Merhaba, inşallah tüm anneler bebeğini sağlıcakla kucağına alır. Ben 20+4 gebeyim. 11. haftamda normal ultrasonda ensesi kalın diye doktorum (Özel hastanedeydi) beni Zeynep Kamil hastanesine yönlendirdi. Zeynep Kamil hastanesindeki doktor da 2 li test yaptır dedi ve Fetal DNA yapan bir laboratuvarın broşürünü verdi. 2 li testimde ense kalınlığı 6.4, burun kemiği de kısa çıktı trizomi 21 dedi doktor. Sıvı alalım sonlandırın dedi. Başka bir özel doktora gittim Fetal DNA yaptır dedi. Onu da yaptırdım %96,56 trizomi 21 çıktı. Haydarpaşa numune hastanesinde rastgele bir doktora gittim beni Zeynep Kamil perinatoloji bölümüne sevk etti. 7 doktordan oluşan bir heyet baktı. Fetal DNA yanılmaz, zaten bu ense kalınlığına bu teste hiç gerek yoktu çocuk kesin down dediler. CVS alındı fetüsten. Sonucu yine trizomi 21. Ancak raporu hala çıkmadı. Parçayı 04.09.2024 tarihinde almışlardı.
Heyet ense kalınlığının 6.7 ye çıktığını, ensede kitleler olduğunu, kalbinde parlaklık, beyaz nokta olduğunu, sol ayağının ters olduğunu, böbreklerin sorunlu olduğunu ve zaten karnımda öleceğini hiç şans olmadığını belirttiler.
18+3 te arkadaşımın tavsiyesi ile çok iyi bir perinatolağa gittim. Özel bir muayenesi var. Bütün sonuçları raporları inceledi ve pek iç açıcı görünmüyor dedi. Detaylı olarak baktı. Raporlarda yazan hiçbir şeyin doğru olmadığını söyledi. Ense kalınlığı, burun kemiği, kalbi, çenesi, böbrekleri, sol ayağı her şey olması gerektiği gibi, fiziken hiçbir şey görünmüyor dedi. Fetüsten parça aldıkları için fetüste belki bu bulgular vardır ancak nadir de olsa bebekler bundan etkilenmiyor belki böyle bir şey olabilir dedi. Rabbime sığındık ve inanıyoruz ki bebeğimiz ruhen, kalben, manen, zihnen, bedenen sağlıcakla gelecek. Bizleri de duanıza eklemeyi unutmayın.