Trambolin ile zayıflama

cidden çok güzel canım :KK9:..
keşke ben de zıplayabilsem.şu bel izin verse de zıplayabilsem dilediğim gibi:KK55:

zamanla olacak canım inan bana ben ilk zamanlar 40 dakikayı kanter içinde bitiriyordum, dün vücuduma zarar veririm korkusuyla bıraktım 60. dakikada yoksa artık iyice rahatım.. ilk zamanlar zorlanmalar yüzünden sürekli hareket değiştirirdim, dizi karına çekmeye çok zorlanırdım, şimdi bunlar kolaylaştı, sende de iyi olacak eminim ama beli zorlamadan canım :KK34: yakıyla iyileşir, gerekirse ara ara yenilersin :KK34: inşallah geçer bir an önce canım tekrar çok geçmiş olsun...

Zıplamanın kilo vermede etkili olduğunu hiç bilmiyordum. Egzersiz programı araştırırken denk geldim ve çok şaşırdım. Şimdi günlük egzersizimin içinde zıplama da var. :KK9: Tabi bütün hareketler olduğu gibi bunda da vücut açıları önemli. Omurgamı hep dik tutmaya çalışıyorum.

dunde 35-40 dk kadar zipladim dansettm mezeke esliginde oglusmla:) ardindada 8 dk abs workout videosunu yaptim cok ii geldi....

muhtemelen amerikadasın canım,
hoşgeldin..
ordaki markalarla burdaki bir değil yaa.
busso diye bi şey aldım yayları gıcırdıyo yeni olduğu halde
dukanı ben de araştırdım sanırım belli günleri oluyormş protein günü sebze gün diye..ben hayatta yapamam
öyle kalıpların içine girdim başaramam..karatayı bile kendime göre ama karatayın kurallarının dışına çıkmadan yapyorum..
yemeklerin pişirme şekilleri falan filan..
ayrıca karatay mutfağı kitabındaki tarifleri de deniyorum
gerçekten çok lezzetli şeyler var,hem sağlıklı hem lezzetli
yağdan kaçmıyorum bol bol yağ var ama sağlıklı yağlar z.yağı tereyağ..[/QU

hosbulduk canim
amerikadayim evet markalar farkli is gorsunde hepsi trambolin:)
uc yasina yakin bi oglum var onada ii geldi ziplayip duruyoruz
karatayi benimde bi arastirmam lazim genel hatlari hakkinda bilgim varda detaylarina...

Selam arkadaşlar
Valla okudum şaştım kaldım
20 dk 60 dk falan zıplamak ne demek
5 dk duramıyorum 2 haftadır denememe rağmen
Bu arada ben dümdüz zıplıyorum yanlış mı yapıyorum?
Isınma esneme yapmıyorum. Yapmak mı lazım?

Selam arkadaşlar
Valla okudum şaştım kaldım
20 dk 60 dk falan zıplamak ne demek
5 dk duramıyorum 2 haftadır denememe rağmen
Bu arada ben dümdüz zıplıyorum yanlış mı yapıyorum?
Isınma esneme yapmıyorum. Yapmak mı lazım?

Canım mutlaka ısınma ve soğuma yap, bacaklarını esnetmen yeter 5er dakika, bir de ufak ufak yerinde yürüme hareketi ile küçük küçük zıplayarak başla, elini kolunu çalıştır bir yandan da... sonra trambolin üzerinde birkaç dakikada tam egzersizlere geçersin.
Sen dümdüz zıplıyorum derken sadece zıplıyorsan zor olur tabi, google'a trambolin egzersizleri yazıp videoları tam güzelce izle oradan fikir alırsın, biz video ile çalışmaktan sıkılıyoruz ama izledik, hareketleri öğrendik. Hiçbirşey yapmadan zıplayınca bacaklar çok ağrıyor, başlarda özellikle... yükü bazı hareketlerle vücuda dağıtmak lazım.. ben bir hafta ip atladım öncesinde, onda 5-10 dakika anca zıplayabiliyordum, günde üç defa yapıyordum ama bacaklarımı çok zorladı çok eklem ağrsı çektim. ben de trambolin aldım, 40 dakikayla başladım, şimdi 60 dakika yapıyorum. gerçi günde 10-15 dakika yeter deniliyor ama ben kardiyo çalışmak için kullanıyorum. Sen de o videolara bir bak, sevdiğin hareketli müziklerle dans eder gibi çalışmayı dene, aslında olay aerobik hareketlerini trambolin üzerinde yaparak, hem eğlenceli hale getirmek, hem eklemleri korumak hem de lenf sistemini daha çok çalıştırmak, vee tabiii daha çok yağ yakmak :KK34:
Yine durumunu paylaş ki performansını arttırmak için seni yönlendirebilelim. esneme ve soğumayı da sakın sakın ihmal etme.. bağlar iyice esnemeli ki, eklemler aşınmasın, güçlensin ve sakatlanma olmasın....
İyi zıplamalar :KK9::KK9:

Bir de kızlar zıplarken karnınızı kalçanızı iyice sıkın, çok daha etkili oluyor.. hep yapamıyorsanız dayanabildiğiniz kadar sıkın, sonra bırakın sonra yine sıkın....
Gündelik hayatınızda da ara ara da kalçanızı sıkıp gevşetin, hatta karnınızı da hep sıkın ve kaburgayı kapalı tutun, evde yalnız otururken bile, bunu alışkanlık haline getirince gerçekten fark yaratıyor :KK34:

selam bayanlar dün zıplayamadım ama 50dk yürüyüş yapmıştım en azından.bugün de birazdan zıplamayı düşünüyorum.oğlumu uyutabilirsem.bu arada söylemişmiydim 68 kilo oldum.herkes verirken ben alıyorum enteresan.:KK14:

Yemenize dikkat edin kizlar benim arkadasim seker hastasi çok yapiyor da ne fayda önce beslenme sekline dikkaat :*

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

selam bayanlar dün zıplayamadım ama 50dk yürüyüş yapmıştım en azından.bugün de birazdan zıplamayı düşünüyorum.oğlumu uyutabilirsem.bu arada söylemişmiydim 68 kilo oldum.herkes verirken ben alıyorum enteresan.:KK14:

Canım bende de kilo verme yok daha ama kalçam 4 cm incelmiş. Ama şunu sakın unutma kaslar çok su tutuyor, vücudunda ödem de olabilir. mezura ile ölç ya da dar kotlarınla test et. kesinlikle 1 gram vermeden ben baya inceldim inan. üstelik şuan zaten reglyim, ödem var ama regl olmasam bile hep ödem sorunum vardır.. sen de her gün az da olsa maydanoz tüket, suyu da 3 litrenin üzerine çıkma derim hatta ona bile çok diyenler var, ideal olan 2-3 lt arası, yoksa böbrekler çok yoruluyor. sen bir de alkalı besleniyordun ama karbonatlı su içmiyorsun değil mi? o çok fena ödem yaparmış ve çok yorarmış vücudu... bir de beslenmen oturmamış olabilir, vücut alışmamış olabilir. bünyen şuan spora da tepki veriyor olabilir. kaç haftadır gerçekten düzenli beslenip spor yapıyorsun onu da yazar mısın? Bir de mezura ile ölçüyor musun, belki sende de geçekten incelme vardır..
Bir de ne olursa olsunnnn moral bozmak yok.. bu kiloları bir günde almadık gerekirse bir ayda 1 gram vermesek bile aynen devam edip vücudun direncini kırarız, eninde sonunda veririz. bende, kilom 60 olmasına rağmen insülin direnci başladığından zaten ödem ve kilo verme zorluğu yaşıyorum ama istikrarla devam edince o direnç kırılacak elbet.. işte o zaman 1-2 kilo verince gerisi çorap söküğü gibi geliyor.. sen işlenmiş karbonhidrattan şekerden tatlıdan uzak dur yeter.. tabi diyet de olsa her türlü gazlı içecekten... inan bana birbirimize destek ola ola başaracağız :KK34: moral bozmak yok, durmak yok :KK52:

Canım bende de kilo verme yok daha ama kalçam 4 cm incelmiş. Ama şunu sakın unutma kaslar çok su tutuyor, vücudunda ödem de olabilir. mezura ile ölç ya da dar kotlarınla test et. kesinlikle 1 gram vermeden ben baya inceldim inan. üstelik şuan zaten reglyim, ödem var ama regl olmasam bile hep ödem sorunum vardır.. sen de her gün az da olsa maydanoz tüket, suyu da 3 litrenin üzerine çıkma derim hatta ona bile çok diyenler var, ideal olan 2-3 lt arası, yoksa böbrekler çok yoruluyor. sen bir de alkalı besleniyordun ama karbonatlı su içmiyorsun değil mi? o çok fena ödem yaparmış ve çok yorarmış vücudu... bir de beslenmen oturmamış olabilir, vücut alışmamış olabilir. bünyen şuan spora da tepki veriyor olabilir. kaç haftadır gerçekten düzenli beslenip spor yapıyorsun onu da yazar mısın? Bir de mezura ile ölçüyor musun, belki sende de geçekten incelme vardır..
Bir de ne olursa olsunnnn moral bozmak yok.. bu kiloları bir günde almadık gerekirse bir ayda 1 gram vermesek bile aynen devam edip vücudun direncini kırarız, eninde sonunda veririz. bende, kilom 60 olmasına rağmen insülin direnci başladığından zaten ödem ve kilo verme zorluğu yaşıyorum ama istikrarla devam edince o direnç kırılacak elbet.. işte o zaman 1-2 kilo verince gerisi çorap söküğü gibi geliyor.. sen işlenmiş karbonhidrattan şekerden tatlıdan uzak dur yeter.. tabi diyet de olsa her türlü gazlı içecekten... inan bana birbirimize destek ola ola başaracağız :KK34: moral bozmak yok, durmak yok :KK52:

canım mezura ile ölçüm yapmadım hiç.yarın mezura bulayım da sabah ölçeyim bari.suyu 3-4 lt arası içiyorum ve bunun 2 litresi karbonatlı .acaba karbonatı mı bıraksam mı.beslenme düzenim uzun süre böyle arada kaçamaklar olsa da karatay alkali arası bir diyet uyguluyorum ve zararlı karbonhidratları yemiyorum zaten.ama olmuyor anlamadım.tiroitlerime falan da baktırdım normaldi.ama ben de kabızlık şişkinlik hep olan sorunlar.ya afedersin ama bağırsaklarımı tam boşaltım yapamıyor gibi sürekli şişkinlik durumu.burası küçük yer sağlık ocağına gitsen bağırsak çalıştırıcı ilaç verir.bende ilaç taraftarı değilim.neyse moralimi bozmayacağım.bugünde 20 dk trambolinde zıpladım.aslında daha çok yapmak isterdim ama az önce ütü yaptım yoruldum açıkçası.iyi geceler :KK16::KK16::KK16:

canım mezura ile ölçüm yapmadım hiç.yarın mezura bulayım da sabah ölçeyim bari.suyu 3-4 lt arası içiyorum ve bunun 2 litresi karbonatlı .acaba karbonatı mı bıraksam mı.beslenme düzenim uzun süre böyle arada kaçamaklar olsa da karatay alkali arası bir diyet uyguluyorum ve zararlı karbonhidratları yemiyorum zaten.ama olmuyor anlamadım.tiroitlerime falan da baktırdım normaldi.ama ben de kabızlık şişkinlik hep olan sorunlar.ya afedersin ama bağırsaklarımı tam boşaltım yapamıyor gibi sürekli şişkinlik durumu.burası küçük yer sağlık ocağına gitsen bağırsak çalıştırıcı ilaç verir.bende ilaç taraftarı değilim.neyse moralimi bozmayacağım.bugünde 20 dk trambolinde zıpladım.aslında daha çok yapmak isterdim ama az önce ütü yaptım yoruldum açıkçası.iyi geceler :KK16::KK16::KK16:

Canım o kadar su gerçekten zararlı.. Hele o karbonatlı su meselesi çok yanlış inan bana, her gün o şekilde içmemek lazım... Sen şunu normal 2 litreye düşür, suya birkaç damla limon eke oldu sana alkali.... Karbonat o kadar masum birşey değil, burdada da bir topikte yazıyordu doktor birilerini uyarmış karbonatlı su konusunda.. Ayrıca benim bir arkadaşım günde düzenli 3 litre su içiyordu ve böbrek yetmezliği tanısı aldı daha yakın zamanda, doktor günde 3 litre çook fazla demiş, böbrekler çok yoruluyormuş durmadan çalışmaktan.. Sporla terleseniz bile kışın o kadar su içilmez yapmayın ne olur.. Yazın belki 2buçuk hadi bilemedin çok sıcak yerlerde 3, çünkü su terle atılınca böbreklere yük olmuyor, kışın ise kesinlikle iki litreyi geçmemeli. yaz canım google'a fazla suyun zararları diye, zehirler bile insanı.. her şeyin bir kararı var inan.. bir de çay vs tüketiyorsan tüm o şişkinlikler bu kadar suya katiyen geçmez, istediğin kadar tuvalete çık ... böbrekler zamanla yorulur iyice... sen suyu normale düşür, biraz lifli beslen, sabah aç karnına iki kuru kayısı ye, sorunun kalmaz zamanla.. aklına yatmadıysa git bir doktora sor ben günde bu kadar su içiyorum diye o da aynını söyleyecek. Yine suyu normale düşürdükten sonra da 3 - 4 gün müsade et bünyene, sonra mezura ile ölçüm yap tatlım bak göreceksin normale dönecek sonra da incelme başlayacak ama herşeyin aşırısı zarar, suyun bile inan.. İnşallah kulak verirsin bana :26:
Zayıflama işini de gözünde büyütme, sabırsızlanma canım, aşırıya kaçmadan başaracağız sakın moralini bozma, bu iş sabır işi dirayetli olup zayıflayacağız kesinlikle :KK9:

Son düzenleme:
Canım mutlaka ısınma ve soğuma yap, bacaklarını esnetmen yeter 5er dakika, bir de ufak ufak yerinde yürüme hareketi ile küçük küçük zıplayarak başla, elini kolunu çalıştır bir yandan da... sonra trambolin üzerinde birkaç dakikada tam egzersizlere geçersin.
Sen dümdüz zıplıyorum derken sadece zıplıyorsan zor olur tabi, google'a trambolin egzersizleri yazıp videoları tam güzelce izle oradan fikir alırsın, biz video ile çalışmaktan sıkılıyoruz ama izledik, hareketleri öğrendik. Hiçbirşey yapmadan zıplayınca bacaklar çok ağrıyor, başlarda özellikle... yükü bazı hareketlerle vücuda dağıtmak lazım.. ben bir hafta ip atladım öncesinde, onda 5-10 dakika anca zıplayabiliyordum, günde üç defa yapıyordum ama bacaklarımı çok zorladı çok eklem ağrsı çektim. ben de trambolin aldım, 40 dakikayla başladım, şimdi 60 dakika yapıyorum. gerçi günde 10-15 dakika yeter deniliyor ama ben kardiyo çalışmak için kullanıyorum. Sen de o videolara bir bak, sevdiğin hareketli müziklerle dans eder gibi çalışmayı dene, aslında olay aerobik hareketlerini trambolin üzerinde yaparak, hem eğlenceli hale getirmek, hem eklemleri korumak hem de lenf sistemini daha çok çalıştırmak, vee tabiii daha çok yağ yakmak :KK34:
Yine durumunu paylaş ki performansını arttırmak için seni yönlendirebilelim. esneme ve soğumayı da sakın sakın ihmal etme.. bağlar iyice esnemeli ki, eklemler aşınmasın, güçlensin ve sakatlanma olmasın....
İyi zıplamalar :KK9::KK9:

Teşekkür ederim canım baktım şimdi birkaç video buldum bugün öyle yapayım.

günaydınlar herkese,
15 ay sonra adet oldum kızlar..sanırım bel ağrsı adetin habercisiydi..trambolinin suçu yyok..oysa fizik tedaviden randevu almıştım..
şuan çok hastayım..burnum akıyor..halsizim....sizce de adetten midir?bel ağrısı..bugün evde koşu bandında yürüyeceğim...

Canım o kadar su gerçekten zararlı.. Hele o karbonatlı su meselesi çok yanlış inan bana, her gün o şekilde içmemek lazım... Sen şunu normal 2 litreye düşür, suya birkaç damla limon eke oldu sana alkali.... Karbonat o kadar masum birşey değil, burdada da bir topikte yazıyordu doktor birilerini uyarmış karbonatlı su konusunda.. Ayrıca benim bir arkadaşım günde düzenli 3 litre su içiyordu ve böbrek yetmezliği tanısı aldı daha yakın zamanda, doktor günde 3 litre çook fazla demiş, böbrekler çok yoruluyormuş durmadan çalışmaktan.. Sporla terleseniz bile kışın o kadar su içilmez yapmayın ne olur.. Yazın belki 2buçuk hadi bilemedin çok sıcak yerlerde 3, çünkü su terle atılınca böbreklere yük olmuyor, kışın ise kesinlikle iki litreyi geçmemeli. yaz canım google'a fazla suyun zararları diye, zehirler bile insanı.. her şeyin bir kararı var inan.. bir de çay vs tüketiyorsan tüm o şişkinlikler bu kadar suya katiyen geçmez, istediğin kadar tuvalete çık ... böbrekler zamanla yorulur iyice... sen suyu normale düşür, biraz lifli beslen, sabah aç karnına iki kuru kayısı ye, sorunun kalmaz zamanla.. aklına yatmadıysa git bir doktora sor ben günde bu kadar su içiyorum diye o da aynını söyleyecek. Yine suyu normale düşürdükten sonra da 3 - 4 gün müsade et bünyene, sonra mezura ile ölçüm yap tatlım bak göreceksin normale dönecek sonra da incelme başlayacak ama herşeyin aşırısı zarar, suyun bile inan.. İnşallah kulak verirsin bana :26:
Zayıflama işini de gözünde büyütme, sabırsızlanma canım, aşırıya kaçmadan başaracağız sakın moralini bozma, bu iş sabır işi dirayetli olup zayıflayacağız kesinlikle :KK9:

dediklerine dikkat edicem arkadaşım.karbonatı da bırakayım bari.limon sıkarım az bişey.suyu 2 buçukta içerim maksimum.işin garibi o 3 lt suyu içerken hiç zorlanmıyodum.bünye alışıyo demekki fazla suya da azltacağım bugünden itibaren .

günaydınlar herkese,
15 ay sonra adet oldum kızlar..sanırım bel ağrsı adetin habercisiydi..trambolinin suçu yyok..oysa fizik tedaviden randevu almıştım..
şuan çok hastayım..burnum akıyor..halsizim....sizce de adetten midir?bel ağrısı..bugün evde koşu bandında yürüyeceğim...

Geçmiş olsun canım.. tabi adet de bünyeyi çok zayıf düşüyor, üzerinde kırıklık da vardi, grip ya da nezle de olmuş olabilirsin.. mümkün olduğunca dinlen, çıkmamakla iyi dersin bence de.. evde de hiç yürümesen bile sonra telafi edersin muhakkak.. acil şifalar :KK34:

dediklerine dikkat edicem arkadaşım.karbonatı da bırakayım bari.limon sıkarım az bişey.suyu 2 buçukta içerim maksimum.işin garibi o 3 lt suyu içerken hiç zorlanmıyodum.bünye alışıyo demekki fazla suya da azltacağım bugünden itibaren .

hem de nasıl alışıyor canım... ben önceden 1 litre anca içerdem. sigarayı bırakınca bana su iç diye telkin ettiler.. ama nasıl içiyorum nikotini atacağım diye görsen :KK9: önceden susamayan ben dilim damağım kuruyordu bir saat su içmesem. tabi zaten sigarayı da bırakmışım. iki günde su tuttu vücudum felaket şişti, sonra normale indirdim 2 litre civarına, hemen bu işte bir yanlış var diye, zamanla susuzluklarım azaldı, ona da alışıyor... günde 1 bardak içsek - tabi olmaz da - ona da alışacak. çünkü vücudumuz gerçekten çok donanımlı, zor koşullarda güzel idare ediyor. aniden çok içmeye başlayınca ileride susuzluk var diye düşünüyor sanırım, öyle tutuyor. az içince de zaten kıtlık olduğunu sanıyor atmıyor.. en güzeli orta kararda olması..
O karbonata ben de başlayacaktım canım. araştırınca vazgeçtim.. limon iyidir :KK34:

Bu arada yazmayı unutmuşum, dün de 50 dakika trambolinde çalıştım kızlar :KK34:
Ama bugün bir şey oldu evde durduk yere bileğimi burktum, o an tabi fena kasıldı bacağım. Bileğim iyi ama diz eklemimde ağrı var ne alakaysa ters bir şey oldu sanırım :KK43: normal basarken değil de yürürken havaya kaldırıp indirirken ağrıyo, açıp kapatırken de kütür kütür ediyor :26: ne yapacağım hiç bilmiyorum inşallah gecer yarına, yine de akşam en azından esneme hareketleri yapıp yoklayacağım, offf, inşallahh düzelir :26:

Bu arada yazmayı unutmuşum, dün de 50 dakika trambolinde çalıştım kızlar :KK34:
Ama bugün bir şey oldu evde durduk yere bileğimi burktum, o an tabi fena kasıldı bacağım. Bileğim iyi ama diz eklemimde ağrı var ne alakaysa ters bir şey oldu sanırım :KK43: normal basarken değil de yürürken havaya kaldırıp indirirken ağrıyo, açıp kapatırken de kütür kütür ediyor :26: ne yapacağım hiç bilmiyorum inşallah gecer yarına, yine de akşam en azından esneme hareketleri yapıp yoklayacağım, offf, inşallahh düzelir :26:

geçmiş olsun canım.diz ağrısını bilirim bir kere benimde olmuştu.2-3 gün dinlen istersen.zorlama bence ama günlük hareketini de kısıtlama yani yürürken ağrıyor diye yürümemezlik veya diğer ayakla yürümeye falan kalkma.yoksa tutulur yavaş yavaş çalıştır.bazen benim ayak bileğimde de oluyor hemde sebepsiz yere .umarım çabuk geçer

geçmiş olsun canım.diz ağrısını bilirim bir kere benimde olmuştu.2-3 gün dinlen istersen.zorlama bence ama günlük hareketini de kısıtlama yani yürürken ağrıyor diye yürümemezlik veya diğer ayakla yürümeye falan kalkma.yoksa tutulur yavaş yavaş çalıştır.bazen benim ayak bileğimde de oluyor hemde sebepsiz yere .umarım çabuk geçer

Çok teşekkür ederim tatlım, aynen kalkıp otururken dikkat ediyorum ama günlük işlerimi yapabildim, çok haklısın kısıtlyınca eklemler sertleşiyo... ama trambolinden tabi ki şüpheliyim dediğin gibi ara vermekte fayda var.. :26: bugün sadece esneme hareketi yaparım hamlamamak için, gerekirse sıkıcı sıkıcı mekik çekerim biraz yattığım yerde biraz, yarın da bir yoklarım trambolini... esneme hareketlerinden sonra yavaş yerimde sayarak başlıyorum zaten, ağrı duyarsam bırakırım... bisiklet de var evde, ondan da sıkılıyorum çook ama eklemi güçlendirmek için onu denerim yarın olmadı hafif seviyede teeizyon falan izlerken biraz dayanabiliyorum :KK9: o da ağrı yaparsa artık mecbur bekliycem..

Bu arada canım sen bu karatay alkali arası yapıyordun ya, doktor ozan tunçeri duydun mu hiç? Ben okumuştum kitabını ama uygulayamamıştım, daha doğrusu kafamın çok yoğun olduğu birr dönemdi odaklanamamıştım. birkaç gündür doyma ve acıkma olayını da oturttuğum için onun diyetsiz kalıcı zaıflama yöntemine geçmeye karar verdim :) benim çin en uygunu o... bir gıdayı ancak sağlığın el vermiyorsa yemiyorsun. Onun dışında beslenmede kısıtlama yapmıyorsun, vücudun ağıırlık dengeleme mekanizması yeniden harekete geçiriyorsun ve güzel güzel kilo veriyorsun.. Gerçi Dr. Tunçer sporu kilo vermek için yapmayın hatta öyle yapacaksanız hiç yapmayın, farketmeden daha çok yersiniz, yedikçe fazla spor yaparsnız diyor. Sporu eğlenmek için, doktor tavsiye ettiyse ya da sağlığınız için, daha iyi hissediyorsanız yapın diyor. E bizde trambolin olduğuna göre zaten eğlenmek için yapıyoruz ve eğleniyoruz da :KK9: ben zaten zayıflamaktan çok stres atmaya ve iyi hissetmeye çıkıyorum tepesine çok daişe yarıyor malum :21: Sen de bir netten netten Dr Ozan Tunçer e-kitap diye bir bak istersen. Zayıflama Diyetleri Çöpe diye yazında da çıkıyor. Birçok kitabı var aslında , bende çoğu da var, yeniden okuyaağım ama nette bu kitapların 40-45 sayfalık bir özeti var ve kitapta fazlasını söylemiyor aslında örnekleri çoğaltmış ama diyelim ki okudun aklına yatmayan ya da eksik kalan bir nokta var, kitabı tam okudum ben, sorarsan yanıtlarım muhakkak. Adam zaten sırf amme hizmeti olsun diye yazmış kitapları zamanında karısıyla birlikte.. 2-3 liradan satılıyordu kendi yayınevleri vardı. ama sonra sanırım yayınevini kapandı başka yayınevlerinden çıkan bir kitabı pahalıydı.. Neyse benim güvendiğim bir isim... bünyen çok kabul etmiyor bence senin de beslenmeni, ödem tutuyor. tabi aşırıya da kaçıyoruz zayıflamayı hızlandırmak için... Bir göz at istersen sonra değerlendirmek istersen konuşuruz yine...

Son düzenleme:
X