Trambolin ile zayıflama

Bu da TED konuşmalarından : http://www.ted.com/talks/sandra_aamodt_why_dieting_doesn_t_usually_work
Diyetlerin neden işe yaramadığını anlatıyor..

Alt yazısı da mevcut. videonun altında sağ tarafta "Subtitles" ı tıklayıp Turkish seçerseniz açılır.. sonuna kadar izleyin derim mutlaka kızlar :KK34::KK34:

videoyu dinledim cnm,
evet ömür boyu diyet yapmak doğru değil.sadece vücudumuzu dinleyeceğiz.doyduğumuzu anladığımızda yemeyi bırakacağız.
zaten birçoğumuzun gözü aç değil mi:KK9:doyduğumuz halde habire yemeye devam ediyoruz..
misafir gezmelerinde hamurişleri,pastalar börekler kekler...olmadan olur mu?
yemek için yaşamayacağız yaşamak için yiyeceğiz.
sağlıklı olmak konusunda ise kendi adıma meyve yeme dışında hepsi bana uyar..Yeşilaycıyım içki, sigara içmem(hayatımda ikisini de içmedim dersem inzanır mısınız? merak da etmedim..:KK1:)
bu uzman sanırım aç kalarak diyet yapmaya çalışanlar için söylüyor bunu..:KK56:

bu arada herkese günaydın,
zıplayabilenlere söylüyorum:şükredin bi yeriniz ağrımıyor ve zıplayabiliyorsunuz.benim belim bırakmıyor zıplayayım...

kısa kısa bakıyorum bu sıra foruma, kendi adıma gözümden kaçmış benim :26: hoşgeldin aramıza, sık sık yaz olur mu birbirimizi motive etmeye devam edelim :KK34:

hoşbulduk arkadaşım yazarım tabi de 1 haftalıgına kayınvalideme gidicem geldikten sonra kaldıgımız yerden devam ederiz

videoyu dinledim cnm,
evet ömür boyu diyet yapmak doğru değil.sadece vücudumuzu dinleyeceğiz.doyduğumuzu anladığımızda yemeyi bırakacağız.
zaten birçoğumuzun gözü aç değil mi:KK9:doyduğumuz halde habire yemeye devam ediyoruz..
misafir gezmelerinde hamurişleri,pastalar börekler kekler...olmadan olur mu?
yemek için yaşamayacağız yaşamak için yiyeceğiz.
sağlıklı olmak konusunda ise kendi adıma meyve yeme dışında hepsi bana uyar..Yeşilaycıyım içki, sigara içmem(hayatımda ikisini de içmedim dersem inzanır mısınız? merak da etmedim..:KK1:)
bu uzman sanırım aç kalarak diyet yapmaya çalışanlar için söylüyor bunu..:KK56:

