How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Trke ve Edebiyat retmeni arkadalar

Merhabalar.Ben de sitenizin yeni üyelerindenim.Türkçe öğretmeniyim.Her türlü bilgi alışverişinde bulunmak beni de mutlu eder.

merhabalar ben de yeni üyelerdenim. özel sektör kurbanı edebiyat öğretmeni olarak 5 yıl çalıştım. 2 yıldır oğlumla ilgileniyorum, çalışmıyorum. evde soru hazırlayarak kendimi oyalıyorum. ben de her tür paylaşıma açığım forumda...

benim adım Ayla.bende Türkçe öğretmeniyim yeni atandım.tanışmak isteyen arkadaşlarla bilgi alışverisinde bulunabiliriz.

hayırlı olsun Ayla Hocam kacıncı yılınızda atandınız.. ben de turk dılı ogrencısıyım de

ilk yıl atandım arkadaşlarım.matematik bilgim kuvvetliydi bir Türkçeci olarak.bunun payı yüksek.

benim adım Ayla.bende Türkçe öğretmeniyim yeni atandım.tanışmak isteyen arkadaşlarla bilgi alışverisinde bulunabiliriz.

Hayırlı olsun ne güzel atanabilmişsiniz, bakalım biz ne olacağız?Önüm sanki kapkaranlık ne istediğimi de bilmiyor gibiyim, okulda mı kalsam, Kpss ye mi çalışsam...Çok zor onu da kazanıp atanmak.bilmiyorumkismile

valla sımdıden oturup mat çalısmam gerekecek :( formasyonu da alaamzsam ne yapayım okulda kalırım :D ıng calısmak daha zevklıdır valla

merhaba kızlar ben de edebiyat mezunu bir öğretmenim diyemiyorum çünkü malum kadrolu olmayınca öğretmenden pek sayılmıyorsunuz.2003 mezunuyum 2005de formasyon aldım ama kpss duvarına tosladım.bir kez girdim sonra girmek istemedim çünkü sonuç belliydi.yıllar geçti kafam artık hiçbir bilgiyi kabul etmiyor tekrar ders çalışmak ölüm geliyor.uzun süre ücretli öğretmenlik yaptım şuna evdeyim.dershanelere başvurmayı düşünüyorum ama cesaretim yok çünkü dersane mantığına hep karşıydım ayrıca deneyimimde yok ama evde oturmak artık çekilmez bir hal aldı.benim gibi olan var mı biraz olsun teselli bulabileyim

Türkçe öğretmenliği bölümünden mezun olanlar yetmiormuş gibi bir de başımıza fen-edebiyat mezunları çıktı. Hey Allah'ım yaa!

Türkçe öğretmenliği bölümünden mezun olanlar yetmiormuş gibi bir de başımıza fen-edebiyat mezunları çıktı. Hey Allah'ım yaa!

afedersin anlayamadım fen edebiyat mezunları başımıza çıktı derken.meydan sizindi de onlar sonradan mı çıktı anlayamadım ya da size verilen sonsuz bir hak vardı da elinizden mi alındı nedir bu çekememezlik anlayamıyorum.Artı fen edebiyatta okumuş biri olarak ve eğitim fakültesi mezunu bir yığın arkadaşı olan ben eğitim fakültelerinin bizim gördüğümüz eğitimden daha rahat ve kolay bir eğitim verdiğini çok yakından biliyorum.ayrıca eğer bize gerçekten eğitimimzle ilgili bir seçenek sunulsa eminm olun değerlendirirdik.son olarak 4 yıllık okumamız yetmemiş ve üstüne bir de formasyon çıkarılmıştır.şimdi sorarım kim daha zor durumda ve şikayetçi olmalı acaba.

Fen-edebiyatta iş alanı olmadığını bildiğiniz halde neden gidiyorsnuz o bölümlere? Gitmeyin o zaman kardeşim. Sizi zorlayan mı var? Siz öğretmen olacaksanız biz neden varız? Ben ÖSS'de yüksek puan alarak girdim, siz yata yata kazandınız. Okurken de çekin cezasını. Sonuçta biz öğretmen olarak yetiştiriliyoruz siz bilim adamı. Herkes kendi alanına gitsin. Yeter artık.

Son düzenleme:
Fen-edebiyatta iş alanı olmadığını bildiğiniz halde neden gidiyorsnuz o bölümlere? Gitmeyin o zaman kardeşim. Sizi zorlayan mı var? Siz öğretmen olacaksanız biz neden varız? Ben ÖSS'de yüksek puan alarak girdim, siz yata yata kazandınız. Okurken de çekin cezasını. Sonuçta biz öğretmen olarak yetiştiriliyoruz siz bilim adamı. Herkes kendi alanına gitsin. Yeter artık.

yok canım öyle bir şey fen edebiyat mezunları da öğretmen olma yetisine sahip en az sizin kadar.daha ağır ve ayrıntılı eğitim görerek.benim bölümğmden mezun olana da öğretmen olabilirsin hakkı veriliyorsa elbetteki değerlendiririm.yata yata geçmek ha bu lafı söyleyebiliyorsan senin o çok zorlanarak bitirdiğin eğitim hayatına yazık diyorum başka bişey değil.çünkü önce seviyeli konuşmasını öğrenmelisin.madem çokçalışıp çok puan alıp atandın şimdide kpss için o puanı al sayın türkçeci onu da almana sebep biz değiliz herhalde.madem o kadar zekisin buyur meydan senin.ama iş bulamama sebebini başka yerlerde hele hele fen edebşyatlılarda hiç arama.bu düpedüz savunma mekanizması hatırlarsın eğitim bilimlerinden sanırım

bu arada bir şey daha söyleyeyim siz çok çalışmışsınız biz yatmışız ya buna istinaden söylemek istiyorum.eğitim fakültesi okumak için öle çok çok puana gerek yok hele ki türkçe bölümü için.ben edebiyat istedim ve edebiyat okudum hiç de pişman değilim.hem türkçe mezunu epey alıyorlar neden atanamadınız hayret

