Amin teşekkür ederimKonu hakkında bilgim yok Allah korktuğunuza uğratmasın güzel haberler alırsınız umarım.
Ona dayanıyorum zatenDoğum işlemini düşünme lütfen şimdi bi şekilde geçiyor o, ama dikkat et kendine bak oğlun için ayakta durmak zorundasın..
Ultrasonda karın çevresinde ödem var dedi doktor. Normal ultrasonda şimdilik bir eksiklik gözükmüyor. kalbi filan normal atıyor. organ eksikliği var mı onu da bilmiyorum. perinatologda öğreneceğiz artık.Ense kalınlığı dışında bi bulgu var mı
inşallahEnse kalinligi ikili testte yuksek cikti haliyle riskli gruba girdik fetal dna yapildi.sonuc temiz geldi. Ama her ihtimale karsi ense kalinligi yuksek diye fetal.ekoda cekildi cokmsukur bebegimi saglikli sekilde kucagima aldim insallah.sizlerde saglikli hayirli sekilde kucaginiza alırsınız hersey rabbimin takdiri
Peritanolog anlar zaten, hakkında en iyisi neyse o olsun inşallah..Ona dayanıyorum zaten
Ultrasonda karın çevresinde ödem var dedi doktor. Normal ultrasonda şimdilik bir eksiklik gözükmüyor. kalbi filan normal atıyor. organ eksikliği var mı onu da bilmiyorum. perinatologda öğreneceğiz artık.
inşallahTeşekkür ederim
Allahım mucizelerin en büyüğünü yaşatsın size inşallah. Sapasağlam alın kucağınıza dualarım sizinle ve bebeğinizle
Amin teşekkür ederim ikinize dePeritanolog anlar zaten, hakkında en iyisi neyse o olsun inşallah..
Amniyosentez icin henuz cok kucuk kese. O nedenle cvs olacak. Amniyosentez en erken 16. haftada yapilabilir.Salı günü perinatolog randevusunu ayarladık, doktorum görüştü de kendisiyle. salı günü direkt işlem için gideceğim. Cvs mi amniyosentez mi yapılacak bilmiyorum ama onun sonucuna göre gebelik durumu belli olacak
Teşekkür ederimAmniyosentez icin henuz cok kucuk kese. O nedenle cvs olacak. Amniyosentez en erken 16. haftada yapilabilir.
Islem sizin icin farketmeyecek. Ikisinde de cok buyuk bir igne ile karindan giris yapiyorlar, bebegin pozisyonuna gore. Aci yok bence. Ben gozlerimi kapatip, derin derin nefes almistim. Cok cabuk gerekli hucreleri alip cikmislardi karnimdan zaten. O esnada kizim pozisyon dahi degistirmemisti.
Siz isterseniz uyuturlar belki. Ama ben hamile iken ilac alma riskini goze almam acikcasi. Gobekten igne okur gibi dusunun. Meditasyon yapiyor musunuz? O an biraz meditasyon deneyebilirsiniz. Gercekten tedirgin olacak bir sey yok. Germeyin kendinizi. Gectiginiz yoldan yurudum. Ne kadar kotu gunler oldugunu biliyorum. Bana yuruyus yapmak iyi gelmisti.Teşekkür ederimAz biraz uyutsalar keşke.
hayır meditasyon yapmıyorum. Aslında çok daha kötüsü olan ganglion impar blokajını olmuştum. onda da gayet kalın ve uzun bir iğneyle kuyruk sokumundaki kemiklerin arasından giriyorlar Ve herhangi bir sedasyon yok. dehşet acı veren bir işlemdi. Sadece hafif sakinleştirici vermişlerdi ama bayıltma filan yok. Antidepresan niyetine verdiler diyeyim, öyle anlatayım. şimdi onun gibi ağrılı olacak diye çok korkuyorum. İnşallah o kadar acımaz.Siz isterseniz uyuturlar belki. Ama ben hamile iken ilac alma riskini goze almam acikcasi. Gobekten igne okur gibi dusunun. Meditasyon yapiyor musunuz? O an biraz meditasyon deneyebilirsiniz. Gercekten tedirgin olacak bir sey yok. Germeyin kendinizi. Gectiginiz yoldan yurudum. Ne kadar kotu gunler oldugunu biliyorum. Bana yuruyus yapmak iyi gelmisti.