aynen canım kesinlikle katılıyorum, tabi benim açımdan meyve dışında :KK9::KK9:
O doyduğunu bilmemek bende sigarayı bırakınca oldu, önceden hiç böyle değildim.. değil doyduğunu bilmemek ağzım boş kalmadı ki bir an, gece uykudan bile uyanıyordum canım birşeyler isteyerek... aslında sigara istiyordu tabi, ben de yemek yiyordum geçsin diye istek :KK17::KK17:
Ama öncesinde sağlıklı sağlıksız ayırt etmeksizin acıkınca yiyor doyunca bırakıyordum. hatta sabah işte poğaça simit en az iki tane, öğlen bisküviler çikolatalar da yerdim :KK9: ama böyle günlerin akşamında canım hiçbirşey stemez ekmeksiz birşeyler tırtıklardım.. arkadaşlarım gıcık olurdu böyle yememe rağmen zayıf olmama, anlatırdım ama bendeki kendiliğinden bir durumdu neticede o zaman açlık tokluk sinyalini dinlediğimden haberdar bile değildim :KK9: kimi zamanda canım son derece sağlıklı şeyler isterdi, zaten severim sebzeyi ve ben de bedenimi dinlerdi, ne istiyorsa onu verirdim ama kesinlikle nadir zamanlar dışında zihinsel açlık yaşamazdım, toksam ikram edildiğinde kırmamak için ucundan alırdım sadece.. gönül koyacak birileriyse ikram eden, tok gitmezdim böyle yerlere.. en fazla 54 kiloyu görürdüm, o da dönemlik iştah açılmalarında.. bir de ayın 15 günü iştahım açıksa 15 günü kapalı olurdu çünkü o onbeş gün canım ne istese yerdim, gözüm doyardı.. ha bir de iştahım açık olsa dahi çoook acıkmadıysam ikinci tabağı yeme gibi bir huyum olmazdı, alamazdı bünyem zaten.. arada fast food da, ya da işte pide falan da tüketirdim, ama bedenim dengeyi kuruyormuş demek, ben de onu dinlerdim zaten.. ama işte o sigaradan sonra ağzım hiiiiç boşşşş kalmadııı :KK17: ve neyse ki çok küçük yaşta başladığım sigarayı hayatımdan atabildim, buna da şükür, 6-7 kiloyla yine iyi yırttım, 20 kilo alan tanıdığım var sigarayı bırakınca :26::26:
İşte şimdi bu eski alışkanlıklarıma dönüyorum yeniden ama insülin direnci azıcık yüksek olduğundan ekmek yerine bildiğimiz tane buğday tüketiyorum artık, o da direnci kırmak için.. ama menunum da çok çünkü çok seviyorum, canım hiç ekmek istemiyor, anca dışarda hazır birşeyler yersem.. bu buğday nasıl iyi bir şey anlatamam.. Özellikle tuvalete çıkamama sorunu yaşayanlar kuru kayısı falan uğraşmasın boşuna, boşverin, çözümü buğdaymış meğer... hergün bir avuç haşlanmış buğdayı iyi çiğneyerek bir şekilde tüketirseniz bağırsak sağlığınız bozulmadan şişkinlik yaşamadan çok rahat tuvalete çıkarsınız, hatta normalden de sık.. müthiş bir lif kaynağı :KK34: ayrıca yulaf da şeker emilimini azaltırmış, o da sindirime çok faydalı, bir de lifli yulaf ezmesi bakacağım aktardan ilk fırsatte, onun da pilavı falan yapılırmış, severim de zaten.. artık ekmek yerine buğday yulaf yeter bana :KK70:
Bunun dışında ne meyvemden vazgeçiyorum ne başka birşeyden açıkçası.. ekmekten de içindekilere güvenmediğimden vazgeçtim, nedeni de her gün tüketilen birşeyin güvenilir olması gerek, diğerleri de güvenilir olmasa da neticede hergün dışarda pişirilmiş gıdalar tüketmiyoruz... bir de ekmeği kesince, yerine de buğday yiyince tuz girişinde ciddi bir azalma oluyor, buğdayın tadı öyle güzel ki, tuz yakışmıyor :KK9: ekmekteki tuzu da almamış oluyoruz... tartılmamakta şimdilik inat ediyorum, 3 gündür zıplayamıyorum ama daha geçen ay dar gelen kotun beli artık bollaşmaya başladı, içine giremedğim bir slim pantolonumun da düğmeleri epey kavuşmaya başladı, kilo vermediysem de inceldiğim kesin :)
Buarada dizim bugün daha iyi, yarım saat yürüdüm bugün.. bakalım daha zorlamyorum ama yarın tramboline başlayacağım yeniden inşallah :KK70:

Son düzenleme:
bu arada herkese günaydın,
zıplayabilenlere söylüyorum:şükredin bi yeriniz ağrımıyor ve zıplayabiliyorsunuz.benim belim bırakmıyor zıplayayım...

aynen katılıyorum... yürüken daha çok zorlanıyordu benim diz ama yine de tırstım, tramboline de çıkmadım , bugün daha iyiydim, ben yarın deneyeceğim bakalım diz müsaade edecek mi... inşallah senin de birkaç güne toparlar canım :KK34::KK34:

merhaba bayanlar.bende bu yöntemi yeni duydum.vermem gerek az biraz kilom var ancak bir türlü kurtulamıyorum.yürüyüş bandınıda çok kullanmaıyorum.çok hareketli ve uykusu az bir bebeğim var.kısa zamanda iyi kalori yaktırdığını duydum.inşallah en kısa sürede bir tane tedarik edicem :KK1:

merhaba bayanlar.bende bu yöntemi yeni duydum.vermem gerek az biraz kilom var ancak bir türlü kurtulamıyorum.yürüyüş bandınıda çok kullanmaıyorum.çok hareketli ve uykusu az bir bebeğim var.kısa zamanda iyi kalori yaktırdığını duydum.inşallah en kısa sürede bir tane tedarik edicem :KK1:

inşallah edinebilirsin.. çok da güzel stres attırıyor. yürüme bandını istikrarlı kullanıyorsan bunu daha kolay kullanırsın çünkü çok eğlenceli. gelişmeleri yaz olur mu.. inşallah azıcık da olsa fazlalıkları hemen atarsın :KK34::KK34:

inşallah edinebilirsin.. çok da güzel stres attırıyor. yürüme bandını istikrarlı kullanıyorsan bunu daha kolay kullanırsın çünkü çok eğlenceli. gelişmeleri yaz olur mu.. inşallah azıcık da olsa fazlalıkları hemen atarsın :KK34::KK34:

teşekkür ederim zey-tin.netten baktım sanırım 102 cm çap ideali.inşallah bu hafta elime geçer.ev işi,çocuk vs.yeterince stressli en azından rahatlayıp,kalorileri yakmış olucaz :)))

teşekkür ederim zey-tin.netten baktım sanırım 102 cm çap ideali.inşallah bu hafta elime geçer.ev işi,çocuk vs.yeterince stressli en azından rahatlayıp,kalorileri yakmış olucaz :)))

