- 12 Aralık 2019
- 17.471
- 54.120
Okuyan var mı bilmiyorum ama iç dökmek istedim. Daha teste bile gitmemişken (cvs işlemi), babam “sonuç engelli çıkarsa bebeği aldır” diye akıl veriyor. Annem de onu destekler nitelikte konuşuyor. onlara bu yaştan sonra (62 yaşındalar) bu acıyı yaşatmamalıymışım, dayanamazlarmış bebeğimi öyle görmeye, bebeğin çekeceği acılara göz göre göre nasıl katlanırmışız ve bebeğe bu acıyı çektirmeye hakkımız yokmuş. büyük bir oran doğumdan 1 hafta sonra vefat ediyor ya, o bebeği doğumdan sonra bile bile nasıl ölüme terk edecekmişiz acılar içinde… ben çalışan bir kadınmışım, bebek 1-2 yıl hastanede kalırsa nasıl gidip gelecekmişim, telefon her çaldığında ölüm haberi mi diye yüreğim hoplayacakmış, diğer çocuğum da bana muhtaçmış, onu da düşünmeliymişim...
Onlara uzun uzun anlattım ama burada sırf konum dini yöne gitmesin diye tek bir yorum yazacağım, “bu bebeği Allah verdi, Allah alır. Demek ki o böyle nasip etmiş, Benim onun canına kıymaya hakkım yok” dedim. Bu benim inancım. Yorum yapan olursa lütfen dini boyuta girmeden yazın.
Her neyse, tüm düşünceleriM bu bebeğin yaşama hakkı olduğu yönünde. Önümde bir sürü örnek var ‘engelli dediler sapasağlam doğdu’ diye. Böyle bir ihtimal varken nasıl aldırmamı düşünürler bilmiyorum.
böyle karnımdayken aldırmak başka, doğurup ona dokunup ölmesini beklemek başkaymış. Onun vicdan azabı daha büyük olmayacak mıymış?.. Belki haklılar bilmiyorum, şu an hiç ama hiç sağlıklı düşünemiyorum. İstediğim tek şey bebeğim bana tutunsun, dünyaya gelsin. Gerisi takdiri İlahi.
Onlara uzun uzun anlattım ama burada sırf konum dini yöne gitmesin diye tek bir yorum yazacağım, “bu bebeği Allah verdi, Allah alır. Demek ki o böyle nasip etmiş, Benim onun canına kıymaya hakkım yok” dedim. Bu benim inancım. Yorum yapan olursa lütfen dini boyuta girmeden yazın.
Her neyse, tüm düşünceleriM bu bebeğin yaşama hakkı olduğu yönünde. Önümde bir sürü örnek var ‘engelli dediler sapasağlam doğdu’ diye. Böyle bir ihtimal varken nasıl aldırmamı düşünürler bilmiyorum.
böyle karnımdayken aldırmak başka, doğurup ona dokunup ölmesini beklemek başkaymış. Onun vicdan azabı daha büyük olmayacak mıymış?.. Belki haklılar bilmiyorum, şu an hiç ama hiç sağlıklı düşünemiyorum. İstediğim tek şey bebeğim bana tutunsun, dünyaya gelsin. Gerisi takdiri İlahi.