Trizomi 18

Okuyan var mı bilmiyorum ama iç dökmek istedim. Daha teste bile gitmemişken (cvs işlemi), babam “sonuç engelli çıkarsa bebeği aldır” diye akıl veriyor. Annem de onu destekler nitelikte konuşuyor. onlara bu yaştan sonra (62 yaşındalar) bu acıyı yaşatmamalıymışım, dayanamazlarmış bebeğimi öyle görmeye, bebeğin çekeceği acılara göz göre göre nasıl katlanırmışız ve bebeğe bu acıyı çektirmeye hakkımız yokmuş. büyük bir oran doğumdan 1 hafta sonra vefat ediyor ya, o bebeği doğumdan sonra bile bile nasıl ölüme terk edecekmişiz acılar içinde… ben çalışan bir kadınmışım, bebek 1-2 yıl hastanede kalırsa nasıl gidip gelecekmişim, telefon her çaldığında ölüm haberi mi diye yüreğim hoplayacakmış, diğer çocuğum da bana muhtaçmış, onu da düşünmeliymişim...

Onlara uzun uzun anlattım ama burada sırf konum dini yöne gitmesin diye tek bir yorum yazacağım, “bu bebeği Allah verdi, Allah alır. Demek ki o böyle nasip etmiş, Benim onun canına kıymaya hakkım yok” dedim. Bu benim inancım. Yorum yapan olursa lütfen dini boyuta girmeden yazın.

Her neyse, tüm düşünceleriM bu bebeğin yaşama hakkı olduğu yönünde. Önümde bir sürü örnek var ‘engelli dediler sapasağlam doğdu’ diye. Böyle bir ihtimal varken nasıl aldırmamı düşünürler bilmiyorum.

böyle karnımdayken aldırmak başka, doğurup ona dokunup ölmesini beklemek başkaymış. Onun vicdan azabı daha büyük olmayacak mıymış?.. Belki haklılar bilmiyorum, şu an hiç ama hiç sağlıklı düşünemiyorum. İstediğim tek şey bebeğim bana tutunsun, dünyaya gelsin. Gerisi takdiri İlahi.

Allah yardımcın olsun cnm aynı şeyi yaşadım çok iyi anlıyorum seni, ultrason bulguları kötüydü benim kızımın test yaptırmama zaman olmadan suyu bitti gitti.. Allah hakkında en güzelini versin inşallah

Amin inşallah Ben de dua ediyorum hep Allahım seçim yaptırmak zorunda kalmayayım diye

Amin inşallah Ben de dua ediyorum hep Allahım seçim yaptırmak zorunda kalmayayım diye
Ne diyeyim cnm her türlü zor burda bi arkadaşim direndi kiyamadi yavrusuna, bi ay yoğun bakımda kaldı sonra gitti cennete ben 18.haftada kaybettim.. Dur bakalım mucizeler var neden olmasın, belki Peritanolog güzel şeyler söyler

Bu durumda karar vermek cok zor olduğunu biliyorum. Rabbim inşallah sağlıklı sıhhatli afiyetle bir bebek sana nasip etsin ve daim etsin inşallah.
Kimse sagligina güvenmesin. Rabbim bir saniyede herseyi degistirebilir.
Yeğenim 6 yaşına kadar sağlıklı bir kızdı. Sonra hastalığı ortaya çıktı.
Teslimiyet cok önemli. Nasil karar verirsen ver senin için en iyi karar olacaktir.
Rabbim korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail eylesin inşallah.

Doktor engelli dedi sağlam doğdu denilen vakaların hepsi ikili üçlü testlerde riskli denmesiyle olur. Bu testlerin güvenilirliği az biliyorsunuz. Nipt yaptırmışsınız o zaten %99,02 gibi bir doğruluk oranı var, koryon villus örneklemesi %99,5 amniyosentezde ise %100dür. Zaten yasal olarak, ikili testte engelli dendiği için gebeliğe son verilmek istenirse amniyosentezle doğrulamadan sonlandırma kararı verilemiyor.

