How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Trke ve Edebiyat retmeni arkadalar

neden kimse buraya bakmıyorr
nerde edb öğretmenlerii
malum yeni kitaplar basılmış
edb yardımcı kitaplar çıktı mı??

cicikız34Milli Eğitim'de görevlendirildim bir haftalığına. o yüzden okula uğrayamadım. yeni kitaplardan memnun değildi arkadaşlar. göremediğim için bir şey diyemem haftaya bol bol yorum yaparım. etkinliklerle ilgili soruna da hayır tüm etkinlikleri yaptırman mümkün değil diye cevap veriyorum. :)) zaten müfredat tanıtım kitaplarında da uygun etkinliklerin yapılması gerektiği yazar.

haziran atamalarıyla ilgili bir sorum olacak benim.Sınıf Öğretmenliği taban puanı 75.22 iken,Türkçe öğretmenliğinin taban puanı 84.07

Ben Türkçe öğretmenlerinin sınıf öğretmenlerinden daha kolay atandığını biliyordum.Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bir açıklama yapabilir mi? Hangi branş atamalarda daha avantajlı?

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba!
türk dili ve edebiyatı bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. istanbulda bir özel ünivesitede okuorum. acaba stajyer öğrenci olarak dershanelerde çalışma şansım var mı? kendimi geliştirmek amaçlı. bu konuda bir bilginiz var mı?

merhaba arkadaşlar.Ben de Türkçe öğretmeni adayıyım.2.sınıftayım.Türkçe dersindeki herhangi bir konuyla ilgili materyal hazırlayacağım.birkaç fikrim var ama yaratıcı bir şeyler bulurum diye araştırıyorum.Konumu büyük ünlü uyumu seçtim.6.sınıfa yönelik anlatım yapacağım.neler yapabilirim?neler kullanabilirim??

Türkçe Eğitimi Bölümü yüksek lisansa başlama ve devam etme ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim...

Son düzenleme:
yerleştirme sonuçları açıklansın Allah ın izniyle bende türkçe öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi olarak aranıza katılıcağım İnşallah :)

Son düzenleme:
ben türkçe öğretmenliği 3 sınıf öğrencisiyim ve inş. bu yıl bitiriyorum okulumu.(tabi hocalarım daha fazla engel koymazlarsa önüme) hayata erken atılma adına erken bitirmeye karar verdim fakat anlıyorum ki doğru bir karar değilmiş çok ama çok yoruldum... umarım bu emeklerımın karşılığını alır atanırım ...inş. emeklerımız boşa gitmez. bizim branşın önünün açıldığı söylenıyor. sistemde bunu zorunlu kılıyor ama bilindiği üzere alakasız mesleklerden mezunlar öğretmenliğe alınmakta ... çok endişeliyim çokkkk

ben türkçe öğretmenliği 3 sınıf öğrencisiyim ve inş. bu yıl bitiriyorum okulumu.(tabi hocalarım daha fazla engel koymazlarsa önüme) hayata erken atılma adına erken bitirmeye karar verdim fakat anlıyorum ki doğru bir karar değilmiş çok ama çok yoruldum... umarım bu emeklerımın karşılığını alır atanırım ...inş. emeklerımız boşa gitmez. bizim branşın önünün açıldığı söylenıyor. sistemde bunu zorunlu kılıyor ama bilindiği üzere alakasız mesleklerden mezunlar öğretmenliğe alınmakta ... çok endişeliyim çokkkk

Mrthaba umarım bitirirsinz yaşınız kaçtır?

Konuyu acip kayiplara karismis gibi olmusum biraz.
Bakiyorum bir suru arkadas gelmis hosgelmissiniz. :17::13:

Ben de Edebiyat öğretmeniyim, burası çok faydalı olabilir aslında hepimize.
Tecrübeli öğretmenler bize yol gösterse ne güzel olur:52:
Ben şubatta atandım ve okuldaki tek edebiyat öğretmeniydim. Çok yoruldum, zihnen ve bedenen.
Tecrübe de olmayınca bazen ne yapacağımı şaşırdım.
Burda ders işleme yöntemlerimizi paylaşsak, dersi hareketlendirecek çalışmalarımızı paylaşsak çok iyi olur aslında:26:

merhabalar...ben yurtdisinda yasiyorum uzun bir ara verdikten sonra lise son sinifi okuyorum en son türkce dersini yaklasik 9 yil önce görmüstüm :1: yazim kurallarini vs... daha dogruyu hicbirsey bilmiyorum :D
Türkce dersinde sunum yaptik arkadaslarla...iyi gecti... yalniz ögretmen hazirladigimiz sunumlari yazili olarak istiyor, e mail´le göndermem lazim. Siz önce yanlislarimi düzeltseniz olurmu ? yaziyi buraya ekliyorum

Osmanlinin Yönetim Sekli

Osmanli´da yönetim üc bölümden olusurdu. Devlet teskilati, merkez ve tasra bölümleri. Bu teskilatlarin basi Padisahti. Ülkenin her yaninda padisahin sözü gecerliydi.

Devlet teskilati: idari, askeri ve siyasi yapilanma
merkez: devletin yönetim merkezi (saraylar)
tasra: fethedilen yerlere hukuku temsilen bir Kadi´nin (yargic ve savci) ve idareyi temsilen bir bey´in (subasi) tayin edilmesi

Osmanli yönetiminde görevliler

Önemli devlet islerinin görüsüldügü odalara "Divan-i Hümáyún" denirdi. Divanda baskanlik görevini padisahlar yapardi. Daha sonra ise bu görev padisahtan sonra gelen en yetkili kisi olan "sadrazam" denilen kisilere birakildi.

Pasa kimdir, kime denir?

Osmanli´da yüksek sivil memurlara ve albaydan üstün rütbede bulunan askerlere verilen ünvandir.
Ayrica padisahin kiziyla evlenen kisilerede "Damat" daha sonar ismi ve isminin sonunda "Pasa" denirdi. "Damat Ibrahim Pasa" gibi.

Osmanli´da hukuk, adalet ve yargi sistemi

1. Fikih kitaplarinda yer alan hükümlere ser´i hukuk denirdi.
2. Devlet baskaninin fermanlari ile olusan hükümlere de örfi hukuk denmistir.
Her iki hukuk birdende Osmanli hukukunu olusturmaktadir.

Back