Teşekkür ederim. Aynen yaşamla bağdaşmayan bir hastalıkmış ya hamileliği tamamlayamazsın yada doğduktan sonra en fazla 1 yıl yaşar oda hastanede kalır dedi.Cok gecmis olsun. Cok detay bilmiyorum bu rahatsizlikla ilgili. Dr.lar dogsada yasamaz mi dedi kisaca. Umarim her sey gonlunce olur.
Ben varım..Merhaba kızlar umarım konuyu doğru yere açmışımdır. 24+2 haftalık hamileyim ve ilk gebeliğim en başından beri özelde muayene oldum. Ama ilk gebeliğim olduğu için çok acemiyim doktoruma bana bebek gayet iyi deyip deyip gönderdi yaş riski vs olmadığından ikili üçlü test yapmadı yada söylemeyi unuttu bilmiyorum. Herneyse ben başka bir doktora gitmeye karar verdim ve o doktor bebeğimin beyninde iki tane kist olduğunu midesinin kalbinin ve böbreklerin in kötü durumda olduğunu söyledi ve perinatoloğa yönlendirdi. Perinatoloğ amniyosentez yaptı ve sonuca göre trizomi 18. Hemen alalım dedi ben kabul etmedim çünkü kıyamadım yavruma. Ama o günden beri ne yemek yiyebiliyorum ne gülebiliyorum hiçbirşey yapamıyorum sadece idamını bekleyen mahkumlar gibi bekliyorum. Sadece bir kere koklamak istiyorum onu bir defa görmek bunun için hayatımı vermeye hazırım. Eşimin ailesinin hiçbirşey den haberi yok Bi duysalar bu acımın içinde sırf merak gidermek için sormadıklarını bırakmazlar. Çok kötüyüm kızlar aranızda başına böyle birşey gelen varmı. Daha sonra sağlıklı çocukları olan uzun yazdıysam kusura bakmayın
Doğdumu peki?Ben varım..benimde bebeğim trizomi 18di.. Allah sana dayanma gücü versin canım.. Bende bebeğime kıyamamıştım bende gebeliğime son vermemiştim..çok çok zor bile bile devam etmek gerçekten çok zor.. Keşke bir mucize olsa..
Doğdumu peki
Perinatoloğ gözümün içine bakarak dediki sezeryan hakkını yaşamayacak bebek için kullanmak ne kadar doğru. Bende umarım birgün bunun ne kadar doğru olduğuna karar vermek zorunda kalmazsınız dedim çıktım.Ben varım..benimde bebeğim trizomi 18di.. Allah sana dayanma gücü versin canım.. Bende bebeğime kıyamamıştım bende gebeliğime son vermemiştim..çok çok zor bile bile devam etmek gerçekten çok zor.. Keşke bir mucize olsa..
O kadar aynı şeyi yaşamışız ki.. Aynısını bana da dedi doktor.. Yaşamayacak bir bebek için sezeryan olacaksın kesi atılacak sana boşu boşuna dedi.. Hatta kendinize gelin mantıklı düşünün dediler bana down sendromu olsa bu ısrarını anlardık ama bu yaşamayacak dedilerPerinatoloğ gözümün içine bakarak dediki sezeryan hakkını yaşamayacak bebek için kullanmak ne kadar doğru. Bende umarım birgün bunun ne kadar doğru olduğuna karar vermek zorunda kalmazsınız dedim çıktım.
Ben 12. haftada öğrendim trizomi 18 olduğunu.. Anne kanından yapılan fetal dna ile öğrendim.. Gebeliğe son vermeyeceğim için de amniyosentez yaptırmadım.. 18. Haftasında beni terk etti.. Aniden suyum geldi.. Normal doğumla doğurdum..Doğdumu peki?
Rabbim kimseye vermesin ciğerim yanıyor hergün birşey oldumu diye uyanıyorum. Peki siz nasıl atlattınız ilk bebeğinizmiydi sonradan çocuklarınız oldumu?O kadar aynı şeyi yaşamışız ki.. Aynısını bana da dedi doktor.. Yaşamayacak bir bebek için sezeryan olacaksın kesi atılacak sana boşu boşuna dedi.. Hatta kendinize gelin mantıklı düşünün dediler bana down sendromu olsa bu ısrarını anlardık ama bu yaşamayacak dedilerAma kıyamadım nasıl kıyardım eli kolu oynuyor kalbi pıt pıt atıyor.. Sırf hasta diye onu öldürmem dedim.. Perinatologlar gerçekten sinir bozucu.. Sizi en iyi ben anlarım..
