Trizomi 18

Baştan sona kadar okudum. İnşallah bebeğinizin kokusunu içinize çekersiniz doya doya sizin için dua ediyorum şuan herşey yolundadır inşallah
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun yeni bebişinizde hayırlı olsun inşallah sağ sağlim kucağına alırsın. Dualarınızı eksik etmeyin bebiş tekmeler atmaya devam ediyor. Ama benim ağrım sancım çok oluyor böbreğimde büyüme varmış dualarınızı eksik etmeyin

Kac haftalık oldunuz cnm? Naısl bi tedavi uygulanacak böbreğin icin geçmiş olsun cnm

Korkma canım Allahın izniyle hiçbirşey olmaz inşallah.. Sağ salim al kucağına inşallah biz şuan 33 haftalık olduk çok şükür kızım çok iyi korkularını o kadar iyi anlıyorum ki.. Ben de hala endişeleniyorum sanırım kucağımıza almadan bitmeyecek bu endişe.. Ama bunun adı annelikmiş.. İlk haftalarda bende çok strese girdim kötü kötü rüyalar gördüm sürekli ağladım.. Yaşadığımız şey normal değildi çünkü.. Ama şimdi rahatla tekrarlama olasılığı herkeste ne kadarsa bizde de o kadar inan bana.. Bana doktorum öyle demişti.. Tamamen şanssızlık demişti..

Kac haftalık oldunuz cnm? Naısl bi tedavi uygulanacak böbreğin icin geçmiş olsun cnm
Çok teşekkür ederim canım 32+2 olduk. Sağ böbrek 21 ml olmuş. Daha fazla büyürse katater takacaklarmış fitil falan yazdı. Antibiyotik kullanıyorum bakalım ne olacak bekliyorum bende

Çok teşekkür ederim canım 32+2 olduk. Sağ böbrek 21 ml olmuş. Daha fazla büyürse katater takacaklarmış fitil falan yazdı. Antibiyotik kullanıyorum bakalım ne olacak bekliyorum bende
Neden peki böyle bişey olmuş cnm

İnşallah ya benim içinde dua eder misin? İnşallah sende çok sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın. Evet tamamen şanssızlık olduğunu rastlantısal olduğunu her kadında ne kadar ihtimal varsa bundan sonra aynı olacağını söyledi ama işte kolay şeyler yaşamadığımız için korkuyor insan. Henüz doktora gitmedim zaten çok yeni.

Allah sizin için en hayırlısını verir inşallah tabiki edeceğim etmez miyim hiç. İnşallah sizin içinde her şey çok güzel olur

Tabi ki dua ederim.. Rabbim tez zamanda sağlık haberini almayı nasip etsin sana. Sağlıkla al kucağına inşallah ikili tarama zamanına kadar ben nasıl yaşadım bilmiyorum.. Ama boşuna o kadar zindan etmişim hayatı kendime.. Diğer gebeliğinde ikili test yaptırmış mıydın??

Canım 32+2 haftalık olmuşsunuz maaşallah.. Bebeğin gelişimi haftası ile uyumlu gidiyor dimi şuan?

Çok geçmiş olsun bu arada Allah acil şifalar versin.

Canım 32+2 haftalık olmuşsunuz maaşallah.. Bebeğin gelişimi haftası ile uyumlu gidiyor dimi şuan?

Çok geçmiş olsun bu arada Allah acil şifalar versin.
Sağol canım kafası 10 gün kadar geriden geliyor. Ama hareketleri falan iyi gayet. Hareketlerin iyi olması seni yanıltmasın diyor doktorlar şuan karnımda suyun içinde olduğu için rahat hareket etmesi normalmiş. Bilmiyorum vallahi rabbim hakkımda hayırlısını versin inşşalh

Evet ikili testte anlaşılmıştı 12. Haftada

Amin canım.. Ama sadece kafasında olması gerçekten çok iyi.. Normalde araştırdın mı bilmiyorum ama çok ağır oluyor anomalileri o yüzden bak Rabbim yine de sana kötüsünü göstermiyor.. Bebeğin ve senin için en hayırlı olan ne ise o olur inşallah.. Allah kolaylıklar versin sana..

Böbreğinin problemide doğumdan sonra gececek mi peki ne dediler bununla ilgili??

