Trambolin ile zayıflama

Yarar tabi canım sen başla 2 dakika bile yapsan kardır... Youtube videolarından bakarsan da kendini sakatlamadan güzelce çalışırsın.. her gün 1er ikişer dakika artar o... hiç merak etme azimle devam et yeter

Son düzenleme:

Canım bir de sadece havaya zıplıyorsan hem zorlanırsın hem etkin kullanamazsın trambolini. Mutlaka sevdiğin müziklerle yap motivasyon çok artıyor.. Ben baya gaza gelip 1 saate akdar devam edebiliyorum ama ben öncesinde ip atlıyordum ondan kolay açıldım.. senin vücudun da ara vermezsen çok kısa sürede açılır.. bir de youtube trambolin videolarından bakarsan o hareketler hem vücudu etkin çalıştırıyor hem de ağırlığı v stresi vücuda dağıtarak uzun süre çalışmana yardımcı oluyor. Tavsiyem videoyu izle hareketleri öğren ama sen müzikle kendi kafana gre hareketleri yap, videoya uymaya çalışınca hem sıkıcı oluyor, hem onlar başlangıç aşamasında olmadığından hevesin kırılır. yerinde koş, dans et, twist hareketini yap, bacaklarını aç kapa... öyle zıpla.. zamanla vücudun nasıl alışacak göreceksin, u işte hevesini yitirme yerter

selam kızlar özledim burayı yahu.1 haftadır giremiyorum.misafir varken olmuyor malesef.ama yarına görüşürüz.

günaydın güzeller dün akşam 20 dk trambolde zıpladım dans ettim.oh valla stres attım özlemişim.sizler naptınız görüşmeyeli duruberilcim belin nasıl oldu.zeytincim sen tam gaz devam dimi yine:))neyse görüşürüz

hoşgeldin canımm
senle birlikte biz de ara vermiştik aslında, benim dizden dolayı, durulberil arkadaşımızın da beli kötüydü malesef, inşallah düzelmiştir de bize müjdeyi verir... aramıza yeni arkadaşlar da katıldı, hadi inşallah hep birlikte güzel güzel zıplarız.. inşallah beraber hepimiz güzelce inceleceğiz

dün ben de yarım saat zıpladım... nasıl özlemişim nasıl stres attım valla birikmiş resmen vüccutta gerginlik, kuş gibi hafifledim...
Buarada zıplayamadığım dönem DKZ uyguladım ama önceden bedenim de alışmıştı açlık tokluk meselesine, ara öğünü kesmiştim bir süredir. ilk 7 günde 1.3 kilo verdim hiçbir şey yapmadan istediğimi yiyerek ama ara atıştırma yok, doyunca kalkıyorum, yemeği erken hazırlasam bile tam acıkmadıysam yemiyorum, acıkmayı bekliyorum pazartesi 14. günde bir daha tartılcam bakalım ama valla daha da hafiflemiş hissediyorum kendimi.. sen bakabildin mi Ozan Tunçer'in e-kitabına? bir de karbonatlı suyu bıraktın mı ödemin geçti mi, biraz azalttın mı su olayını

selam kızlarım tranbolini bıraktım demiştim. spora başladım bu ğün 3. haftam oldu. 3 kğ verdim. hafta içi 5 ğün 2,5 saat çalışıyorum .tabi diyette var. acayip sıkılaştım. beden bu kadar. eğer böyle ğidersem 7 ay sonra çok fit ğüzel bir bayan karşınızda olacak:))))

canım su olayını azalttım karbonatı da bıraktım.ancak şu acıkınca yeme olayını bi hayatıma sokamadım ve gittikçe kilo alıyorum gibi.gerçi annemler varken çok yedim normaldir.ama dediğini yapmaya başlıyım.1,3 kg süper.herşeyden yiyorsun ama sadece midenin açlıktan guruldamasını mı bekliyorsun.benim eşim çok sık acıkır mesela yemeği sırf onun istediği saatlerde yiyoruz bugün mesela acıkmadan oturdum fazla da yedim açlığı hissetmek lazım tabi.o zaman ben ayrı yemek yiycem,eşim de incecik mesela acıkınca yer hep ama o çabuk acıkıyo ben onun gibi yesem kapılardan sığmam heralde.şimdi de yarının yemeğini pişiriyorum.birazdan tramboline çıkacağım.15dk falan yapayım geç oldu biraz komşuları çok rahatsız etmek istemiyorum müzik sesinden.

