Transfer Oncesinde Sıkısık Olmanız....

elifimm83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2008
296
0
merak ettigim bu cok zor bir durum
ilk transferimde 8 bardak su icmistim ve bir turlu rahim gorunmuyordu
sonra daha fazla icirdiler biranda cok sıkıstım ve transfer yapılırken cok zor anlar yasadım cok sıktım kendımı bacaklarımı indirdiklerinde titriyordum
rahim cok kasıldı bence
nasıl yapıyorsunuz kac bardak su iciyorsunuz veya icip mi merkeze gidiyorsunuz merkezde mi iciyorsunuz

elıfcım ben normalde 1 -2 bardak suyla 1 saat sonra ıdrara sıkısan bırıyım transfer gunu sabah 7 den 9 30 a kadar yaklasık 3 lıtre su ıctım ve sankı hıc ıdrarım yok gıbı hıssettım ama karnım 6 aylık gebe bırınınkı kadar şişmişti en son benı aldılar hala ıdrarım yok dıyordum kesınlıkle stresten masada bacaklarımı zor actım tef gıbı gerıldı karnım transfer sırasında cok canım yandı mıdem su dolu cok fecı bulantım basladı transfer bıttı hoca kateterı cıkarır cıkarmaz kusmaya basladım zaten ozaman anladım bu ıs olmayacak hoca geldı ıslemden sonra kesınlıkle etkıler demıyorum ama olumsuz bı faktor oldu dedı rahım kasıldıgı ıcın ve olmadıda sımdı 8 kasımda tekrar deneyecegız bu kez transferde anestezı yaptırıcam bu yuzden cok rahatım uyandıgımda hersey bıtmıs olacak

canım arka arkaya bir kaç bardak su içince çok sıkışırım duramam diye hastaneye gitmek için evden çıktığımda yudum yudum içtim suyu ben bir saate yakın transfer için bekledim ama yinede transferde çok rahattım hatta transferden sonrada hemen yapabilirsin dediler ama öle tuvalete girmeden yapamadım daha sonrada eşim hadi biraz daha sabret diye oyaladı beni transferden 45dk sonra yaptım tuvaletimi

ben gercekten cok sıkısmıstım bu seferde anastezi uygulanmayacak yine
doktorlara transferde anastezi istedigimi soyledıgimde gerek yok tepkısını alıyorum hep
oysakı o sekilde yatarak insanın idrarını tutması cok zor
birde islemin stresi
gercekten ben o an tup bebek icin transfer yapıldıgını unuttum kacırmama derdine dustum
icmeyincede suyu bekliyorlar iciyim diye
vallaha bu sefer naapıcam bilmiyorum haftasonu allahın izniyle transfer olucak en cok sıkısık olmaktan korkuyorum

ben 5-6 bardak su içilceğini bilmiyordum 3 litre su içtim o yüzden çok sıkışıktım ağlayacaktım transferde o derecedeydim çıkarkende transfer olurkende çok stres altındaydım..ve odama çıkarken ilk işim yatağa geçmeden sürgü geldi hemen tuvaletimi yaptımmm
ve arkada arkaya yatakda yaptımm çok fenaydımmmm yanii

ama olacaksa hiç birşey engel değil

tabiki allah yazdıysa oluyor
ama buanı en kolay nasıl atlatırim onu merak ediyorum
yavas yavas su icince yavas yavas sıkısıklık artıyor
acaba biranda hepsini icmek mi daha uygun oluyor bilemiyorum
birde girmeden gevsetici bir ilac alsam mı acaba dusunuyorum

tabiki allah yazdıysa oluyor
ama buanı en kolay nasıl atlatırim onu merak ediyorum
yavas yavas su icince yavas yavas sıkısıklık artıyor
acaba biranda hepsini icmek mi daha uygun oluyor bilemiyorum
birde girmeden gevsetici bir ilac alsam mı acaba dusunuyorum

sonda taktırabilirsinnnn

üstten ultrasonla yani göbeğinin üstünden embriyoların rahimde uygun yerde olduğunu görmek için mesanenin suyla dolu olması gerekiyor .dolu değilse ultrason göremiyor..çünkü rahimi görürse dr embriyoyu uygun yerde yerleştiriyor..bu sıkışmak çok feci bişey kızlar ALLAH yardımcımız olsun valla

ben şimdi anlamadım kusura bakmayın niye sıkışık olmak gerekiyo.