Hiçbirşey demedi o konu hakkında kuzum. Aslında bana bebeğin başka anamoli si varmı onuda söylemediler. Yani şöyle anlatayım kendi doktorum kist ve böbreklerde tuhaflık bulup araştırma hastanesine gönderdi. Oradaki prof baktıktan sonra amniyosentez sonucuna göre konuşalım dedi. Neyse sonuç için gittiğimde o prof konferansa gitmiş yoktu. Test sonucunu başka bir doktor yorumladı. Ultrasona falan vermedi yani. Burdaki doktorumda pek birşey söylemiyor durum bu yani. Bende birşey bilmiyorum yani

Çok enteresan değil mi şuan bu anlattıklarınız?? Takibinizi yapan doktor size nasıl bilgi vermiyor?? Hatırladınız mı bilmiyorum benimde bebeğim trizomi 18di. Benim doktorum her gitmemde heryerini kontrol edip yeni bir sorun var mı yok mu kontrol edip bana gösteriyordu.. Hatta benimki küçüktü bana demişti ki ilerleyen zamanlarda anomaliler görünecek.. Siz en son kaç haftalıkken gittiniz muayeneye..???

Bir de en son sezeryan olur demişti doktorunuz.. Şuan yine sezeryan mı olur diyor?

Evet sezeryan diyor. Ya keşke sizi doktor muayenesine giderken yanımda götürebilsem o zaman neden olduğunu anlarsınız adam bakıyor isteksiz bir şekilde ilacın var değilmi diyor. Ben soruyorum resmen ağzından cımbızla laf alıyorum. Düşününki seni görünce başım ağrıyor diyen bir insan. Devlette randevu bulmak çok zor. Bi tane özel var ordada iki kadın doğumcu var biri diğerinden beter. Ben kötünün iyisine gidiyorum yani. Sancım var diye kaç defa gittim Bi tahlil bile yapmadı. En son sağlık ocağında çıktı enfeksiyon olduğu sonuçları götürdüm verdim eline. Çünkü inanmıyordu sancım olduğuna ondan sonra evet haklıymışsın dedi. Daha birsürü şey sayabilirim. Zor zamanlarımı dahada zorlaştıryorlat resmen

Yaaa nasıl insanlar var böyle yaa.. Devlet bile olsa maaşını alıyorlar sanki bedavadan size hizmet veriyorlar gibi keyif bağışlıyor şeklinde muamele yapıyorlar.. Allah heryerde iyi insanlarla karşılaştırsın.. Ben takibimi özelde yapıyorum ama akşamları rahatsız olduğumda devlete de gittiğim olmuştu.. Bazı doktorlar bakmak istemiyor dediğiniz gibi konuşmuyor ama ben çok zorluyorum mesela.. Sürekli soruyorum orası nasıl burası nasıl falan diye.. Bi kere siz sancı ile gittiğiniz zaman sizi nst cihazına bağlamaları gerekiyor nasıl bir ilgisizlik..

Ama sizi de anlıyorum zor zamanlar geçiriyorsunuz insanın bazen kafası tamamen duruyor zaten moral olarak bozuk oluyoruz destek ararken böyle muamele yapınca ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz işte.. Olsun ama moralinizi bozmayın Allahın izniyle geçeçek bu zamanlar.. Ama özelde de bunu yapıyorlarsa artık yuh diyorum.. Eşiniz biraz sesini çıkarsın bazı durumlarda.. Sonuçta bu hizmeti devlet olsun özel olsun size vermek zorundalar.. İsteksiz bakmak nedir yaa..

Doğum konusunda özeldeki ve devletteki aynı şeyi mi söyledi size?? Yani ikiside sezeryan mı dedi?. Sebebi neymiş sordunuz mu?? Bebeğin pozisyonu ise bunu demek için erken.. Bana da eğer doğuma kadar gidersen normal olabilir ama büyük ihtimalle sezeryan olursun demişti doktorum.. Normal de olabilir aslında ama tabi ki onlar nasıl uygun görürse.. Yine de bebeğinizin ağır anomalisi olmadığına sevindim inanın o daha da yıpratıcı olacaktı.. Başımıza ne gelirse gelsin şükredeceğiz.. Vardır bunda da bir hayır..

Aynen canım inan paramla rezil oluyorum derler ya aynen öyle işte. Ntseye bağlamayı bırakın ben diyorumki sağlık ocağında kontrollerimi yapan ebe bebek aşağı inmiş erken doğum olabilir diyor diyorum. E sen gidip ebeye sancım var dersen oda öyle der tabi diyor. Sağ böbrek 21 ml olmuş öncesinde üroloji doktoruna gitmiştim yani bu kadar ilerlememişken söyledim takip altında olmam gerek dedim en son tahliller kötü gelince lütfetti baktı. Sezeryan olmasını bebeğin pozisyonuna göre söylüyor ama bebek şuan döndü zaten ama bilmiyorum artık son dakika ne der.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…