Sevgili Arkadaşlar,
bir yıldır buraya yazacağım şimdi kısmet oldu. ben sizlerle translokasyon hikayemi paylaşmak istiyorum.
yaklaşık 6 yıl önce 7-8 translokasyon taşıyıcısı olduğumu öğrendim. öncesinde defalarca düşük yaptım bir tane de kürtaj . her gebeliğim 6-7 haftadan öteye gitmiyordu. nedenini aramaya başladık ..en sonunda genetik kan testi yaptıralım dedik ve sonucunda bende 7-8 translokasyon taşıyıcılığı çıktı. dünyam yıkıldı haftalarca aylarca araştırdım ama internette bile araştırdığımda benim translokasyon sayım ile ilgili doğru dürüst bilgi bulamadım . burdaki asıl sorun translokasyon taşıyıcılarının bebek sahibi olamaması yani bunla ilgili de elle tutulur bir örneğe rastlamıyor oluşumdu.
o sıralarda bir profesörle görüştüm uludağ üniversitesinde kendisi şansımın çok az olduğunu ancak tüp bebek yönteminde yumurta sayısı artması ile sağlam yumurta bulma şansımın artacağını söyledi ve bursa acıbademde tüp bebek serüvenimiz başladı.. inanın tam sayısını bilmiyorum ama en az 10 kere yumurta toplandı ve 3 kere yerleşme yapıldı. çoğu embriyo 5.güne gelemiyordu veya genetik testinde sağlam bulunamıyordu. bu öyle bir süreçti ki maddi manevi yıpratıcı ama dayanmaya çalışıyordum eşim bu konuda hep destek oldu elimizden geleni yapalım diyordu hep ama en son ki denememiz de olumsuzlukla sonuçlanınca ben pes ettim.. o sırada zaten babamın rahatsızlığı ile uğraşıyorduk ve işlerim de çok yoğundu.
artık çok net karar vermiştim çocuk istemiyordum ve hayatımın geri kalanını çocuksuz planlamaya başladım hani insanda bir umut vardır ya sönmez benimki gerçekten sönmüştü . sonra düşündüm bu hayatta hiç bir şey o kadar da önemli değil gelip geçeceğiz nasılsa buna katlanmalıyım başka şeyler yapmalıyım diye düşündüm..
babamı kaybettikten 3 ay sonra reglim tekrar gecikti . aralıklarda geciktiği ve çoğu düşen gebelikle sonuçlandığı için hiç önemsemedim. günler geçiyordu o tanıdığım sancılar olmaya başladı çirkin sancılar diyordum onlara çünkü onları duyduğum hissettiğim zaman biliyordumki düşecek... sonra lekelenme oldu dedim regl oluyorum bekledim birkaç gün daha ama reglin arkası gelmedi. daha önce hep aynı şeyleri yaşadığım için sonuçlarını tahmin ediyordum doktora gitmedim bu yüzden . aradan 3 hafta geçti öyle böyle derken sonra doktora gittik.
ve ultrasonda göründü minik bebeğim kalbi atıyordu ah nasıl hızlı :) doktorumuz temkinli olacağız 5 aya kadar dedi tarama testleri ,amniyosentez ve detaylı ultrason derken bebişimiz büyüdü ve onu sağlıkla kucağımıza aldık . onu ekranda ilk gördüğümde anlamıştım biliyor musunuz müthiş bir sıcaklık hissettim ona karşı ve dedimki kucağıma alacağım inşallah!!
tüp bebek doktorum Prof Şahin Zeteroğlu ile yaşadık tüm bu süreci, çünkü beni uzun zamandır o tanıyor biliyor o kadar zorlu süreçleri birlikte atlattık onun güzel enerjisi ile hep motive olduk ve her tüp bebekte sil baştan yaptık ..inanın bütün övgüleri hakediyor , bu müthiş heyecanlı gebelikte hep yanımızda oldu, hep yardımcı oldu. Allah a ne kadar şükretsem azdır, en başta oğlumu bana verdiği için ve Şahin hocayı tanıdığımız için ..
şuan oğlum bir yaşında :)
tüp bebek bu kadar yapıp da normal bir şekilde gebe kalmam konusuna gelince .. bunun tıbben açıklaması yok tamamen mucize ..bunun yanında herkesin bildiği gibi tüp bebek yönteminde kadın rahmi oldukça uyarılıyor ve kısa/uzun vadede bu yumurtalara yansıyor çünkü ben yaş itibari ile de yumurta rezervi olarak azalmıştım. yani mutlaka bir faydası oldu tüp bebekte yaşadığınız tüm olumsuzluklar birer deneyim bu yönden bakmayı unutmayın.
öldürmeyen herşey güçlendirir insanı
bu zor ama sonu güzel hikayeyi sizlerle paylaşmak , benim gibi translokasyon hastalarına umut olmak istedim.
Allah herkesin bu konuda yardımcısı olsun , tüm isteyenlere versin inşallah