- 12 Aralık 2019
- 17.471
- 54.120
Sana da çok geçmiş olsun Ben de dün avmde yaşı oldukça büyük ve engelli bir çocuk gördüm (Muhtemelen 20’Li yaşlarında belki de 30) annesi ısrarla otur diyordu ama o hiçbir şeyden anlamıyordu. Hemen yan masadaydı. O an aklıma bir doktorun “bu çocuklar (trizomi 18) eğitilemez hiçbir şekilde” dediği aklıma geldi. Eşime açıkça geri zekalı oluyorlar demiş. Hani geneli 1 hafta, bazıları 1-2 yıl yaşıyor diyorlar ya, Allah ömür verir de uzun yaşarsa çok büyük sabır ve şefkat gerekiyor Bakmak için.Merhaba iyi akşamlar son durumun nedir bilmiyorum ama benim bebeğimin kafasında ve vücudunda ödem gördü perinatolog %90 ihtimalle trizomi 18 diyorlar. Çvş işlemi yaptırdım geçen hafta sonuç hala çıkmadı. İşlem acı veren bir işlem değil ama sonraki 2 gün karnımda hassasiyet vardı benim hareket ederken başka sıkıntı yaşamadım. Kanama veya şu gelmesi olabilir dendi ama hiçbir şekilde yaşamadım. Tereddüt etmeden yaptırabilirsin önemli olan işlem esnasında sakın kalabilmek.
Kendim ebeyim ve bir devlet hastanesinde çalışıyorum bugüne kadar Allah verdi Allah alsın alacaksa canını 1 gün bile yaşasa o benim bebeğim her türlü ilgilenirim diye düşünüyordum ama bugün cvsden sonra ilk defa işe gittim ve Rabbim karşıma çıkardı diye düşünüyorum gözlerimin önünde bir anne yatalak oğlu için ağladı. Verdiği ağrı kesiciler artık ağrısını dindirmiyor daha fazlasını da veremiyorum acı çekiyor elimden birşey gelmiyor diye. Ben çok kararsız bir haldeyim inşallah sana da bana da Rabbim en hayırlı yolu gösterir bi an önce
çok üzgünüm, içim sanki 1000 yaşında. Kendiliğinden düşse diyeceğim ki ahirette şefaatçi olacak bana ama aldırmak resmen cinayet. Bu sefer hesap sormayacak mı sen bana nasıl kıydın, benim yaşama hakkımı nasıl elimden aldın diye?
allah hakkımızda hayırlısını nasip eylesin. İnşallah bir seçim yapmak zorunda kalmayız. Bir mucize olsun ve cvs sonuçlarımız tertemiz çıksın
senin bulguların nelerdi? testler mi yüksek çıktı yoksa ultrason bulguları mı?