İnşallah canım, aminCanım inşallah herşey yolundadır
Kızlar merhaba beni belki hatırlayanlarınız olur başlangıçta aranızdaydım listede varım ama benim hamilelik serüvenim çok berbat geçti buraları okumama rağmen yazamadım bu süreçte 12.haftada down sendromu riskimiz yüksek çıktı 15haftada bebeğimize kistik higroma tanısı koyuldu ense kalınlığı çok artmıştı bütün vücudu ödem topladı akciğerlerinde su vardı kalbi sağa kayıyordu ve iskelet sistemi dahi bozuktu.Hayatla bağdaşmıyor alınması gerekiyor denildi size de söylemiştim bunu aranızda dua edenlerimiz oldu Allah razı olsun20haftayı görmeyecek doğsa da yaşamayacak dedi doktorlar.Farklı illerde en iyi doktorları gezdik olumlu pek bir şey duyamadık.Her günüm ağlayarak geçti.Çok zorlu yollardan geçtik ama biz o bebekten vazgeçmedik o da her şeye inat bana tutundu.2aralıkta 36+1 haftalıkken doğdu güzel kızımız. Biraz erken doğduğu için sadece solunum sıkıntısıyla 1hafta küvezde kaldıktan sonra sapasağlam evimize geldi çok şükür Buradan dua edenlerinize çok teşekkür ediyorum bazılarınızla özelden de devamlı konuştuk Allah razı olsun soran merak eden herkesten. Son olarak mucizelere inanın diyorum Allah isterse taşa bile çiçek açtırır.Bugünümüze sonsuz şükürler olsun
Teşekkür ederimBenim ultrason bulgularıyla yaşamla bağdaşmayacağı netleşti kalp gelişiminde,vücut ödemleri gibi sıkıntılar vardı kistik higroma dendi 14 haftalıkken normal doğumla sonlandırıldı sonra bebekten alınan örnekle down sendromu olduğunuda öğrendik hastalığı ortaya cıkaranda anomaliymiş zaten. 10. Haftayı geçince normal doğumla sonlandırma yapılıyor buna kafa yormayın umarım sonuçlarınız güzel gelir, aşağıda alıntıladığım arkadaşımızla ikinci hamileliğimde aynı topikteydik oda amniyosentez falan yaptırmıştı ama sağlıkla doğdu bebeği trizomi 18 değil onun ama oda olumsuz süreçlerden geçti. Siz eğerki sonuç ne çıkarsa cıksın ben sonuna kadar gitmek istiyorum diyorsanız söylemesi kolay ama kendinizi yıpratmamaya çalışın.
Birde testi kaçıncı haftada yaptırdınız hangi laboratuvar çin,türkiye bu alanda henüz yeni amerikada yapılanlar güvenilirliği yüksek birde alınan kandaki anne kanındaki bebek dna sı yüzdesi önemli %4ten aşağı olmamalı diye hatırlıyorum inşallah sağlıklı güzel sonuçlar gelir
Amin, teşekkür ederim canımın içiAllah yardımcın olsun canım benim
İnşallah diğer sonuçlar güzel gelir ödemler gerileyebiliyor organ gelişimi güzelse sonuçta güzel gelirse inşallah ödemlerde giderTeşekkür ederimBebek dnası %10, 10+1’de yaptırdım. şu an 11’in içindeyim. Henüz detaylı ultrasona girmedim ama doktorlar göbek etrafında ödem olduğunu, ense kalınlığının 4.9 mm olduğunu söylediler. Nipt testi genox laboratuvarında yapıldı. Benim kuzenim tüp bebek doktoru, onun tavsiyesi ile genoxta Yaptırdık.
İnşallah, çok aminİnşallah diğer sonuçlar güzel gelir ödemler gerileyebiliyor organ gelişimi güzelse sonuçta güzel gelirse inşallah ödemlerde gider