Gebelik öncesinde ve gebelik sürecinde yaşadıklarımı paylaşmak isterim belki bir faydam dokunur.

3 ayı bitirene kadar zıbınlarını alttan giydiriyordum çok pratik oluyordu kafasını sarsmiyordum ancak gün geçtikçe bebeklerin kafaları büyüdüğü için bacaklardan zıbın giydirmek zor oluyor sizin uyguladığınız bir taktik var mı?

Benim bebeğim emzik emmedi (vermekte istemedim)
Uykuya çok zor daliyordu ve beni emzik gibi kullanıyordu.
Yarım kundak yapmaya başladım. Reflü yatağını ayağıma alıyorum çocuğu yarım kundak yatırıyorum.
Sallamadan ellerini tutuyorum pis pis diyerek uyutuyorum uzun sürüyor ama genelde başarılı sonuç veriyor

2.ayin sonunda ellerini ağzına götürmeye başladı.

Şimdi resmen ellerini emiyor diyebilirim.
Emzik almıyor ama ellerinin üstü hep ağzında parmakları almıyor
Bir sure sonra tutmayı öğrenecek

Ezandan korkuyor benim bebeğim, evde yavaş yavaş açıp dinletiyorum çocuklar için okunmuş ezanlar var internette 2 dk 20 saniyelik bir ezanda 5 kere dudak büktü nasıl alıştıracağım bilemiyorum

Merhaba. Yazdıklarınızı okudum. Zor süreçlerden geçmişsiniz. Kucağınıza almışsınız çok şükür. Bundan sonrası sağlıkla geçsin ❤️ birkaç sorum var. Zamanınız olursa yazabilirseniz çok mutlu olurum.
Doğumuma az kaldı. Osman gönlüal videoları izliyorum. Geçen gün paylaştı tırnak batığıyla ilgili masaj videosunu. Siz de yapıyormuşsunuz. Geçmediyse neden dedi doktor?
Benim hem miyomlarım alınacak hem de bebek, o yüzden genel anestezi olacağım. Miyomunuz çok mu azdı da spinal anesteziyle alınabildi?
Sürekli kusuyordu bebeğiniz ve reflü yatağı kullandınız, reflü müydü sorunu, o kusmaların sebebi?
Rota aşısından sonra süt alerjisi yaşadınız mı bebeğinizde?

Merhaba. Yazdıklarınızı okudum. Zor süreçlerden geçmişsiniz. Kucağınıza almışsınız çok şükür. Bundan sonrası sağlıkla geçsin ❤️ birkaç sorum var. Zamanınız olursa yazabilirseniz çok mutlu olurum.
Doğumuma az kaldı. Osman gönlüal videoları izliyorum. Geçen gün paylaştı tırnak batığıyla ilgili masaj videosunu. Siz de yapıyormuşsunuz. Geçmediyse neden dedi doktor?
Benim hem miyomlarım alınacak hem de bebek, o yüzden genel anestezi olacağım. Miyomunuz çok mu azdı da spinal anesteziyle alınabildi?
Sürekli kusuyordu bebeğiniz ve reflü yatağı kullandınız, reflü müydü sorunu, o kusmaların sebebi?
Rota aşısından sonra süt alerjisi yaşadınız mı bebeğinizde?
Merhaba 🥰 rotada sorun yaşamadık çok şükür miyom olduğunu bilmiyordum ki yeni üretmiş vücudum ameliyat sırasında gördü aldı spinal oldum ben
reflü yatağı kullanıyorum ama kontrol edildi o reflü değil denildi bu arada büyüdükçe geçmiyor ama azalıyor kusmalari

• Beğen
Reactions: Gao
Üç aydan sonra kusması azalıyor

Tuvalet düzene giriyor

Gece kalkma saatleri değişiyor

3 ay itibari ile uyku saatlerinde 3-4 saate çıkabiliyor (Zaman zaman değişiyor)

• Beğen
Reactions: Gao
Merhaba 🥰 rotada sorun yaşamadık çok şükür miyom olduğunu bilmiyordum ki yeni üretmiş vücudum ameliyat sırasında gördü aldı spinal oldum ben
reflü yatağı kullanıyorum ama kontrol edildi o reflü değil denildi bu arada büyüdükçe geçmiyor ama azalıyor kusmalari
Spinalmiş benimki de. Yeni öğrendim. 3 tane büyük var. Küçük miyomları da alır mı bilmiyorum ama hisseder miyim o baskıyı acaba spinalle diye bir korku oluştu. Teşekkür ederim cevaplar için ❤️

Bebekler ilk 3 ay ayda 750 gram almak 4-6 ay arası ayda 600 gram almalı.

