Translar alışveriş yapamaz mı?

Trans bireyler de aslında bizim gibi insanlardır. İpsiz sapsız ya da bahsettiğiniz fuhuş gibi birşeyse onları aslında biz itiyoruz. Onları dışlıyoruz, gördüğümüzde kötü bakışlar atıyoruz, hatta gülerek yanımızdakine birşeyler söylüyoruz, iş başvurularını asla kabul etmiyoruz, onlara ev kiralatmıyoruz, hatta otobüs bileti vermeyeni gördü bu gözler. Bu konuda iğneyi biraz da kendimize batırmalıyız diye düşünüyorum

Onu tutukladilar yanlis bilmiyorsam. Ama bu provokatoru salivermisler. Ne kadar ilginç

Kesinlikle öyle ama bu işin toplumsal boyutu.İnsanların kişisel olarak rahatsız olmasının önüne geçemez maalesef.Herkes ilk etapta kendini korumayı hesaplıyor çünkü.

bazi uyeler beni hic sasirtmiyor. Kaplerinin nefret dolu oldugunu önceden gormustum zaten.

Boyle büyük büyük konusmayi da pek seviyorlar. Allahin sopasi yok ogrenirler
Evet, karanfil, sen benim kalbimi görmüştün, hı hı.. Göstermiştim sana..

Tey Allahım yaaa.. Sen büyüksün, ne insanlar var

Kesinlikle öyle ama bu işin toplumsal boyutu.İnsanların kişisel olarak rahatsız olmasının önüne geçemez maalesef.Herkes ilk etapta kendini korumayı hesaplıyor çünkü.
Mesele düşünce tarzımızı değiştirebilmekte. Hoşgörü her kapının anahtarıdır. Ve tabi eğitim de önemli. Ben bu işin ilmini okudum psikoloğum. lgbt derneğinin sayısız konferansına katıldım. Bunun bir hastalık olmadığını biliyorum. Ancak ülkemiz bu konularda çok yetersiz. Cinsel yönelim ve cinsel kimlik hakkında derslerimiz olmalı. Gençler ve her yaştan insan bu konularda eğitilmeli. Ancak eğitimle bu ayrımcılıktan kurtulunabilir.

Milletin cinselliğini bizim kadar diline dolayan, bu konuda bizim kadar ahkam kesen başka bir toplum var mıdır acaba?
Sevişen iki insanın rızası olduğunu öğrenince çıldırıyoruz. "Ahlaksizlaaarrrzzgk!"
Trans bireyleri de cinsiyet ve cinsellik dışında insanliklariyla değerlendirirsek bu tebliğ etme hastaligimizdan kurtuluruz belki.
Koca koca insanlarız surda. Hakikaten siz söyleyince bi' aydınlandım bi' aydınlandım ki sormayin.
Translara ve dahi bizden farklı olan, giyinen, düşünen kişilere pislikmis gibi davranmak kac sevap point?

Ah canım benim yazık, sakin ol.
Allahın lanetlediğini bilmem için insan olmam, Kuran okumuş olmam yeterli. Başka meziyet gerekmiyor.

Dilerim çocuğunuzda, bir yakınınızda çıkmaz böyle bir durum. Bu bir tercih meselesi değil, çoğu doğuştan, bilin de öyle konuşun! Kimse başkasının bedeninde yaşamak istemez. Büyük konuşmayın, kınamayın!

Sadece Kuran demek provokatörlük mü?
kuran okuyun demek münafıklık mı?
hey gidii.. memleketin haline bak kuran okuyun diyene münafık diyorlar.
din kimlere kalmış...
Okurken bile sinirim bozuldu.
Hanfendi dinde zorlama yoktur. Zamanında yurtlarda büyümüş biri ve kendi öğrencilere olan bir insandım çok zorladılar baskı yaptılar uzaklaştım gitmek istemedim mesala.
İmanı dine bağı şükrü duası insanın kendisine aittir. O hakkında kötü konuştuğunuz insan akşam eve gidince namaz kılıyor mu Allaha yalvarıyor mu yardım istiyor mu dini gerekliliklerini yerine getiriyor mu bilemezsiniz.
He evet eğer yapmıyor isede saygı duymak zorundasınız. Sizin gibi insanların verdiği tepkiler yüzünden dini bilmeyen insanlar dinden uzaklaşıyor, şüphede olanlar başka şeylere yöneliyor.
Dinini seven ve gerekliliklerini uygulamaya çalışan insan bu şekilde davranmaz. İslam dini hoşgörü dinidir.
Başka insanlara saygı duymak, göstermek zorundasınız ve bunu dini kullanmadan kendi vicdanınızın el verdiği kadar yapmalısınız.
dışarıda siz kapalısınız diye size taş atan açık bayanlar olsa hoş olur muydu?
yada ileride çocuğunuz kız kıyafetlerine ilgi duysa kız gibi davransa onu dışlasalar o durumda ne yapardınız?
Siz açık diye bir bayana taş atabilir misiniz yargılayabilir misiniz haddinize mi ?

Evet, karanfil, sen benim kalbimi görmüştün, hı hı.. Göstermiştim sana..

Tey Allahım yaaa.. Sen büyüksün, ne insanlar var
Tabii sirf hükümet karşıtı gosteriye katildigi icin terorist ilan ettigin Ali Ismail hakkinda soylediklerin kalbinin aynasiydi. Gorduk cok şükür. Sen beni goz ardi etmemis miydin yaa? Ben kime bu kadar saydiriyolar diye bi bakayim dedim. Hic sasirmadim

Gizli bedduanı kendine sakla ve hiç endişe etme benim çocuklarımda çıkmaz :)

Tam üstüne bastın. Göz ardı etmiştim de.
5 dk önce geri aldım.
Baktım gözardı ettiğim insanlar da yorum yapmış, kimmiş bunlar diye bakınca bir de ne göreyim, karanfil hanımcım!!!
Sen de beni hiç şaşırtmıyorsun temiz ağızlı kadın...

Bugun son günüm ya, ondan engeli kaldırayım da seni güzel hatırlayayım

Kitap kokusu bu yorum sana...

konu açarken sizden izin mi alacak insanlar?
onay makamı mı oldunuz şunu açın bunu açmayın diye..

Demek troll olduğunu kabul ediyosun
İzinle ne alakası var,okuduğunuzu anlayın.
Konunun özü bırakıldı direk dini tartışmaya döndü, amacın bu olmasa müdahale eder konuyu saptırmazsın
Kendin milletle kavga ediyorsun.günlük yaşamda da siz gibi insanlardan çok rahatsız oluyorum çünkü elinizi asla taşın altına koymaz, sadece kendiniz gibi olmayanları etiketlemekten aşağılamaktan başka bir şey yapmazsınız
İşiniz gücünüz ortalığı karıştırmak, insanları kışkırtmak
Eğer gerçekten o trans birey senin umrunda ise git o insan için gerçekten bir şeyler yap!

Yok be hic temiz ağızlı değilimdir hak edene cok pis bozuyorum. En iyi sen biliyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…