Anladım. Biz eşimin görevi dolayısı ile Diyarbakırdayız, burda ilk düşükden sonra araştırma gereğinde bulunmadılar, açıkçası bende asla böyle bir durumu bilmiyordum, eşimin kardeşlerinde de benim gibi ard arda düşük yapan olmayınca şüphelenmedik, malesef insanın başına gelince öğreniyor bazı şeyleri.. Çevremde düşük yaşayan arkadaşlarım da genelde pıhtılaşma sorunu çıkıyor bazen diyorum ki keşke bizim de o kadar küçük bir sorun olsaydı en azndan iğneyle ilaçla önlem alırdık. Bizim durumumuz çok farklı ancak birbirimizi anlayabiliriz sizde tüp bebek mi düşünüyorsunuz peki bundan sonra ki süreçteBaşta da belirttiğim gibi nerde yaşıyosunuz bilmiyorum ama Samsun’da şöyle bir durum mevcut ; Erkek veya kadın kaynaklı sebep bilmecesinden dolayı üroloji veya kadın doğum bölümüne gittiğiniz zaman “ 1 yıllık evliyim , çocuğum yok , ailem de kromozomdan kaynaklı çocuğu olmayan kardeşim var” söylemde bulunarak eşim hocadan talep etti . Hani bende de var mı düşüncesiyle ... Haliyle bu durum karşısında hoca Genetik Tanı Merkezi Bölümüne sevk verdi.
Ayriyetten bende Kadın Doğum hocasından rica ettim ama malesef o gerek duymadı.
Bende Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinden direk Genetik Bölümüne randevu alındığını öğrendim ve inanılmaz ilgili ve alakalı bi hocadan kendi adıma test verdim .
(Samsun Fakültede normal şartlarda ,2-3 ay aralığında sonuç çıkıyor. Yanlız 132,00 gibi bi rakam ödeyip 1 aya düşürülebiliyor.
Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde ise malesef süreç yaklaşık 2/3 ay)