnunum ama inan liseden beri hiç aklım da Türkçe yoktu kötümsemek haddim değil güzel dilimizi ama Edebiyat daha bir çekici geliyor bana..Valla sizde de bizde de isteyen öyle bir atanıyor ki kişinin kendisin de bitiyor.. Açık öğretime neden sataşayım adam gibi yapabilene helal olsun çünkü Edebiyat okumak her yigidin harcı değil... Madem ataman o kadar fazla ne hala çoşkunluğunu yenemedin ki anlamış değiliz okulunu bitirince git başla hemen birine =) Bırak da Edebiyatçılar kendileri düşünsün derdi seni mi aldı.Gerçek veya acı kendimiz düşünelim ALLAH elbet herkesin ekmeğini bir yerden çıkartır.Herkes kendi işiyle uğraşsın

Üstelik bir de ikinci öğretim. Neyse ben bu dediğinden sonra senle konuşmaya gerek bile duymam. Herkes kendi işine baksın doğru. Eğitimciler eğitim adına çalışsın fen edebiyatçılar bilim adına. İşte bu kadar.

HAHAHAHAYY şimdi de zaman ayrımı mı yapıyorsun =))) ne ilğinç bir tipsin sen yaa.. Sen şimdi kalkar eğitimcilerin de 1. ve 2. öğretim farkı var diye ortaya saçma sapan bir laf atarsın o potansiyeli görüyorum sen de =)) Bence de senden başka okadar uğraşacak işim var ki vaktime yazık.Hadi canım görüşürüz sana iyi sabahın körün de kalkıp dersine gitmeler.

HAHAHAHAYY şimdi de zaman ayrımı mı yapıyorsun =))) ne ilğinç bir tipsin sen yaa.. Sen şimdi kalkar eğitimcilerin de 1. ve 2. öğretim farkı var diye ortaya saçma sapan bir laf atarsın o potansiyeli görüyorum sen de =)) Bence de senden başka okadar uğraşacak işim var ki vaktime yazık.Hadi canım görüşürüz sana iyi sabahın körün de kalkıp dersine gitmeler.

İkinci öğretim de devletin öğrencilerden para koparması için açmış olduğu gereksiz topluluk. Hangi bölümde olursa olsun o da paraya bakar. Puanı düşük öğrencilerin parayla okuduğu bir yer. Neyse söyleyecek çok şey yok artık.

Birinci öğretim okuyanlar, ikinci öğretim okuyanlar, açık öğretim okuyanlar... OOVV ne çok mezuun!!!

Görende 1. ile 2. nin çok büyük puan farkı var sanacak =)) Bence boyundan büyük laflar sarfediyorsun bu sefer de 2. öğretimleri başına toplayacaksın :D Para var huzur var güzelim sen kendi derdine yan.
Unutma ki senin de bolca 2. öğretimin var sadece bizim değil =)) Amma para konusuna taktın hee o zaman özel üniversiteler toptan çökertilsin :D
Bu boş lafları bırak da biraz mantığın doğrultusunda sözler kullan..

Görende 1. ile 2. nin çok büyük puan farkı var sanacak =)) Bence boyundan büyük laflar sarfediyorsun bu sefer de 2. öğretimleri başına toplayacaksın :D Para var huzur var güzelim sen kendi derdine yan.
Unutma ki senin de bolca 2. öğretimin var sadece bizim değil =)) Amma para konusuna taktın hee o zaman özel üniversiteler toptan çökertilsin :D
Bu boş lafları bırak da biraz mantığın doğrultusunda sözler kullan..