Evet canım bendeki de 102 cm, çok rahat çalışıyorum... ama bir haftadır niyetlensem de dizim yüzünden çalışamıyordum. İnşallah artık yarın başlayacağım, tamamen düzeldi gibi..
Strese sıkıntıya da gerçekten birebir.. bende çocuk vs yok gerçi ama benim iş de stresli, hem masa başı, hem yoğun ve uykusuz geçen uzun çalışma saatlerim var. vakit ayırdığımda trambolin uykudan bile iyi geliyor, acayip rahatlatıyor.. sıkılaşmak da yanında bonusu :KK34:

günaydın zıpzıpçı arkadaşlarım keşke ben de şu bel ağrısından kurtulsam da hep beraber zıplasak..ah ahhh...:13:

aynen canım
çok stresli hem ev işi hem çocuk..benim de 2tane büyük 5 yaşında küçük 6 aylık..
Evet canım bendeki de 102 cm, çok rahat çalışıyorum... ama bir haftadır niyetlensem de dizim yüzünden çalışamıyordum. İnşallah artık yarın başlayacağım, tamamen düzeldi gibi..
Strese sıkıntıya da gerçekten birebir.. bende çocuk vs yok gerçi ama benim iş de stresli, hem masa başı, hem yoğun ve uykusuz geçen uzun çalışma saatlerim var. vakit ayırdığımda trambolin uykudan bile iyi geliyor, acayip rahatlatıyor.. sıkılaşmak da yanında bonusu :KK34:

olsun zeytincim ne güzel 2 dil iki insan bence..mesleğin çok güzel...ama zorluklarını da en iyi sen bilirsin...şimdiki aklım olsa kesinlikle dil bölümünü seçerdim lisedeyken.. hafızam da iyiydi benim..severdim ing derslerini.. atanmak için de o kadar beklemezdim.

trambolin ben de yapamıyorum cnm yaa..yürürken bakıyorum zıplayabiliyor muyum diye..yok yok daha geçmedi ama zıplatmıyor...bi 10 güne kadar babamlar gelecek.. o zamana kadar geçer inşallah...:KK5::5

Merhaba arkadaşlar,

Bende 2 gün önce gittigidiyordan aldım trambolin. Avessa marka.

Siparişi verdim, ertesi gün geldi ürün. İlk gün zıplamayı denedim ama ben uzun zamandır spor yapamayan biriyim.

Oturarak çalışıyorum. Metro ile eve geliyorum filan. Yürüyüşü bayaa azaltmak zorunda kaldım.
O yüzden de hiç durmadan 10 dk. zıplayabildim ama bacaklarım çok ağrıdı.
Dün akşam evde olmadığım için yapamadım.
Bu akşam tekrar yapacağım. Deneyimli olanlardan bilgi istiyorum.

Mesela sabah 5 dk akşam eve gelince 5 dk, 22:30 gibi 10 dk. olarak parça parça yapsam işe yarar mı yoksa bu işi durmadan mı yapmak gerekir? :KK43:

Merhaba arkadaşlar,

Bende 2 gün önce gittigidiyordan aldım trambolin. Avessa marka.

Siparişi verdim, ertesi gün geldi ürün. İlk gün zıplamayı denedim ama ben uzun zamandır spor yapamayan biriyim.

Oturarak çalışıyorum. Metro ile eve geliyorum filan. Yürüyüşü bayaa azaltmak zorunda kaldım.
O yüzden de hiç durmadan 10 dk. zıplayabildim ama bacaklarım çok ağrıdı.
Dün akşam evde olmadığım için yapamadım.
Bu akşam tekrar yapacağım. Deneyimli olanlardan bilgi istiyorum.

Mesela sabah 5 dk akşam eve gelince 5 dk, 22:30 gibi 10 dk. olarak parça parça yapsam işe yarar mı yoksa bu işi durmadan mı yapmak gerekir? :KK43:

merhaba hoşgeldin elam :KK3::).................ALLAH büyüktür yapıcaz inşallah yakında...................:13:
bu konuda daha deneyimli arkadaşlar var.ben de bir hevesle aldım ama bel ağrısından yapamıyorum..

merhaba hoşgeldin elam :KK3::).................ALLAH büyüktür yapıcaz inşallah yakında...................:13:
bu konuda daha deneyimli arkadaşlar var.ben de bir hevesle aldım ama bel ağrısından yapamıyorum..