Benim hiç çocuğum yoktu.. İlk hamileliğim düşük oldu.. İkincisinde trizomi 18 yaşadım.. Ciğeriniz yanar bilmez miyim ben her gece ağladım sürekli dua ettim ki bir mucize olsun sağlıkla alayım kucağıma diye.. Ruh gibi yaşadım.. Sonunu bile bile yaşamak ne kadar zor bilirim..Rabbim kimseye vermesin ciğerim yanıyor hergün birşey oldumu diye uyanıyorum. Peki siz nasıl atlattınız ilk bebeğinizmiydi sonradan çocuklarınız oldumu?
Rabbim sabrınızın mükafatını inşallah bu bebeğinize vermiş size ne mutlu. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bian önce.Benim hiç çocuğum yoktu.. İlk hamileliğim düşük oldu.. İkincisinde trizomi 18 yaşadım.. Ciğeriniz yanar bilmez miyim ben her gece ağladım sürekli dua ettim ki bir mucize olsun sağlıkla alayım kucağıma diye.. Ruh gibi yaşadım.. Sonunu bile bile yaşamak ne kadar zor bilirim..
Bebeğimi kaybettikten sonra da sürekli ağladım ruh gibi oldum insanlıktan çıktım bomboştum yani.. Kimseyle konuşmak da istemedim.. Geçmiş olsun diye arayanların telefonunu açamadım ağlama krizlerine giriyordum.. Belki sarılıp teselli bulacağım bir evladım olsaydı daha kolay olabilirdi bilemiyorum.. Ama aradan 40 gün geçti ben adet olmadım.. Adet söktürücü kullanacaktım doktorumu aradım.. Gel bi beta bakalım yine de dedi.. Hiç ihtimal vermiyorduk ama mucize gibiydi doktor bana 5 haftalık hamilesin dedi... Şimdi 26 haftalık olduk çok şükür bir sorunumuz çıkmadı.. Ama tabi ki tedirginlik o korku asla içimden gitmiyor..
Amiinn.. İnanır mısınız mucize gibi birşey.. Ben bebeğimi kaybedeli 5.5 ay falan oldu şuan 6.5 aylığı geçiyorum hamileyim.. Takibimi yapan doktorum da benim yanımdaydı.. Doğru kararı verdin dedi.. Allah sana hediyesini gönderdi dedi.. İlk öğrendiğimde o kadar ağladım ki yine aynısı olacak diye.. Ama çok şükür şuanlık bir sorun çıkmadı.. Rabbim sana da mucizelerini göstersin.. Yine de umudunuzu kaybetmeyin.. Allah o kadar büyük ki.. Ben hep bu da bir imtihandı belki de hayatına son vermediğim için bebeğimi bana bağışlar diye bir ümitle bekledim.. Ama Rabbim daha iyisini bilir dedim tamamen ona sığındım.. Elden birşey gelmiyor.. Sizde çok dua edin.. İnşallah size de bunun mükafatını verecektir rabbim..Rabbim sabrınızın mükafatını inşallah bu bebeğinize vermiş size ne mutlu. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bian önce.
Güzel dilekleriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim bana umut oldunuz. Bi daha gitmeyi bende istemiyorum ama eşimle ben doğumdan sonra genetik test yaptırmayı düşünüyoruz. Oda perişan oldu koskoca adam eridi resmen. Ben teselli olayım diye üzülme gerekirse tüp bebek yaptırırız diyor ama. Bende şunu biliyorumki eğer başıma birkaç kere böyle birşey gelsin ailesi hemen aklına girmeye çalışır bana karşı. Onları çok iyi tanıyorum artıkAmiinn.. İnanır mısınız mucize gibi birşey.. Ben bebeğimi kaybedeli 5.5 ay falan oldu şuan 6.5 aylığı geçiyorum hamileyim.. Takibimi yapan doktorum da benim yanımdaydı.. Doğru kararı verdin dedi.. Allah sana hediyesini gönderdi dedi.. İlk öğrendiğimde o kadar ağladım ki yine aynısı olacak diye.. Ama çok şükür şuanlık bir sorun çıkmadı.. Rabbim sana da mucizelerini göstersin.. Yine de umudunuzu kaybetmeyin.. Allah o kadar büyük ki.. Ben hep bu da bir imtihandı belki de hayatına son vermediğim için bebeğimi bana bağışlar diye bir ümitle bekledim.. Ama Rabbim daha iyisini bilir dedim tamamen ona sığındım.. Elden birşey gelmiyor.. Sizde çok dua edin.. İnşallah size de bunun mükafatını verecektir rabbim..