Mantıktan bahseden sen misin? Yazdıklarının hangisinde mantık var? At gözlükleriyle ilerleyen topluluktansın sen sadece. Gözlerini aç da bütün bunların devlet tarafından yapılmış oyun olduğunu gör. Siz hala onların peşinden gitmeye devam edin. Yazık şu Türkiye'ye. Yönetenler bilinçsiz, yönetilenler bilinçsiz.
Sen de para olabilir belki ama. Bu ülkede harcını ödeyemediği için okulu bırakmak zorunda olan çokça kişi var. Madem 2. öğretimlerle eşitiz. Neden siz bizim iki katımızdan bile fazla harç ödüyorsunuz? Bunlar hep kurulu düzen. Siz de sesinizi çıkarmadıkça böyle sürüp gidecek. Sen kabullenmişsin ama bunu kabullenemeyen çok kişi var. Benim bölümümün de ikinci öğretimi var evet. Onların ikinci öğretim okumak zorunda olduğunu gören devlet bu yüzden bu kadar para istiyor sizden. İsteyen okur istemeyen okumaz onlara göre. Sonuçta siz bilerek tercih ettiniz.
Evet özel üniversiteler toptan çökertilsin. Özel hastaneler toptan gitsin. Dershaneler defolsun. Neden özel sektöre bağlı kalıyoruz. Çocuğu diploma alsın diye okula gönderiyorlar, bir şeyler öğrensin diye de dershaneye. Bu nasıl zihniyettir? Parası olan her şeyin iyisini alır olmayan kamu sektöründe çürür öyle mi? Hani sosyal devletti bu Türkiye. Nerede eşitlik? Böyle zihniyetler devam ettiği sürece bizden ne köy olur ne de kasaba.

Ben de çok memnun değilim fazla fazla para ödemekten ama mecburiyet.. Napalım yani sırf 1.öğretim okuyalım diye 1 sene daha mı çırpınalım sonuçta aynı parayı dershaneye veya test kitaplarına harcamayacakmıydık??
Dedim yaa herkesin rıskı ayrı yerlerdedir ALLAH doğrunun yanında elbet bir kapı kapattıysa diğerini açar.

Ben de çok memnun değilim fazla fazla para ödemekten ama mecburiyet.. Napalım yani sırf 1.öğretim okuyalım diye 1 sene daha mı çırpınalım sonuçta aynı parayı dershaneye veya test kitaplarına harcamayacakmıydık??
Dedim yaa herkesin rıskı ayrı yerlerdedir ALLAH doğrunun yanında elbet bir kapı kapattıysa diğerini açar.

Her şey gönlünce olsun. Hoşça kal.

Bende son karar olarak bu bölümü seçmeyi düşnen bi adayım :)

Şu kandil günü söyleyeceğim tek cümle ''Rabbim herkese hayırlı rızıklar getirecek uygun birer iş ve o güne varana dek de bolca sabır versin inşallah''

edebiyat öğretmeni arkadaşlar size bir kaç sorum olacak bakar mısınız?
1. örneğin tanzimat edb işleyeceksiniz. ilk önce konuyu anlatıp yazdırırımısınız.
sonra kitaptan metin varsa onu nasıl işersiniz.
öğrenciye şiir tahlil ettirirmisiniz?
kısacası nasıl bir yol izliyorsunuz?
2. dil bilgisi konuları yıllık planda yazmıyor. bunları ne zmn işliyorsunuz?
cevaplayan olursa şimdiden tşk ederim

edebiyat öğretmeni arkadaşlar size bir kaç sorum olacak bakar mısınız?
1. örneğin tanzimat edb işleyeceksiniz. ilk önce konuyu anlatıp yazdırırımısınız.
sonra kitaptan metin varsa onu nasıl işersiniz.
öğrenciye şiir tahlil ettirirmisiniz?
kısacası nasıl bir yol izliyorsunuz?
2. dil bilgisi konuları yıllık planda yazmıyor. bunları ne zmn işliyorsunuz?
cevaplayan olursa şimdiden tşk ederim

cnm dil bilgisi konuları dediğin için dil anlatım planlarını kastediyorsun sanrım.ama dil anlatım planlarında işleyeceğin konular belirtiliyor.eğer konu başlığı olarak yoksa kazandırılacak hedef ve davranışlar içinde belirtiliyor.

cnm dil bilgisi konuları dediğin için dil anlatım planlarını kastediyorsun sanrım.ama dil anlatım planlarında işleyeceğin konular belirtiliyor.eğer konu başlığı olarak yoksa kazandırılacak hedef ve davranışlar içinde belirtiliyor.

teşekkür ederim cvpladığınız için

Back