Trikomonas Enfeksiyonu??

oozzee

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2010
1.031
1.363
333
Arkadaşlar merhaba. Bu enfeksiyondan sıkıntı yaşayan, tedavi olan var mı aranızda? 8 aylık evliyim, 4 hafta önce ilişki esnasında çok ağrı-acı yaşadığım için doktora gittim. Rahim ağzında yara olduğunu, dondurulması gerektiğini, hafif bi enfeksiyon bulunduğunu söyledi. Smear testi de aldı. Smear sonucunda enfeksiyon çıktı ama trikomonas olarak yazmadı. 2 hafta önce dondurma işlemini yaptırdım ama doktor ilaç vs vermedi. Akıllı davranıp eşimi de üroloğa götürdüm aynı gün, spermiogram testi yaptırdık ve sonucunda Trikomonas çıktı. Doktor bize "bu kadında bulunan bi enfeksiyon sizden geçmiş ona" dedi. Enfeksiyon branşında bi doktora yönlendirdi eşimle tedavi olmamız için. 1 hafta ikimiz de antibiyotik kullandık, bende ekstradan fitil de vardı. Bu pztsi idrar tahlili verdik ve benimkinde sadece AZALMA olmuş, eşimde ise enfeksiyon çıkmamış. Benimki çok mu ilerlemiş acaba? Şimdi hep düşünüyorum; acaba her zaman bu enfeksiyon bende vardı da ben mi cahillik edip doktora gitmedim diye.. Tamamen tedavi olup sonuç alan var mı?

Hiiiiiçkimse bu problemi yaşamadı mı bayanlar?? Doktorum çok yaygın olduğunu, çoğu kadının farkına bile belki varamadığını söylemişti.. Yok mu yardımcı olacak birileri?

Belki ismini hiç duymamışsınızdır, şöyle sorayım; yeşil-sarı- kokulu akıntı yapabilir. Beraberinde hafif kaşıntı. Bir de şişkinlik olabilir. Adet sonrası özellikle sulu bi akıntı yapabilir. Kimse yok mu yardım edebilecek?

Merhaba üstünden uzun bir süre geçmiş ancak çözüm bulabildiniz mi çocuk sahibi olabildiniz mi? Benim de sürekli tekrarlayan trikomonas enfeksiyonun var

Merhaba üstünden uzun bir süre geçmiş ancak çözüm bulabildiniz mi çocuk sahibi olabildiniz mi? Benim de sürekli tekrarlayan trikomonas enfeksiyonun var
Belirtileri neler? Bende bu enfeksiyondan süpheleniyorum da.. doktora gittiniz mi?

Belirtileri neler? Bende bu enfeksiyondan süpheleniyorum da.. doktora gittiniz mi?
Evet gittim tekrarlayan bir halde yogun bir akıntı ile oluşuyor zaten doktor gördüğünde anlıyor bağışıklık düşük olmasından kaynaklı trjrarlayabilir dendi ama çocuk sahibi olmak için engel olur mu bilmiyorum

Evet gittim tekrarlayan bir halde yogun bir akıntı ile oluşuyor zaten doktor gördüğünde anlıyor bağışıklık düşük olmasından kaynaklı trjrarlayabilir dendi ama çocuk sahibi olmak için engel olur mu bilmiyorum
Cocuk sahibi olmak için engel değil. Yaygın bir virüs cunku. Coğu kadının haberi bile yok. Akıntnz nasıl yoğun beyaz kıvamlı sekilde mi? Krem gibi cok yoğun akıntı var bende hatta cinsel ilişkide dıŞarı cıkıyor sizinde böyle mi?

Bende de sürekli oluyor. Bikaç kez doktora gittim bu enfeksiyonun ismini vermedi ama vajinal enfeksiyon deyip antibiyotik verdi. Arada ne zaman doktora başka birşey için gitsem her doktor aynı şeyi söyleyip sanki yeni olmuş gibi antibiyotik yazıyor. 2 çocuğum var evlendiğimden beri böyle. Sıkıldım artık gitmiyorum doktora. Sürekli ped kullanıyorum.

Merhaba arkadaşlar. Konunun üstünden epey geçmiş ama yine de yazayım. Bu enfeksiyon çok korkulacak bişey değil ama dikkat istiyor tekrar kapmamak için. Eşle aynı anda tedavi şart. Tuvalette 2 gün canlı kalabilen bir organizmadır etkeni. Muhtemelen tuvaletten tekrar kapıyorsunuzdur. Ve sizden diğer aile bireylerinize tuvaletten bulaşmıştır ve size de iyileşeniz de geri bulaşıyordur. Tuvaletten fark etmeseniz de minik damlacıklar vajinaya sıçrayabiliyor. Ben bu enfeksiyonu bu şekilde tekrar kaptığımı fark ettim. Bir de ilaç tedavisinde tek doz etkili oluyor. Antibiyotiği tek tek kullanmak işe yaramıyor. 4 tablet bir anda alınmalı. Ben defalarca ilaç kullandım ama tek doz olmadığı için geçmemişti. Tek dozda hemen geçti. Dediğim gibi eşinizle aynı anda ilacı kullanmanız lazım ve diş fırçanızı da değiştirin tedavi sırasında.

Back
X