• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Trizomi 18

Evet çok zor gerçekten çok zor. Ama kendimehep başkalarının acılarını hatırlatıp sabır ve şükür etmeye çalışıyorum. Bekarken annemlerin evinde karşı komşumuzun oğlu Bi kızı kaçırdı nasıl olsa barışırlar diye kızda umutla bekliyordu. Neyse aradan iki yıl falan geçti kız Bi gün Bi duyduki annesi babası ve kardeşleri aynı terfik kazasında ölmüş. Bütün ailesi gitti hemde küs gitti. Ya öyle bir acıyla sınansaydın diyorum hep.
Ne güzel bi yüreğin var her haline sukrediyosun.. İnanki yanlış kelimeler seçip seni inciticem diye cok korkuyorum ins bi mucize olur bebeğin saglikla doğar 😑

En son 10 kasımda gitmiştik. Genişleme devam ediyor demişti böbrekte ki. Sonra benim böbreğimde şiddetli bir ağrı vardı ben ürolajiye gittim sağ böbreği genişleme yapmış. Bi dahada gidemedim.
Suan ultrasonda nasil bulgular var kötüye mi gidiyo stabil mi

En son 10 kasımda gitmiştik. Genişleme devam ediyor demişti böbrekte ki. Sonra benim böbreğimde şiddetli bir ağrı vardı ben ürolajiye gittim sağ böbreği genişleme yapmış. Bi dahada gidemedim.
Rabbim ya Şafi ismiyle sifa versin ins..

2 aralık da üçlü tarama testi için kan verdim . 1 hafta sonra sonuçlarımı öğrenmek için doktora gittik trizomi 18 de risk var dedi 1:128 olduğunu söyledi. Ilk hamileliğim olduğu için çok endişeliyim ilk defa karşılaşıyorum böyle bi durumla. Başka bi hastaneye gittim amniyosentez yaparak kesin sonucu öğrenebileceğini söyledi doktor ancak bunun da riskleri varmış. Trizomi 18 olsa bile aldırmayı düşünmediğim için detaylı ultrason gününü bekliyoruz. Beklemek daha zor oluyormuş böyle bi durumdayken. Şuana kadar ultrasonda da anormal hiçbir durum olmamıştı. Umarım bebeğim sağlıklıdır 18.haftadayız ve bekliyoruz... Böyle bi durumla karşılaşanlardan bilgi almak istiyorum

Cnm naislsin bebeğin nasil var mi bi gelişme

2 aralık da üçlü tarama testi için kan verdim . 1 hafta sonra sonuçlarımı öğrenmek için doktora gittik trizomi 18 de risk var dedi 1:128 olduğunu söyledi. Ilk hamileliğim olduğu için çok endişeliyim ilk defa karşılaşıyorum böyle bi durumla. Başka bi hastaneye gittim amniyosentez yaparak kesin sonucu öğrenebileceğini söyledi doktor ancak bunun da riskleri varmış. Trizomi 18 olsa bile aldırmayı düşünmediğim için detaylı ultrason gününü bekliyoruz. Beklemek daha zor oluyormuş böyle bi durumdayken. Şuana kadar ultrasonda da anormal hiçbir durum olmamıştı. Umarım bebeğim sağlıklıdır 18.haftadayız ve bekliyoruz... Böyle bi durumla karşılaşanlardan bilgi almak istiyorum
Canımm inşallah bebişin de birşey yoktur. Hemen korkma öncelikle bebeğinde senin sıkıntını hissediyor biliyorum elinde değil ama. İyi düşünmeye çalış. Trizomi den süphe edilmesi için ultrasonda ek bir bulgu lazım. Benim bebeğimin beyninde kist vardı. Ondan şüphelenip amniyosentez dedi doktorum. Bide kistin yanında böbreklerde de sorun vardı yani birden fazla bulgu vardı. O yüzden panik yapma tarama testleri yalnızca olasılıkları hesaplarmış. Ben yaptırmamıştım bilgisizlikten daha doğrusu doktorum birşey dememişti.