Canım aynen acıkmadan kesinlikle yemek yok.. gerekirse mesela eşin günde 4 öğün yiyorsa sen onunla sadece 2 öğüne otur, çünkü tokken salata bile yok, yememen gerekir.. Eşin evde yokken yada sen dışardayken yemek saatlerini ona göre ayarla, onunla denk getirmeyi elbet öğrenirsin, 10 güne oturuyor acıkma doyma saatlerini de kestirebiliyorsun artık, bir süre sonra düzenini oturtursun muhakkak.
mesela ben şimdi 7 saate anca acıkıyorum, bazen 8 - 9 saat oluyor.. birde uyku giriyor ki araya, o zaman müthiş.. sabah karnım dümdüz kalkıyorum zaten asıl uykuda yakıyormuş yağı vücut .. aslında karatay da bundan bahsediyor ama ozan tuncerdeki fark daha sonra böreğe keke saldırmamak için, diyet psikolojisine girmemek için, kendine özel yemek yapamadığında (ki ayrı yemek yapmayı hiiiç önermiyor, anlatıyor nedenlerini kitapta) pişmanlık duymamak için ve vücut bir kriz olduğunu düşünmesin diye, her şey serbest.. tek kural miden kazınınca yiyip, doyunca bırakacaksın çatalı... Ben de aynen bunu yapıyorum. Tam doyunca da kalkıyorum. yavaş yemeye gayret ediyorum. Bir de mesela tatlı mı yemek istiyorsun, normal yemek porsiyonunu azaltıp kalanını tatlıyla doyuyorsun. Doyunca tatlı yemek yok katiyen, ya da yemekten bir saat sonra meyve yiyeyim, iki saat sonra kek yiyeyim, arada yoğurt yiyeyim demek de yok.. ha diyelim ki ekstra birşey oldu yedin, sonrasında acıkmayı bekleyip bedenin isteğine göre beslenmeye devam etmek gerek ki beden bir sorun olduğunu düşünmesin
Mesela ben sabahları pek acıkmam, illa kahvaltı yapacağım diye zorlamıyorum kendimi.. su da metabolizma çalışmasını başlatıyor zaten. 1 fincan kahvemi de içiyorum sabah, na rağmen acıkmıyorum hiç.. ancak öğleden sonra acıkıyorum. hafif birşeyler yiyorum, ne hikmetse öğlen çabuk doyuyorum genelde canım çok birşey istemiyor. akşam da hiç saate aldırmadan yiyorum kaçta acıkırsam.. ama ben zaten çevirmenim, gece hep pc başında çalışıyorum anca sabaha karşı yatarım. bu yüzden yiyip uyumam mümkün olmuyor, hatta yatarken acıkmaya başlamış oluyorum. ama canım birşey istemiyor gerçekten. yatıyorum... ona rağmen sabah tok hissederek kalkıyorum tokken de hiç yemiyorum. kıramayacağım bir yerdeysem bir parça birşey tadına bakıyorum.. o zaman da normalden geç acıkıyorum.. mesela bugün öğlen bildiğin börek kek vs ile doydum .. ama birer dilim.. anca akşam dokuzda acıktım, sadece yoğurtlu buğday çorbası ve biraz meyve yedim, nasıl doydum anlatamam.. bu saat oldu hala acıkmadım. normalde akşamı hafif geçiştirmem ama öğlen kek börek yediğim için muhtemelen bedenim güzel enerji kaynağı aldığından çok acıktırmadı beni. çünkü ağırlık düzenleme mekanizmasını harekete geçiriyorsun bu şekilde, bedenin kendi kendine senin beslenmeni düzenliyor, kalorini hesaplıyor, ona göre yediriyor ve stok yağların varsa sadece ihtiyaç halinde yeterli miktarda yediğin ve bedenini dinlediğin için o da sana güveniyor ve stokları eritiyor.. Bende de zihinsel acıkma bitti gibi çok şükür, sadece bedensel acıkma yaşıyorum ona göre yiyorum
O e-kitabı kesinlikle okumanı da tavsiye ederim baya ayrıntılı anlatıyor..
Bu arada ben de bu akşam yapamadım trambolin ama dışarda epey yürüdüm, yarına inşallah