Dahada perinatoloğa falan gitmeyin onlar insanı çok düşürüyor.. Zavallı gibi davranıyorlar.. Tabi ki tercih meselesi gebeliğine son veren insanlar da var ama ben istemiyorum diye baskı yapmaları da çok yanlıştı..
Hiç söylemedi gerçekten. Bide gittiğim yer çok ünlü bir hastane ona güvenerek gittim zaten. Evet yinede aldırmazdım. Ha anne olmadan önce bana bu soruyu sorsaydınız aldırırım canım sonuçta onun acı çekmesini istemem derdim dürüst olmak gerekirse. Ama onu gördükten tekmelerin hissettikten sonra yapamadım çok zor çokİlk doktorunuz nasıl ikili test yapmaz, unutmasının imkanı yok. Yalnız ilk haftalar belirlenmiş olsaydı bile yine de aldırmazdınız doğru mu?
Ne desem bilemedim, incinmenizi istemem acaba bu kararı bir psikologa giderek mi verseniz?
Perinatologlar riskli gebelik uzmanlarıdır. Size eğrisini doğrusunu anlatmak zorundalar. Siz bebeğinizi her şeye rağmen doğurmak isteyebilirsiniz ama bunu yapmak istemeyen insanlar da var. Ya da yine de doğurmak isteyen ancak karnındayken doğumda her şeye hazırlıklı olmak adına yine de test yapanlar var. Yani var da var. Perinatolog size seçenekleri sunmuş ki sezeryan bildiğiniz üzere belli sayıda oluyor. Dolayısıyla bunu size söylemek zorunda. Bir doktorun illa aldır diye baskı yapacağını düşünmüyorum. Size olsa olsa fkrini söylemiştir. Siz bundan sonra hiç bir test Yapmak istemeyebilirsiniz ama başka insanları oraya gitmeyin, baskıcılar Vs şeklinde etkilemeniz çok yanlış.Amiinn.. İnanır mısınız mucize gibi birşey.. Ben bebeğimi kaybedeli 5.5 ay falan oldu şuan 6.5 aylığı geçiyorum hamileyim.. Takibimi yapan doktorum da benim yanımdaydı.. Doğru kararı verdin dedi.. Allah sana hediyesini gönderdi dedi.. İlk öğrendiğimde o kadar ağladım ki yine aynısı olacak diye.. Ama çok şükür şuanlık bir sorun çıkmadı.. Rabbim sana da mucizelerini göstersin.. Yine de umudunuzu kaybetmeyin.. Allah o kadar büyük ki.. Ben hep bu da bir imtihandı belki de hayatına son vermediğim için bebeğimi bana bağışlar diye bir ümitle bekledim.. Ama Rabbim daha iyisini bilir dedim tamamen ona sığındım.. Elden birşey gelmiyor.. Sizde çok dua edin.. İnşallah size de bunun mükafatını verecektir rabbim..
Dahada perinatoloğa falan gitmeyin onlar insanı çok düşürüyor.. Zavallı gibi davranıyorlar.. Tabi ki tercih meselesi gebeliğine son veren insanlar da var ama ben istemiyorum diye baskı yapmaları da çok yanlıştı..
Ben 27 yaşında herşeyin farkında olan bir insanım.. Üstelik iletişim konusunda anlama anlatma konusunda da yetenekli bir insanım ve bir öğretmenim..perinatoğun ne iş yaptığını uzmanlık alanlarını bildiğim için de perinatoğa gitmeyi tercih ettim.. Bahsettiğiniz bilgilendirmeyi en iyi onların yapacağını biliyordum yani.. Hangi konuda bilgi vermeleri gerektiğini de hangi konularda bana müdahale etmemeleri gerektiği konusunda da fikrim var elbette.. Bana kurulan cümlelerin ne anlama geldiği analizini de yapabilecek kabiliyette bir insanım..Perinatologlar riskli gebelik uzmanlarıdır. Size eğrisini doğrusunu anlatmak zorundalar. Siz bebeğinizi her şeye rağmen doğurmak isteyebilirsiniz ama bunu yapmak istemeyen insanlar da var. Ya da yine de doğurmak isteyen ancak karnındayken doğumda her şeye hazırlıklı olmak adına yine de test yapanlar var. Yani var da var. Perinatolog size seçenekleri sunmuş ki sezeryan bildiğiniz üzere belli sayıda oluyor. Dolayısıyla bunu size söylemek zorunda. Bir doktorun illa aldır diye baskı yapacağını düşünmüyorum. Size olsa olsa fkrini söylemiştir. Siz bundan sonra hiç bir test Yapmak istemeyebilirsiniz ama başka insanları oraya gitmeyin, baskıcılar Vs şeklinde etkilemeniz çok yanlış.
