Selam arkadaşlar
Daha önceki yazılarımdan bilirsiniz 1 kimyasal gebelik, 1 çatlatma iğnesi (vajinismustum değerlendirme anında kasıldım değerlendiremedim), 2 aşılama, 1 tüp bebek (İzmir smyrna art) (bu çocuğum tuttu ama gelişimi durdu kürtaj oldum), 1 çift embriyo transferi (Smyrna artta yaptırdım açıklama dahi yapamadılar), 1 diş gebelik (ovulasyon testi ile gynoseed jel kullandım)
İğne ile sonlandırdılar. 1 çift embriyo transferi Tavmergen tüp bebek merkezi ole çalışmamızla ikizleri tutturduk kalp atışlarını da duydum ama birini kaybettik şu an tek bebek ile yolumuza devam ediyoruz.
Tup bebek tarihine göre 35+1 doğum yaptıracak doktorum Mehmet bala göre 35+6.
Ben çok zor elde ettiğim için belki sizlere faydam olur diye bu süreçte neler yaptığımı paylaşmak isterim.
Aşama aşama her şeyi ayrı başlıklar altında şimdi yoruma yazacağım. İnsallah sizlere faydalı olurum insallah hiç birimiz çekmeyiz rabbim hepimizi evlatlarımızdan güldürsün sağlıkla ve zamanında kucağıma almamızı nasip etsin amin
Not: doğum sonrası hayırlısıyla güncelleme de eklerim
6.ay süreci
Benim çocuğum 5. Aya girerken ve 6.aya girerken kilo olarak biraz düşük gitti doktoru evolvia mama önermişti ama sevmedi biberon tutamadi çok zor içiriyorduk sonra fincan tekniğine geçtik mama olarakta golden goat önerdi onu da sevmedi.
30 ml mamayı içmiyordu.
Ek gıda basladiginda (6.ay geldiği gün hemen geçtik) 3 gün kuralı ile yoğurtla başladık.
Doktorun verdiği listeye göre buharda haslama ve çatalla ezme olarak ilerledik.
6.ayin sonuna doğru gece mamalarına başladık bebek irmigi ile yapılanlar oldu genelde
Bu arada halen biberon tutamıyor ama su veriyoruz onu az da olsa çekebiliyor.
Aklınızda olsun 1-2 çay kaşığı su yeter dedi doktor çünkü 6.ayda halen beslenme kaynağı anne sütü ya da içilebilen mama olduğu için suyu ordan temin ediyor bebek
Ek gıda tadimlarinda sevmediği bir şey olursa bekletin 10 gün sonra tekrar denetin.
Bu arada çevre baskısı asla bitmiyor misafirimiz varken çocuğa tattırın diye ısrar ettikleri için ağızlarına kapansın diye dişleri aşırı kaşındığı için masada bulunan tatlı biberi eline verelim dedim babasına dişini kaşısın o da ucunu isirmis acıysa yanar diye (kabuğu ile dişini kaşısın diye düşünmüştüm) çocuk ucunu ağzına almis alerji yaptı o kadar pişik oldu ki size anlatamam
Bu arada çok pişik olan hassas bir bebek şimdiye kadar 8 tane bez markası değiştirdik.
6.ayda 3 asi oluyor bilginize.
İlk kez soğuk alginligi oldu 6.5 aylıkken sürekli burun Temizliği
Yaptık çok fazla kustu beslenmek istemedi Calpol verdim max 6 saatte bir.
6.ay güncellemelerinde anne düşkünlüğü yaşadık biz su almaya mutfağa gidemedim onsuz.
İnsan yabancılama başladı
O kadar ki babasında bile durmak istemiyor
Normalde gülen bir bebekken artık insanlara isterse tepki veriyor ayırım yapıyor yani.
6.ayin sonunda bir kaç kez döndü bazı bebekler böyle oluyormuş. Bazıları 6.ayin başında dönmeye başlıyormuş.
Gel gel yapılınca gitmeyi henüz bilmiyor bir tek bana gelmek isterse el uzatıyor
6. Ayin ortasında el atmaya başladı mesela yanımızda bir obje varsa almaya çalışıyor.
Daha uzun süre oturabiliyor artık.
Halen puset kullanıyoruz kalkmaya çalışıyor,dışarda da hep kucakta olmak istiyor
Halen uyku duzeni oturmadı