Trambolin ile zayıflama

canım daha genceciksin benim annem 58 yaşında ne sporlar yapıyor bir görsen sadece bünyenin alışmasına izin ver, sakatlanma yaşama, dikkatli yap, yüklenme olur mu, bu herkes için geçerli zaten, ağır ağır artırmakta fayda var.. bu arada linki özelden atıyorum, 1. sayfa attığım.. sol tarafta aşağıda 45 link var toplam.. oradan ilerlersin okumaya ... bir de DKZ yani diyetsiz kalıcı zayıflama yöntemi de diyor buna kullananlar.. sen oku blogu mutlaka, hiçbir satırını atlama... sonra bir şey takılırsa aklına sor mutlaka.. benim çok güvendiğim bir yöntem. Kolay gibi görünse de acıkıp doymayı öğrenmek, hayatı ona göre ayarlamak kimileri için 15 günü bulabiliyormuş. anladım ki bu işte istikrar ve sabır çok önemli...
Hepimiz güzelce zayıflarız inşallah

Canım geçmiş olsun... hadi inşallah atlatmışsındır

Teşekkür ederim canım, bakıyorum hemen :) DKZ ye de bir ilk bir son sayfaya baktım şimdi okuyorum :)

Dunde yarım saat trambolınde dans 8 dk da abs workout yaptım...

Süper gidiyorsun canım

Kızlar buarada ben de dün akşam esneme hareketlerini yapabilince 25 dakika kendimi zorlamadan zıpladım. üzerine 60 squat yaptım.. birkaç gündür tartılmıyorum, haftaya tartılcam bakalım

zeytincim ben de haftada 1 tartılıyorum.bence en doğrusu haftada 1 tartılmak.video linklerini verebilir misin esneme hareketleri de olan..

izlediğim videoda spor hocası söylüyor:diz ve bel problemi olanlar yapmamalı..
ahh ahhh yaptırmıyor ki şu bel...
benim de eskiden hiç ağrımazdı tam trambolin yapmaya başladım...adet ile denk gelince böyle oldu işte...

zeytincim ben de haftada 1 tartılıyorum.bence en doğrusu haftada 1 tartılmak.video linklerini verebilir misin esneme hareketleri de olan..

Tatlım ben esneme hareketlerini videodan yapmıyorum. Ama neler yaptığımı sana elimden geldiğince anlatmaya çalışayım.

Önce ısınma:
*En başta yavaş yavaş boynu ısıtıyorum öne arkaya sağa sola, birkaç defa.
*Sonra omuzdan çeviriyorum öne daire ve arkaya daire şeklinde.
*Sonra bir elim omzumun üzerinden sırtıma diğerini de belimin arkasından sırtıma götürüp sırtımda ellerimi birleştiriyorum, sonra tam tersini yapıyorum. * Ardından beli ısıtıyorum, daireler çizerek, her iki iki yana da.

Buradan itibaren esneme hareketlerine geçiyorum. bunlar egzersiz sonrası soğurken de yapılacak:

* Önce bacaklarımı kapatıp, ayaklarım topukta birleşik halde dar bir "V" harfi çizmişken öne doğru eğiliyorum kendimi zorlamadan, dizlerimi hafif bükerek bacaklarımın iki tarafından uzanıp ayak bileklerimi tutuyorum (yogada var bu hareket), bekliyorum bir süre. sonra sırtımı kamburlaştırıp dizlerimi mümkün olduğunca düzeltip ellerimi serbest bırakıp yere değiyorum. Sonra yeniden dizlerimi hafif büküp bileklerimi tutuyorum. Biraz bekledikten sonra kalkmak ister gibi boynumu kaldırıyorum yukarı, ardından da ayak bileklerimi bırakıp kollarımı omurga hizasında uzanacak şekilde kaldırıyorum, sırtımdaki kamburluğu yok ediyorum, dizler bükük, popo dışarda kollar öne yukarı uzanan bir pozisyon oluyor sonra yavaşça kalkıyorum normal pozisyonuma (birkaç defa yapıyorum bunu)
*Sonra bacaklarım açıyorum sağ bir dizimi kırıp ağırlığımı sağa verip sol bacağımı düz tutarak mümkün olduğunca çömelerek iyice esniyorum... sonra diğer tarafa yapıyorum aynını.
*Sonra sağ bacağımı öne atıp, sağ dizimi kırıp arka bacağımı mümkün olduğunca düz tutarak mümkün olduğunca esniyorum. sonra tam tersi.
*Ardından yere oturuyorum bacaklarımı açıp öne uzatıyorum ve eğilebildiğim kadar öne eğiliyorum.
*Sonra bağdaş kurar gibi oturuyorum ama tam bağdaş değil, iki ayak tabanım birbirine değiyor ve dizlerimin iç kısmı 90 derecelik bir açı yapıyor aşağı yukarı. Ayaklarımı tutarak eğilip başımı ayaklarıma değdirmeye çalışıyorum.
*Sonra ebru şallının öne kapaklanarak kedi gibi esneme hareketi var ya onu yapıyorum. Dizlerimin üzerine oturuyorum (namazda oturulur ya öyle). kollarımı yerde öne uztarak popomu yenden kaldırmadan güzelce bir esniyorum..