Son düzenleme:

tebrikler canım
İnşallah, bu azimle kesinlikle başaracağına eminim, güzel haberlerini bekliyoruz

merhaba canım maşallah çok güzelhep böyle devam eder inşallah..
..ama ben spor salonlarını kendi adıma sıkıcı buluyorum..açık havada, kulağımda müzikle yürümenin tadını hiçbir şeye değişmem:)

merhaba canım sana da günaydın,
belim çok şükür iyileşti..ama hiç iyileşmeyecek sanıyordum..ben yürüyüşümü düzenli yapıyorum..onda bi sıkıntı yok da eşim giderken saate baktım bak şu saatte geleceksin diyorbikaç defa 15 dk geciktim diye..oyüzden yapamıyorum ama bu akşam başlayacağım ben de inşallah:)...

canım zeytincim merhabalar,
kaç zamandır aklımda ama yazamıyorum buğday olayına çok sevindim..bi arkadaşım da diyet yapacaktı..makarnayı çok seviyorum ne yapıcam diye bana sordu.buğday ye dedim..o da aynı senin gibi, bu daha lezzetli diyor.makarna yerine buğday hem daha lezzzetli hem de kilo yapmıyor.
bu arada hani demiştin ya uzun zaman sonra adet olunca daha iyi kg verirsin diye..o hafta 1700gr verdim..ama bu hafta da 600gr...biraz üzüldüm ama..gerçi hiç aç kalmıyorum basbayağı doyuyorum..doyarak zayıflamak çok daha sağlıklı
ancak yürürken kadının tekiyle hep karşılaşıyoruz hergün bana parfüm işkencesi yapıyor yaa..bildiğin sakız kokulu bi parfümü var..her akşam onu çekiyorum..yahu yıkanmak varken...neyse...

teşekkürler canımçok güzel anlatmışsın.bende sabah çok acıkmadığımı farkettim ve 2 gün kurusu,1 çatal peynir ve 4 zeytin yedim o kadar.yetti hayret

Çok teşekkür ederim canım. Bu sefer bacaklarımı açıp kapayarak ve bir de müzikle yaptım 10 dk nasıl geçti anlamadım bile.

Şu videolara da az önce baktım indirdim. Akşam bir de o şekilde deneyeceğim. Bakalım inş. işe yarar. :)

ay canım benim acık havada bile parfümü duyduğuna göre baya bir sürüyor demek ki, ne diyeyim inşallah az karşılaşırsın o hanımla :26:
Buğday olayı da aynen bana çok yaradı özel hiç makarna lazanya falan yapmıyorum şimdilik... ama cidden çok severim zayıflayınca kepekli makarnayı abartmadan yerim belki, çünkü gerçekten abartmıştım karbonhidratı öyle kilo aldım şimdi hemen her gün az az tüketiyorum buğdayı, hatta dün çorbasıyla doydum başka bir şey istemedi canım..
Adet meselesinde de bir tüyo, adet yakınken iştah kontrolü yapabilirsen çok güzel zayıflayarak çıkıyorsun adetten, ama kesildikten 4 -5 gün sonraya... bu iştah kontrolü de anca doyarak oluyor zaten. Ben tokken yememeyi öğrendim, neler neler reddediyorum kendime şaşıyorum, ama mutlaka diyorum ki kendime, acıkınca yiyeceğim bundan yine canım isterse.. O zaman beden kıtlık psikolojsine girmiyor. Zihni ve bedeni telkinle acıkınca mutlaka istediğini yieceğine ikna etmek gerek gerçi sen de karataydan iyi biliyorsun doymayı acıkmayı
ayrıca haftada 600 süper hiç küçümseme.. o diyet haftası ödemini de attın, şimdi sağlıkla veriyorsun kilocukları işte. en ideali ayda 2-3 kilo zaten. Böyle kalıcı oluyor inan bana.. emin adımlarla çok güzel veriyorsun bence.. ama inan bazı haftalar daha fazla vereceksin zaten, vücut o dengeyi koruyacak, bazen direncecek, bazen hızlanacak.. ama neticede kalori hesabını senin yerine yapacak ve seni ideal kilona ulaştıracak
Böyle böyle inşallah hepimiz güzel güzel zayıflayacağız

teşekkürler canımçok güzel anlatmışsın.bende sabah çok acıkmadığımı farkettim ve 2 gün kurusu,1 çatal peynir ve 4 zeytin yedim o kadar.yetti hayret

Diyet deyince tehlike çanları çalınırken, bedene "gerçekten acıkınca e istersen yiyeceğim" güvencesini verince acıktırmıyor işte böyle canım