Kendinizle ilgili bu kadar bilgi, birikim, kabiliyet bilgisi vermenize gerek yoktu..Siz gittiğiniz perinatologların size baskı yaptığını, yargı dağıttığını söylüyorsanız, doğrudur. Her doktor etik değerlere ya da hasta psikolojine yeterli düzeyde vâkıf değil. Yani mesajda yalan iması yoktu. Ancak o dönem kadınlar hormonların etkisiyle çok fazla duygusal oluyor ki bizzat tecrübe ettim. Hassas dönemde söylenen olumsuz durumların anne adayını çok daha fazla yıprattığı kanaatindeydim. Konu çok hassas olduğu için de konu sahibine psikolojik destek eşliğinde bu yüzden karar almasını tavsiye ettim.Ben 27 yaşında herşeyin farkında olan bir insanım.. Üstelik iletişim konusunda anlama anlatma konusunda da yetenekli bir insanım ve bir öğretmenim..perinatoğun ne iş yaptığını uzmanlık alanlarını bildiğim için de perinatoğa gitmeyi tercih ettim.. Bahsettiğiniz bilgilendirmeyi en iyi onların yapacağını biliyordum yani.. Hangi konuda bilgi vermeleri gerektiğini de hangi konularda bana müdahale etmemeleri gerektiği konusunda da fikrim var elbette.. Bana kurulan cümlelerin ne anlama geldiği analizini de yapabilecek kabiliyette bir insanım..
Ayrıca ben kimseyi yönlendirmiyorum arkadaş zaten durumun farkında.. Tekrar perinatoğa gitmesinin onu sadece düşüreceği kanısına vardığım için bende fikrimi belirttim hepsi bu.. Perinatog ve doktorlar sadece bizleri bilgilendirmekle yükümlüler..Ne kadar acı birşey ki ben bana yapılan muameleyi anlattığım halde ki söylenen herşeyi demediğim halde.. Siz yalan konuştuğumu ima ediyorsunuz.. O halde tekrar söyleyeyim evet bana baskı yapan, cahil imalarında bulunan bir değil tam 3 tane perinatogla karşılaştım..
Bilime inancım ve gerekliliği konusundaki fikrim üzerine burada konuşmama gerek duymuyorum.. Yine hamileyim ve yine perinatoloğa gittim.. Çünkü işin ehli insanların görmesini istedim.. Ama bu onların benim kararlarımı sorgulama yargılama halkını onlara verdiğim anlamına gelmiyor.. Yine bir sıkıntı olduğunu öğrenseydim ikinci bir kez yine gitmezdim perinatoloğa.. Umarım anlatabildim..
Ayrıca burada perinatoloğa gitmesi gerekli durumlarda perinatopa gidilmemesini falan da söylemedim.. Konu sahibi arkadaş gitmiş öğrenmiş durumu hakkında bilgi sahibi olmuş tekrar gitmesinin bir anlamı olmadığını belirttim çünkü bilirsiniz perinatologlar anne karnında bebeğe müdahale edemiyor.. Tamamen bu arkadaşa karşı söyledim ve de hala aynı fikirdeyim..
Rabbim meleğinizle cennette buluşmayı Nasib etsin inşallah. Çok yanıyor hemde içim parça parça oluyor bir yandan yavrumu kaybedeceğimi biliyorum diğer yandan acaba birdaha yaşayacakmıyım korkusu var. Her sabah uyandığımda çok şükür bugünde benimlesin diyorum kızıma.Benim melek kızımda da kromozom bozukluğu vardi doktorum ultrason bulguları dan söylemişti bende aldirmicaktim asla ama 15 haftada gelişimi durmuştu suyu bitmişti melek yavrumun kaybettikcok canin yanıyo suan biliyorum sabır versin rabbim sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?