Biz eğitim fakülteliler ne kadar anlatsak da siz fen edebiyatlar anlamayacaksınız. Şu an Türk dili ve edebiyatı bölümü mezunları ilköğretimde Türkçe öğretmenliği yapıyorlar. Bu benim hakkımı yemek değildir de nedir? Seviye bölümüne gelince de ilk önce bana verdiğin cevap tarzına bak sonra bunu bana söyle. Artık kime sataşacağını bilemez duruma geldin galiba. ÖSS'de sizi geçip yüksek puan alarak eğitim fakültesine nasıl yerleştiysem elbette KPSS'de de geçerim. Orada sorun yok zaten. Sen dert etme. Hem zatan ne yaparsan yap atama üstünlüğü ilk önce eğitim fakültelilerin.

Eğitim fakültesi için o kadar puana gerek yok mu? 2009 ÖSS'de yerleşen biri olarak söylüyorum. Lütfen taban puanlarına bakın. O zaman farkı göreceksiniz. Neden atanamadığıma gelince Türkçe öğretmenliği 2. sınıf öğrencisiyim.

bu arada bir şey daha söyleyeyim siz çok çalışmışsınız biz yatmışız ya buna istinaden söylemek istiyorum.eğitim fakültesi okumak için öle çok çok puana gerek yok hele ki türkçe bölümü için.ben edebiyat istedim ve edebiyat okudum hiç de pişman değilim.hem türkçe mezunu epey alıyorlar neden atanamadınız hayret

Fen -Edebiyat Fakültesi'nde noktalama işaretlerini öğretmiyorlar mı acaba ? :3:
Neyse siz tartışmaya devam edin,dikkatimi çektiği için vurgulamak istedim.aklinialirimsmile

Biz eğitim fakülteliler ne kadar anlatsak da siz fen edebiyatlar anlamayacaksınız. Şu an Türk dili ve edebiyatı bölümü mezunları ilköğretimde Türkçe öğretmenliği yapıyorlar. Bu benim hakkımı yemek değildir de nedir? Seviye bölümüne gelince de ilk önce bana verdiğin cevap tarzına bak sonra bunu bana söyle. Artık kime sataşacağını bilemez duruma geldin galiba. ÖSS'de sizi geçip yüksek puan alarak eğitim fakültesine nasıl yerleştiysem elbette KPSS'de de geçerim. Orada sorun yok zaten. Sen dert etme. Hem zatan ne yaparsan yap atama üstünlüğü ilk önce eğitim fakültelilerin.

bakın öncelikle şunu belirteyim alınmış olan formasyon ile eğitim fakülteleri ve fen edebiyat atama yapılırken aynı kategoridedir bu bir,madem kpssden yüksek puan alma yetisine sahipsiniz bu hazımsızlık niçin bu iki,fen edebiyat mezunları türkçeçi olamıyor bu da üç.2003 mezunuyum bu konuda fazlasıyla bilgiye sahibim.hatta türkçe mezunu arkadaşım edebiyatçı olarak atandı liseye bu da tam aksi bir örnektir.kimse kimsenin ekmeğine mani olmak için uğraşmaz.herkes bir emek harcamıştır ve verilen hakları kullanır.ne bu bölümü ne bu hakları ortaya çıkaran bizler değiliz.o yüzden daha dikkatli ve mantıklı konuşalım

Eski fen edebiyat mezunları şu an hala Türkçe öğretmeni olarak çalışıyorlar ve ben buna karşıyım. Son 3 yıl içinde Türkçeye verilen kontenjanlar azaldı. Bu önceden benim alanıma geçmiş edebiyatçıların suçudur. Elbette bu düzenin böyle olması bizim suçumuz mu? Hayır. Biz bu düzene mahkum olmuş insanlarız. Çalışma alanları yetersiz. Atamalar yetersiz. Ve durum şu an böyle olduğu halde üniversitelerde kontenjanlar hala artıyor. Gelecek göremiyorum özellikle eğitim alanında.

bu ne saçma ve tuhaf bir mantık
çocukluğuna veriyorum -başka açıklaması yok çünkü-
ben gazi eğitim mezunuyum türkçe öğretmeniyim
şimdiye kadar böyle bir mantıkla ne düşündüm -burda mantıktan bahsetmek ne kadar doğru bilemiyorum gerçi- ne de fen-edebiyatçılar niye öğretmen oluyor diye isyan ettim
bence önce düşüncelerini yeniden gözden geçir.
gerçekten fen-edebiyat bölümlerinde dersler daha ağır oluyor ve alınan formasyonun da bize verilen eğitim derslerinden çok farklı olduğunu düşünmüyorum.
sanırım sen yanlış tarafa kızıyorsun.
illa kızacak birileri ya da kurumlar arıyorsan bu böyle bir fakülte olduğu halde iş imkanı sunamayanlara olmalı.
o kadar yıl okuyup atanamayan insanların sıkıntılarını paylaşmak yerine bencilce bir şekilde senin iş alanını kısıtladıklarını düşünüp aşağılamak nasıl bir psikoloji anlamadım.
ayrıca öğretmen olabilmek için sadece gerekli okulu bitirmek yetmiyor.
başka bazı vasıflar da gerekli.

Back