Teşekkür ederim canım. Çok geçmiş olsun. İyileşirsin inş. bi an öncede birlikte yaparız. :)

aynen canım
çok stresli hem ev işi hem çocuk..benim de 2tane büyük 5 yaşında küçük 6 aylık..

olsun zeytincim ne güzel 2 dil iki insan bence..mesleğin çok güzel...ama zorluklarını da en iyi sen bilirsin...şimdiki aklım olsa kesinlikle dil bölümünü seçerdim lisedeyken.. hafızam da iyiydi benim..severdim ing derslerini.. atanmak için de o kadar beklemezdim.

trambolin ben de yapamıyorum cnm yaa..yürürken bakıyorum zıplayabiliyor muyum diye..yok yok daha geçmedi ama zıplatmıyor...bi 10 güne kadar babamlar gelecek.. o zamana kadar geçer inşallah...:KK5::5

Canım tabi sizin işiniz çoook daha zor... Çocuk büyütmek başlıbaşına bir iş zaten çok zor.. Benim tek sıkıntım uykusuzluk aslında 50 saat uymadığımı ya da 10 gün evden bakkala bile çıkmadığımı, günde 2-3 saat uykuyla hatalar geçirdiğimi bilirim :KK9: ama şimdilerde bu kadar abartmamaya çalışıyorum ama iş teslim tarihlerine yaklaştıkça sıkıntı başlıyor. Bunun stresi de sağlığa vuruyor elbet.. Başka hareketli bir işim olsaydı spora hiç niyetlenmezdim aslında, öncelikle bu kötü etkileri atmak ve stres için yapıyorum trambolini aslında :KK9: Yine de çok şükür buna da şikayet etmiyorum, zaten aslında dışarda koşturmaktansa bu kendibaşına kendi bildiğin gibi çalışma olayını seviyorum.. İnsanla minimum düzeyde uğraştığım, sadece kendi performansıma göre kazandığım bir iş, tabi başlarda tutunduktan sonra böyle oldu, sömürüye de açık bir sektör ama direniyoruz işte :KK34: inşallah ardımızdan gelen nesillere için daha insani koşullar bırakırız, ne diyeyim.. yoğun olsun da işsiz kalmayayım yine de, zaten bizde de garanti yok, iş başı çalışıyoruz, her iş bitiminde yeni iş alarak gidiyor, bu yüzden şükrediyorum iş olmasına aslında... Ayrıca öğretmen arkadaşlarım var, gıkım çıkmaz onların yanında hiç şikayet etmem çünkü gerçekten de ciddi bir haksızlık var:26: inşallah ülkedeki şu atama meselesi yakın zamanda artık çözülür..
Bu arada bence sen yine de yerde sert zeminde zıplamayı deneme, o çok zorlar beli ve dizi, mümkünse trambolinde dene kendini canım...

Bu arada kızlar ben DKZ'ye göre besleniyorum ya ya bir haftadır, bir haftadır da tramboline dizimden hiç çıkamadım, bu akşam inşallah artık başlayacağım :KK9: Aslında tartılma günüm haftayaydı ama dayanamadım yedinci günde tartıldım, sonunda 1 kilo vermişim (aslında 1.3 kilo) ilk 2 hafta gram vermeyip DKZ ile 1 kilo vermek ilginç ama işe yaradığını gösteriyor :KK76: Ama ben ilk günden beri açlık tokluk olaylarına çok uyuyorum, canım ne isterse yiyorum ama sadece açken, doyunca kesinlikle bırakıyorum (doymadan ya da doyduktan 5 dakika sonra değil, tam doyunca) gün oluyor acıkmadığımdan sadece günde 1 öğün yiyorum, gün oluyor kahvaltımı öğleden sonra yapıyorum, çünkü beden kısıtlama psikolojisinden çıkınca kullanım önceliğini vücuttaki yağlara verip acıktırmıyor insanı. Ama normalde bu acıkma doyma olaylarını öğrenmek 15 günü bulurmuş, yine de bir süre karataya uymuş ya da atıştırmadan sadece ana öğün beslenmiş olanlar kolay yapar :KK34: Bir de 1 kilo ama baya incelmiş hissediyorum, sanırım yağdan güzel gitti, karnım epey düzleşti :KK66: bakalım her hafta tartılcam inşallah devamı gelir :nazar: Katı katı kilolar yağlar da sağlıkla sizden gitsin inşallah kızlarr :KK9:

Son düzenleme:
X