tranfer sırasında idrara sıkısık olmalısın kı arkadasın dedigi gibi rahim gorulsun
ama gercekten zor anlar oluyor ustten ultrason baskısı asagıda doktor ve katater
bırde kasların gevsek olmalı
benım normal hayata sıkısık oldugumda tum vucudum kasılır cunku cok tutamam

ben de ilk transferimde sabahdan başlamıştım su içmeye.bir de dr um transfere bir saat geç geldi.bekle bekle öldüm sancıdan ve artık ağlamaya başlamıştım.çok sancı çektim.sonra isterseniz biraz idrarınızı yapın dediler.o da tam bir manyaklıktı.yarısını yapıp yarısını tutmaya çalışmıştım.tabi çok fena oldum.çünki tutucam derken üzerimdeki önlük battı:) sonra yenisini istemiştim.dr geldi nihayetinde ve transfer oldu.sonra iki kere daha idrarımı yaptım .yani az daha çatlayacaktım kızlar.zor bir durum ama mecbur katlanacağız artık.

benim ilk denememde nerdeyse kaçırcak düzeyde sıkışıktım transfer sonrası hemen sürgü aağrıdan ağlamıştım bu denememde ise sıkışık değildim ısrarla bekleyelim biraz daha su içeyim dememe rağme beklemediler önemli değil biz yeri görüyoruz sadece sana foto veremiycez o kadar dedıler ve transferim yapıldı. beklıyorum bakalım inşallah hakkaten görmüşlerdir sadece dua ediyorum Allah'ım emeklerimizi boş çıkarmasın
:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

4 bardaktan fazla su ıcmedım bu sefer
1 saat bekledım ve cok sıkısık olmadan transferşm yapıldı ama rahım cok net gorunuyordu hadı hayırlısı
ama bu sefer enazından kasılmadım daha rahattım

elif çok sevindim transferin olmuş.inşallah tuar hayırlı olsun.benim de haftaya olur sanırım.kaçyumurta toplamışlardı.merak ettim.

ay ben transfere gitmeden önce evde yapıp gittim sonra merkezde sıkışayım diye su üstüne su içitim tık yok sonra tmm dedim sıkıştım normaldi girdik odaya beni hemşireler yatırdı önlük falan giydim aman Allah ım bu sırada nasıl geldi dayanamıyorum dedim hemşire tut dedi yatırdılar dru bekledik herşey hazırdı dr oturdu ben o sırada kendimi kasmış vaziyette dr dediki nasılsın ben dedim çok kötü neden dedi çok SIKIŞTIM DEDİM dayanamıyorum kastım kendimi bacaklarım kitlendi SIKMAktan sonra dedi iyi o zamn kalk biraz yap dedi ama hepsi değil hemen gel dedi ebne gittim biraz rahatladım sonra transfer sırasında yine sıkışmammı aman gerçekten zor işlem bitti dr gitti hemşireye dedim yapıcam dayan dedi 15 dk kalmıcan burdan dayandım kendimi sıka sıka sonra odaya geldim odada 10 dk sonra kalktım valla tuvalete yaptım 5 dk sonra yine kalktım yaptım öyle ördek ömrdek kullanmadım ve bebeklerim tutmuştu ikiz

elif çok sevindim transferin olmuş.inşallah tuar hayırlı olsun.benim de haftaya olur sanırım.kaçyumurta toplamışlardı.merak ettim.

18 yumurtadan 9 tanesı ıyı kalıtedeydı pgt ye gıttı yazıkkı 1 tane embryo kaldı ve transfer edıldı
darısı basına tabı daha cok embryoyla

2 lıtre su ıctım bende cok zor hakıkaten tutmak ben zaten tutamıyacagımı soyledım braz tuvalette ıdrarımı yaptım ama cok az onlar dedı o zaman bıraz yap dıye neyse sonra yapıldı transfer ama ben cok kotuydum odama gırer gırmez onlardan neydı ısmı unuttum ıdrarımı yaptırdılar ıste ama tutmadı sızde tutup tutmadıgınızı yazarsanız sevınırım sımdı bayramdan sonra yapıcam tekrarsositososito

X