Ücretli menenjit aşıları var siz vurdurdunuz mu bilemiyorum ama vurulması iyi olur.
4. Ay menenjit aşısı yapıldı. Ücretli bir aşı 2 farklı aşı var biri ateş ağrı yapıyor biri yapmıyor. ( ikisini tercihe göre yaptırmıyorsunuz bu arada eğer yaptırmaya karar verirseniz mecburen ikisini de yaptırıyorsunuz)

Saçları altı aya kadar dökülebilirmiş bu çok doğalmış sonrasında yenileri çıkacak

Tummy time etkinlikleri artık 4 saate kadar çıkarılacak

Kol ve bacak egzersizleri yapılacak
Kafasına dik tutmaya artık tamamen yapıyor olması gerekiyor

Kulaklık tırnakları ilk bir ayda şekillendiği için o zaman şapka ya da bandana takılmalı kulaklarının üstlerinde kepçe olmayacak şekilde hafif bir bombe var gibi görüyorum altı aya kadar saç bandanasını ve muhakkak takın dedi doktorumuz keşke 40’ı çıkana kadar sürekli Şapka taksaydım yaz bebeği diye bunalır diye düşünerek takmadım hata etmişim

Ayak masaj gelişim açısından çok önemli tırnak sağlığı içinde parmakları aşağıdan yukarıya doğru masaj yapılmalı

Bulunduğu odada televizyon açıksa asla görmemeli sesini duyması gerekiyorsa sadece çocuk şarkıları olmalı dizi film gibi şeyleri duymam ağlı beyin gelişimi açısından

Dördüncü ayı itibari ile demir ilacı kullanılmaya başlanmalı

Burun aspiratörleri için bebeğin burun şeklini bozabilir mi diye korkular oluşuyor zaman zaman onu da sordum istesenizde bebeğin burun şeklini bozamazsınız dedi

Kulağıyla çok oynadığı için enfeksiyon olduğunu düşündüm ama öyle bir durum yokmuş keşfediyormuş elini ve parmaklarını da sürekli ağzına sokuyor üç yaşa kadar doğal dedi üç yaştan sonra elin ağzına götürmesi varsa o zaman incelenmeli

Bebek spasına götürdük aşırı iyi geldi. Normalde fotoğraf çekimi vb diye önemsemiyorduk çocuğun kasları açıldı ve resmen anlaşılıyor.

Doktor kontrolünde artık kollarından destek verin kaldırsın kafasını tutsun demişti aynı gün doktor bunu yaptı ve spaya götürdük orda da kaslara hareketler yapıldı kendini mi keşfediyor anlamadık ama sonrasında hep kalkmaya kendini kaldırmaya çalışıyor

4 aya kadar her ay aşı var sonra tarihler esnekleşiyor mesela bir sonraki aşı 6.ayinda olacak

4.ayda demir takviyesi başlıyor kaka yeşile dönüyor günlük miktar azalabilir kontrollü ilerleniyor.
Kilo başı 2 damla deniliyor ama bizim doktorumuz 20 damla kullanmasını öneriyorum her çocuğa dedi.

Selam arkadaşlar ❤️

Daha önceki yazılarımdan bilirsiniz 1 kimyasal gebelik, 1 çatlatma iğnesi (vajinismustum değerlendirme anında kasıldım değerlendiremedim), 2 aşılama, 1 tüp bebek (İzmir smyrna art) (bu çocuğum tuttu ama gelişimi durdu kürtaj oldum), 1 çift embriyo transferi (Smyrna artta yaptırdım açıklama dahi yapamadılar), 1 diş gebelik (ovulasyon testi ile gynoseed jel kullandım)
İğne ile sonlandırdılar. 1 çift embriyo transferi Tavmergen tüp bebek merkezi ole çalışmamızla ikizleri tutturduk kalp atışlarını da duydum ama birini kaybettik şu an tek bebek ile yolumuza devam ediyoruz.

Tup bebek tarihine göre 35+1 doğum yaptıracak doktorum Mehmet bala göre 35+6.

Ben çok zor elde ettiğim için belki sizlere faydam olur diye bu süreçte neler yaptığımı paylaşmak isterim.

Aşama aşama her şeyi ayrı başlıklar altında şimdi yoruma yazacağım. İnsallah sizlere faydalı olurum insallah hiç birimiz çekmeyiz rabbim hepimizi evlatlarımızdan güldürsün sağlıkla ve zamanında kucağıma almamızı nasip etsin amin 🙏🏻🧿🪬

Not: doğum sonrası hayırlısıyla güncelleme de eklerim
Menenjit aşısı bexseronun 2.dozu yapıldı.
İlk dozunda ateş yapmıştı bu dozda ateş yapmadı ama bu sefer hasta bakici tuttu cocuğun bacağını kıpırdatmış olabilir inanılmaz kızardı şişti.

Dördüncü ay atağı çok zorlu geçti normalde geceleri ilk uykusunu 3:30 4 saati yapabiliyordu sonrasında 2 saat sonrasında saat başı kalkıyordu atak başladığından beri hem uykuya çok geç dalıyor direniyor on 15 dakikada uyanıyor beslenmesi çok azaldı

Doktor kontrolleri yapıldı bir sonraki ay ek gıdaya geçilecek bu ay diğer aylara göre alması gerekenden 100 gram az kilo aldı.
Doktora acaba aç diye mi bu kadar kalkıyor diye danıştım istersem gece yatmadan Evolvie marka mama başlayabilirsin dedi

Bu ay itibari ile oturmaya başlayabilir ve insanları artık yabancılayabilir dedi

Pişik kremini hep aynı marka kullanmaya özen göster dedi ve mümkünse altını biraz açık bırakın dedi

X