Canım mutlaka ısınma ve soğuma yap, bacaklarını esnetmen yeter 5er dakika, bir de ufak ufak yerinde yürüme hareketi ile küçük küçük zıplayarak başla, elini kolunu çalıştır bir yandan da... sonra trambolin üzerinde birkaç dakikada tam egzersizlere geçersin.
Sen dümdüz zıplıyorum derken sadece zıplıyorsan zor olur tabi, google'a trambolin egzersizleri yazıp videoları tam güzelce izle oradan fikir alırsın, biz video ile çalışmaktan sıkılıyoruz ama izledik, hareketleri öğrendik. Hiçbirşey yapmadan zıplayınca bacaklar çok ağrıyor, başlarda özellikle... yükü bazı hareketlerle vücuda dağıtmak lazım.. ben bir hafta ip atladım öncesinde, onda 5-10 dakika anca zıplayabiliyordum, günde üç defa yapıyordum ama bacaklarımı çok zorladı çok eklem ağrsı çektim. ben de trambolin aldım, 40 dakikayla başladım, şimdi 60 dakika yapıyorum. gerçi günde 10-15 dakika yeter deniliyor ama ben kardiyo çalışmak için kullanıyorum. Sen de o videolara bir bak, sevdiğin hareketli müziklerle dans eder gibi çalışmayı dene, aslında olay aerobik hareketlerini trambolin üzerinde yaparak, hem eğlenceli hale getirmek, hem eklemleri korumak hem de lenf sistemini daha çok çalıştırmak, vee tabiii daha çok yağ yakmak
Yine durumunu paylaş ki performansını arttırmak için seni yönlendirebilelim. esneme ve soğumayı da sakın sakın ihmal etme.. bağlar iyice esnemeli ki, eklemler aşınmasın, güçlensin ve sakatlanma olmasın....
İyi zıplamalar