Ayrıca amniyosentezden korkma bana kalırsa. Bende araştırma hastanesinde yaptırdım. İnan bir dakikalık işlem tabi riskleri varmış hatta kağıt falan imzaladım. Bende çok korkmuştum ama serum takılırken hissettiğin kadar acı hissediyorsun. Tabi yaptırıp yaptırmamak sana kalmış yinede. Rabbim yardımcımız olsun

Ayrıca amniyosentezden korkma bana kalırsa. Bende araştırma hastanesinde yaptırdım. İnan bir dakikalık işlem tabi riskleri varmış hatta kağıt falan imzaladım. Bende çok korkmuştum ama serum takılırken hissettiğin kadar acı hissediyorsun. Tabi yaptırıp yaptırmamak sana kalmış yinede. Rabbim yardımcımız olsun
Çok teşekkür ederim umarım ilerleyen zamanlarda da bi problem olmaz. Böyle bi risk olması bile çok yoruyor insanı. Şuan bebeğin sağlık yönünden bi sıkıntısı görülmedi ultrasonda. O yüzden amniyosentez yaptırarak bebeğimi böyle bi risk altına sokmak istemiyorum

Çok teşekkür ederim umarım ilerleyen zamanlarda da bi problem olmaz. Böyle bi risk olması bile çok yoruyor insanı. Şuan bebeğin sağlık yönünden bi sıkıntısı görülmedi ultrasonda. O yüzden amniyosentez yaptırarak bebeğimi böyle bi risk altına sokmak istemiyorum
Bilmezmiyim canım. Karnımıza düştüğü anda başlıyoruz onun için endişelenmeye. Kendimizi unutuyoruz. Ama bak senin bebeğinde şimdilik bir sorun yokmuş. Detaylı dada birşey çıkmaz inşallah. Sonucu bize mutlaka bildir olur mu?

Bebeğin durumunda bi değişiklik var mi peki cnm
Burda gittiğim kadın doğumcu suyun yada kanaman gelmeden gelme dedi. Büyük ihtimal bir değişiklik yok o yuzden böyle söyledi diye düşünüyorum. Ama dün gece sancım tuttu sandım sabaha karşı ölüyor gibi hissettim. Sağlık ocağında tahlil verdim. İdrar yolları enfeksiyonu fazla buda bebeğin erken gelmesine neden olur. O sancı da büyük ihtimal bu yüzdendi dedi :(

Burda gittiğim kadın doğumcu suyun yada kanaman gelmeden gelme dedi. Büyük ihtimal bir değişiklik yok o yuzden böyle söyledi diye düşünüyorum. Ama dün gece sancım tuttu sandım sabaha karşı ölüyor gibi hissettim. Sağlık ocağında tahlil verdim. İdrar yolları enfeksiyonu fazla buda bebeğin erken gelmesine neden olur. O sancı da büyük ihtimal bu yüzdendi dedi :KK43:
Anladım cnm geçmiş olsun
Ilaci vardır mutlaka doktoruna danış istersen

Benim hiç çocuğum yoktu.. İlk hamileliğim düşük oldu.. İkincisinde trizomi 18 yaşadım.. Ciğeriniz yanar bilmez miyim ben her gece ağladım sürekli dua ettim ki bir mucize olsun sağlıkla alayım kucağıma diye.. Ruh gibi yaşadım.. Sonunu bile bile yaşamak ne kadar zor bilirim..

Bebeğimi kaybettikten sonra da sürekli ağladım ruh gibi oldum insanlıktan çıktım bomboştum yani.. Kimseyle konuşmak da istemedim.. Geçmiş olsun diye arayanların telefonunu açamadım ağlama krizlerine giriyordum.. Belki sarılıp teselli bulacağım bir evladım olsaydı daha kolay olabilirdi bilemiyorum.. Ama aradan 40 gün geçti ben adet olmadım.. Adet söktürücü kullanacaktım doktorumu aradım.. Gel bi beta bakalım yine de dedi.. Hiç ihtimal vermiyorduk ama mucize gibiydi doktor bana 5 haftalık hamilesin dedi... Şimdi 26 haftalık olduk çok şükür bir sorunumuz çıkmadı.. Ama tabi ki tedirginlik o korku asla içimden gitmiyor..
Bna da umut oldunuz 13. Haftada kaybettim bende. Büyük ihtimalle trizomi 18 di. Patolojiden gelen bulgulara göre. Genetik test yaptırmadık biz. Sonrasında eşimle ikimiz yaptırdık bişey çıkmadı şükür. 5 ay sonra şimdi yeniden hamileyim ve yeni öğrendim. İnşallah aynı şeyleri tekrar yaşamam çok korkuyorum

Back