Merhaba,
32 yaşındayım. Bende de 7. ve 8. kromozomlar arasında resiprokal translokasyon var. Bu da, Mayıs 2020' de hamile kaldığımda herşey güzel giderken detaylı ultrasonda görünen bazı anomaliler sonucu amniyosentez ve karyotip analizi ile teşhis edildi. Maalesef Eylül 2020' de terminasyon yapıldı. Sonra Mart 2021' de normal yolla tekrar hamile kaldım fakat bu kez de Haziran ayında, bebeğin 8. haftada kalbi durduğunu öğrendik ve ilaçla düşük yaptım. Sonra bize
tüp bebek yolları göründü tabii. Memorial' de (amh değerimin 1.57 olmasına rağmen), Eylül 2021' de 6 yumurta toplandı, 3' ü döllendi ve 2 tanesi 5. gün NGS' e gitti. İkisi de sağlıksız geldi. Kasım 2021 ' de 7 yumurta toplandı, 5' i döllendi ve 1 tanesi 5. gün NGS' e gitti. O da sağlıksız geldi.
Sonra merkez değiştirmenin bana iyi geleceğini düşünerek Ocak 2022' de bahçeci fulyada tedaviye başladım. Bu kez de 20 yumurta toplandı. 10 tanesi döllendi ve 3 tane embriyo 5. güne ulaştı. Bu 3 embriyodan bugün biyopsi alınarak NGS' e gönderildi. Üç embriyodan sağlıklı gelme ihtimali umarım yüksektir. Zira çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç. Bir örnek teşkil etmesi adına ben de durumumu paylaşmak istedim.
Dualarınızı esirgemeyin lütfen olur mu.