Sonra tramboline çıkıyor yavaş yavaş yerimde sayarak başlıyorum. sonra kalkıp yoganın half moon yani yarım ay hareketini yapmaya çalışıyorum iki tarafa da. tüm bunların amacı hareketleri tam yapmak değil, ağzı değil hafif zorlama hissedince konumu koruyup esnemek. bir hareket ağrı yapıyorsa kesinlikle devam edilmemeliymiş. bel ve dizdeki zorlamalara özellikle dikkat edin. baldır ve butlarda, iç bacakta vs hafif zorlanma hissedilmesi gerekiyor sadece.
Biraz karışık oldu ama kendimce birleştirdiğim hareketler olduğundan mümkün olduğunca anlatmaya çalıştım. trambolin bittikten sonra da esneme hareketlerini yapıyorum soğumak için..

Canım birkaç gün sonra toparlarsın inşallah ama yakıyı hala tavsiye ediyorum istersen adet sonrası geçmezse bir gün dene.. sıcacık yapıyor çok faydasını gördüm ben masabaşı çalıştığımdan omuz sırt bel çok tutuluyor, stres de olunca.. ama benimki hareketsizlikten olduğundan trambolin iyi geldi bana aksine ...

tekrar sela temizlendim geldim:))bu akşam annemler geldi hihihi kız kardeşimle zıpladık durduk sırayla.onunda çok hoşuna gitti.bu arada zeytin dediğin doktorun sitesini açtım tam okuyamadım bu aralar yoğunum da öptüm sizi iyi geceler

ben bugün de istediğim gibi yapamadım trambolin
bel ağrısı tam gaz devam..çok şükür yürümeme fazla engel olmuyor..
ancak ben yine de fizik tedaviye gideceğim..kadın doğuma mı gitsem dedim ama önce fizik tedavi ne dicek bakalım..

konuyla alakalı mı olcak bilmiyorum ama yürürken aklıma futbolcular geldi..kar kış kıyamet,sıcak demeden spor yapyorlar..tabii onlar profesyonel ama sonuçta onlar da insan biz de.. metabolizma aynı..bence her türlü hava şartında yürümek bağşıklığı güçlendiriyor..
iyi geliyor adet durumunda da çok şükür çok daha iyiyim.bel ağrım 15 ayın acısı mı onu bilmiyorum yarın dr a soracağım.

çok sağolasın canım,
ah o yakı yok mu aldım dediğin gün buraya azmayı unutmuşum..
tam da yemek öncesi çorba içmeden yapıştırdı eşim..
aman Allah ım içtiğim çorba bile ayktı beni..sanki hiç etkisi yok gibi geldi..çıkardım..belki beklesem hissederdim ama benim durup dururken ağrımıyordu.özellikle zıplayınca ağrıyordu..yakı ile 1 saatte değişmedi durum..bilmiyrum belki ben az taktım dayanamadım..

canım aslında yakı en az 4-5 saat kalmalı etki için ama şimdi hassastır reglden bünyen, ondan yanmayı da daha çok hissetmişsindir... O yanma şifa oluyor aslında ama alışkın olmak lazım tabi, bana yansa da o tatlı tatlı ısınıyor gibi geliyor ama bakma benim ağrı eşiğim yüksektir biraz, dayanamadıysan iyi yapmışsın çıkarmakla doktor konusunda iyi karar vermişsin canım bence, bir görün bakalım ne diyecek, bize de bildir.. inşallah geçici birşeydir

ben de bugün 45 dakika trambolin yaptım, diz alışıyor, ağrım baya hafifledi ama çok dikkatli yapıyorum tabi..

Buarada senin de yürüyüş istikrarın süper, regl bitince ödem de atarsın kesin bir dahaki tartılmanda güzel sonuçlar alacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…