Merhaba 45xo diye bahsettiğiniz bebek normal bir şekilde kendisi mi düştü siz aldırdınız mı tam anlayamadım

Ben yasal süreç sonunda ne denirse densin, bana gebeliği sonlandırma hakkı tanınsa da aldırmak istemiyorum Ama etrafımda bilen kişiler tarafından büyük bir baskı altında gibiyim. İşin dini ve vicdani boyutu ömür boyu yakamı bırakmayacak ama dedikleri gibi o bebeğe bu acıları yaşatma hakkım var mı onu da bilmiyorum. Testin yanılma payı hiç yoK değil ya, sadece dua ediyorum yanılmış olsun diye. Yoksa zaten testte %99’dan fazla olduğu yazıyor güvenirlik oranı

Rabbim Hakkınızda en hayırlısını nasip etsin inşallah perinatoloji kontrolunuz güzel geçer sağlıkla kucağınıza almak nasip olur

Size diyeceğim tek şey bu konuda tek söz sahibinin siz olduğunuzdur. Bunu siz yaşacaksınız. Ya Başkasının mantığı ile hareket edip ömür boyu pişman yaşarsanız? Ben size aldırmayın demiyorum. Sadece Bu konuda kimse size karışamaz aldırmak da doğurmak da sizin kararınız ömür boyu kimsenin size bir yük yükleme hakkı yok. Bir süre bu konuyu kimseyle paylaşmayıp kendi iç sesinizi dinleyin

Teşekkür ederim Aldırdıktan sonra ömür boyu yanacağım, biliyorum kendimi. doğumdan sonra nasıl olacağım konusundaysa hiçbir fikrim yok. İnşallah hayırlısı olur

Teşekkür ederim Aldırdıktan sonra ömür boyu yanacağım, biliyorum kendimi. doğumdan sonra nasıl olacağım konusundaysa hiçbir fikrim yok. İnşallah hayırlısı olur
Hayırlısı olsun sizin için hem daha sonucunuz da gelmemiş

Hayırlısı olsun sizin için hem daha sonucunuz da gelmemiş
Daha teste bile gitmedim Yarın gidicem kısmetse ama Nipt testinin güvenirlilik oranı çok yüksek. cvs‘den de farklı bir sonuç geleceğine pek inancım yok

Canım benim sana kocaman sarılmak isterdim
Allah korkularından emin kılsın, sağlıklı bir şekilde kucağına alıp güle güle büyütürsün inşAllah yavrunu

Daha teste bile gitmedim Yarın gidicem kısmetse ama Nipt testinin güvenirlilik oranı çok yüksek. cvs‘den de farklı bir sonuç geleceğine pek inancım yok
Hiç öyle deme bol bol dua et. İyi düşün iyi olsun. Bir hastalık geçirdim, gelen sonuca doktorum şaşırmıştı “bu sonucu beklemiyordum” demişti, hastalığım gitmişti

Amin inşallah, teşekkür ederim
Canım benim sana kocaman sarılmak isterdim
Allah korkularından emin kılsın, sağlıklı bir şekilde kucağına alıp güle güle büyütürsün inşAllah yavrunu
Amin, amin inşallah
Hiç öyle deme bol bol dua et. İyi düşün iyi olsun. Bir hastalık geçirdim, gelen sonuca doktorum şaşırmıştı “bu sonucu beklemiyordum” demişti, hastalığım gitmişti

Merhaba iyi akşamlar son durumun nedir bilmiyorum ama benim bebeğimin kafasında ve vücudunda ödem gördü perinatolog %90 ihtimalle trizomi 18 diyorlar. Çvş işlemi yaptırdım geçen hafta sonuç hala çıkmadı. İşlem acı veren bir işlem değil ama sonraki 2 gün karnımda hassasiyet vardı benim hareket ederken başka sıkıntı yaşamadım. Kanama veya şu gelmesi olabilir dendi ama hiçbir şekilde yaşamadım. Tereddüt etmeden yaptırabilirsin önemli olan işlem esnasında sakın kalabilmek.
Kendim ebeyim ve bir devlet hastanesinde çalışıyorum bugüne kadar Allah verdi Allah alsın alacaksa canını 1 gün bile yaşasa o benim bebeğim her türlü ilgilenirim diye düşünüyordum ama bugün cvsden sonra ilk defa işe gittim ve Rabbim karşıma çıkardı diye düşünüyorum gözlerimin önünde bir anne yatalak oğlu için ağladı. Verdiği ağrı kesiciler artık ağrısını dindirmiyor daha fazlasını da veremiyorum acı çekiyor elimden birşey gelmiyor diye. Ben çok kararsız bir haldeyim inşallah sana da bana da Rabbim en hayırlı yolu gösterir bi an önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…