Diyet deyince tehlike çanları çalınırken, bedene "gerçekten acıkınca e istersen yiyeceğim" güvencesini verince acıktırmıyor işte böyle canım

merhaba zeytincim.biliyormusun inanılmaz birşey oldu(benim için)dün acıktıkça yedim aynen senin dediğin gibi.sabah sırf başlangıç kilomu belirlemek için tartıldım ve 67,3 olduğumu gördüm.2-3 haftadır 68 dim.kilo olmasa dasanırım şişkinlik gitti.istediğimi yiyorum artık.sık sık midemi yokluyorum doydunmu diye.doyma sanırım daha zor anlaşılıyor.Şöyle bir ayağa kalkıyorum midemi yokluyorum.sık sık kendime acıkınca istediğimi yiyebilirim diyorum ve karnımın guruldamasını bekliyorum.inşallah böyle devam edebilirim.mesela dün okuldan gelince eşim acıktım dedi.bende aç olmadığımı söyledim.çay demledik.o çayın yanına bisküvi yedi akşam yemeğine kadar tutsun diye.ben yemedim.acıkınca bisküvimi yerim dedim kenara koydum.akşam yemeğimi yedim bir tane bisküvi yetti.böylece hiçbir şeyde gözüm kalmıyor açıkcası

İşte bu canım, harikasın o şişlikler hemen gidiyor zaten, ondan bu yöntemi tavsiye ettim, kendimde gördüm bunu ... Vücut artık yorulmuyor, sakin sakin güvenle çalışıyor. kendine böyle, acıkınca yerim demen çok önemli, devam et mutlaka, böylece beden daha çabuk güveniyor harika yapıyorsun.. Mesela Dr Ozan Tunçer yemek yerken aşağı yukarı diğer yemeğe ulaşabileceğiniz saati düşünün, bedeninize rahat et o saate yemek gelecek diyin ki aldıklarını yaksın diyor. Ama bu bende zihinsel olarak ters tepti, yemeği kaçta yesek diye düşünüp açlığımı algılayamaz oluyorum, ben de bundaki saat kısmını attım şöyle değiştirdim, kendime; "merak etme ne zaman acıkırsan yemek yiyeceğim, sen şimdi ihtiyacın olanı al, bir daha acıkınca ne istersem yiyeceğim" diyerek oturuyorum sofraya. böylece diğer yemek saatine takılmıyorum, tok olduğum saatlerde şu saat geliyor, acıkırmıyım acaba diye düşünmüyorum, saate odaklanınca bazen tok oturabiliyordum sofaya... Ama şimdi beli bir saatte yemeği yapıyorum, bazen yemek piştikten 3-4 saat sonra yiyorum, hep yokluyorum kendimi o arada. iyice acıktığımdan emin olmadan, midem guruldamadan oturmuyorum. Evet doyma sinyali daha zor ama sen müthiş bir yol bulmuşsun kalkıp kendini yoklamak vs süper, tebrik ederim canım ben de karnımda hafif baskı şeklinde hissediyorum. öyle anlıyorum artık.. ama en geç 15 güne o doyma sinyalinden de tam emin olacaksın, merak etme.. sadece süreci hızlandırayım diye doymadan kalkmaya kalkışma yeter o zman hemen kısıtlama psikolojisine giriyor beden, benden yemek esirgiyor, daha doymadım ki diyor ve hemen stoklama yapıyor bu yüzden bir bir nedenden ya da vakitsizlikten vs doymadan kalkmak zorunda kalırsan içinden kendi vücuduna, "sen bunları rahat rahat kullan, bir dahaki acıkmamda mutlaka yemek gelecek doyana kadar istediğimizi yiyeceğiz, merak etme yemek var" de, böyle olunca raat rahat stokları da yakıyor beden
zaten tok karnına yemek de meğer eziyetmiş, kendini mahrum bırakmak da... karbonatlı sular, günde 3-4 litre su da zihni hep kiloya odaklıyor, öğrendiğimiz diyetlere çekiyor bizi, zihin beden çatışması oluşuyor vs.. Ama beden insana ihtiyacını söylüyor zaten, biz ne zaman bu mekanizmaya çomak soksak, zihinsel acıkmalarımıza göre ne bulunca yesek ya da yemeği kısmaya çalışsak dengemizi şaşırıyoruz işte böyle
İnşallah eziyetsizce kilo vereceğiz böyle böyle... trambolin de eğlenmek ve stres atmak için inşallah farkındalıkla devamı da katı katı gelecek canım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…